| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 18 Pa¼ 2012 Posty: 707 (0,14/dzieñ) Piwa: 178 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 26-09-2013, 19:37 Produkcja HS - Krok po Kroku | #1
|
| Cześć!
Mam do was ogromną prośbę i mam nadzieję że mi pomożecie bo ja tego po prostu nie ogarniam.
Chciałbym zrobić swój własny kawałek HS, ale nie wiem od czego zacząć. Przeglądałem już różne materiały w necie ale nic mi to nie dało. Chciałbym żeby ktoś mi wytłumaczył wszystko na temat tworzenia HS czyli: jak wygląda szkielet track'u, jak się robi własny Kick, Melodię, FX i wszystko co potrzebne. Osobiście narazie siedzę w FL Studio. Mam parę wtyczek takich jak Nexus, Sylenth i jeszcze parę których widziałem gdzieś w necie z których korzystają producenci. Ale cały czas że tak powiem się tylko bawię bo nie wiem jakie funkcje są od czego. Było by wręcz zajebiście gdyby któryś z naszych producentów (Regain, Coarsection, Beat Destroyers, itd) napisał mi dosłownie o tym wypracowanie. Jeżeli nie to żeby każdy napisał po jednej istotnej rzeczy i zebrać to do kupy. Równie dobrze jakiś projekt, tutorial cokolwiek co mi pomoże bądź coś na czym się wzorowaliście.
Narazie tyle, mam nadzieję na szybką odpowiedź i wtedy jeżeli będę miał jeszcze jakieś pytania to będę pisał na bieżąco.
Nie piszcie mi że gdzieś było/była jakaś tam pewna informacja na dany temat czy coś bo właśnie chce to teraz zebrać wszystko do kupy żeby zabrać się za to na poważnie. | _________________
| |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 04 Lis 2010 Wiek: 35 Posty: 118 (0,02/dzieñ) Piwa: 23 Sk±d: MiÅ„sk Mazowiecki  | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 27 Kwi 2013 Posty: 225 (0,05/dzieñ) Piwa: 39 Sk±d: BiaÅ‚ystok  | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 13 Cze 2012 Posty: 80 (0,02/dzieñ) Piwa: 26 Sk±d: OÅ›wiÄ™cim  | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 18 Pa¼ 2012 Posty: 707 (0,14/dzieñ) Piwa: 178 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 27-09-2013, 21:02 | #5
|
| Dzięki chłopaki ale to właśnie o takich filmikach wspominałem i niestety mi nie pomogliście bo wszystko widziałem. Potrzebuję teorii | _________________
| |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 27 Kwi 2013 Posty: 225 (0,05/dzieñ) Piwa: 39 Sk±d: BiaÅ‚ystok  | Wys³any: 27-09-2013, 21:16 | #6
|
| | Ale chodzi ci dokładnie o te takie podstawy czy jak budować track na playliscie itp? | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 27-09-2013, 21:31 | #7
|
| Taaaaaa, najlepiej wszystko podać na złotej tacy z wisienką na wierzchu a samemu to chuj bo się szukać nie chce. Jesteś na forum muzycznym, co więcej w dziale PYTANIA I PORADY jest tu 145 tematów pełnych wiedzy. No ale żeby zdobyć tą wiedzę trzeba wykorzystać synapsy a to bardzo męczy..
Powiem krótko: bierz się do roboty a na pewno coś z tego będzie | |
| |
Podziêkowali: | AntramxDJ, Grzybek, BEBE, Coon, Chaotic Spirit |
Informacje Do³±czy³: 18 Pa¼ 2012 Posty: 707 (0,14/dzieñ) Piwa: 178 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 27-09-2013, 23:14 | #8
|
| | ADEN napisa³/a: | Taaaaaa, najlepiej wszystko podać na zÅ‚otej tacy z wisienkÄ… na wierzchu a samemu to chuj bo siÄ™ szukać nie chce. JesteÅ› na forum muzycznym, co wiÄ™cej w dziale PYTANIA I PORADY jest tu 145 tematów peÅ‚nych wiedzy. No ale żeby zdobyć tÄ… wiedzÄ™ trzeba wykorzystać synapsy a to bardzo mÄ™czy..
Powiem krótko: bierz się do roboty a na pewno coś z tego będzie |
Słuchaj no mądralo... Tak najlepiej podać. Tak się składa, że szukałem ale to nie jest to czego ja chce. Dzięki, że mnie uświadomiłeś że jestem na forum muzycznym bo naprawdę o tym nie wiedziałem. Ja też powiem krótko, chce się wziąć do roboty ale potrzebuje by ktoś mnie pokierował. Nie chcesz to nie pomagaj i nie komentuj. | _________________
| |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 28-09-2013, 00:10 | #9
|
| Utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu, że nawet nie przejrzałeś tego działu a dobrze wiem co tu jest bo pisze i czytam tu bardzo długo. Pokazuje to tylko twoje małe zaangażowanie. Prosisz o pomoc a nawet nie wykazujesz chęci zdobycia wiedzy. Myślisz jeszcze, że założyłeś temat i producenci czekają w szeregu aby przekazać Ci swoją wiedzę którą zdobywali nawet latami. Najpierw sam drąż temat, czytaj, szukaj, testuj w praktyce. Przecież masz dostęp (o zgrozo) do internetu! INTERNETU! Tu jest wszystko tylko trzeba najzwyczajniej w świecie CHCIEĆ. Dopiero w tedy jak już będziesz wiedział o co pytać zadaj pytanie.
Bo teraz twój temat wygląda tak: "chuja umiem w fl'u" "obejrzałem coś na jołtube i dalej chuja umiem" "pomószćcie!!!!!!!!!!!" "PS a najlepiej zróbcie wszystko za mnie"
To jest dla mnie koniec tematu. Zrobisz jak uważasz, pozdro | | Ostatnio zmieniony przez ADEN 28-09-2013, 00:12, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
Podziêkowali: | Coon |
hayer86 aka Latexowa Morda

Informacje Do³±czy³: 24 Sie 2009 Wiek: 39 Posty: 2047 (0,33/dzieñ) Piwa: 1318 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 28-09-2013, 00:28 | #10
|
| Spokojnie ludzie Wg mnie, jemu chodzi o to, żeby ktoś mu wyjaśnił łapotologicznie rzeczy typu ;ten przycisk służy do tego', ' to określenie znaczy to' itd. Że chłopak chciałby się zabrać za produkcję ale kompletnie nie ogarnia fl'a i nie rozumie filmików. Takie jest przynajmniej moje zdanie, jeśli się mylę, to przepraszam | _________________
 | |
| |
Podziêkowali: | armyofhardcore, Destino |
| |