| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 05 Lis 2012 Wiek: 30 Posty: 31 (0,01/dzieñ) Piwa: 5 Sk±d: Piotrków Trybunalski  | Wys³any: 05-11-2012, 22:41 [HS] Tony Igi - Astronomia (The Timbrer Remix) | #1
|
| Zremixowałem chyba kultowy utwór Oto efekt:
| | Ostatnio zmieniony przez The Timbrer 05-11-2012, 22:59, w ca³o¶ci zmieniany 5 razy | |
| |
 | |
|
BEBE a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2010 Wiek: 33 Posty: 1268 (0,22/dzieñ) Piwa: 416 Sk±d: Radom  | Wys³any: 05-11-2012, 23:00 | #2
|
| ten synth na buildzie jest za glosno az cisnie w uszy przy okazji obniz mu tam czestotliwosci w okolicah 2kHz-5kHz lead na melo troche dla mnie za bardzo hands-upowy, moglbys do niego jeszcze jakis zwykly saw z sylentha dodac to by w sumie troche lepiej brzmialo przejscia jako takie nawet moga byc a i teraz widze ze to twoj pierwszy post tutaj wiec przydaloby sie zebys napisal na czym kreciles dzwieki, ile w tym jest nie Twoich sampli itd, itp
| _________________

mój saundklaud | |
| |
Podziêkowali: | The Timbrer |
Informacje Do³±czy³: 05 Lis 2012 Wiek: 30 Posty: 31 (0,01/dzieñ) Piwa: 5 Sk±d: Piotrków Trybunalski  | Wys³any: 05-11-2012, 23:05 | #3
|
| Żartujesz sobie? Jeden FX z paczki BB (sry wiem ze nie powinienem) cala perka nie moja oprocz kicka. Lead krecony w massivie kick to chyba oczywiste. Reverse na podstawie kicka punch moj FXy + screeche krecone w Massivie. Synth na intro tez Massive. Ogolem prawie caly track krecony na Massivie. Z sampli to perka (snare clap crash) no i piano, chor, skrzypce... That's all.
Dodam że jest to mój pierwszy samodzielny track. Wiem że nie jest doskonały, a może nawet dobry, ale liczę na jakieś rady
3 sekunda to wiem ze tam jakis gowniany dzwiek jest cos mi Logic figla splatal jak renderowalem to samo pozniej nieco przy wejsciu syntha gdzies sie nie zgrywa... W innym pliku mam to poprawione. To samo leada tu jest nieco suchy dalem mu wiecej releasa zeby odzyl. Nie zmienialem juz tego na SC bo nie ma sensu. | | Ostatnio zmieniony przez The Timbrer 05-11-2012, 23:13, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2010 Wiek: 33 Posty: 1268 (0,22/dzieñ) Piwa: 416 Sk±d: Radom  | Wys³any: 05-11-2012, 23:48 | #4
|
| | The Timbrer napisa³/a: | | Å»artujesz sobie? |
nie, niezartuje sobie bo nikt Cie tu nie zna wiec raczej nikt nie bedzie sie domyslal czy dzwieki sa Twoje czy pozyczone jak Twoj pierwszy samodzielny trak to spoko, dobrze tez, ze robisz swoje dzwieki pracuj dalej i wrzuc tu jak skonczysz kawalek | _________________

mój saundklaud | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Lis 2012 Wiek: 30 Posty: 31 (0,01/dzieñ) Piwa: 5 Sk±d: Piotrków Trybunalski  | Wys³any: 06-11-2012, 07:56 | #5
|
| Ale to dziwne ze pytasz o sample nigdy w zyciu mnie sie nikt o to nie spytal. Krece sam bo mam wieksza "wladze" nad wykreconym dzwiekiem. Robie z nim co chce
I dziekowa za rady. Na pewno sie przydadza | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2010 Wiek: 33 Posty: 1268 (0,22/dzieñ) Piwa: 416 Sk±d: Radom  | Wys³any: 06-11-2012, 13:53 | #6
|
| | The Timbrer napisa³/a: | | Ale to dziwne ze pytasz o sample nigdy w zyciu mnie sie nikt o to nie spytal |
z przyzwyczajenia sam na poczatku uzywalem duzo oraz bylem na kilku innych forach (glownie skupione na produkcji) kiedys zarejestrowany i tam niektorzy uzytkownicy czasem mnie przekonywali ze hardkick10 (chyba najpopularniejszy hs sampel) jest ich wlasnym wytworem wiec lepiej zapytac | _________________

mój saundklaud | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Lis 2012 Wiek: 30 Posty: 31 (0,01/dzieñ) Piwa: 5 Sk±d: Piotrków Trybunalski  | Wys³any: 06-11-2012, 16:07 | #7
|
| | BEBE napisa³/a: | | The Timbrer napisa³/a: | | Ale to dziwne ze pytasz o sample nigdy w zyciu mnie sie nikt o to nie spytal |
z przyzwyczajenia sam na poczatku uzywalem duzo oraz bylem na kilku innych forach (glownie skupione na produkcji) kiedys zarejestrowany i tam niektorzy uzytkownicy czasem mnie przekonywali ze hardkick10 (chyba najpopularniejszy hs sampel) jest ich wlasnym wytworem wiec lepiej zapytac |
Nie ma problemu Kiedys tez jak robilen swoje ukryte projekty uzywalem duzo sampli. Ale sa one nie wygodne i zazwyczaj sa juz po masterze co dodatkowo utrudnia nad nimi prace. Juz nie wspominajac o RIPach... Dlatego ja wychodze z zalozenia ze nie ma to jak wlasny sampel/preset bo najlepszym presetem jest init preset Dlugo nie produkuje dlatego nie slychac tej jakosci w dzwiekach ale od czegos trzeba zaczac. Nie od razu Rzym zbudowano | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 23 Pa¼ 2011 Wiek: 31 Posty: 47 (0,01/dzieñ) Piwa: 9 Sk±d: Zielona Góra  | Wys³any: 06-11-2012, 22:10 | #8
|
| Haha Best Beat Ever ! :D ( if you know what I mean )
Kick jest super, fajnie się pitchuje, jednak punch wieje troche Hardkickiem10, na pewno jest twój?
A no i teraz jedną rzeczą która mi się nie podoba jest Reverse Bass, może następnym razem daj mu trochę release. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Lis 2012 Wiek: 30 Posty: 31 (0,01/dzieñ) Piwa: 5 Sk±d: Piotrków Trybunalski  | Wys³any: 06-11-2012, 22:45 | #9
|
| | Gatos napisa³/a: | Haha Best Beat Ever ! :D ( if you know what I mean )
Kick jest super, fajnie się pitchuje, jednak punch wieje troche Hardkickiem10, na pewno jest twój?
A no i teraz jedną rzeczą która mi się nie podoba jest Reverse Bass, może następnym razem daj mu trochę release. |
Na 100% krecony ale nie rozumiem dlaczego porownanie do hardkick 10 moze akurat tutaj tak brzmi poniewaz jak go slucham na czysto to nigdy by mi do glowy to nie przyszlo Moze to byc spowodowane slabym mixem nie wybilem punchu wolalem skupic sie na tailu bardziej. Hmmm a co do reversa release mowisz ale ze w sensie co? Fade out? Z reszta punch z reversa masz prawie identyczny jak ten z kicka. Dodalem mu troche dolu wiecej i zarzucilem snarem z reverbem to wszystko
Dzieki za rady | | Ostatnio zmieniony przez The Timbrer 06-11-2012, 22:46, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Sty 2013 Posty: 1 (0/dzieñ) Piwa: 0 Sk±d: PTB  | Wys³any: 05-01-2013, 16:26 | #10
|
| Timbrer nie leci na samplach Jego kicki sÄ… 100% jego | |
| |
 | |
| |