Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: astronomia, hs, igi, remix, the, timbrer, tony

[HS] Tony Igi - Astronomia (The Timbrer Remix)
Autor Wiadomo¶æ
The Timbrer 

Informacje
Do³±czy³: 05 Lis 2012
Piwa: 5
Sk±d: Piotrków Trybunalski

Wys³any: 05-11-2012, 22:41   [HS] Tony Igi - Astronomia (The Timbrer Remix) #1

Zremixowałem chyba kultowy utwór :)
Oto efekt:
Ostatnio zmieniony przez The Timbrer 05-11-2012, 22:59, w ca³o¶ci zmieniany 5 razy  

BEBE 
a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2010
Piwa: 416
Sk±d: Radom

Wys³any: 05-11-2012, 23:00    #2

ten synth na buildzie jest za glosno az cisnie w uszy przy okazji obniz mu tam czestotliwosci w okolicah 2kHz-5kHz
lead na melo troche dla mnie za bardzo hands-upowy, moglbys do niego jeszcze jakis zwykly saw z sylentha dodac to by w sumie troche lepiej brzmialo
przejscia jako takie nawet moga byc
a i teraz widze ze to twoj pierwszy post tutaj wiec przydaloby sie zebys napisal na czym kreciles dzwieki, ile w tym jest nie Twoich sampli itd, itp
:piwo:

mój saundklaud

Podziêkowali:The Timbrer
The Timbrer 

Informacje

Wys³any: 05-11-2012, 23:05    #3

Żartujesz sobie? Jeden FX z paczki BB (sry wiem ze nie powinienem) cala perka nie moja oprocz kicka. Lead krecony w massivie kick to chyba oczywiste. Reverse na podstawie kicka punch moj :] FXy + screeche krecone w Massivie. Synth na intro tez Massive. Ogolem prawie caly track krecony na Massivie. Z sampli to perka (snare clap crash) no i piano, chor, skrzypce... That's all.

Dodam że jest to mój pierwszy samodzielny track. Wiem że nie jest doskonały, a może nawet dobry, ale liczę na jakieś rady :)

3 sekunda to wiem ze tam jakis gowniany dzwiek jest cos mi Logic figla splatal jak renderowalem to samo pozniej nieco przy wejsciu syntha gdzies sie nie zgrywa... W innym pliku mam to poprawione. To samo leada tu jest nieco suchy dalem mu wiecej releasa zeby odzyl. Nie zmienialem juz tego na SC bo nie ma sensu.
Ostatnio zmieniony przez The Timbrer 05-11-2012, 23:13, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

BEBE 
a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje

Wys³any: 05-11-2012, 23:48    #4

The Timbrer napisa³/a:
Żartujesz sobie?

nie, niezartuje sobie bo nikt Cie tu nie zna wiec raczej nikt nie bedzie sie domyslal czy dzwieki sa Twoje czy pozyczone
jak Twoj pierwszy samodzielny trak to spoko, dobrze tez, ze robisz swoje dzwieki
pracuj dalej i wrzuc tu jak skonczysz kawalek :D

mój saundklaud

The Timbrer 

Informacje

Wys³any: 06-11-2012, 07:56    #5

Ale to dziwne ze pytasz o sample nigdy w zyciu mnie sie nikt o to nie spytal. Krece sam bo mam wieksza "wladze" nad wykreconym dzwiekiem. Robie z nim co chce :)

I dziekowa za rady. Na pewno sie przydadza :)

BEBE 
a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje

Wys³any: 06-11-2012, 13:53    #6

The Timbrer napisa³/a:
Ale to dziwne ze pytasz o sample nigdy w zyciu mnie sie nikt o to nie spytal

z przyzwyczajenia :)
sam na poczatku uzywalem duzo oraz bylem na kilku innych forach (glownie skupione na produkcji) kiedys zarejestrowany i tam niektorzy uzytkownicy czasem mnie przekonywali ze hardkick10 (chyba najpopularniejszy hs sampel) jest ich wlasnym wytworem
wiec lepiej zapytac :)

mój saundklaud

The Timbrer 

Informacje

Wys³any: 06-11-2012, 16:07    #7

BEBE napisa³/a:
The Timbrer napisa³/a:
Ale to dziwne ze pytasz o sample nigdy w zyciu mnie sie nikt o to nie spytal

z przyzwyczajenia :)
sam na poczatku uzywalem duzo oraz bylem na kilku innych forach (glownie skupione na produkcji) kiedys zarejestrowany i tam niektorzy uzytkownicy czasem mnie przekonywali ze hardkick10 (chyba najpopularniejszy hs sampel) jest ich wlasnym wytworem
wiec lepiej zapytac :)

Nie ma problemu :) Kiedys tez jak robilen swoje ukryte projekty uzywalem duzo sampli. Ale sa one nie wygodne i zazwyczaj sa juz po masterze co dodatkowo utrudnia nad nimi prace. Juz nie wspominajac o RIPach... Dlatego ja wychodze z zalozenia ze nie ma to jak wlasny sampel/preset :) bo najlepszym presetem jest init preset ;) Dlugo nie produkuje dlatego nie slychac tej jakosci w dzwiekach ale od czegos trzeba zaczac. Nie od razu Rzym zbudowano xD

Gatos 

Informacje
Do³±czy³: 23 Pa¼ 2011
Piwa: 9
Sk±d: Zielona Góra

Wys³any: 06-11-2012, 22:10    #8

Haha Best Beat Ever ! :D :D ( if you know what I mean :> )

Kick jest super, fajnie się pitchuje, jednak punch wieje troche Hardkickiem10, na pewno jest twój?

A no i teraz jedną rzeczą która mi się nie podoba jest Reverse Bass, może następnym razem daj mu trochę release. :)

The Timbrer 

Informacje

Wys³any: 06-11-2012, 22:45    #9

Gatos napisa³/a:
Haha Best Beat Ever ! :D :D ( if you know what I mean :> )

Kick jest super, fajnie się pitchuje, jednak punch wieje troche Hardkickiem10, na pewno jest twój?

A no i teraz jedną rzeczą która mi się nie podoba jest Reverse Bass, może następnym razem daj mu trochę release. :)

Na 100% krecony ale nie rozumiem dlaczego porownanie do hardkick 10 moze akurat tutaj tak brzmi poniewaz jak go slucham na czysto to nigdy by mi do glowy to nie przyszlo :D Moze to byc spowodowane slabym mixem nie wybilem punchu wolalem skupic sie na tailu bardziej. Hmmm a co do reversa release mowisz ale ze w sensie co? Fade out? Z reszta punch z reversa masz prawie identyczny jak ten z kicka. Dodalem mu troche dolu wiecej i zarzucilem snarem z reverbem to wszystko :)

Dzieki za rady :)
Ostatnio zmieniony przez The Timbrer 06-11-2012, 22:46, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Miky 

Informacje
Do³±czy³: 05 Sty 2013
Piwa: 0
Sk±d: PTB

Wys³any: 05-01-2013, 16:26    #10

Timbrer nie leci na samplach :) Jego kicki sÄ… 100% jego :)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1588
Odpowiedzi: 10
Odwiedzin z google: 201
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: