Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: digital, dj, pytanko

Digital DJ Pytanko
Autor Wiadomo¶æ
Track.1 
Gabber Maniac xD

Informacje
Do³±czy³: 12 Lip 2009
Piwa: 0
Sk±d: Polska

Wys³any: 17-01-2010, 18:38   Digital DJ Pytanko #1

Witam zmieniam plany i chciałem znów spytać o sprzęt xD Myślę teraz nad czymś takim:
Mam Gemini CDM 3600 i chciałbym do tego kupić Reloop Spin i dwa jakieś nie za drogie gramki i Gemini by robiło jaki mixer ;) Wydaje mi się ze to bezie tańsze rozwiązanie i równie dobre jak 2X CDJ 400 i RMX40...
Proszę o wyrażanie opinii na ten temat:)
PS. Gemini jest nie za dobre do grania...

ShalvaTec 
Reverse Bass :)

Informacje
Do³±czy³: 02 Sie 2010
Piwa: 0
Sk±d: Rumia (Pomorskie)

Wys³any: 17-08-2010, 22:32    #2

Jak dla mnie to nie jest dobry pomysł...
Reloop'a Spin masz w kilku wersjach w różnych przedziałach cenowych...w tych najtańszych masz tylko kable, jakiś interfejs, płyty z kodem czasowym oczywiście i coś tam chyba jeszcze, a w tych droższych panie i panowie z Reloopa dorzucają Ci jeszcze wkładki Ortofona i niewiem czy nie ma tam jeszcze jakiegoś badziewia... z resztą sam sprawdź: http://www.djshop.pl/s27030,reloop-spin.html
jak widzisz ceny siÄ™ różniÄ… od ≈ 7-stówek,do ≈ 1600 zÅ‚ :) dodajÄ…c do tego gramce Gemini :) :) czyli gdzieÅ› ponad kafla za 2 sztuki, gdzie jeszcze nie wiadomo ile Ci to wytrzyma...wiÄ™c przydaÅ‚a by siÄ™ w takim razie wersja Reloop Spin z wkÅ‚adkami (bo wÄ…tpie, że te Gemini'owskie systemy sÄ… good)...tak? No wÅ‚aÅ›nie.
Może jest to taniej niż kupowanie 2X CDJ 400 i RMX40...tym bardziej licząc sobie że chciałbyś ten sprzęcik od nowości (a niewiem czy tak jest...)...ale mi nie imponuje wcale Reloop Spin ani inny software 4 Dj's... Można czegoś takiego używać jako samplera albo 3 źródła dzwięku, ale żeby grać całą impreze na tym sofcie to niet! Osobiście wole jak dj'e sporadycznie używają komputera do mixowania-takie moje zdanie.
Pozatym po co Ci byłby 4 kanałowy mixer przy tych 2 pionkach???
Radziłbym Ci sprzedać tego Gemini co teraz masz potem uzbierać na te, albo inne Pionki czy tam jakieś Denonki + 2 lub 3 kanałowy mixer i wsio :) Albo jak tak chcesz gramce kupić to kup porządne np. Technicsy i kręć na nich normalne czarne krążki, bez jakiegoś kodu czasowego...a w takim rozwiązaniu to np. kupiłyś 2 dobre gramce + mixerek 3 kanałowy...i ten gemini to służył by Ci jako 3 źródełko i gitaraka :)

Ale oczywiście zrobisz jak uważasz, jak Ci będzie wygodnie i na ile Ci fundusze pozwolą oczywiście bo bez tego to możesz sobieeee..............

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1582
Odpowiedzi: 1
Odwiedzin z google: 381
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: