1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy. 2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka. 3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
Ci którym podobał się poprzedni track, nie powinni być zawiedzeni, a Ci którzy nie mogli się do niego przekonać, może tym razem znajdą coś dla siebie. Tak jak z każdym kolejnym trackiem. Więcej FX'ów, lepszy mix, lepszy kick. I ciągle do przodu
Nie jest źle, powiem Ci, popraw synth z od około pierwszej minuty na mocniejszy. Poza tym ten synth wchodzi na częstotliwości kick'a, zetnij niskie w nim. Kick jest przyzwoity. Daj na pad sidechain, bo brzydko to brzmi z kickiem. Pocięty wokal jest bardzo fajny, nadaje klimat trackowi. Mainpart jest cool, podoba mi się. Lubię takie melodie, krótkie i treściwe. Ścisz wokal na mainie, bo psuje klimat przez to, że jest po prostu za głośno. Pozdro.
Liczyłem na trochę więcej komentarzy jak to bywa na hardforum. W każdym razie Danny dzięki za porady na pewno wyciągnę coś z nich przy robieniu następnego tracka.
bassline z początku ma troszke za wysoko podbite częstotliwości w okolicach +/- 200hz. Bassdrum (build/main) ma bardzo ładną barwe, ale brzmi jakby miał za dużo nizszych czestotliwosci, miał jakiegoś niepotrzebnego bassboosta i nie był dostatecznie skompresowany. Pocięty wokal pasuje fajnie, przejście z builda na main jest imo zbyt gwałtowne, ale to już kwestia gustu Dźwięki bardzo fajne, całość utworu jak dla mnie oryginalnie brzmi, choć w nowszym hardstyle nie jestem osłuchany na clap i snare przydalby sie delikatny reverb. Resztę napisał danny więc nie będe powtarzał po nim Pozdrawiam
Właśnie wiele osób mówi o tych niskich na kick'u, a ja przysiągłbym, że u mnie na głośnikach to tak nie brzmi. Chociaż też oczywiście moje gusta co do basu mogą być całkiem odmienne od waszych
nie wiem, ja na monitorkach słysze że jest nie halo więc chcę pomóc, nie chodzi tutaj o gust Ale bardzo dobrze wiem jak to jest słyszeć że wszystko gra poprawnie, kiedy nie gra. Często właśnie to wina sprzętu szczególnie jesli chodzi o niskie czestotliwosci (sam do niedawna działałem na glosnikach hi fi i wlasnie z niskimi na kickach/bassach/bassdrumach miewałem problemy
znając życie każdy poleci ci inne, to jest temat rzeka, Ilu ludzi tyle opinii. Jeden powie że tylko KRK, drugi powie że niżej od dobrych Adamów nie ma co mierzyć, a jeszcze inny powie że Alesisy. Prawda jest taka, że każdy człowiek ma inny słuch i najlepiej byłoby gdybyś zastanowił się czego od monitorka oczekujesz i wybrał się do sklepu i powiedział na czym ci zależy. Mi najbardziej zależało na dobrym odsłuchu niskich częstotliwości bez przekłamań, bo z tym się najbardziej borykałem, pokazano mi kilka różnych modeli. Mi przykładowo ani brzmienie KRK ani alesisów nie podpasowało, więc wybrałem http://www.djshop.pl/s21065,yamaha-hs80m.html i jestem z nich zadowolony Ładnie płasko grają jak na monitory przystało. spełniają swoje zadanie. Fajną sprawą są w nich filtry na panelu z tyłu, low/mid/hi cut i "room control" są elastyczne jeśli chodzi o ustawienie pod pomieszczenie w jakim się znajdują.
Zawsze wierzyłem w moc słuchawek, ale chyba naprawdę trzeba się będzie nad tym zastanowić. Przy okazji, lekko odkopię, może ktoś jeszcze przesłucha traczka.
[ Dodano: 22-05-2012, 23:57 ] W trosce o słuchaczy i dla sprawdzenia własnych możliwości, po przeczytaniu waszych opinii zrobiłem "remaster" traczka. Zredukowałem niskie tony, usunąłem troszkę środka i dla balansu pobawiłem się wysokimi. Wciąż nie wiem jak to zabrzmi na porządnym sprzęcie, ale jak dla mnie, faktycznie bez tylu niskich częstotliwości gra lepiej.