Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: bergman, brandtcederhäll, hs, jon, penguinz, pontuz, wasted

[HS] Wasted Penguinz
Autor Wiadomo¶æ
QuaRiS 

Informacje
Do³±czy³: 18 Wrz 2011
Piwa: 4
Sk±d: Kraków

Wys³any: 26-06-2012, 03:54    #11

Ja nie wiem co wy ich tak nie lubicie.. Hmm a no tak tu większość słucha HC i Wasted Penguinz czy to Coone, Da Tweekaz są dla nich "cukierkowi" tylko po chu.. tyle razy wyrażać swoja opinie o tym jakie oni wg. was cukierkowe tracki wypuszczają ? oO Taki melodyczny style mają po prostu Wasted Penguinz czy też Da Tweekaz :)

Ja uważam, że mają to pierdolnięci... - Z ostatniego Defqon.1 ->

Da Tweekaz ->

Podziêkowali:Artiks, Antek, spoxxxx
Destino 
image not found

Informacje
Do³±czy³: 18 Lip 2011
Piwa: 84

Wys³any: 26-06-2012, 11:01    #12

Z choinki się urwałeś? Nie wiem czy wiesz, ale agresja rodzi agresję, więc takie wyrzuty są bezcelowe. "We fight for survival" dosłownie :D Jest to forum dyskusyjne, podkreślam dyskusyjne służy do tego, żeby nawet Małysz sobie mógł track skomentować. A że cukier do herbaty służy, a nie Hardstyle wiemy nie od dziś.

Swoją drogą, jeśli chodzi o melodyjny HS to jeśli już, jest dużo lepszych artystów od tych z Disney Records, których podałeś.

Podziêkowali:netya
QuaRiS 

Informacje

Wys³any: 26-06-2012, 14:36    #13

Ray Destino napisa³/a:
Z choinki się urwałeś? Nie wiem czy wiesz, ale agresja rodzi agresję, więc takie wyrzuty są bezcelowe. "We fight for survival" dosłownie :D Jest to forum dyskusyjne, podkreślam dyskusyjne służy do tego, żeby nawet Małysz sobie mógł track skomentować.

No co ty nie powiesz :clap: Po prostu nie jestem w stanie pojąć waszej tak dużej krytyki na ich temat i tyle :) No cóż.

BEBE 
a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2010
Piwa: 416
Sk±d: Radom

Wys³any: 26-06-2012, 14:51    #14

QuaRiS napisa³/a:
No co ty nie powiesz :clap: Po prostu nie jestem w stanie pojąć waszej tak dużej krytyki na ich temat i tyle :) No cóż.

no jak to od nich zaczela sie Twoja przygoda z pseudo hs to w sumie nie dziwi nie ze tak ich bronisz
jakbys hs zaczal sluchac w 2002 i wczesniej, mialbys takie samo zdanie jak wiekszosc ze to co oni robia nie jest hard a graja na wiekszosci hard eventow :]

mój saundklaud
Ostatnio zmieniony przez BEBE 26-06-2012, 14:51, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:prusio, ROoZi, Ray Destino, ADEN, Sidelnikov, netya
prusio 

Informacje
Do³±czy³: 02 Cze 2012
Piwa: 129
Sk±d: Pzn

Wys³any: 26-06-2012, 14:57    #15

Zgadzam się z BEBE. Sam nie słucham (tylko Melancholie :D ). Prawdziwy HARDSTYLE to np. Zatox, Frecquncerz. To jest Dance :]

Regain 

Informacje
Do³±czy³: 26 Gru 2011
Piwa: 1013
Sk±d: WrocÅ‚aw

HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 26-06-2012, 15:33    #16

Po prostu nie jestem w stanie pojąć waszej tak dużej krytyki na ich temat i tyle

Tak więc już Ci tłumacze o co w tym wszystkim chodzi w prosty sposób.
Wejdź TU, ustaw sobie z Angielskiego na Polski i wpisz słowo "Hard"

Widzisz? A teraz odpal to:

Link

I to:

Link

Już czujesz różnicę? Stary. Ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale gust a zupełnie inny styl muzyki to dla mnie duża różnica. Gaystyle to nie Hardstyle i zawsze będę to powtarzał :thumbup:
Ostatnio zmieniony przez Regain 26-06-2012, 15:35, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:prusio, BEBE, Ray Destino, Xahon, netya
QuaRiS 

Informacje

Wys³any: 26-06-2012, 15:59    #17

no jak to od nich zaczela sie Twoja przygoda z pseudo hs to w sumie nie dziwi nie ze tak ich bronisz

Skąd możesz wiedzieć od czego się zaczęła ? ;) W moim przypadku przygoda z HS w 2007 roku się zaczęła.

jakbys hs zaczal sluchac w 2002 i wczesniej, mialbys takie samo zdanie jak wiekszosc ze to co oni robia nie jest hard a graja na wiekszosci hard eventow :]

No widzisz grają na większości eventów czyli są zwolennicy ich najwidoczniej w tym ja :)

prusio napisa³/a:
Zgadzam się z BEBE. Sam nie słucham (tylko Melancholie :D ). Prawdziwy HARDSTYLE to np. Zatox, Frecquncerz. To jest Dance :]

Dokładnie kolego masz racje :) Tak wgl nie powiedziałem, że Wasted grają taki prawdziwy HS, ale jestem zwolennikiem ich stylu i tego co wypuszczają... Spokojnie ludziska! :P

headzik1991 

Informacje
Do³±czy³: 02 Maj 2010
Piwa: 23
Sk±d: JastrzÄ™bie Zdrój

Wys³any: 26-06-2012, 18:30    #18

ja pierdole co za rozkmina... tak juz to widze ze tłum ludzi słuchało hardstyle w 2002 u nas w Polsce. załoze sie ze połowa zaczynalo od techno( Bartezz), trance(Tiesto), a teraz jebią co popadnie co nie ma reverse kick itd. Czasy sie zmieniają a z tego co ja wiem hardstyle gatunek powstał poprzez eksperymentowanie Propheta(producent ktory krecił kiedy gabber), nastepne czasy to Prophet wprowadził tzw "Nu-style"... Hardstyle zaczerpnięty z różnych gatunków jest Hard House, Hard Trance, Hard Dance i Gabber... i teraz w dzisiejszych czasach to kurewsko dokładnie widac(wstawki housowe,trance' owe itd). zostały porobione pod gatunki typu: Raw, Nu, Early i tak dalej. Więc z szacunkie dla wszystkich jak juz porównujecie to nie WP do np Thera. bo to i tak się mija z celem. Pingwiny to Nu, Regain tworzy Raw, a kurwa Enigmato EHS. Myslenie nie boli, tylko trzeba patrzec na to z dystansem.. Pozdro bez spiny!!

Podziêkowali:QuaRiS, Artiks, vulcan
Regain 

Informacje
Do³±czy³: 26 Gru 2011
Piwa: 1013
Sk±d: WrocÅ‚aw

HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 26-06-2012, 19:34    #19

headzik1991 napisa³/a:
ja pierdole co za rozkmina... tak juz to widze ze tłum ludzi słuchało hardstyle w 2002 u nas w Polsce. załoze sie ze połowa zaczynalo od techno( Bartezz), trance(Tiesto), a teraz jebią co popadnie co nie ma reverse kick itd. Czasy sie zmieniają a z tego co ja wiem hardstyle gatunek powstał poprzez eksperymentowanie Propheta(producent ktory krecił kiedy gabber), nastepne czasy to Prophet wprowadził tzw "Nu-style"... Hardstyle zaczerpnięty z różnych gatunków jest Hard House, Hard Trance, Hard Dance i Gabber... i teraz w dzisiejszych czasach to kurewsko dokładnie widac(wstawki housowe,trance' owe itd). zostały porobione pod gatunki typu: Raw, Nu, Early i tak dalej. Więc z szacunkie dla wszystkich jak juz porównujecie to nie WP do np Thera. bo to i tak się mija z celem. Pingwiny to Nu, Regain tworzy Raw, a kurwa Enigmato EHS. Myslenie nie boli, tylko trzeba patrzec na to z dystansem.. Pozdro bez spiny!!

Masz trochę racji ale popatrz na to w inny sposób. Jedziesz teraz do Holandii na imprezę i wbijasz się na Main Stage (nie wiem, załóżmy taki Defqon1). I co? Każdy track, który leci ma pedalski wokal, co najmniej dwuminutowy break i słodką melodie.
Stary, i ja się teraz pytam - czy to jest Hard? I strasznie denerwuje mnie to, jak ktoś mówi, że styl ewoluował. Gówno prawda. Po prostu są ludzie, którzy mają nieziemskie przebicie i mogą robić sobie co chcą, jak chcą i i tak to będzie "Hardstyle". Mogą zwolnić nawet tempo do 120 przez cały kawałek a to i tak według ludzi, którzy mają klapki na oczach to jest "ten sam Hardstyle jak każdy inny, bo został zrobiony przez Hedzia". Nie, tak nie jest. Jest grupa ludzi (Wildstylez, WP, BH, Headhunterz etc), którzy motają i manipulują tym całym syfem nie po to, by Hard rósł w siłę tylko po to, by zbić konkretny hajs robiąc cukierki. A cukierek jest lepiej przyswajalny przez słuchacza niż mocny Raw. I tutaj się wszystko kończy.

Podziêkowali:HardStylerz224, UbeX, netya, Fast Finger
SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 26-06-2012, 19:41    #20

headzik1991 napisa³/a:
techno( Bartezz)
bitch please

headzik1991 napisa³/a:
nastepne czasy to Prophet wprowadził tzw "Nu-style"

ehh..

QuaRiS napisa³/a:
nie jestem w stanie pojąć waszej tak dużej krytyki na ich temat

Od kogos kto jest(BYL, ale i krytyka z tamtego czasu) w najwiekszym labelu Hs oczekuje sie wiecej. Tak jak od ucznia w szkole który ma same 5 nauczyciele wymagaja wiecej, a jak zajebie sprawdzian to jest i wiekszy zawód na nim.

To jest jakosc i lata produkcji, w twoim klimacie oczywiscie zeby nie bylo ze WP do Thery:

Link

To jest gówno:

Link

A jeszcze wieksza pogarda nalezy sie za gwalcenie takich klsasyków. Dodajmy do tego pojebanych psychofanow na calym youtube i masz.

Podziêkowali:Xahon, netya
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 6634
Odpowiedzi: 38
Odwiedzin z google: 1025
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: