Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy.
2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka.
3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastpny temat

Tagi tematu: moze sie komus spodoba

Przesunity przez: ROoZi
21-11-2010, 23:05
Moje hardkurowe secicho
Autor Wiadomo
Stvo 

Informacje
Doczy: 15 Cze 2010
Piwa: 85
Skd: Wrocław | Wielbark

Wysany: 22-11-2010, 14:56    #11

Ino posiadam. Chcę coś nagrać ostatnio, tyle że najpierw muszę doprowadzić komputer do porządku. Ale nie na syncu, jestem na to za młody ;)

SchizeQ 

Informacje
Doczy: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Skd: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 22-11-2010, 21:40    #12

nagraj na syncu przeciez to nei problem ;] a w dodatku mowimy tu chyba o hc, wiec jeszcze ciekawiej :puppyeyes:

ufo 

Informacje
Doczy: 03 Lip 2009
Piwa: 9
Skd: kęty k. bielska

Wysany: 22-11-2010, 22:05    #13

Stvo napisa/a:
To w abletonie rób, bo nie urażając z traktora na syncu to nawet małpa zagra ;)

no to powodzenia w zrobieniu seta HC na samym "SYNC" ;)
bo nawet jak Ci traktor idealnie 'zmierzy' nute to i tak ten wskaznik wyrownania bitow przeskoczy przy szybszym bpm.
Ostatnio zmieniony przez ufo 22-11-2010, 22:07, w caoci zmieniany 2 razy  

Stvo 

Informacje
Doczy: 15 Cze 2010
Piwa: 85
Skd: Wrocław | Wielbark

Wysany: 22-11-2010, 22:14    #14

W dowolnym gatunku są wyjątki z którymi trzeba powalczyć. Jeśli mamy poprawnie zgridowane tracki w traktorze to zostają w sumie tylko frazy (no i dobór utworów, ale tutaj raczej nie ma wielkiego problemu).

Czemu widząc ksywkę Stvo nagle zaczyna się czepianie byle gówna? Schizq, może na syncu jest trudnej zagrać? Czy przez brak zgrywania numerów i konieczności używania słuchawek brakuje czasu na inne czynności? Oczywiście mówimy o 2 deckach.

Granie z traktora to takie samo granie jak np. cd - pod warunkiem że nie patrzymy na ekran ;)

Nie chcę tu nikogo obrażać, ufo no offence! Ale jeśli uważa się, że granie na syncu to jest to samo to doprawdy nie wiem co ja tutaj robię ;D

ufo 

Informacje

Wysany: 22-11-2010, 22:20    #15

no ja przeciez sie nie obrazam czy cus :) nie biore tego do siebie ze tak powiem, kazdy ma przeciez prawo sie wypowiedziec :) wiadomo ze granie na sync jest znacznie prostsze niz 'samodzielne' dopasowywanie tempa ale przy znacznym bpm trzeba sobie pomagac tez normalna regulacja. nie tlumacze sie tylko mowie. zreszta widze ze sie wywiazala niezbyt mila atmosfera a tego nie chcialem to moze by tak usunac ten temat? :)

SchizeQ 

Informacje
Doczy: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Skd: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 22-11-2010, 22:22    #16

Stvo, playery w klubie maja liczniki ktore dzialaja z taka a czesto nawet wieksza dokladnoscia niz te na traktorze. Na pionierach dodatkowo masz tez widmo fali dzwieku tak jak w traktorze tylko w tych starszych modelach(np 800) troche slabiej skonstruowane. Gralem na roznych playerach, gram tez na traktorze, nie widze ZADNEJ roznicy pomiedzy graniem tu a tam. A gadanie ze na sofcie gra sie latwiej (bo licznik, bo sync, bo "widac" bo tamto i sramto) jest ignorancja bo tak samo ciezko zagrac na vdj jak i cdj. Masz umiejetnosci to zagrasz na obu, nie masz umiejetnosci nei zagrasz na niczym.
Tak czy inaczej czekam na cos twojego nawet "na syncu i bez sluchawek", zagraj dobrze to zbierzesz mega propsy, jesli nie umiesz to nie glos herezji, bo z reguly takie teorie wystawiaja ludzie ktorzy traktora czy vdj widzieli kiedys na dyskotece gimnazjalnej jak ziomek z tego gral i uwazaja ze nie potrzeba zadnych umiejetnosci.

Oh wait, tylko dlaczego wiekszosc wiekszych artystow zaczyna wspierac(czy tez korzystac z) kontrolery midi i soft? Carl Cox, Zatox itd itd.

Podzikowali:maly, LukasH
maly 
aka. m4h

Informacje
Doczy: 31 Lip 2007
Piwa: 582
Skd: Sosnowiec

$ wspomagacz (Ilo: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 22-11-2010, 22:49    #17

Heh, jak ktoś dłużej ogarnia traktora to się tutaj nieźle uśmieje z tych opowieści o sync'u. ;) Pisałem tutaj dość długie wywody na ten temat, ale zrezygnowałem. Nie będę się wymądrzał, bo jakiś pro nie jestem, ale co nieco już o tym wiem :) I o tym, że bity przy większych prędkościach się gubią też. :D
Dodam tylko tyle, że już wolałbym "na ucho" puścić nute i nic kompletnie nie równać niż miałby mi to robić sync. ^_^

Edit:
A samej idei nagrania tego seta nie rozumiem. ; p
Ostatnio zmieniony przez maly 22-11-2010, 22:52, w caoci zmieniany 1 raz  

Brumek 
_-^-_ 4ever

Informacje
Doczy: 28 Mar 2007
Piwa: 26
Skd: z dużego pokoju

$ wspomagacz (Ilo: 2)

Wysany: 22-11-2010, 22:55    #18

Dj Bomba to w Pomaranczy jebal bez sluchawek :P
patrzal na lapku (nie pamietami jaki program ale cos na jabłku) po prostu jak nuty lecą i na oko robil przejscia

sory za OT

"I know this will be something I remember in my head..." <3 _-^-_ <3

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Doczy: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Skd: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 22-11-2010, 22:55    #19

na traktorze moge sie zalozyc ze nie bedzie Ci tak łatwo zagrac:) a bez odsluchu na nim to wogole mozna pomarzyć żeby skleić jakieś przejście ;) co do sprzętu hmm może trzeba mieć większego skilla ale jeśli umiesz grać na softach to na deckach tez dasz rade , może nie tak pięknie odrazu jak na sofcie ale trochę setów zagranych na sprzecie i jest ok :) ja jak zagrałem 1 raz na cdj800 to tempo chyba mierzyły z dokładnością chyba do 1/10 % :) a po 2 co do "sync" w sofcie , trochę nie wygodnie sie łapie tempo myszką na suwaku pitch :) ogólnie to nie samo tempo odgrywa rolę żeby zagrac dobrego seta:) przypominam ze masz jeszcze equalizer który żeby opanować do perfekcji potrzeba dużo czasu i treningów ;)

chciałbym usłyszeć Twoj set na "sync" :)

ufo 

Informacje

Wysany: 22-11-2010, 23:22    #20

maly napisa/a:
A samej idei nagrania tego seta nie rozumiem

ale ze jak ? ^_^

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 uytkownikw czyta ten temat (1 Goci i 0 Anonimowych uytkownikw)
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wywietle: 2965
Odpowiedzi: 27
Odwiedzin z google: 659
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: