Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: 1000, harder, qdance, styles, top

Q-Dance Top 1000 Harder Styles
Autor Wiadomo¶æ
Whitestyler 
Wodnik

Informacje
Do³±czy³: 31 Pa¼ 2012
Piwa: 23
Sk±d: Bytom

Wys³any: 26-10-2013, 13:54    #61

[ Dodano: 25-10-2013, 16:28 ]
moje poglądy na temat hardstyle mogą się różnić od większości dlatego, że wy ( większość hardforumowiczów ) całkiem inaczej zaczynaliście z hardem niż ja :) cóż, moze i ja się niedługo przekonam bardziej do ostrzejszych klimatów od nu :)

...no wiesz, ja też nie jestem jakimś starym słuchaczem Hard'a. Mam 16 lat, więc obecnie siedzę w tym już ponad 3 lata. Też zaczynałem od takich nut jak FTS. Oprócz tego był jeszcze Hhz, którego poznałem z jego mocnej strony. Na okrągło słuchałem takich track'ów, jak Scantraxx Rootz czy Sacrifice. Nie chcę pisać, że jak poznałem jego ówczesne produkcje z 2010, to przestał mi się podobać. Wręcz przeciwnie. Zachłysnąłem się tą muzyką. Cały czas jarałem się nowymi utworami, które poznawałem. Headhunterz był zajebisty. Długo to trwało. Dopiero w tamtym roku coś się u mnie zmieniło. Zaczęło mnie denerwować to, co puszczają w FearFM, którego słuchałem na okrągło. Minęło zauroczenie. Chyba wtedy do mojej podświadomości zaczęło dochodzić to, że Hardstyle idzie w złym kierunku...
Miałem dość tych cukierków...To nie było to, czego oczekiwałem od Hard'a. Ja chciałem wrócić do domu i puścić sobie od razu jakąś siekę z radia na mój zjebany humor. Przez to, że puszczali jakieś dziiwne tracki, to byłem jeszcze bardziej zdenerwowany. Nie potrafiłem sobie humoru polepszyć ;p
Wtedy zacząłem się interesować Raw'em. Tak...heh...to jest to. Dla mnie to jest istota Hardstyle'u. Kocham to, za to kocham Hardstyle.
Staram się być tolerancyjny wobec Nu. Staram się rozumieć to, że dla innych artystów to jest właśnie droga, jaką powinien ewoluować HS, jednakże jest mi ciężko. Nie ze względu na to, że nie rozumiem ich gustu, tylko ze względu na to, że mam wrażenie, że ten styl jest po prostu komercyjny. To nie tyczy się wszystkich wykonawców, tylko takich delikwentów jak mój stary druh Hhz. Pff...mam wrażenie, że to co robi on, Wildstylez itd. to nie jest ich gust muzyczny, ale ich cynizm. Zmienili brzmienie tylko dlatego, żeby coś zarobić...

Mimo tego, nie przejmuję się tym całym rankingiem, o ile mam pewność, że porządni ludzie nie przestaną robić Hard'a. Zależy mi na tym, żeby wiedzieli, że ludzie tacy jak ja mają wyjebane na te głosowania i dalej będą tworzyć swoje. Tacy ludzie jak Delete, Vazard, Luna...to ich muzyka jest nr 1!
That's why I ask you now... to join me..."

spoxxxx 

Informacje
Do³±czy³: 21 Pa¼ 2012
Piwa: 36
Sk±d: Lublin

Wys³any: 26-10-2013, 16:28    #62

Ja lubię sobie posłuchać nu style, ale moim ulubionym producentem jest Zatox, który aktualnie jest moim nr 1, od początku mojej przygody z HSem, gdy zacząłem słuchać Zatoxa ( zaczęło się od Zatox- Creation ) najbardziej podoba mi się jego własnie styl i dla mnie to co on tworzy jest prawdziwym HS, nu jest za słabe żeby mówić że jest to real hardstyle, natomiast raw to wyostrzony nu. Zatox ma taki styl pomiędzy tymi gatunkami i mi się to podoba najbardziej. No oprócz niego Showtek to dla mnie ktoś godny pochwał za twórczośc w przeszłości no i Technoboy. Brennan też nieźle potrafi zagrać . natomiast Heady, Wildstylez czy DBSTF to sobie o tak na codzień słucham bo melodie takie miłe do posłuchania są. W rankingu najlepszych producentów głosowałem właśnie na Zatoxa.

traws 

Informacje
Do³±czy³: 02 Lip 2009
Piwa: 5
Sk±d: Bytom

Wys³any: 28-10-2013, 23:18    #63

jeśli lecimy z takimi wspominkami to ja w HS wkręciłem się od alpha twins - the dark side na jakimś techno radyju i od razu zacząłem szukać jakiś cd/dvd z tym związanych (wcześniej kumpel puszczał u siebie qlimax 2003? ale to bardziej jako ciekawostkę) trafiłem na hardbass 10 jak pamiętam i od tego się zaczęło grubsze słuchanie

ale wracając do tematu to dłuższą chwile słuchałem tego top 1k bo na facebooku stephanie "mnie" o tym powiadomiła (wcześniej tylko u mnie leciało hardstyle.nu po zakończeniu fear.fm) gdzieś tam dosłuchałem do top 20~ ale za ch*ja wafla FTS'a bym nie dał na top1 ... nuta jak nuta
da się posłuchać ale jak dla mnie szału nie robi. z drugiej strony to niby było jakieś głosowanie od każdej osoby po 10 nut więc cóż... nie ma co się spinać :D zawsze fajnie takie top ileś tam posłuchać

edit:
126 miejsce alpha twins - darkside
fuck u xD :O
Ostatnio zmieniony przez traws 28-10-2013, 23:22, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 10234
Odpowiedzi: 62
Odwiedzin z google: 720
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: