Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: 1000, harder, qdance, styles, top

Q-Dance Top 1000 Harder Styles
Autor Wiadomo¶æ
armyofhardcore 

Informacje
Do³±czy³: 05 Gru 2010
Piwa: 826
Sk±d: Oslo

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 24-10-2013, 21:48    #41

spoxxxx napisa³/a:
cięzszy niż transiki jakieś czy electro housy

wiec jak tacy ludzie glosuja to takie sa pozniej wyniki. transiki hahahaha chyba nawet nie masz pojecia o trance, electro itp. :)

spoxxxx 

Informacje
Do³±czy³: 21 Pa¼ 2012
Piwa: 36
Sk±d: Lublin

Wys³any: 24-10-2013, 21:57    #42

wyniki sÄ… takie jak trzeba, jak zwykle tylko hardforumowiczom nie pasuje :lol:

BEBE 
a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2010
Piwa: 416
Sk±d: Radom

Wys³any: 24-10-2013, 22:11    #43

spoxxxx napisa³/a:

bo tak jak juz napisal wczesniej hayer:
hayer86 napisa³/a:
Ja to nazywam wybrednym dojrzałym gustem muzycznym. Ktoś nie łyka byle gówna jak leci po prostu...

i tyle w temacie

mój saundklaud
Ostatnio zmieniony przez BEBE 24-10-2013, 22:11, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:netya, Whitestyler
spoxxxx 

Informacje

Wys³any: 24-10-2013, 22:14    #44

no ja byle "rawu" też nie łykam a że o gustach się nie dyskutuje to nie mozesz sądzić że RAW to jedyna słuszna odmiana, ja moze np sądze ze to właśnie NU jest dobre. kwestai gustu. ty nie łykasz byle NU, ja nie łykam byle RAWu. proste

armyofhardcore 

Informacje

Wys³any: 24-10-2013, 22:17    #45

spoxxxx napisa³/a:
no ja byle "rawu" też nie łykam a że o gustach się nie dyskutuje to nie mozesz sądzić że RAW to jedyna słuszna odmiana, ja moze np sądze ze to właśnie NU jest dobre. kwestai gustu. ty nie łykasz byle NU, ja nie łykam byle RAWu. proste

innych rzeczy tez nie lykasz jak widac wiec wyluzujcie i tyle. dzieciak

spoxxxx 

Informacje

Wys³any: 24-10-2013, 22:21    #46

czyli sądzisz ze dorosły człowiek słucha Rawu a kto słucha innej muzyki to dzieciak ? brawo. ograniczony do 1 gatunku :lol:

lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942
Sk±d: Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 24-10-2013, 22:28    #47

Ja to myślę, że każdy z tego forum w domowym zaciszu czasem sobie zapuszcza Coone'a czy Brennana, tylko na forum pisze, że to gówno. Ale nie ma w tym nic złego.
Gardzę ludźmi, których gust muzyczny ogranicza się do tego co narzucą im radia. Dlatego cieszy mnie, że póki co HS radia, przynajmniej poza Holandią nie zawojował. A Ci którzy głosowali na np. Tonight, które jest na drugim miejscu, są takimi odpowiednikami radiowych słuchaczy. Po prostu ten kawałek był modny więc go słuchali. Ogólnie dla mnie największą porażką tego rankingu jest właśnie drugie miejsce. FTS lubię, ale głównie za vokal, który stanowi o sile Showteków. Akurat przemowy w swoich kawałkach mieli nie do pokonania. Dlatego może być na pierwszym miejscu.
Wszyscy narzekacie na to, że raw jest na dalekich miejscach, ale myślę, że gdyby był on na tyle popularny aby podbić ten ranking, pisalibyście to samo co teraz o nu, bo stałby się dla was za mainstreamowy.
Oczywiście sam lubię naprawdę mocne tracki, ale to nie znaczy, że uważam za gorszych tych, którzy lubią WP. Nie da się ciągle słuchać tylko jednego gatunku więc zależy od okazji czy mam ochotę na WP czy E-Forca.
Czasem sobie zapuszczam Czesława Niemena lub Myslovitz i nikt z tego forum raczej nie będzie mnie objeżdżał tak jak gdybym napisał, że podoba mi się kawałek Blutonium Boya. Więc dlaczego miałby ktoś na siłę mnie przekonywać, że sytuacja NU vs. RAW jest inna niż Niemen vs. RAW?

[ Dodano: 24-10-2013, 22:29 ]
spoxxxx napisa³/a:
czyli sądzisz ze dorosły człowiek słucha Rawu a kto słucha innej muzyki to dzieciak ? brawo. ograniczony do 1 gatunku :lol:

Trochę prawdy w tym jest. Jak miałem 8 lat to słuchałem disco polo, ale gust ewoluuje i staje się bardziej wymagający. Chociaż nie można uważać też, że im bardziej niszowa muzyka tym lepszy gust muzyczny.

Podziêkowali:spoxxxx, vulcan
SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 24-10-2013, 22:37    #48

spoxxxx napisa³/a:

Bzdury gadasz. Poczytaj sobie tutaj: http://www.hardtraxx.nl/f...000-t38904.html i tez znajdziesz takie opinie jak tu. Ale tam nie mozesz zwalić na "polactwo", zawiść czy co tam byś chcial jako usprawiedliwienie. Cała lista jest zrobiona na odpierdol, glosowanie przez 15-letnich fanów pingwinów i jutubowych zajawkowiczów którzy nie mają nawet chęci zeby się w coś bardziej zagłębić, tu nie chodzi o raw czy early. Zobacz ile kawałków się powtarza, ile jest kawałków które były hitami jednego sezonu i teraz nikt ich nie gra. To ma być wartościowe top 1000?

Abstrahując od hardstyle: 208 G-Shock - Demons (Promo remix) to jest kawałek który jest grany na imprezach i w setach od ponad 10 lat. Prawdopodobieństwo że ktoś zainteresowany tematem tego nigdy nie slyszał jest takie jak wygranie BMW w teletygodniu. Wyżej jest nawet track robiony przez dupę która nie wiedziała gdzie jest PLAY i trzeba było za nią go naciskac: 204 Gostosa - Sutra

Tak samo to: 701 Paul Elstak & Teenage Warning - Brohymn

Da się tego nie znać? Jeslipo tytule nie kojarzysz to proszę bardzo

Link

I kolejny kawałek który swego czasu pojawiał się w prawie kazdym secie i do dzisiaj znajduje swoje miejsce: 891 Nosferatu & Ophidian - Psychiatric ass

Link

To są kolejne przykłady definiujące "harder styles" które byly i są NIEŚMIERTELNE, w przeciwieństwie do niektórych trackow z top 100.

Podziêkowali:armyofhardcore, netya, bartusieks, vulcan
armyofhardcore 

Informacje

Wys³any: 24-10-2013, 22:39    #49

spoxxxx napisa³/a:

wiesz co? zawsze uwazalem, ze wprowadzenie gimnazjum w edukacji polskiej to bardzo duzy blad. widzac program nauczania oraz poziom wszelakich testow itd. itd. to wiem jedno, czytania ze zrozumieniem Ciebie nie nauczyli. mowie o muzyce OGOLEM... dobrze, ze jeszcze sa tacy jak Kogeki bo normalnie bym sie zalamal.

spoxxxx 

Informacje

Wys³any: 24-10-2013, 22:41    #50

piwko dla Ciebie :) też bym nigdy nie umieścił w top 100 tego "tonight" bo na to nie zasłużyło. no ja w wieku 8 lat też disco polo, potem ograniczyłem się do popularnej muzyki elektronicznej i od jakichś 3 lat zacząłem się interesować cięższymi gatunkami elektronicznej muzyki. gust się ograniczył ale czy to czy się ograniczy bardziej do rawu czy np do nu style gabber to świadczy o dorosłości człowieka? nie sądzę...

[ Dodano: 24-10-2013, 22:44 ]
co ma gimnazjum wspólnego ze mną w tym momencie? o gimnazjum trzeba mnie było pouczać jak w nim byłem. Cwaniaczek widze z Ciebie, tylko ty jestes ok i w ogóle :D

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 10240
Odpowiedzi: 62
Odwiedzin z google: 720
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: