Otwarty przez: Daron37 28-02-2011, 22:58 | |
| Autor | Wiadomo |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Doczy: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzie) Piwa: 634 Skd: Myślenice  | Wysany: 01-03-2011, 12:01 | #31
|
| nie no sorry juz nie wytrzymalem z powstrzymaniem sie od komentarza...
| DirtyWorkz napisa/a: | | Szanuję wasz early ale coś mi się wydaję, że wielu tutaj zjada zazdrość o to że nu jest na szczycie a early już dawno spadło ze sceny, choć i tak często się go słucha jak i gra. |
Zalezy gdzie - w Polsce na imprezach glownie na slasku cukierkowe-nu sie nie "zaaklimatyzuje", tutaj wszystko sie zaczelo od typowego mocnego, ostrego dzwieku nut HS z lat 2002-2004... i jedynie co jeszcze daje rade ruszyc pubika to RAW style... w innych regionach polski gdzie w glownej mierze sa "swiezi" sluchacze HSu - oni wkrecili sie przez NU i taka wlasnie jest publika. A co do holandii - to patrzac na historie i ewolucje HSu - mozna bylo zauwazyc ze producenci przerzucili sie na "bardziej melodyczne" produkowanie HSu - po tym jak zauwazyli ze przyciaga wieksza rzesze ludzi na imprezy... dobrym przykladem jest D-Block & Stefan oraz HHz - gdzie wczesniej BSDTF tworzyli mocny HS pod nazwa DS Conspiracy oraz HHz w duecie jeszcze jako Nasty D-Stylez - i te projekty w zupelnosci odbiegaly od definicji NU. Tak wiec czemu nagle zmienili "koncepcje" ? bo wczesniej produkowali cos co im sie nie podobalo i robili to na sile ? watpie... bo kazdy zaczyna produkcje od tego co lubi... no chyba ze chce sie wybic na sile - to zaczyna produkowac to co jest "na topie"...
| DirtyWorkz napisa/a: | | A Heady także od czegoś zaczynał, pierwszy track wysłany do scantraxx | chyba nie widziales filmu z udzialem HHz i Propheta gdzie opowiadaja historie Headhunterza, ktory MECZYL, tak, meczyl do upadlosci Propheta o wydanie kawalka, a ten mu non stop odmawial bo wysylane kawalki nie byly odpowiedniej jakosci... po czym pomugl mu w uzyskaniu tej jakosci zeby je wydac...
| DirtyWorkz napisa/a: | | a dużą sławę zyskał min. dzięku wałkowi " The Sacrifice" | raczej uzyskal dzieki promocji, bo gdyby DJe "po znajomosci" tego wszedzie nie grali, to nikt by tego nie slyszal na imprezach / setach - co by sie przelozylo na male zainteresowanie... zreszta jak ze wszystkim - co bardziej osluchane to lepiej wpada w ucho...
| DirtyWorkz napisa/a: | | a ilu jest na świecie takich kozaków, którzy potrafią stworzyć tak ponadczasowy wałek jak on?? | zalezy co znaczy ponadczasowy ? dla mnie ponadczasowy oznacza iz mozna ten kawalek spotkac u roznych DJow w setach po 1,2,3 i wiecej latach od wydania... a powiedz mi ile razy slyszales starsze kawalki od HHz w obecnych setach DJow ? co do Kozakow - to moge ci wymienic z pamieci kilku w tym momencie: Zatox, Tatanka, Activator, Prophet (ktory zmienil styl dla kasy), Isaac, Duro itd itp.
| DirtyWorkz napisa/a: | Może teraz to i są układy, sława i pieniądze, ale trzeba potrafić się wybić i mieć talent bo bez tego to by takich Headhunterz'ów biegało 3 tysiące |
a po co inwestowac kase w 3 tysiace artystow ? jak mozna zainwestowac i wypromowac 3-5 i latwiej na tym zbic kase - pozatym konkurencja jest nie pozadana w tym biznesie... latwy przyklad Crypsisa... Q-Dance na Defqonie rok czy 2 lata temu kazala mu skonczyc grac, bo "gwiazdy" z glownej sceny mialy konczyc tylko impreze, wiec wylaczyli naglosnienie, a ludziom sie to nie spodobalo i zaczeli gwizdac... wiec Crypsis odwrocil glosniki z DJki i gral dla ludzi tylko na tych glosnikach nie zwazajac na "gwiazdy". No i tak wlasnie traktuje sie tych "mniej popularnych" na ktorych kasy sie nie da tyle uzyskac.
I wracajac jeszcze do tematu Headhunterza ... z tych wszystkich opowiadan jakie slyszalem, i z tego jak go na zywo spotkalem mozna wywnioskowac ze w glowie mu sie troche poprzewracalo od slawy, i znajac historie np. forum Global Hardstyle - gdzie wlasnie byly recenzje kawalkow HHz z gigantyczna iloscia negatywnych komentarzy, Prophet zaskarzyl forum, i chcial by wszystkie produkcje z Scantraxxu na forum mialy tylko pozytywne komentarze, a negatywne by byly usuwane. I tak wlasnie Scantraxx "promuje" artystow. | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | |
| |
Podzikowali: | Qbek, SchizeQ, Kona Black, Roman, asik, Kamov, netya, PietraZ, tiz |
|
Informacje Doczy: 03 Pa 2010 Wiek: 67 Posty: 11 (0/dzie) Piwa: 0 Skd: Mazowsze  | Wysany: 01-03-2011, 12:13 | #32
|
| rozumiem ale fakt jest faktem, to on jest kozakiem a my możemy tylko polemizować nt niego i jego kariery A możesz mi przybliżyć Twoją rozmowę z nim?? Byłbym wdzięczny
[ Dodano: 01-03-2011, 12:16 ] widzę, że powoli wywołuję wilka z lasu Ale czasami dobrze z kimś podyskutować Można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzie) Piwa: 3135 Skd: Katowice Tauzen  | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 11 Lut 2011 Wiek: 40 Posty: 277 (0,05/dzie) Piwa: 43 Skd: Wrocław  | Wysany: 01-03-2011, 12:59 | #34
|
| | Chciałbym wrócić do głównego wątku czyli samego kawałka... patrząc przez pryzmat innych produkcji Hediego takich jak "Forever az one" czy "Rock Civilization" czyli takich które pomimo upływu czasu jak to ResQ napisał w setach niejednego DJ są i będą jeszcze długo wykorzystane to jest to naprawdę słaby wałek nawet jak na standardy nu stylowe. Słaby kick i tempo jakieś takie niemrawe a główny motyw nie ma w sobie takiej głębi która mogłaby poruszyć tłumy. | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 03 Pa 2010 Wiek: 67 Posty: 11 (0/dzie) Piwa: 0 Skd: Mazowsze  | Wysany: 01-03-2011, 13:11 | #35
|
| nie mówię, że nie miał lepszych produkcji. Patrzycie na fullek, który pod względem techniczynym mnie także nie zachwycił, ale musicie przyznać, że na imprezie wygląda to już dużo lepiej Promo tracku na HardBass Green Team: http://www.youtube.com/watch?v=RzTTTpPf4wc | |
| |
 | |
Roman Daniele Mondello !!!

Informacje Doczy: 21 Mar 2009 Wiek: 36 Posty: 753 (0,12/dzie) Piwa: 55 Skd: Zielona Góra  | Wysany: 01-03-2011, 14:41 | #36
|
| | Gówno trzeba nazywać po prostu gównem. Tak jak są dobre i zjebane nuty Early , tak są też dobre i zjebane utwory NU. Ten kawałek należy do tych zjebanych nustyle i tyle. | _________________ TYLKO EARLY HARDSTYLE !
"Mało wiedzy oddala od Boga. Dużo wiedzy sprowadza do Niego z powrotem." Ludwik Pasteur | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzie) Piwa: 2350 Skd: z Ukrainy  | Wysany: 01-03-2011, 14:45 | #37
|
| | Qbek napisa/a: | | Daron37 napisa/a: | | Tutaj jest offtop i to w dodatku przydługawy |
A to 'hahahahahah...' to nie OT tylko, ze przykrotkawy przypadkiem? Dzial z humorem jest gdzie indziej |
Spoko, nikt nie zostanie pominięty.
GADANIE O NU I EARLY W INNYM TEMACIE!! WRACAĆ DO ROZMOWY O KAWAŁKU! | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | | Ostatnio zmieniony przez Daron37 01-03-2011, 14:46, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 03 Pa 2010 Wiek: 67 Posty: 11 (0/dzie) Piwa: 0 Skd: Mazowsze  | Wysany: 01-03-2011, 16:02 | #38
|
| | kurwa warn za post na temat kawałka, nie wiem kto mi go dał ale naucz się czytać bo napisałem info dot. kawałka a nie czegoś innego ;] Teraz to już możesz zbanować ... siema | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzie) Piwa: 3135 Skd: Katowice Tauzen  | Wysany: 01-03-2011, 16:12 | #39
|
| | DirtyWorkz napisa/a: | | ku*wa warn za post na temat kawałka, nie wiem kto mi go dał ale naucz się czytać |
| Daron37 napisa/a: | | Dam Ci warna |
hipokryta naucz sie czytac | | Ostatnio zmieniony przez SchizeQ 01-03-2011, 16:12, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 03 Pa 2010 Wiek: 67 Posty: 11 (0/dzie) Piwa: 0 Skd: Mazowsze  | Wysany: 01-03-2011, 16:15 | #40
|
| | spoko ale czy tylko Daron może mi dawać warny? bo wydaje mi się że jest tu was więcej ;] no i gdzie ten ban za offtop? może się u was ciszej zrobi beze mnie ;] | |
| |
 | |
| |