| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 18 Pa¼ 2012 Posty: 707 (0,14/dzieñ) Piwa: 178 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 28-09-2013, 00:36 | #11
|
| | ADEN napisa³/a: | Utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu, że nawet nie przejrzaÅ‚eÅ› tego dziaÅ‚u a dobrze wiem co tu jest bo pisze i czytam tu bardzo dÅ‚ugo. Pokazuje to tylko twoje maÅ‚e zaangażowanie. Prosisz o pomoc a nawet nie wykazujesz chÄ™ci zdobycia wiedzy. MyÅ›lisz jeszcze, że zaÅ‚ożyÅ‚eÅ› temat i producenci czekajÄ… w szeregu aby przekazać Ci swojÄ… wiedzÄ™ którÄ… zdobywali nawet latami. Najpierw sam drąż temat, czytaj, szukaj, testuj w praktyce. Przecież masz dostÄ™p (o zgrozo) do internetu! INTERNETU! Tu jest wszystko tylko trzeba najzwyczajniej w Å›wiecie CHCIEĆ. Dopiero w tedy jak już bÄ™dziesz wiedziaÅ‚ o co pytać zadaj pytanie.
Bo teraz twój temat wygląda tak: "chuja umiem w fl'u" "obejrzałem coś na jołtube i dalej chuja umiem" "pomószćcie!!!!!!!!!!!" "PS a najlepiej zróbcie wszystko za mnie"
To jest dla mnie koniec tematu. Zrobisz jak uważasz, pozdro |
Przeglądam to od ponad pół roku, ale zrozum że oglądanie filmiku na YT i robienie krok po kroku tego co robi dany koleś to nie to samo co osoba siedząca obok Ciebie tłumaczy ci co i jak. Ja mam pomysł tylko nie wiem za bardzo jak go wprowadzić w życie bo nie wszystko jest dla mnie jasne. Wydaje mi się że z tych postów w ogóle mnie nie zrozumiałeś ale to nie twoja wina Ja chce i będę pytał, ale ty już sobie daruj OK? I nikt nie ma za mnie cokolwiek robić. Chce mięć tylko wgląd na teorię która wykorzystują ludzie którzy już mają za sobą ten pierwszy track i dalej robią swoje. Tym którym to WYCHODZI.
[ Dodano: 28-09-2013, 00:40 ]
| hayer86 napisa³/a: | Spokojnie ludzie Wg mnie, jemu chodzi o to, żeby ktoÅ› mu wyjaÅ›niÅ‚ Å‚apotologicznie rzeczy typu ;ten przycisk sÅ‚uży do tego', ' to okreÅ›lenie znaczy to' itd. Å»e chÅ‚opak chciaÅ‚by siÄ™ zabrać za produkcjÄ™ ale kompletnie nie ogarnia fl'a i nie rozumie filmików. Takie jest przynajmniej moje zdanie, jeÅ›li siÄ™ mylÄ™, to przepraszam |
Nie do końca... Pojęcie jakieś mam, bo inaczej w ogóle bym się w to nie bawił. Filmiki rozumiem bo nie ma w tym żadnej filozofii. Chodzi tylko o to żeby ktoś mi podał pewne zasady których warto się trzymać, które stosują producenci bo przecież gdzieś musi być ten wzór na którym opierają się dzisiejsi producenci HS. Ktoś to wyznaczył i się ludzie tego trzymią, no chyba że ktoś jest indywidualistą. Chce tylko przykład który przedstawia jak to wygląda w praktyce a potem spróbować własnych sił. Got it? | _________________
| |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 28-09-2013, 08:40 | #12
|
| Mała rada. Zadaj konkretne pytanie bo szczerze ja nie rozumiem tego tematu:P
| SoTeS napisa³/a: | | Ja mam pomysÅ‚ tylko nie wiem za bardzo jak go wprowadzić w życie |
Opisz najbardziej Å‚opatologicznie swój pomysÅ‚, używaj takich słów które przyjdÄ… Ci na myÅ›l jesli nie znasz sÅ‚ownictwa producenckiego. Prawdopodobnie ktoÅ› CiÄ™ zrozumie i okaże siÄ™ ze odpowiedż jest dość prosta, ale jak na razie luzie nie wiedzÄ… o co ty pytasz | SoTeS napisa³/a: | | Chodzi tylko o to żeby ktoÅ› mi podaÅ‚ pewne zasady których warto siÄ™ trzymać | kombinuj, kombinuj i jeszcze raz kombinuj a na 100% dojdziesz do czegoÅ› konkretniejszego niż powielanie schematów o których piszesz | |
| |
Podziêkowali: | AntramxDJ, BEBE |
Informacje Do³±czy³: 27 Kwi 2013 Posty: 225 (0,05/dzieñ) Piwa: 39 Sk±d: BiaÅ‚ystok  | Wys³any: 28-09-2013, 11:38 | #13
|
| | Ale chyba nie myslisz, że ktos bedzie siedział przy tobie i tlumaczył jak używać sequencera itp...? | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 16 Maj 2013 Wiek: 32 Posty: 31 (0,01/dzieñ) Piwa: 25 Sk±d: Milicz  | Wys³any: 28-09-2013, 12:10 | #14
|
| Dokładnie jak Schizeq napisał, kombinuj bo od tego każdy zaczynał Słuchaj dużo, baw się wtyczkami, sam zrozumiesz który potencjometr do czego służy, kieruj się słuchem. Wzoruj się na ulubionych artystach "nie próbuj ich kopiować" ale staraj się w ten sposób ogarniać technikę. Jeżeli chcesz robić rasowy Raw zacznij od nauki screecha, baw się w piano rollu, automacjami bo chyba wiesz co to skoro trochę ogarniasz Ogarnij builda tracka, ale najważniejsze dużo "słuchaj" i nie bój się eksperymentować a dojedziesz do czegoś. | _________________ http://soundcloud.com/areycreator | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 05-10-2013, 18:29 | #15
|
| Ok ok ok, więcej sracie zamiast mu pomóc...
Ja zacząłbym od tego, że jeśli nigdy nie zbudowałeś żadnego kawałka Hardstyle to na razie go nie buduj. Aby zrobić coś co ma ręce i nogi musisz po prostu na razie odpuścić sobie produkcje utworów. Dlaczego? Ano prosty przykład - chodzisz do szkoły i do dwóch prac bo potrzebna Ci kasa. We wszystkim chcesz być dobry. Nie dasz rady, dlaczego? Ponieważ przynajmniej jedno z tych trzech z powodu zmęczenia albo braku czasu zostanie zaniedbane. Tak samo jak z muzyką - są miliony elementów takich jak Bassdumy, Leady, Screeche, FX'y, budowa utworu etc, których musisz się nauczyć ale nic od razu i nic razem. Na przykład teraz poświęć czas na kick, staraj się dochodzić do perfekcji i rozgryzać to, co sprawia Ci trudność i to, co wg Ciebie działa podczas produkcji kicka. Sądzisz, że jako tako opanowałeś? Okej, przejdź do wykręcania swoich własnych dźwięków - Screeche, Leady. Do czego zmierzam? Ucz się tego wszystkiego stopniowo. Nie od razu stawiaj tracka tylko teraz opanuj poszczególne elementy by w przyszłości, kiedy już zaczniesz go budować, Twój track brzmiał jak trzeba.
Co do wtyczek. Sylenth 1, Z3ta+, Z32ta+ 2, Vanguard, Pro 53, Predator, Massive, Absynth 5, dużo FLowskich wtyk takich jak Sytrus, Harmless, Harmor i nie wiem co tam jeszcze mógłbyś potrzebować. Co do funkcji wtyczek - nie mogę Ci chłopie wykładu na ten temat zrobić bo każda wtyczka ma inną specyfikę, jest stworzona w inny sposób i nie dość, że zajęłoby mi to jakieś 8 godzin to ja sam nie mam na tyle wiedzy by móc Ci powiedzieć co do czego służy. Może dałbym radę ale teoria jak na razie mało Ci da, odpalaj wtykę i badaj w praktyce. Dużo pomogą Ci Presety czyli gotowe paczki dźwięków, które możesz otworzyć w danej wtyczce. W dobrych paczkach znajdziesz Pady, Leady, Bassy etc. Wypróbuj to, to Ci dużo pomoże. Patrz na ustawienia, kręć poszczególnymi gałeczkami i zobaczysz jak dana gałka przekręcona w daną stronę zareaguje i jaki da Ci dźwięk. Z tych wszystkich wtyk najbardziej poleciłbym Sylentha. Bardzo prosta (no nie aż tak bardzo haha) wtyka, którą w szybkim tempie można opanować.
Wal z konkretnymi pytaniami jeszcze, będę tu zaglądał i odpisywał Bo koledzy wyżej więcej się czepiają niż wyciągają rękę do pomocy. | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
Podziêkowali: | SchizeQ, Ivanow, lamborghini17, Kogeki, hayer86, bartusieks, SoTeS, Rozwa, hardmaniac96 |
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 06-10-2013, 00:22 | #16
|
| Regain wjechał ze hejtem.. Ale patrz, koleś to leń i zdania nie zmienię tematy tylko z tego działu
(post przeczytany więc kasuje z wiadomych względów)
I co, da się znaleźć jak się tylko ma ku temu wolę???? Więc skończ osądzać tych kolegów wyżej rycerzu gołdy, bo autor wątku nie grzeszy zapałem do pracy i to jest FAKT. Wystarczy napisać kilka sów prawdy to od razu na forum jest się tym "złym" tylko dlatego, że słowa były mało pochlebne.
No i Regain ton mojej wypowiedzi nie jest protekcjonalny czy też w jakoś sposób agresywny. A "rycerza gołdy" użyłem z powody twojego ostatniego akapitu. Tak że, wszystko na luzie. Po prostu bronie swojego posta z początku
| | Ostatnio zmieniony przez ADEN 06-10-2013, 15:04, w ca³o¶ci zmieniany 5 razy | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 06-10-2013, 14:11 | #17
|
| A ja rozumiem i nie mam zamiaru się spinać. Wszystko jest git póki nie lecą epitety i wulgaryzmy haha
Mnie bardziej boli to, że w czasie kiedy cisnęło się po chłopaku za to, że nie zadał konkretnych pytań i sam nic nie szukał, można było po prostu zacząć klarować mu sytuacje. Po części zgadzam się z Tobą ADENie mój drogi bo znaleźć też coś można ale moim zdaniem każde pytanie kierowane przez jakiś mniej znanych użytkowników spotyka się z pojazdem w jego stronę "bo to, bo tamto". Sam pamiętam jak zaczynałem z produkcją to zadawałem pytania i pisałem głupie tematy tylko i wyłącznie dlatego, że chciałem by ktoś jak krowie na rowie wyłożył mi co jak trzeba robić i bym w końcu zakapował. Tutoriale nie zawsze pomagają i nie zawsze klarują Ci dany temat tak, jak może to zrobić ktoś, kto bezpośrednio odpowie Ci na zadane pytania | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
Podziêkowali: | ADEN, SoTeS |
Informacje Do³±czy³: 21 Pa¼ 2012 Wiek: 29 Posty: 239 (0,05/dzieñ) Piwa: 36 Sk±d: Lublin  | Wys³any: 06-10-2013, 16:07 | #18
|
| też bym zadał kilka pytań ale bym tyle hejtów nałapał że wolę na priv pytać niż tutaj cokolwiek pisać :p paradoksalny dział "Pytania & Porady" | |
| |
Podziêkowali: | SoTeS |
BEBE a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2010 Wiek: 33 Posty: 1268 (0,22/dzieñ) Piwa: 416 Sk±d: Radom  | Wys³any: 06-10-2013, 17:05 | #19
|
| | spoxxxx napisa³/a: | też bym zadaÅ‚ kilka pytaÅ„ ale bym tyle hejtów naÅ‚apaÅ‚ że wolÄ™ na priv pytać niż tutaj cokolwiek pisać :p paradoksalny dziaÅ‚ "Pytania & Porady" |
dzial paradoksalny jest jak sie z niego korzystac nie umie jak ktos umie zadac konkretne pytanie to zawsze dostaje konkretna odpowiedz w moim przypadku sie sprawdza wiedz stwierdzam, ze piszesz glupoty | _________________

mój saundklaud | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 21 Pa¼ 2012 Wiek: 29 Posty: 239 (0,05/dzieñ) Piwa: 36 Sk±d: Lublin  | Wys³any: 06-10-2013, 17:13 | #20
|
| | no to zadam konkretne pytanie. W kilku tematach widze ze hardstyle kick składa się z puncha, dista, sub bassu i jakiejś podstawy. a np w tym tracku nie zauważyłem żadnej podstawy tylko leci sam sub+dist+punch w kicku. coś nie tak słysze czy jak? czy po prostu nu kick nie zawsze wymaga "uderzenia" ? | |
| |
 | |
| |