Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: 28.08.2015, energylandia, festival, hardstyle, kings, of, zator

Przesuniêty przez: ROoZi
31-08-2015, 17:31
28.08.2015 - Kings of Hardstyle Festival @ Energylandia, Zator
Autor Wiadomo¶æ
Kasz 
AniMe

Informacje
Do³±czy³: 22 Wrz 2010
Piwa: 98
Sk±d: Å»ory

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 29-08-2015, 16:15    #241

Aqsel napisa³/a:
Ludzi było podobno około 4 tysięcy - tak przynajmniej czasem mówili MC Villan i Renegade. Nie wiem czy sety były nagrywane, raczej nie. Raczej więcej było Raw niż NU. A scena? Kwestia gustu. Jak dla mnie zlepka kilkunastu telebimów nie robiła wrażenia :)

???
Na jakiej ty imprezie byłeś, że było więcej rawu niż nu? Bo chyba nie wczoraj na KoH.

Impreza ogólnie udana, chociaż brakowało tego holenderskiego klimatu eventowego :)
Scena duża i ładnie przygotowana. Efekty wizualne robiły bardzo dobre wrażenie. Nagłośnienie w porządku, chociaż trochę cicho.
Muzycznie, to kompletnie nie dla mnie. Tak naprawdę to podobał mi się tylko set Ran-D.
Reszta albo kompletnie nie mój klimat, albo beznadziejne mieszanie setów. Jak można w jednym secie walić early, rawy i freestyle. No kurwa :wall:

Koksu 
FCK GNRS!

Informacje
Do³±czy³: 28 Gru 2014
Piwa: 76
Sk±d: Olsztyn

Wys³any: 29-08-2015, 20:20    #242

Ja przyjechałem do Zatoru transportem z Krakowa od Spisaka o 16:00 (pozdrawiam ekipę z bana, jeżeli to czytacie xD ) i jak dojechaliśmy, to się załapaliśmy na połowę seta od Soundfighterz. W tym czasie na start zakupiłem z 5 żetonów i później poszedłem od razu pod scenę, skakałem tam od końcówki setu Soundfighterz do końcówki Technoboy'a, później wróciłem na drugą połowę setu Atmozfears i zostałem do pierwszej ćwiartki setu Zany'ego. Może ktoś z was mnie widział, miałem na sobie białą koszulkę Audiofreq, czarne buty, spodenki i nerkę, na dłoni opaskę Scantraxx i polską flagę z godłem, a i okulary które poległy na secie Noisecontrollers :P Na temat nagłośnienia nie będę się wypowiadał, bo miałem w uszach przez cały czas najzwyklejsze stopery, które nie do końca oddają pełne wrażenia z muzyki. Co do setów, w moim odczuciu z tego co słyszałem na secie Soundfighterz to jednak czegoś mi brakowało, ale może miałem takie odczucie tylko dlatego, że to początek imprezy. Później Engimato, na którym nogi i ręce już zaczęły ładnie chodzić i jak się wymieniali z Driverem przy Broken Regain'a to nikt wtedy sił nie żałował :P Driver zrobił zajebisty klimat przed Opening Ceremony. Tak jak już wcześniej wspomniano, te wstawki i intra bardzo fajne, tylko szkoda, że później się cały czas powtarzały :/ Da Tweekaz bardzo fajny, melodyjny set, oczywiście nie zabrakło Wódki, na którą większość czekała. Do setu Noisecontrollers też mi się fajnie skakało, bo Basie widać było, że mi się publika podobała. Później był Wildstylez, który zaskoczył, bo spodziewałem się jakiegoś sielankowego set'u, a było grubo i w moim odczuciu, był to ten jeden z setów, który przyciągnał największą liczbę osób (Ran-D też sporo duszy przyciągnął, ale o tym za chwilę). Był też jednostronny strzał w Frontliner'a (szkoda, że się spóźnił na samolot :( ), Joram zagrał Symbols, Dragonborn i FTS, po czym Villain skomentował to mniej więcej tak: "Nie ważne czy jesteś Headhunterz'em, Showtek czy nawet jebanym Frontliner'em, liczy się szacunek, i to właśnie Wildstylez chciałby wam przekazać", pewnie zrobią tak samo na Mysteryland xD . Po Joramie kolej na Technoboy'a, zagrał swoje traczki, te od TNT i trochę klasyków, czyli taki typowy, dobry set TBY. Atmozfears ograniczony czasem grał Mash-Up'y i jakieś Edity, ale ogólnie set na plus. Teraz kolej na Ran-D'ego, osobiście uważam, że set Ran-D'ego był setem wieczoru, przyciągnął do siebie mnóstwo publiki, która bardzo energetycznie oddawała się muzyce, szczególnie przy hymnie DefQon'u i remix'ie Regain'a. Dla łowców fantów poleciało z 5 flag :P Po secie Ran-D'ego był czas na "Power Kwadrans" i pokaz pirotechniczny, który nagrywamy z góry dronem zrobił niezłą furorę :O Później set Zatox'a. Nie chcę nikogo urazić, ale był to chyba najgorszy set wieczoru :( ładnie się zaczął od "Audiophetamine" Audiofreq'a, ale późnie zagrał Dragonborn i FTS, które już Wildstylez wcześniej zagrał + jakiś Martin Garrix - Tremor (jakoś tak chyba) i stałem w miejscu nie wiedząc, co ze sobą zrobić :/ odżyłem dopiero jak zagrał One Blade, swój Remix Satany i trochę na jego numerach z albumu, które już niestety mi się oklepały i nie za bardzo lubię ich teraz słuchać :( Później swój set zagrał Zany, dla wielu kontrowersyjny, ale mi osobiście przypadł do gustu. Szkoda, że musiałem pójść się odświeżyć, bo bardzo chętnie wyszalał bym się przy tym secie. Jest jedna zaleta, że wyszedłem z jego seta, bo spotkałem The Propheta i jego MC (jak stali razem to myślałem, że ten murzyn jest ochroniarzem XD) z którym zrobiłem sobie zdjęcie, chciałem, żeby mi flagę podpisał, ale jeden marker dałem Villainowi, żeby się ludziom podpisywał (jak macie autograf od niego lub Renegade'a, to wiedzcie, że to było moim markerem XD), a drugi też komuś pożyczyłem i mi nie oddali :< Później set Grzesia, na którym ekipa HardTripów dała nieźle popalić (pozdrawiam was serdecznie :P ), set bardzo fajny żywiołowy. Podczas jego setu spotkałem też Wildstylez'a, ale markerów nie miałem, telefon rozładowany i nici z pamiątki :( później set The Prophet'a. Też bardzo fajny, przypadł mi do gustu, ale szkoda, że o 3:45 musiałem na powrotnego bana wracać :/ ten MC też śmieszny i to co on gadał w stylu: "The Prophet, puść ten utwór od nowa, bo ci ludzie chyba nie wiedzą jak się bawić" lub "Ej, słyszałem, że w Polsce są najseksowniejsze dziewczyny, ja się was pytam, gdzie są te dziewczyny?" XD
Podsumowując, impreza naprawdę zajebistą, uważam, że Energy z pewnością zrobi za rok powtórkę, a zwrócić, to im się chyba zwróciło z samej gastronomii :P

holi 

Informacje
Do³±czy³: 12 Sie 2015
Piwa: 5
Sk±d: Warszawa

Wys³any: 30-08-2015, 09:31    #243

Tez dorzuce swoje trzy slowa - propsy dla organizatorow takiej imprezy w Polsce! Wszystko jak dla mnie bylo na prawde na poziomie, scena swiatla fajerwerki naglosnienie wszystko super. Fajnie ze nie bylo jakichs duzych kolejek do piwa itd i ze duzo lawek bylo gdzie czasem przysiasc mozna bylo. Porownujac do takiej np Audioriver ktory juz 10 edycje w tym roku mieli to sie chowac moga przy organizacji KOH. Muzycznie tez spoko choc troche malo raw/hc jak dla mnie bylo ale i tak nie narzekam! Mam nadzieje ze organizatorom sie przynajmniej zwroci impreza i ze za rok sie powtorzy!

traws 

Informacje
Do³±czy³: 02 Lip 2009
Piwa: 5
Sk±d: Bytom

Wys³any: 30-08-2015, 16:47    #244

elegancko! scena zacna, kolejki do gastronomii praktycznie żadnej, dużo miejsc do odpoczęcia na ławce, fakt że duży teren to i lepiej można było to wszystko rozlokować niż np. na Toxicatorze. muzycznie też było bardzo dobrze, tylko mieć nadzieje że liczba ludzi starczy żebyśmy zobaczyli następną edycje.

sebo8125412 

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2015
Piwa: 1
Sk±d: Nasielsk

Wys³any: 31-08-2015, 13:31    #245

Link
co to za track?

lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942

Wys³any: 31-08-2015, 15:28    #246

@sebo8125412
Axwell & Ingrosso - Sun Is Shining (Da Tweekaz Bootleg)

Koksu napisa³/a:
Później set Grzesia, na którym ekipa HardTripów dała nieźle popalić (pozdrawiam was serdecznie :P )

Następnym razem podejdź i się przywitaj.

Ogólnie fajna impreza. Od razu po przyjeździe rzucił się w oczy trochę pusty parking, ale chyba ludzie znaleźli sobie inny transport, bo frekwencja była całkiem dobra. Tym razem ochrona nie robiła żadnych problemów na wejściu, nie kontrolowali ludzi zbyt przesadnie i jedyne co, to nie wpuszczali za bardzo pijanych. Ogólnie po wejściu już nie widziałem w ogóle ochroniarzy, ale też nie byli tam do niczego potrzebni. Dużym minusem był brak szafek, bo słyszałem, że było ich tylko koło 30, więc ci, którzy przyszli z rzeczami mieli problem. Na szczęście obsługa przy barach była bardzo miła i przechowała niektórym osobom plecaki. Kto wie jak wyglądał ten sklep z gadżetami? Nawet nie widziałem, ale czytałem, że były tam same odpustowe świecidełka.
Ktoś tu narzekał, że w Energylandii jest kostka brukowa. Całkiem fajnie się to sprawdziło i w niczym nie przeszkadzało. Na pewno lepiej się to sprawuje niż zwyczajowe palety z drewna. Fajne też były panie zbierające śmieci, bo nie walało się nic pod nogami. Wiadomo, że gdyby był większy tłok to nie mogłyby sobie tak pomykać w tłumie, ale tak to nikomu nie przeszkadzały. Ogólnie Villain coś mówił o 4 tysiącach ludzi, chociaż zmieściłoby się tam o wiele więcej. Na duży plus była też liczba ławek, bo dało się łatwo znaleźć wolne miejsce. Do toi-toi'ów też nie było żadnych kolejek.
Na temat line upu powiedziano już wiele i najgorsze w nim było to, że dwa dni przed imprezą poinformowali o możliwości wejścia od 16, więc dużo osób przegapiło początek. Jak dla mnie najlepszy set wiadomo, że zagrał Ran-D, a najgorszy Zany. Chyba za często ostatnio gra na Pussy Lounge, bo tracklista zupełnie bez ładu i kompletnie nie dostosował się do tego, co grali poprzednicy. Reszta mocno przewidywalnie. Na szczęście podczas nudnych setów można było sobie pójść na kolejki, a poza tym dookoła było pełno znajomych, więc miałem co robić.
Wildstylez mógł sobie odpuścić te pozdrowienia dla Frontlinera, chociaż to, że zagrał Symbols odbieram jako próbę pogodzenia się. Jak potem zobaczyłem, ten czarnoskóry MC występujący z Prophetem to MC Ultimate. Pierwszy raz o nim słyszałem i strasznie wkurzający gość. Minusem też były te tancerki na scenie, bo one bardziej nadałyby się do teledysku disco polo. Mogli wynająć kogoś, kto by pohakkał. Chociaż i tak największą wadą był brak wody w barach pod koniec imprezy.
Za to nie spodziewałem się tak dobrej publiczności, bo nigdy nie widziałem żeby prawie wszyscy kucnęli gdy MC o to prosi. Tu tak było. Ogólnie wszyscy dawali radę i nie było czuć różnicy pod tym względem między holenderskimi eventami. Ogólnie bardzo fajna impreza, szczególnie, że tak tanim kosztem. Za rok może być tylko lepiej.
Ostatnio zmieniony przez lamborghini17 31-08-2015, 15:51, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Aqsel 
Arkadiusz

Informacje
Do³±czy³: 25 Sty 2009
Piwa: 41
Sk±d: Radom/Warszawa

Wys³any: 31-08-2015, 16:25    #247

Ej a właśnie o co chodziło z tymi "pozdrowieniami" Wildstyleza dla Frontlinera? Bo ja akurat wtedy kręciłem się na "karuzelach".

lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942

Wys³any: 31-08-2015, 16:36    #248

Koksu napisa³/a:
Był też jednostronny strzał w Frontliner'a (szkoda, że się spóźnił na samolot :( ), Joram zagrał Symbols, Dragonborn i FTS, po czym Villain skomentował to mniej więcej tak: "Nie ważne czy jesteś Headhunterz'em, Showtek czy nawet jebanym Frontliner'em, liczy się szacunek, i to właśnie Wildstylez chciałby wam przekazać", pewnie zrobią tak samo na Mysteryland xD .

HardonlyStyle 

Informacje
Do³±czy³: 17 Lip 2011
Piwa: 43
Sk±d: Wierzbno

Wys³any: 31-08-2015, 16:40    #249

Aqsel napisa³/a:
Ej a właśnie o co chodziło z tymi "pozdrowieniami" Wildstyleza dla Frontlinera? Bo ja akurat wtedy kręciłem się na "karuzelach".

Ostatnio na facebooku Frontliner napisał że hhz, showteki wykorzystują hardstyle do celów marketingowych (i w pełni się z tym zgadzam). Jorama to oburzyło i napisał że stracił szacunek do Barego no i wyszła spina między nimi.

Podziêkowali:Whitestyler
Koksu 
FCK GNRS!

Informacje
Do³±czy³: 28 Gru 2014
Piwa: 76
Sk±d: Olsztyn

Wys³any: 31-08-2015, 20:22    #250

@Lamborghini17, następnym razem obowiązkowo! Mam nadzieję, że jak najszybciej, bo nie zawsze na taki wypad mogę sobie pozwolić. Wydawało mi się nawet, że chyba ciebie widziałem (czarne polo HardTripy, spodenki jeansowe? i czarne, średniej długości włosy), ale rozmawiałeś z kimś, a ja akurat po wodę szedłem, więc też jakoś się nie zatrzymywałem. Będąc przy temacie wody, fakt, wydaję mi się, że między pierwszą a drugą wody zaczynało brakować, więc kupowałem gazowaną i ją sobie rozgazowywałem. Co do ilości osób to prawda, Villain wspominał coś o około 4k ludu, ale pewnie nie widział ile osób też w tym czasie siedziało na ławkach obok strefy gastronomicznej, więc wydaję mi się, że ludzi było na pewno z 5k. Te ławki to kolejna zaleta, bo każdy mógł znaleźć sobie miejsce, żeby odsapnąć. Panie sprzątające to kolejna zaleta tej imprezy, co do tancerzy zdanie mam mieszane, ci od zabawy z ogniem na pewno na +, laski w stylu "Pussy Longue" też nawet nawet, ale panowie tańczący nie wiedzieli za bardzo co ze sobą robić, a poza tym to trochę wpadka, że cały reżyser choreografii mówił im co mają robić jak grały supporty, trochę to mało profesjonalne ;) Co do szafek, to my (Spisak) przyjechaliśmy około 17 i jeszcze z kilkanaście skrytek było wolnych, sam załapałem się na jedną o numerze 34. więc wydaję mi się, że mogło być ich nawet 40, co nie zmienia jednak faktu, że jak na taką imprezę to trochę za mało. Co do sklepu z pamiątkami, Lambo pamiętasz na wejściu taki żółty namiot z zabawkami i innymi świecidełkami? To był właśnie cały ten sklep XD aż współczuję tej pani co tam siedziała, bo nikt tam do niej nie podchodził z tego co widziałem, gadżetów było cały czas tyle samo :P To takie szczegóły, które chciałem skomentować z mojego punktu widzenia ;)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 25819
Odpowiedzi: 260
Odwiedzin z google: 1910
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: