Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: endorphins, romanesko

Romanesko - Endorphins
Autor Wiadomo¶æ
ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 09-04-2012, 16:50    #11

Po pierwsze nie strugam cwaniaka. A po drugie trudno żebym się wypowiadał w tematach w których nie mam nic do powiedzenia tudzież wiedzy. Tak że pozdro.

Firsteffect 

Informacje
Do³±czy³: 14 Wrz 2011
Piwa: 246
Sk±d: WrocÅ‚aw

Wys³any: 09-04-2012, 17:22    #12

No Roman, coraz lepiej, czekam na jakiÅ› hit :piwo:

Regain 

Informacje
Do³±czy³: 26 Gru 2011
Piwa: 1013

HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 09-04-2012, 18:31    #13

Ok. Zacznę od tego, że to kompletnie nie mój styl jaki preferuję w HARDstyle ale to rzecz gustu oczywiście :shy:

Lecim z ocenÄ….
Do leadu nie ma się co przyczepić, normalny square tak więc luźno.
Kick. Hmm, mam mieszane uczucia co do bassu. Bardziej bym go zfiltrował jeszcze bo jest troszeczkę za ostry na dole i niezbyt pasuje do reszty.
Widzi mi się mocniejszy punch, taki jak w wałkach Ran-D. Zbadaj i próbuj pyknąć coś mocnego w okolicach 500-700 Hz. Wtedy będzie ładnie pukało z tym bassikiem, który tutaj jest.
Screech. Dźwięk sam w sobie jest dobry ale ułożenie można by zrobić troszeczkę lepsze, może bardziej urozmaicić? Ze screechem da się zrobić dosłownie wszystko więc próbuj w następnych traczkach rozkminić jakieś ciekawsze ułożenie.

Co do aranżacji... Hmm, w takim stylu jaki Ty preferujesz można napierdzielić różnych dźwięków i to i tak będzie dobrze brzmiało. W Euphoric (cukierkach) mile widziane są wszelkiego rodzaju dzwonki, plucki, arpy i inne tego rodzaju wesołe pierdoły. W Euphoric ważna jest ilość dźwięków, im więcej w tle tym lepiej (posłuchaj sobie WP, zapewne słuchasz, oni tam mają dużo padów, jakiś FXów w tle, slide'ów dźwiękami itp).
Ogólnie aranżacja trochę nudnawa, zdałoby się trochę to wszystko urozmaicić bo track ma tutaj prawie 5 minut a zaczyna się od breaka. Tak więc luźne 4 minuty gra nam melodia, dla mnie to trochę za długo a co za tym idzie - nudno.
Brak FX kicków, popracuj nad tym, to nada twojemu wałkowi jakiegoś bardziej hardowego blasku. Sam słyszysz, że prawie w każdym utworze są FX kicki.
Więcej ciekawych przejść samymi kickami, też mile widziane.

Ogólnie nie jest źle, cieszę się, że we Wrocławiu nie jestem sam, od razu mi się lepiej na duszy robi haha. No, pracuj, pracuj i jeszcze raz pracuj. Jest dobrze ale ma być lepiej! :DD

Romanesko 

Informacje
Do³±czy³: 22 Pa¼ 2011
Piwa: 0

Wys³any: 10-04-2012, 15:48    #14

Dzięki wielkie za konstruktywną krytykę chłopaki. Przeniesienie się na to forum z 4clubbers było świetnym wyborem z tego co widzę ;)
Regain, szczerze mówiąc idealnie trafiłeś z Euphoriciem w stylu WP bo właśnie ich tracki są moją inspiracją. Co do kick'a, chciałem właśnie zrobić dość solidny bass z ledwo słyszalnym punchem, bo wg. mnie w niektórych trackach to fajnie brzmi, oczywiście całkiem możliwe, że mogłem się pomylić z wyborem takiego stylu kick'a.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1588
Odpowiedzi: 13
Odwiedzin z google: 203
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: