1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać. 3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
wiem co grali, ale gdy Ookay robil disaa prawie nikt o tym nie pisal i dla nikogo nie wydawalo sie to smieszne... ale jak mysz to zrobila, fak faktem na duzej imprezie, to wszyscy maja mokro... mozna by zrozumiec gdyby cos sam skrecil, albo jako pierwszy z tym wyskoczyl to mozna walic do tego konia, ale tak to powiem jak gimba "Bylo!"
Sorry, ale wildstylez to teĹź taka ciota jebana. ZajebaĹ melo czy nie, wymyĹliĹ je sam czy nie - niewaĹźne. Ĺmieszne natomiast jest to, Ĺźe uĹźywa takich melodyjek rodem z lajtowych trackĂłw w gatunku jakim jest HARDstyle.. Producent electro-house'u (czy co on tam robi) czepia siÄ producenta HS-u, Ĺźe mu podjebaĹ melo - zaraz jebne na plecy Jak dla mnie to wstyd dla wilda jako producenta hardstyle'u.
Jest wiele mocnych kawaĹkĂłw z melodiami z lĹźejszych gatunkĂłw, zaleĹźy od interpretacji nie mĂłwiÄ tu o lekkim nustajlu fu A caĹa sytuacja jakaĹ absurdalna, a jak wyĹźej pisali DedmaĹs sam uĹźywaĹ melodii od innych... wtf Temat gotowcĂłw znany jest od kiedy "istnieje" muzyka (zwĹaszcza w tej popularnej) Sample, presety (nexusy itp) gotowe loopy czy nawet "kupione" melodie w midi dla mnie to jest chore i maĹo ambitne Ĺźe ktoĹ jedzie caĹy czas na takich gotowcach... a nawet wkurwia mnie to -Fakt ze przeciÄtny sĹuchacz o tym nie wie, nie usĹyszy tego i ma to w dupie, bo ma byÄ dobry bit, bas i melodia i ma gĹÄboko czy ktoĹ to ukradĹ czy sam siedziaĹ rok i tworzyĹ, nie liczy siÄ unikalnoĹÄ OczywiĹcie samo uĹźywanie jakieĹ melodii czy motywu nie jest zĹe... oczywiĹcie z umiarem i w pewnych sytuacjach.... uĹźycie jakieĹ melodii, motywu czy sampla robiÄ c cover czy remix jest na miejscu, jednak dla mnie musi byÄ napisane w tytule bÄ dĹş w opisie utworu, inaczej jest to nie do koĹca w porzÄ dku... Ale ludzie wola podjebane motywy patrz scooter (ok 60 zajebanych melodii!!! -> http://www.tranceaddict.c.../t-291402.html) Najprostszy sposĂłb zrobienia kariery to wĹaĹnie podjebaÄ motyw/melodie zaĹadowaÄ do nexusa, przeciÄ gnÄ Ä myszkÄ parÄ sampli i jest hit... taki ktoĹ nie moĹźe nazwaÄ siÄ artystÄ PorĂłwnywanie gatunkĂłw teĹź nie jest w porzÄ dku... Muzyka elektroniczna nie jest taka prosta, oczywiĹcie moĹźna iĹÄ na ĹatwiznÄ jak pisaĹem wyĹźej... Ĺźeby osiÄ gnÄ Ä dobry poziom trzeba wielu lat, ogrom wiedzy muzycznej, technicznej i wiadomo lata praktyki... Wiadomo Ĺźe jeĹźeli ktoĹ liznÄ Ĺ muzyki to ma nie co inne spojrzenie niĹź zwykĹy Ĺmiertelnik
OczywiĹcie samo uĹźywanie jakieĹ melodii czy motywu nie jest zĹe... oczywiĹcie z umiarem i w pewnych sytuacjach.... uĹźycie jakieĹ melodii, motywu czy sampla robiÄ c cover czy remix jest na miejscu, jednak dla mnie musi byÄ napisane w tytule bÄ dĹş w opisie utworu, inaczej jest to nie do koĹca w porzÄ dku... Ale ludzie wola podjebane motywy patrz scooter (ok 60 zajebanych melodii!!! -> http://www.tranceaddict.c.../t-291402.html) Najprostszy sposĂłb zrobienia kariery to wĹaĹnie podjebaÄ motyw/melodie zaĹadowaÄ do nexusa, przeciÄ gnÄ Ä myszkÄ parÄ sampli i jest hit... taki ktoĹ nie moĹźe nazwaÄ siÄ artystÄ .
Scooter nigdy nie kryl sie z tym, ze czesto robia covery czy wykorzystuja jakies motywy z innych utworow. Jesli popatrzysz do swojego linka to czesc jest nawet takich samych tytulow. Stane troche w obronie Scootera bo kiedy pojawili sie ze swoja tworczoscia w latach 90' to byli rewolucyjni i na stale zapisali sie w historie muzyki dance, rave, happy hardcore itp. Miales chyba jakies 3-4 lata jak ja mialem okazje pierwszy raz slyszec Hyper Hyper w klubie A jako, ze uwazasz sie za wiecej niz przecietnego smiertelnika to zapoznaj sie z ich poczatkowymi albumami i spojrz przez pryzmat tego co wtedy rowniez dzialo sie na rynku muzycznym. W kazdym razie wiekszosc rzeczy po latach 00' z ich strony bylo rzeczywiscie juz slabe, dopasowanie sie do aktualnych styli, robienie pewnych rzeczy na sile i to juz wielu ludziom sie niepodobalo. Covery z najbardziej znanych hitow to takze wlasnie byl ich charakterystyczny styl i nie nazwal bym to do konca pojsciem na latwizne.
teĹź broniÄ scooter-a wĹaĹnie za to co zrobiĹ na poczÄ tku swojej kariery, jak ja kupiĹem pierwszÄ kasetÄ od nich miaĹem chyba z 12 lat i juĹź wiedziaĹem czego bd sĹuchaĹ i tak zostaĹo , po 2000' faktycznie dopasowywaĹ siÄ do tego co byĹo w modzie ale jak tak siÄ spoglÄ da teraz to oni zawsze robili to co byĹo w modzie tylko wtedy elektronika raczkowaĹa i nikt nie znaĹ oryginalnych track-Ăłw to teĹź nikt siÄ go nie czepiaĹ teraz jest tego tyle Ĺźe trudno wymyĹliÄ coĹ co by czegoĹ juĹź nie przypominaĹo nawet w pierwszym albumie ...and the beat goes on rhapsody in E byĹo zapoĹźyczone czy waiting for spring i jakby pokopaÄ w necie moĹźe jeszcze coĹ ale i tak wtedy nikt o to szumu nie robiĹ a scooter miaĹ pomysĹ by zrobiÄ to jeszcze lepiej niĹź w oryginale
kaĹźdy juĹź to widziaĹ... jego fani mĂłwiÄ Ĺźe to troll , a w rzeczywisstosci pokazaĹ ze nie potrafi zrobiÄ nic do HSu. no ale rzeczywiscie, wiÄkszoĹÄ powie Ĺźe to troll. moim zdaniem Ĺźeby cokolwiek strollowaÄ, trzeba zrobiÄ to umiejÄtnie, a nie pokazaÄ Ĺźe jest siÄ debilem i nazwaÄ to trollingiem
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)