Zamknity przez: Rafir 03-05-2010, 12:37 | |
| Autor | Wiadomo |
Informacje Doczy: 15 Pa 2008 Wiek: 45 Posty: 50 (0,01/dzie) Piwa: 0 Skd: Zielona Góra  | Wysany: 26-04-2010, 11:59 | #1361
|
| Dokładnie SchizeQ ,klimatu było zero i mnóstwo ludzi z przypadku ,jednak powróce do tematu polskich artystów ,kuzwa mać dziekuje wam jeszcze raz bardzo zato co zrobiliscie na Toxicator.Kapitalne sety nieliczac SKY,który zagrał hmm dobze ale dziwnie.Przepiekne tracklisty,kapitalne przejscia czysty obłedny EHS.Dlamnie polski akcent na toxicu to mini Qlubtempo. PS.Driver,Enigmato,ResQ dawać sety | _________________ EHS-tylko to w żyćiu sie liczy | |
| |
 | |
|
Informacje Doczy: 03 Lut 2010 Wiek: 43 Posty: 5108 (0,85/dzie) Piwa: 408 Skd: śląsk-Halemba  | Wysany: 26-04-2010, 12:37 | #1362
|
| | kulson napisa/a: | | PS.Driver,Enigmato,ResQ dawać sety | właśnie dawać bo odbierzemy siłą | _________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S | | Ostatnio zmieniony przez sycoman 26-04-2010, 12:37, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzie) Piwa: 616 Skd: Chrzanów  | Wysany: 26-04-2010, 12:40 | #1363
|
| Wg mnie jeśli choć trochę ktoś interesuje się sceną HS to powinien wiedzieć czego może się spodziewać. Więc nie rozumiem waszych zdziwień co do setów (zagranicznych) HS. Grali to co grają na większości eventów w pl i zagranicą. Wg mnie było bardzo dobrze! Jak ktoś jechał dla EHS (tak jak ja) palił podeszwy że tylko swąd spalonej gumy było czuć !!!! Jak ktoś jechał dla NU również wybawił się za wszystkie czasy. A jeśli ktoś jechał dla HC to wg mnie było tam około 4h ostrego rozpierdolu. No ale jak ktoś pojechał tam z innego powodu to widział tylko białe rękawiczki, saunę i wodę w piwie
Piszecie że za dużo i za mocne strobo było. Za mocne nie wiem ale jak dla mnie stanowczo za moło tego stroboskopu było Ja bardzo lubię ten efekt świetlny. Pod linie basową pasuje idealnie.
SETY DRIVER- Moc! Jak dla mnie set był naprawdę wyborny. To na co czekałem to właśnie otrzymałem. Jedyny minus seta to intro! które imo zostało już użyte więcej niż dwa razy. No ale jak ktos nie słucha setów Drivera to pewnie nawet nie zauważył więc to nie jest jakaś tam duża ujma dla samego setu Set na wieeeeeeeelki plus SKYDRIVER-brak wiary w tego pana i potrzeba regenaracji sił po wcześniejszym secie zmusiły mnie do udania się do namiotu "piwnego" ENIGMATO- "Let the beat control your body!" tyle na ten temat XD "I love music, armagedon, eat thiz, trip to hardstyleland (i chyba był jeszcze jakiś ale tego nie jestem pewien) bardzo mnie ucieszyły! Oby było jeszcze więcej własnych traków w setach. bardzo pozytywny set. Wylałem siódme poty podczas setu ale było warto. DJ MYSTERY-nie warto tu nic pisac VORTEX- set Vortex'a bardzo mnie zaskoczył. Jak dla mnie było bardzo przednie granie. (słyszałem jakieś 70% setu bo też w niego nie wierzyłem) Wyskakałem się przy nim konkretnie. Oczywiście set na plus. ACTIVATOR- pierwszym trackiem zawołał mnie na parkiet (who is calling zenit edit) i równie szybko mnie z niego przegonił kolejnymi wałkami. HARDSTYLE MAFIA dla mnie lipa i tyle. THE DJ PRODUCER moc moc i jeszcze raz MOC! Jak by tylko więcej frenczów było a mniej brejków za którymi nie przepadam to dla mnie by było siódme niebo. Jeszcze takaż rzecz którą zauważyłem, za mało było stroboskopów kiedy grał i lasery trochę psuły klimat. Wg mnie stroby powinny nawalc na tym secie do póki by się nie spaliły! Set na duży plus. ENDYMION Live - lipa D-PASSION nie słuchałem albo nie pamiętam ANIME tylko słuchałem tylko ale bardzo pozytywnie. STORMTROOPER myślami byłem w domu i jadłem coś ciepłego przygotowując się do wyprawy na uczelnię
Dzięki wszystkim za bądź co bądź udana bibę!
edit i bym zapomniał: "let the bit control your body!" | | Ostatnio zmieniony przez ADEN 26-04-2010, 13:03, w caoci zmieniany 3 razy | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 29 Cze 2007 Wiek: 41 Posty: 3302 (0,47/dzie) Piwa: 471 Skd: Dąbrowa Górnicza  | Wysany: 26-04-2010, 12:57 | #1364
|
| | Nie wiem czy już ktoś wspominał ale nagłośnienie było do bani. Basiur tak dudnił, ze zagluszal wysokie tony a poza tym odbijało się echo co zniekształcało całą muzykę. Przy secie hardstyle mafii wszystko było zlane w jedna całość, ogólnie porażka | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 03 Lut 2010 Wiek: 43 Posty: 5108 (0,85/dzie) Piwa: 408 Skd: śląsk-Halemba  | Wysany: 26-04-2010, 13:12 | #1365
|
| | Rafir napisa/a: | | Nie wiem czy już ktoś wspominał ale nagłośnienie było do bani. Basiur tak dudnił, ze zagluszal wysokie tony a poza tym odbijało się echo co zniekształcało całą muzykę. Przy secie hardstyle mafii wszystko było zlane w jedna całość, ogólnie porażka | tak ja już napomknąłem o tym,właśnie wszystke mellow w Nu-HS-e zlewały się w jedność to mnie strasznie dołowało | _________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S | |
| |
 | |
Informacje Doczya: 03 Sty 2008 Wiek: 37 Posty: 276 (0,04/dzie) Piwa: 9 Skd: Gliwice  | Wysany: 26-04-2010, 13:36 | #1366
|
| ciuu czepiacie sie, ze ktos tam mial maske, makijaz meski czy wysokie obcasy - to przeca ich sprawa, jak oni dobrze z tym sie czuja i im wygodnie nio to spoko najwyzej mozna z takich ludzi sie posmiac
| ADEN napisa/a: | | No ale jak ktoś pojechał tam z innego powodu to widział tylko białe rękawiczki, saunę i wodę w piwie |
cio do sauny to ona niestety miala maly wplyw na zabawe, ja rozumie, ze na imprezach jest cieplo ale tam to byla przesada, "nie bylo czym oddychac" | _________________ HARDCORE !!! | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 08 Sie 2009 Wiek: 42 Posty: 27 (0/dzie) Piwa: 1 Skd: Wrocław  | Wysany: 26-04-2010, 13:36 | #1367
|
| Przybyłem po 21, co do HS było w miarę spoko duzo NU Fajnie było posłuchać ale ławę grzałem do 2:00. Wtedy dopiero jak dla mnie był start imprezy. Producer ładnie pocisną jak dla mnie to były nieznane kawałki ale wpadły w ucho, coś nowego, Endymion liveact standardowy nawet mi sie podobało ale sample "This is Endymionnnnnnnn" po 4 razie był już przesyt. D-passion również zagrał super, Anime rzuciła znanymi hitami było fajnie ale wymiękłem podusia i do samochodu spatku (kierowca) Generalnie muzycznie ok ale na Toxi OA bawiłem się lepiej, chyba się starzeje
Teraz odnośnie organizacji: Jak wszyscy pisza TT zły rozkład. Odnośnie sceny i oświetlenia po prostu budzetowo, nie został wykorzystany potencjał tych urządzeń. Środkowe głowice po bokach sceny po 1200W to przesada jak na taka małą hale. Inna sprawa zeby wisiały pod sufitem, ale konstrukcja hali jest słabo przystosowana oczywiście duzo roboty na wysokości wyciągarki trawersy, zasialnie sygnał itp. Srokowe pary ledowe również były za nisko, pod samym płotem niemiłosierni oślepiały 1m wyżej i OK. Co do laserów to moc szacuje na około 2W może troszeczkę więcej, były dobrane odpowiednio no może zabrakowało jakiegoś full RGB na środku Light Jockey'e dali ciała, zwłaszcza operator laserów. Sterowane z ILDA + laptop gotowe kompozycje ale marne pomysły i brak wyobraźni, dziecko z podstawówki pewnie lepiej by wykorzystało gotowe sceny. Może nadmiar piwa spowolnił i zaklucil przepływ neuronów w mózgu. Taki sprzęt i możliwości ale zmarnowany. Żeby człowiek tylko mógł wpaść za stery np ze starym poczciwym z początku lat 90tych Pulsarem MasterPeace to by pokazał jak się świeci (na DMX) Szkoda że dostęp dla młodych i utalentowanych ludzi jest zamknięty w tej branży. Królują stare pryki co np na takim toxi wolą piwa się napić i mieć świecenie gdzieś tylko ledwo poklikac gotowymi scenami. Do tego trzeba mieć powołanie, ciągle miec nowe pomysły udoskonalać się. To jest oprawa wizualna bardzo ważna jak sama muzyka, serce mi aż bolało jak widziałem marnotrastwo tego sprzętu. TSE ma wyrobioną markę na rynku, ale to co zobaczyłem kolejny raz to rece opadły. Troche mnie poniosło Co do nagłośnienia było średnio. Dzwięki się zlewały być moze za mała odległosć od głośników, może to specyficzna budowa hali tak działała, ale za to nie było praktycznie fali stojącej przy ścianach bas nie powodował przemieszczanie się narządów wewnetrznych . Uszy mi uratowały zatyczki Alpine -22dB wysokich tonów i około -18dB niskich i było super Pozdro dla wszystkich z tinnitus auris Chrońcie uszy lepiej późno niż wcale.
Największy plus tej imprezy to zobaczenie znajomych mordek. Już nie mogę się doczekać kolejnej imprezy w Mega, mozna lepiej się bawić niż na Toxi.
Co do ataków epilepsji to rzadko się to zdarza ale jest grupa osób ktore mają skłonności do tego schorzenia. Błyski stroboskopowe o określonej częstotliwości zakłócają pracę mózgu chyba półkul o ile się nie mylę i dochodzi do ataku . Przy wejściu na imprezę do klubu lub na imprezę powinna być informacja, że znajdujące się w srodku urządzenia mogą wywołac ataki epiliepsji (padaczki) | | Ostatnio zmieniony przez swistak1984 26-04-2010, 13:43, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Doczy: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzie) Piwa: 634 Skd: Myślenice  | Wysany: 26-04-2010, 13:39 | #1368
|
| | sycoman napisa/a: | | Rafir napisa/a: | | Nie wiem czy już ktoś wspominał ale nagłośnienie było do bani. Basiur tak dudnił, ze zagluszal wysokie tony a poza tym odbijało się echo co zniekształcało całą muzykę. Przy secie hardstyle mafii wszystko było zlane w jedna całość, ogólnie porażka | tak ja już napomknąłem o tym,właśnie wszystke mellow w Nu-HS-e zlewały się w jedność to mnie strasznie dołowało |
sorry ale w przypadku HS Mafii to oni maja tragiczny mastering swoich kawalkow
| swistak1984 napisa/a: | Uszy mi uratowały zatyczki Alpine -22dB wysokich tonów i około -18dB niskich i było super Pozdro dla wszystkich z tinnitus auris Chrońcie uszy lepiej późno niż wcale. |
dlatego ja tam w stoperach latalem ... duzo osob potem komentuje ze im piszczy w uszach kilka dni po imprezie... a wlasnie tinnitus zaczyna sie od tego - a konczy tym ze ten pisk jest glosny i zostaje na stale do konca zycia... | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | | Ostatnio zmieniony przez ResQ 26-04-2010, 13:43, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 08 Sie 2009 Wiek: 42 Posty: 27 (0/dzie) Piwa: 1 Skd: Wrocław  | Wysany: 26-04-2010, 13:50 | #1369
|
| Ja już latam od roku bo niestety zostało mi się już na stałe Oddał bym nawet nerkę za ciszę. Polecam Alpine Music Safe Pro koszt około 80zl z 3 filtrami ktore mozna dopasowac do klubu w plener czy do hali. Odbiór muzyki jest bardzo dobry a co najlepsze ze ladnie tłumią nadmiar wysokich tonów które przyprawiają o ból. | |
| |
 | |
Bogiel Hardstyle / Hardcore

Informacje Doczy: 05 Lut 2008 Wiek: 37 Posty: 749 (0,11/dzie) Piwa: 20 Skd: HardstyleLand  | Wysany: 26-04-2010, 13:55 | #1370
|
| | ResQ napisa/a: | | Nie wiem czy już ktoś wspominał ale nagłośnienie było do bani. Basiur tak dudnił, ze zagluszal wysokie tony a poza tym odbijało się echo co zniekształcało całą muzykę. Przy secie hardstyle mafii wszystko było zlane w jedna całość, ogólnie porażka |
Bo HS mafia ma zdupione sample w swoich trackach to tak słychać : ) | _________________

| |
| |
 | |
| |