Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: clubbing, czy, felieton, ftb, klubowy, ma, polski, przerwe

Felieton FTB: Czy polski clubbing klubowy ma przerwę?
Autor Wiadomość
SchizeQ 

Informacje
Piwa: 3135

$ wspomagacz (Ilość: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 25-10-2010, 23:50    #11

asik, do nikogo akuratnie nawiazalem piszac to ale jak przeczytalem to rzeczywiscie bylas pierwsza o ktorej pomyslalem(moze dlatego ze uzylem Pania nie Pan) :P A co do odradzania hsu to polecam moj set z udzodzin LukasHa, jest na forum :)

Legolek 
_-^-_ Piramida _-^-_

Informacje
Piwa: 88

$ wspomagacz (Ilość: 3)

Wysłany: 25-10-2010, 23:50    #12

W sumie zostało to dobrze opisane. Ale z drugiej strony granie z ułożonej tracklisty (nie mówie o nagrywaniu) to też tak dziwnie. Sam z reguły jak gram to zanim włożę pierwszą płytę zastanawiam się jak dziś zagram czy troszkę mocniej czy troszkę spokojnie a może i tak i tak i dopiero wtedy eliminuje kawałki które na dziś się nie nadadzą. A jako iż ostatnimi czasy nie mam weny to i też nic nie nagrywam.

Co do muzyki to of course co starsze to w sumie najlepsze ale nie wszystko co nowe jest gównem jak to się ogólnie przyjęło np najeżdżanie na nowy Trance.

W Polsce mamy jeden prosty problem. Prawie każdy właściciel klubu myśli że każda inna muzyka która nie leci w radiu się nie sprawdzi. Każdy chce się łatwo dorobić tanim kosztem. Jak ktoś jest na forum pomarańczy to niech sobie poczyta jak już zostałem zjechany gdy zaproponowałem konkurs dla młodych dj-ów.

tiz napisał/a:
przecie tym ftb sami hipokryci zarządzaja ... w jednym temacie piszą że w klubie gówno leci a w kolejnym temacie to samo gówno promują ! WTF ?

czy jest granica sprzedajności ? Jebana dziwka Deeboy by pewnie dupe wypiął za dobrą cene

dostali od UE 2 x po 500k zł i co ? jedna ku*wa pojechała na Bahamy a druga Hammera se kupiła

Hahaha ten post mnie rozbawił do łez ale niestety taka prawda. Wystarczy popatrzyć na ostatni set tygodnia of course nie kto inny jak Inox ;)

asik 

Informacje
Piwa: 254

$ wspomagacz (Ilość: 2)

Wysłany: 25-10-2010, 23:59    #13

SchizeQ, tak czytam ta twoja wypowiedz po raz 3ci i powiem ci, ze mam wrazenie jakobys sugerowal, ze interesujac sie hardstylem powinno poznac sie caly gatunek od podszewki i byc na bieżąco bo inaczej jest sie albo cofnietym (siedzisz w starociach nie poznajac nowosci bo stare ci starcza) albo ograniczonym (znasz tylko to co wydawane jest teraz, nie siegasz korzeni).

takie podejscie do sprawy jest tez mocno ograniczone.

to tak jakbys mowil ze interesujesz sie informatyką. ja cie pytam jakie kultowe programy czy podzespoly wydano w 1988 a ty nie znasz odp i ja ci zarzucam, ze nie wiesz o takich podstawowych, 'klasycznych' danych?
lub inna sytuacja- interesujesz sie literatura barokowa, a ja mam do ciebie wyrzut ze wglebiasz sie w barok zamiast poznawac literature wspolczesna?

wez tez spojrz na sprawe z innej perspektywy bo w tym momencie twoj poglad jest skrajnie ograniczony.

EDIT:
o tej porze moj mozg tez jest niezle 'ograniczony' haha :lol: nie chce mi sie wymyslac synonimow. moze jutro jakos uloze tą wypowiedz bardziej logicznie, gramatycznie i przede wszystkim uzyje jakis synonimow do slowa 'ograniczony' :lol: dobranoc
Ostatnio zmieniony przez asik 26-10-2010, 00:02, w całości zmieniany 1 raz  

hayer86 
aka Latexowa Morda

Informacje
Piwa: 1318

$ wspomagacz (Ilość: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 26-10-2010, 00:06    #14

asik napisał/a:
takie podejscie do sprawy jest tez mocno ograniczone.

Ale ja Schiza zrozumiałem tak, żeby nie ograniczać się 'Only Early' albo 'Only NU' itd., bo wtedy się popada w skrajność.

SchizeQ 

Informacje

Wysłany: 26-10-2010, 00:11    #15

asik napisał/a:
interesujac sie hardstylem
muzyką bo hs byl przykladem najlepszym dla tutejszej spolecznosci :)

Nikt nie mowi o tym ze kazdy ma znac kazdy kawalek, bron Boze bez fanatyzmu :) Ale powinien wyrazic chociaz chec sprawdzenia jakiegos przekroju gatunku, nie koniecznie nawet w obrebie calego stylu ale chociazby wybranych artystow z wiekszym stazem. Dla przykladu np DJ Prophet a w house chociazby Guetta :) Dlaczego Guetta? Obecnie wszyscy patrza na niego przez pryzmat kawalkow z vivy czy eski ale heloł! http://www.discogs.com/artist/David+Guetta pierwsze wydane produkcje ma juz 20 lat temu!

Nie mialem na mysli profesorskiego podejscia jakie jest w szkolach ze trzeba znac caly przedmiot(tu gatunek) od deski do deski, ale mowimy o czym co podobno kochamy, bezczego zyc nie mozemy to chyba powinnismy wykazac zainteresowanie z chociaz odrobina zaglebienia?

Asik a teraz zeby nie bylo, bo wzielas to troszke zbyt osobiscie - popatrz na swoich znajomych, profile na fb, nk, fortce, gronie i innych portalach i ilu z nich uwaza ze kocha muzyke? A ilu tak na prawde zaglebilo sie w chociaz JEDEN wybrany, ukochany przez siebie gatunek? Bo przynajmniej ja takich znajomych spoza ludzi ktorzy gdzies siedza po forach mam kilku. Takich ktorzy sa w stanie mi powiedziec "patrz, zajebisty dutch house z progresywnym wokalem znalazlem" tylko bedzie "to jest fajne techno".

asik 

Informacje
Piwa: 254

$ wspomagacz (Ilość: 2)

Wysłany: 26-10-2010, 00:12    #16

Ale ja Schiza zrozumiałem tak, żeby nie ograniczać się 'Only Early' albo 'Only NU' itd., bo wtedy się popada w skrajność.
lepiej sie zaglebic w tyle ile jest sie w stanie ogarnac. nic na sile.
moze jakby hardstyle to bylo cale moje zycie to sluchalabym kazdego wychodzacego walka po 5 razy a w wolnych chwilach grzebala w starociach.
ze wzgledu na mniejsza ilosc czasu trzeba jakos rozdysponowac nim wiec jezeli wiemy ze jest male prawdopodobienstwo trafienia dobrego mocnego walka w tzw. nowosciach a wieksze prawdopodobienstwo znalezienia go w przedziale 2000-2004 to po jakiego chuja mam robic cos gdzie jest mniejsza szansa??? na logike

jezeli skrajnoscia jest to ze lubie earlyHS brzmienia to rownie skrajnoscia jest to ze ktos lubi tylko electro albo tylko muzyke albo tylko sport.

SchizeQ 

Informacje

Wysłany: 26-10-2010, 00:14    #17

asik, wyprzedzilem Cie, jak pisalas tego posta ja juz na niego odpowiedzialem :D

tiz 

Informacje
Piwa: 169

$ wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 26-10-2010, 00:17    #18

takiej sytuacji jak jest tu opisywana są winni tylko i wyłącznie ludzie słuchający tej muzyki czyli MY KLUBOWICZE i nie pisze o jednostrach tylko o całości.
to nie klabing jest na dnie , nie kluby i nie producenci/dj's tylko MY klubowicze :!:

sorry vinetu taka prawda ;]

hayer86 
aka Latexowa Morda

Informacje
Piwa: 1318

$ wspomagacz (Ilość: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 26-10-2010, 00:19    #19

asik napisał/a:
lepiej sie zaglebic w tyle ile jest sie w stanie ogarnac. nic na sile.

Wiadomo, jest życie prywatne, brak czasu itd. I jeśli np. twierdzisz, że w obecnym HS nie warto szukać perełki (też sam już jakoś odpuściłem HS, żebyś nie myślała, że się uparłem ;P ), to przynajmniej niech się ktoś nie wypowiada, że NU jest **** nie słuchając nowości albo np. hity Qlimax (nie biję do Ciebie ;P ). Najpierw niech przesłucha, potem oceni :) Ja np. przesłuchując 'stare Thunderdomy' mogę stwierdzić, że nie za bardzo mi pasuje taki HC, ale przesłuchałem i wiem, że to mi nie pasuje :)

asik napisał/a:
jezeli skrajnoscia jest to ze lubie earlyHS brzmienia to rownie skrajnoscia jest to ze ktos lubi tylko electro albo tylko muzyke albo tylko sport.

Dlatego od czasu przejdę się na zupełnie inna imprezę niż zawsze ... a to Brutal i speedy, a to duby w Oku itd. I czasami coś się spodoba, kiedy nie oczekujemy tego ;P

Jeśli chaotycznie napisane, to wybaczcie :)

asik napisał/a:
udawales ze mnie nie widzisz xD

Asik ja mało co widziałem, miałem wyłączoną wizję, tylko odsłuch załączony ;P
Ostatnio zmieniony przez hayer86 26-10-2010, 00:30, w całości zmieniany 1 raz  

SchizeQ 

Informacje

Wysłany: 26-10-2010, 00:19    #20

tiz, wszyscy sa winni. Chyba nie powiesz mi ze nigdy nie byles na imprezie ze scierwem tylko dlatego ze nie chciales w weekend w domu siedziec :)
Bo rozumiem ze chodzilo Ci o to "jak sie nie podoba to po co chodzicie?" :P

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)