Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: hs, krok, kroku, po, produkcja

Produkcja HS - Krok po Kroku
Autor Wiadomo¶æ
SoTeS 
Go Fuckin' Raw!

Informacje
Do³±czy³: 18 Pa¼ 2012
Piwa: 178
Sk±d: Katowice

Wys³any: 26-09-2013, 19:37   Produkcja HS - Krok po Kroku #1

Cześć!

Mam do was ogromną prośbę i mam nadzieję że mi pomożecie bo ja tego po prostu nie ogarniam.

Chciałbym zrobić swój własny kawałek HS, ale nie wiem od czego zacząć. Przeglądałem już różne materiały w necie ale nic mi to nie dało. Chciałbym żeby ktoś mi wytłumaczył wszystko na temat tworzenia HS czyli: jak wygląda szkielet track'u, jak się robi własny Kick, Melodię, FX i wszystko co potrzebne. Osobiście narazie siedzę w FL Studio. Mam parę wtyczek takich jak Nexus, Sylenth i jeszcze parę których widziałem gdzieś w necie z których korzystają producenci. Ale cały czas że tak powiem się tylko bawię bo nie wiem jakie funkcje są od czego. Było by wręcz zajebiście gdyby któryś z naszych producentów (Regain, Coarsection, Beat Destroyers, itd) napisał mi dosłownie o tym wypracowanie. Jeżeli nie to żeby każdy napisał po jednej istotnej rzeczy i zebrać to do kupy. Równie dobrze jakiś projekt, tutorial cokolwiek co mi pomoże bądź coś na czym się wzorowaliście.

Narazie tyle, mam nadzieję na szybką odpowiedź i wtedy jeżeli będę miał jeszcze jakieś pytania to będę pisał na bieżąco.

Nie piszcie mi że gdzieś było/była jakaś tam pewna informacja na dany temat czy coś bo właśnie chce to teraz zebrać wszystko do kupy żeby zabrać się za to na poważnie.

Lampart 

Informacje
Do³±czy³: 04 Lis 2010
Piwa: 23
Sk±d: MiÅ„sk Mazowiecki

Wys³any: 27-09-2013, 18:41    #2

Szybka odpowiedz :D

Link

AntramxDJ 

Informacje
Do³±czy³: 27 Kwi 2013
Piwa: 39
Sk±d: BiaÅ‚ystok

Wys³any: 27-09-2013, 19:18    #3

Sam nie bede tlumaczyl i udawal mastera w produkcji muzyki, ale umiejetnosci po ok 2 latach jednak troche posiadam.
Ale do rzeczy. Masz tu filmiki jak zrobić taki traczek, co prawda nie tłumaczy wszystkiego dokładnie ale mozna podlapać kilka przydatnych trick'ow itp.
Intro:

Link

Mainpart:

Link

Następnie FX Kick:

Link

Tzw. "reversed reverb" - przydatne do wokali:
http://www.youtube.com/watch?v=KDuPeKZVJIE

I screech:
http://www.youtube.com/watch?v=JvyGdhvohho

Powodzenia ;)
Ostatnio zmieniony przez AntramxDJ 27-09-2013, 19:24, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

bartusieks 

Informacje
Do³±czy³: 13 Cze 2012
Piwa: 26
Sk±d: OÅ›wiÄ™cim

Wys³any: 27-09-2013, 20:14    #4

Yhimself ma na swoim kanale chyba wszystko czego potrzeba na poczÄ…tek
http://www.youtube.com/pl...D26E54F9604161B

+ kick tutorial
http://www.youtube.com/watch?v=pnbAxsN_lbE

SoTeS 
Go Fuckin' Raw!

Informacje

Wys³any: 27-09-2013, 21:02    #5

Dzięki chłopaki ale to właśnie o takich filmikach wspominałem i niestety mi nie pomogliście bo wszystko widziałem. Potrzebuję teorii ;)

AntramxDJ 

Informacje
Do³±czy³: 27 Kwi 2013
Piwa: 39
Sk±d: BiaÅ‚ystok

Wys³any: 27-09-2013, 21:16    #6

Ale chodzi ci dokładnie o te takie podstawy czy jak budować track na playliscie itp?

ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 27-09-2013, 21:31    #7

Taaaaaa, najlepiej wszystko podać na złotej tacy z wisienką na wierzchu a samemu to chuj bo się szukać nie chce. Jesteś na forum muzycznym, co więcej w dziale PYTANIA I PORADY jest tu 145 tematów pełnych wiedzy. No ale żeby zdobyć tą wiedzę trzeba wykorzystać synapsy a to bardzo męczy..

Powiem krótko: bierz się do roboty a na pewno coś z tego będzie :)

Podziêkowali:AntramxDJ, Grzybek, BEBE, Coon, Chaotic Spirit
SoTeS 
Go Fuckin' Raw!

Informacje

Wys³any: 27-09-2013, 23:14    #8

ADEN napisa³/a:
Taaaaaa, najlepiej wszystko podać na złotej tacy z wisienką na wierzchu a samemu to chuj bo się szukać nie chce. Jesteś na forum muzycznym, co więcej w dziale PYTANIA I PORADY jest tu 145 tematów pełnych wiedzy. No ale żeby zdobyć tą wiedzę trzeba wykorzystać synapsy a to bardzo męczy..

Powiem krótko: bierz się do roboty a na pewno coś z tego będzie :)

Słuchaj no mądralo... Tak najlepiej podać. Tak się składa, że szukałem ale to nie jest to czego ja chce. Dzięki, że mnie uświadomiłeś że jestem na forum muzycznym bo naprawdę o tym nie wiedziałem. Ja też powiem krótko, chce się wziąć do roboty ale potrzebuje by ktoś mnie pokierował. Nie chcesz to nie pomagaj i nie komentuj.

ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

Wys³any: 28-09-2013, 00:10    #9

Utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu, że nawet nie przejrzałeś tego działu a dobrze wiem co tu jest bo pisze i czytam tu bardzo długo. Pokazuje to tylko twoje małe zaangażowanie. Prosisz o pomoc a nawet nie wykazujesz chęci zdobycia wiedzy. Myślisz jeszcze, że założyłeś temat i producenci czekają w szeregu aby przekazać Ci swoją wiedzę którą zdobywali nawet latami. Najpierw sam drąż temat, czytaj, szukaj, testuj w praktyce. Przecież masz dostęp (o zgrozo) do internetu! INTERNETU! Tu jest wszystko tylko trzeba najzwyczajniej w świecie CHCIEĆ. Dopiero w tedy jak już będziesz wiedział o co pytać zadaj pytanie.

Bo teraz twój temat wygląda tak:
"chuja umiem w fl'u"
"obejrzałem coś na jołtube i dalej chuja umiem"
"pomószćcie!!!!!!!!!!!"
"PS a najlepiej zróbcie wszystko za mnie"

To jest dla mnie koniec tematu. Zrobisz jak uważasz, pozdro ;)
Ostatnio zmieniony przez ADEN 28-09-2013, 00:12, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Podziêkowali:Coon
hayer86 
aka Latexowa Morda

Informacje
Do³±czy³: 24 Sie 2009
Piwa: 1318

Wys³any: 28-09-2013, 00:28    #10

Spokojnie ludzie :D Wg mnie, jemu chodzi o to, żeby ktoś mu wyjaśnił łapotologicznie rzeczy typu ;ten przycisk służy do tego', ' to określenie znaczy to' itd. Że chłopak chciałby się zabrać za produkcję ale kompletnie nie ogarnia fl'a i nie rozumie filmików. Takie jest przynajmniej moje zdanie, jeśli się mylę, to przepraszam :P

Podziêkowali:armyofhardcore, Destino
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 4036
Odpowiedzi: 46
Odwiedzin z google: 509
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: