| |
| Autor | Wiadomość |
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzień) Piwa: 3135 Skąd: Katowice Tauzen  | Wysłany: 25-10-2010, 23:50 | #11
|
| asik, do nikogo akuratnie nawiazalem piszac to ale jak przeczytalem to rzeczywiscie bylas pierwsza o ktorej pomyslalem(moze dlatego ze uzylem Pania nie Pan) A co do odradzania hsu to polecam moj set z udzodzin LukasHa, jest na forum | |
| |
 | |
|
Legolek _-^-_ Piramida _-^-_

Informacje Dołączył: 12 Sie 2007 Wiek: 37 Posty: 1751 (0,25/dzień) Piwa: 88 Skąd: ChorzĂłw  | Wysłany: 25-10-2010, 23:50 | #12
|
| W sumie zostaĹo to dobrze opisane. Ale z drugiej strony granie z uĹoĹźonej tracklisty (nie mĂłwie o nagrywaniu) to teĹź tak dziwnie. Sam z reguĹy jak gram to zanim wĹoĹźÄ pierwszÄ
pĹytÄ zastanawiam siÄ jak dziĹ zagram czy troszkÄ mocniej czy troszkÄ spokojnie a moĹźe i tak i tak i dopiero wtedy eliminuje kawaĹki ktĂłre na dziĹ siÄ nie nadadzÄ
. A jako iĹź ostatnimi czasy nie mam weny to i teĹź nic nie nagrywam.
Co do muzyki to of course co starsze to w sumie najlepsze ale nie wszystko co nowe jest gĂłwnem jak to siÄ ogĂłlnie przyjÄĹo np najeĹźdĹźanie na nowy Trance.
W Polsce mamy jeden prosty problem. Prawie kaĹźdy wĹaĹciciel klubu myĹli Ĺźe kaĹźda inna muzyka ktĂłra nie leci w radiu siÄ nie sprawdzi. KaĹźdy chce siÄ Ĺatwo dorobiÄ tanim kosztem. Jak ktoĹ jest na forum pomaraĹczy to niech sobie poczyta jak juĹź zostaĹem zjechany gdy zaproponowaĹem konkurs dla mĹodych dj-Ăłw.
| tiz napisał/a: | przecie tym ftb sami hipokryci zarzÄ
dzaja ... w jednym temacie piszÄ
Ĺźe w klubie gĂłwno leci a w kolejnym temacie to samo gĂłwno promujÄ
! WTF ?
czy jest granica sprzedajnoĹci ? Jebana dziwka Deeboy by pewnie dupe wypiÄ
Ĺ za dobrÄ
cene
dostali od UE 2 x po 500k zĹ i co ? jedna ku*wa pojechaĹa na Bahamy a druga Hammera se kupiĹa |
Hahaha ten post mnie rozbawiĹ do Ĺez ale niestety taka prawda. Wystarczy popatrzyÄ na ostatni set tygodnia of course nie kto inny jak Inox | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączyła: 15 Paź 2007 Wiek: 39 Posty: 2708 (0,39/dzień) Piwa: 254 Skąd: SR  | Wysłany: 25-10-2010, 23:59 | #13
|
| SchizeQ, tak czytam ta twoja wypowiedz po raz 3ci i powiem ci, ze mam wrazenie jakobys sugerowal, ze interesujac sie hardstylem powinno poznac sie caly gatunek od podszewki i byc na bieĹźÄ
co bo inaczej jest sie albo cofnietym (siedzisz w starociach nie poznajac nowosci bo stare ci starcza) albo ograniczonym (znasz tylko to co wydawane jest teraz, nie siegasz korzeni).
takie podejscie do sprawy jest tez mocno ograniczone.
to tak jakbys mowil ze interesujesz sie informatykÄ
. ja cie pytam jakie kultowe programy czy podzespoly wydano w 1988 a ty nie znasz odp i ja ci zarzucam, ze nie wiesz o takich podstawowych, 'klasycznych' danych? lub inna sytuacja- interesujesz sie literatura barokowa, a ja mam do ciebie wyrzut ze wglebiasz sie w barok zamiast poznawac literature wspolczesna?
wez tez spojrz na sprawe z innej perspektywy bo w tym momencie twoj poglad jest skrajnie ograniczony.
*** EDIT: o tej porze moj mozg tez jest niezle 'ograniczony' haha nie chce mi sie wymyslac synonimow. moze jutro jakos uloze tÄ
wypowiedz bardziej logicznie, gramatycznie i przede wszystkim uzyje jakis synonimow do slowa 'ograniczony' dobranoc | | Ostatnio zmieniony przez asik 26-10-2010, 00:02, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
hayer86 aka Latexowa Morda

Informacje Dołączył: 24 Sie 2009 Wiek: 39 Posty: 2047 (0,33/dzień) Piwa: 1318 Skąd: Katowice  | Wysłany: 26-10-2010, 00:06 | #14
|
| | asik napisał/a: | | takie podejscie do sprawy jest tez mocno ograniczone. |
Ale ja Schiza zrozumiaĹem tak, Ĺźeby nie ograniczaÄ siÄ 'Only Early' albo 'Only NU' itd., bo wtedy siÄ popada w skrajnoĹÄ. | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzień) Piwa: 3135 Skąd: Katowice Tauzen  | Wysłany: 26-10-2010, 00:11 | #15
|
| | asik napisał/a: | | interesujac sie hardstylem | muzykÄ
bo hs byl przykladem najlepszym dla tutejszej spolecznosci
Nikt nie mowi o tym ze kazdy ma znac kazdy kawalek, bron Boze bez fanatyzmu Ale powinien wyrazic chociaz chec sprawdzenia jakiegos przekroju gatunku, nie koniecznie nawet w obrebie calego stylu ale chociazby wybranych artystow z wiekszym stazem. Dla przykladu np DJ Prophet a w house chociazby Guetta Dlaczego Guetta? Obecnie wszyscy patrza na niego przez pryzmat kawalkow z vivy czy eski ale heloĹ! http://www.discogs.com/artist/David+Guetta pierwsze wydane produkcje ma juz 20 lat temu!
Nie mialem na mysli profesorskiego podejscia jakie jest w szkolach ze trzeba znac caly przedmiot(tu gatunek) od deski do deski, ale mowimy o czym co podobno kochamy, bezczego zyc nie mozemy to chyba powinnismy wykazac zainteresowanie z chociaz odrobina zaglebienia?
Asik a teraz zeby nie bylo, bo wzielas to troszke zbyt osobiscie - popatrz na swoich znajomych, profile na fb, nk, fortce, gronie i innych portalach i ilu z nich uwaza ze kocha muzyke? A ilu tak na prawde zaglebilo sie w chociaz JEDEN wybrany, ukochany przez siebie gatunek? Bo przynajmniej ja takich znajomych spoza ludzi ktorzy gdzies siedza po forach mam kilku. Takich ktorzy sa w stanie mi powiedziec "patrz, zajebisty dutch house z progresywnym wokalem znalazlem" tylko bedzie "to jest fajne techno". | |
| |
 | |
Informacje Dołączyła: 15 Paź 2007 Wiek: 39 Posty: 2708 (0,39/dzień) Piwa: 254 Skąd: SR  | Wysłany: 26-10-2010, 00:12 | #16
|
| | | Ale ja Schiza zrozumiaĹem tak, Ĺźeby nie ograniczaÄ siÄ 'Only Early' albo 'Only NU' itd., bo wtedy siÄ popada w skrajnoĹÄ. | lepiej sie zaglebic w tyle ile jest sie w stanie ogarnac. nic na sile. moze jakby hardstyle to bylo cale moje zycie to sluchalabym kazdego wychodzacego walka po 5 razy a w wolnych chwilach grzebala w starociach. ze wzgledu na mniejsza ilosc czasu trzeba jakos rozdysponowac nim wiec jezeli wiemy ze jest male prawdopodobienstwo trafienia dobrego mocnego walka w tzw. nowosciach a wieksze prawdopodobienstwo znalezienia go w przedziale 2000-2004 to po jakiego chuja mam robic cos gdzie jest mniejsza szansa??? na logike
jezeli skrajnoscia jest to ze lubie earlyHS brzmienia to rownie skrajnoscia jest to ze ktos lubi tylko electro albo tylko muzyke albo tylko sport. | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzień) Piwa: 3135 Skąd: Katowice Tauzen  | Wysłany: 26-10-2010, 00:14 | #17
|
| asik, wyprzedzilem Cie, jak pisalas tego posta ja juz na niego odpowiedzialem | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 24 Maj 2010 Wiek: 41 Posty: 1536 (0,26/dzień) Piwa: 169 Skąd: west  | Wysłany: 26-10-2010, 00:17 | #18
|
| takiej sytuacji jak jest tu opisywana sÄ
winni tylko i wyĹÄ
cznie ludzie sĹuchajÄ
cy tej muzyki czyli MY KLUBOWICZE i nie pisze o jednostrach tylko o caĹoĹci. to nie klabing jest na dnie , nie kluby i nie producenci/dj's tylko MY klubowicze
sorry vinetu taka prawda ;] | |
| |
 | |
hayer86 aka Latexowa Morda

Informacje Dołączył: 24 Sie 2009 Wiek: 39 Posty: 2047 (0,33/dzień) Piwa: 1318 Skąd: Katowice  | Wysłany: 26-10-2010, 00:19 | #19
|
| | asik napisał/a: | | lepiej sie zaglebic w tyle ile jest sie w stanie ogarnac. nic na sile. |
Wiadomo, jest Ĺźycie prywatne, brak czasu itd. I jeĹli np. twierdzisz, Ĺźe w obecnym HS nie warto szukaÄ pereĹki (teĹź sam juĹź jakoĹ odpuĹciĹem HS, ĹźebyĹ nie myĹlaĹa, Ĺźe siÄ uparĹem ), to przynajmniej niech siÄ ktoĹ nie wypowiada, Ĺźe NU jest **** nie sĹuchajÄ
c nowoĹci albo np. hity Qlimax (nie bijÄ do Ciebie ). Najpierw niech przesĹucha, potem oceni Ja np. przesĹuchujÄ
c 'stare Thunderdomy' mogÄ stwierdziÄ, Ĺźe nie za bardzo mi pasuje taki HC, ale przesĹuchaĹem i wiem, Ĺźe to mi nie pasuje
| asik napisał/a: | | jezeli skrajnoscia jest to ze lubie earlyHS brzmienia to rownie skrajnoscia jest to ze ktos lubi tylko electro albo tylko muzyke albo tylko sport. |
Dlatego od czasu przejdÄ siÄ na zupeĹnie inna imprezÄ niĹź zawsze ... a to Brutal i speedy, a to duby w Oku itd. I czasami coĹ siÄ spodoba, kiedy nie oczekujemy tego
JeĹli chaotycznie napisane, to wybaczcie
| asik napisał/a: | udawales ze mnie nie widzisz |
Asik ja maĹo co widziaĹem, miaĹem wyĹÄ
czonÄ
wizjÄ, tylko odsĹuch zaĹÄ
czony | | Ostatnio zmieniony przez hayer86 26-10-2010, 00:30, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzień) Piwa: 3135 Skąd: Katowice Tauzen  | Wysłany: 26-10-2010, 00:19 | #20
|
| tiz, wszyscy sa winni. Chyba nie powiesz mi ze nigdy nie byles na imprezie ze scierwem tylko dlatego ze nie chciales w weekend w domu siedziec Bo rozumiem ze chodzilo Ci o to "jak sie nie podoba to po co chodzicie?" | |
| |
 | |
| |