Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: colors, headhunterz

Headhunterz - Colors
Autor Wiadomo¶æ
spoxxxx 

Informacje
Do³±czy³: 21 Pa¼ 2012
Piwa: 36
Sk±d: Lublin

Wys³any: 15-08-2013, 21:24    #21

Ja tam nic do Hedzia nie mam. tworzy nie gorszy nu-style niż reszta, jest wiele kawałków od niego, które mi się podobają. ale to jest mój gust i się nie interesuję czy ktoś go hejtuje czy nie, nie spinam się o to :D żyjemy w wolnym kraju, możemy wyrażać swoją opinię o wszystkim :p

Czekam tylko aż "wierni fani" zaczną mieć ból dupy gdy Angerfist z hardcore stanie się bardzo popularny, nie zmieniając swojego stylu, a jednak wszyscy zaraz z hukiem wylecą że "sprzedałsię" itp. Chociaż oprócz tego że jest bardzo popularny to jednak styl ma taki sam jak wcześniej. A wiem że tak będzie bo w hardstyle "wierni fani early" już hejtowali Hedzia gdy jeszcze miał w miarę zajebiste produkcje :D
Ostatnio zmieniony przez spoxxxx 15-08-2013, 21:27, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:Antek
gliwice000 

Informacje
Do³±czy³: 12 Lut 2012
Piwa: 35
Sk±d: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 16-08-2013, 15:58    #22

Hedziu jest wporządku :D ma mega produkcje :D i jego nu style również mi się podoba , Tworzy to co chce :D , ale jako ten track niebnardzo mi lezy :D

lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942
Sk±d: Warszawa

Wys³any: 17-08-2013, 13:50    #23

Ale zrobili z wydania tego tracka wielkie wydarzenie. Jakby nie wiadomo co się stało.
Wielkiemu HHZ zachciało się posiedzieć w studiu.

Lippie 

Informacje
Do³±czy³: 17 Sie 2013
Piwa: 3
Sk±d: Bielsko BiaÅ‚a

Wys³any: 17-08-2013, 21:22    #24

Typowe gówno od łysego robi taki szit teraz, że aż żal tego słuchać ;/. Od tej kasy mu sie w dupie poprzewracało

INCOMING:
FREAQSHOW 2015, HARD BASS 2016

Podziêkowali:Artiks
sembero 

Informacje
Do³±czy³: 05 Lut 2011
Piwa: 144
Sk±d: siemianowice ?l?skie

Wys³any: 18-08-2013, 10:17    #25

jeśli to to ma być hs tak jak to mówili na końcu to ja dziękuję takie gówno że aż rzygać się chce i tyle na ten temat

Dziadzia 
Keep Kalafa

Informacje
Do³±czy³: 05 Lip 2010
Piwa: 158
Sk±d: Rio de Åšwiebodzin

Wys³any: 19-08-2013, 15:24    #26

Dla mnie muzyka ma być dobra, nie ważne od kogo

Nawet jak hayer zrobi cos co mnie rozwali to i tak będe tego słuchał :]

http://www.youtube.com/user/Dziadziabest

spoxxxx 

Informacje

Wys³any: 19-08-2013, 22:28    #27

Tylko że zauważyłem że tutaj większość jest uprzedzona do Hedzia, Wildstyleza, Pingwinów a nawet już Bronka i Frontlinera się czepiają. nie ważne jaki track wydadzą, krytyka spada na nich cały czas. Pewnie dlatego że są popularni a nie wiadomo czemu popularność artysty to dla większości forumowiczów "zło". chyba o to chodzi żeby wypromować artystę i żeby zyskać słuchaczy a nie kryć HS przed światem. Hardstyle ewoluował, wcale nie pogorszył się. Jest zupełnie inna technika, dlatego całkiem inaczej brzmią utwory. A jeśli chodzi o wokal - jak Wildstylez lub Headhunterz wypuszczą nutkę z wokalem - od razu krytyka że gówno itp. A jak Ran-D puści jakiś shit z wokalem to już jest dobrze. Może i wokal robi dobry ale ogólnie jego nuty jakieś słabe są. Co prawda jako G4H z Adaro podoba mi się bardzo , ale jego indywidualne produkcje są słabe. Może za wyjątkiem "My sound" lub "rebirth" czy "Living for the moment".

Piekarz 

Informacje
Do³±czy³: 13 Sty 2012
Piwa: 363
Sk±d: Starachowice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 19-08-2013, 23:02    #28

spoxxxx napisa³/a:
A jak Ran-D puści jakiś shit z wokalem to już jest dobrze. Może i wokal robi dobry ale ogólnie jego nuty jakieś słabe są.

Kurwa Bo do Randiego to ty się nie przypierdalaj bo on robi zajebiste wałki i vocalem w nich jest zajebisty a nie pedalski jak w utworach hediego jak już o jego chodzi i nikt tutaj nie będzie przeciwko mnie bo gadam prawdę.
I koniec tej gadki bo dostaniemy za chwile bany i skończy się dzień dziecka.
Ostatnio zmieniony przez Piekarz 19-08-2013, 23:11, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

Hexed93 

Informacje
Do³±czy³: 25 Lip 2011
Piwa: 3
Sk±d: Polska

Wys³any: 20-08-2013, 01:37    #29

Andram ma racjÄ™.
Headhunterz nagrywał oldschool/raw lata temu, teraz ewidentnie przerzuca się na nieco lżejszy, bardziej melodyczny styl. Nie z powodu braku umiejętności do stworzenia czegoś twardszego (co udowodnił wydając takie tracki jak perfect weapon, doomed, headshot etc.), a po prostu czystej chęci pójścia w tym kierunku. Czy po części wpłynęła na to komercjalizacja HS`u ? Możliwe. Ale tak jak wspomniał Andram jeśli nie widzicie tej komercjalizacji w szeregu innych artystów HS`u, to chyba faktycznie polecam wizytę u laryngologa, bowiem czym się różni wokal HHz`a w Colors od chociażby takiego -Frontliner ft. Katt Niall - (We Are) Indestructible- ja się pytam ?
Poza tym jak już się tak przyczepiliście do tego Colors, to co w nim jest takiego strasznie "trancowego/słabego", może mi to ktoś wytłumaczyć ? Normalny kick, ten sam lub co najmniej podobny do tego użytego w raw`oywch kawałkach typu doomed etc., screeche typowo nu-stylowe brzmiące nie mniej twardo od tych używanych przez innych obecnych artystów, euforyczna melodia/chór, wokal.
Ustawiliście sobie tego HHz`a jako totem zjebania i uosobienia obecnego lżejszego hardstylu nie zauważając, że w jego ślady idzie znaczna część pozostałych wiodących Hs`owych artystów i wymachujecie rękami w kierunku każdego jego nowego kawałku pomijając kompletnie racjonalną ocenę kawałka.
A co do twierdzenia czy rzeczywiście jest legendą, nie mi to oceniać, ale do hardstylu wniósł bardzo wiele, począwszy od oldschoolu, aż po dziś. Mnóstwo kawałków, które stawały się absolutnymi klasykami, podcast HWS rozpowszechniający przecież każdy możliwy rodzaj HS`u, od tego lżejszego po konkretne Raw, który szerzy pojęcie Hardstylu na całym świecie. Zwieńczeniem jego sukcesu jest obecnie podpisany kontrakt z jedną z największych światowych wytwórni muzycznych- UltraRecords.
No ale przecież lepiej wejść od razu uprzedzonym w temat o jego nowym kawałku, przesłuchać pierwsze 10 sekund kawałka i wpisać "Bo do Randiego to ty się nie przypierdalaj bo on robi zajebiste wałki i vocalem w nich jest zajebisty a nie pedalski jak w utworach hediego jak już o jego chodzi i nikt tutaj nie będzie przeciwko mnie bo gadam prawdę.
I koniec tej gadki bo dostaniemy za chwile bany i skończy się dzień dziecka"

Ręce opadają, pozdrawiam i wybaczcie cichaczem wkradnąwszy się bluzg.
Ostatnio zmieniony przez Hexed93 20-08-2013, 01:39, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:spoxxxx, Antek, Mistella
spoxxxx 

Informacje

Wys³any: 20-08-2013, 09:36    #30

Ran-D robi bardzo dobry wokal. Ale on nie jest wcale lepszy od tych "pedalskich wokali" jak to mówicie. u Ran-D mi bardziej chodziło o to że jakoś żaden z jego kicków mi się nie podoba, ma swój taki inny styl. no właśnie,w "Colors" kick nie różni się prawie od tych kawałków raw, tyle że utwór ma milszą dla ucha melodię. Podobają mi się oldschoolowe nutki HS, ale nu-style nie jest zły i nie ma co się przyczepiać do niego. Nawet bardziej wolę nu niż jakiś przeciętny raw, chociaż G4H potrafi wypuścić traczki którym nie dorównuje żaden nu-track.
Ostatnio zmieniony przez spoxxxx 20-08-2013, 09:38, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 4021
Odpowiedzi: 57
Odwiedzin z google: 1305
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: