Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: army, hardcore, of

Przesunięty przez: ROoZi
19-05-2009, 17:31
Army of Hardcore
Autor Wiadomość
Frog 
Alone Warrior

Informacje
Piwa: 484

Wysłany: 19-05-2009, 10:57    #321

HaRdLoLa** napisał/a:
kolka za 5 euro opchnac to BEZ KOMENTARZA!!!!!

Raczej Normalna cena za granica.... Chyba ze mowisz ze to Placy mieli Pl shitki i tak chcieli ?

Daron37 
HARDróşnik

Informacje
Piwa: 2350

$ wspomagacz (Ilość: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 2)

Wysłany: 19-05-2009, 11:07    #322

Frog napisał/a:
Resq napisał/a:
hahaha, no w niemczech w porownaniu z Holandia nie ma ograniczen co do glosnosci dzwieku na imprezach masowych :P wiec stopery wskazane :D

Lee to troche przydurnawe... Przeciez NAJGLOSNIEJ nie znaczy NAJLEPIEJ :/ TE stopery to rozdawali czy sami mieliscie swoje ? Bezsensu zeby trza bylo sie bawic w stoperach. Toz to naglosnienie powinni dobrac tak zeby bylo odpowiednie dla ludzi... No ale widze dalej ze czesc napisala ze ok....

Porównując do Ravinga to tutaj nagłośnienie to cud, miód i wogóle cacy :d. Ja bawiłem sie bez stoperów i mimo że sam nie jestem wielbicielem nadzbyt głośnej muzyki to dla mnie było ok. Fakt wyszło sie lekko przygłuchawy z hali ale wieczorem było ok (gdzie po Ravingu 4 dni mi słuch wracał).

Frog napisał/a:
A ktos moze kilka slow porownujac np. Do THUNDERA ?

Porównywać ciężko bo wiadomo że każda impreza ma SWÓJ klimat. Tutaj zdecydowanym plusem nad Thunderem i Ravingiem była mnogość scen, dobrze dobrane TT. Ale co mi z tylu scen skoro szwaby sie wogóle na nich nie bawiły (poza kilkoma DJ'ami). No i przedewszystkim sama hala. No żaden z obiektów nie ma takiego klimatu jak Turbinenhalle. Aczkolwiek wadą jest fakt że gorącooo.
Na Thunderze był syty konkretny HC. O jakichś przyśpiewkach to można zapomnieć. Z tego co pamiętam to jedynie Endymioni zapuścili How Longa ;) . Nawet Evil zagrał na TD konkrety. Zaś na Ravingu i AoH wyraźnie germańscy oprawcy lubią takie rzeczy wiec to leci często. Kwestia gustu muzycznego.
Oświetlenie itd. No Thunderdome pod tym względem dominuje bo wszystkie sceny były zrobione pod klimat danej sceny. Gdzie na AoH i Ravingu był zrobiony tylko Mainstage. A reszta scen dupa. Na AoH dużo strobo co mi sie podobało i zajebiście wpasowane wizualizacje. Na Ravingu jebuckie reflektory które robiły równie jebuckie wrażenie ;) .
Ludzie no to jak pewnie wyczytałeś to różne opinie. Dla mnie (porównując przy okazji do Blacka) holendrzy są o wiele sympatyczniejsi, sami zagadują, jak potrącą to przeproszą. A na Ravingu to sie niektórzy rozpi***alali. Na AoH to samo. No ale na ludzi to mozna lache kłaść więc da sie przeżyć.
Ochrona na Thunderze nie trzepała zbyt mocno, ale łazili z psami itd i zgarniali. Wrazie konfliktu szybko sie organizowali. Na Ravingu trzepanie było przemasakryczne. Prawie co druga osobe na osobistą. Brrr.. Na AoH lekkie trzepanie i dalej nic. Nie widziałem w ogóle ochrony i w sumie zastanawiam sie co by było gdyby nagle rozgrzała sie bitwa...

Która impreza najlepsza? No Thunder dla mnie dominuje co mam nadzieje przekonam sie jeszcze w ten weekend. AoH i Raving: specyficzne klimaty. Dobre imprezy, zdecydowanie tańsze, ale odnosze wrażenie że szwaby idą na ilość a nie na jakość i irytuje mnie fakt że nie bawią sie na innych scenach ;) . Aczkolwiek i tak np. najbardziej wykatowałem sie na Ravingu (choć to może być przez to że byłem po prostu wypoczęty), gdzie na AoH pojechałem po 3 nocach chlania :d.

Frog 
Alone Warrior

Informacje
Piwa: 484

Wysłany: 19-05-2009, 11:20    #323

Oo o takie porownanie mi chodzilo. Fanie ze jeszcze o Ravingu napisales. Cechy kazdej imprezki jakie mozna bylo zobaczec, uslyszec. Dziekoweczka.. A ktora lepsza no to wiadomo o zadnej nie bedziemy mogli tak powiedziec. Kazdy z tych porownan wie ktore cechy mu pasuja i wybiere imprezke najlepsiejsza dla siebie.

Qzka 

Informacje
Piwa: 15

$ wspomagacz (Ilość: 3)

Wysłany: 19-05-2009, 12:27    #324

po fotkach wydaje sie ze jakos malo ludzi tam bylo, pomimo tego ze miejsca wcale nie bylo az tak duzo, chyba ze wszyscy sciany podpierali hehe, a z tego co wiem to szwaby nie potrafia sie bawic wiec wiekszosc pewnie przyszla popatrzec i posluchac, najwazniejsze ze wy sie wybawiliscie i jestescie zadowoleni:)

netya 
zlosnica BUKA xD

Informacje
Piwa: 781

$ wspomagacz (Ilość: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 19-05-2009, 14:00    #325

Wenus84 napisał/a:
Nie wiem co wy gadacie ze na Day-Mar bylo pol parkietu - bylo jak zwykle na Dark prawie pusto, a na DAy-MAr wyjatkowo taka gromadka publiki (meskiej oczywiscie :D ) i pstrykali foty, robili filmiki itd a bawily sie ze 3 osoby - w tym ja haha :D

mysmy przez jakis czas tez tam byli i jako nieliczni sie bawilismy ale ciebie to niewidzialam nigdzie.widac sie minelismy.

Wenus84 napisał/a:
poszlam na Korsakoff - tez dobrze bo wyjatkowo super zagrala - szok ^_^

no no to napisalam ze zagrala fajnie :D pewnie dlatego ze jako przed ostatania albo 3 od konca grala. :)

Wenus84 napisał/a:
Na Early troche Danki posluchalam - dawala rade nawet (jak nie grala early :D ) ale malo wiary i za duĹźy wianuszek publiki do okola, wiec nawet glupio bylo wyjsc na parkiet ^_^

daj spokoj.mysmy byli od poczatku jej seta do ktoregos momentu i tez jako nieliczni sie bawilismy i spoko. fajnie grala.

Wenus84 napisał/a:
Co do ludzi to kolejny raz pelno ciekawych przypadkow. I fakt ze sporo agresorow bylo no ale tego si echyba nie da uniknac. W niektorych przypadkach to az prosilo sie o interwencje ochrony czy cos, no ale nikt sie nie pojawial - dobrze ze w koncu nic sie nie stalo powazniejszego.

ja tam zadnych agresorow niewidzialam , ale co czlowiek to inne zdanie wiec widac w roznych miejscach sie trafic musialo na ludzi innych.tam gdzie mysmy byli agresji niebylo na zadnej scenie.

ja sama zapomnialma napisac ze kawalki sie powtarzaly....Carmina Burana , inne ktorych tytulow niepamietam tez...no troche to denerwowalo ale trudno sie mowi ;p

mi sie do TD niechce porownywac zreszta Daron37 napisal duzo z tego co ja sama chcialam.
tutaj tylko na pewno naglosnienie lepsze no i roznorodnosc bo jednak bylo w czym wybierac, odnosnie melodyjnosci to niewiem czy na TD bylo mniej..niezworcilam na to takiej uwagi. tutaj jak sie niepodobalo to mozna bylo isc na 4 inne sceny a jednak na TD mniejszy wybor byl i momentami no mysmy na przyklad niemieli na kogo isc wiec odpoczynek byl.
lasery na TD miazdzyly to fakt ale to byl moj 1 event wiec na mnie wielkie wrazenie to zrobilo. ale tutaj na AoH jak bylismy to tez mi niszczyly glowe .wiec niewiem w sumie gdzie fajniej. zreszta akurat dla mnie liczy sie dzwiek bardziej :)
na AoH mi sie bardziej podobal klimat miejsca choc na poczatku niebardzo to jednak potem duzo miejsca do siedzenia, antresolki, klatka itp , rozne poziomy tego wszystkiego mi pasowalo :)
no resztre DAron37 napisal wiec sie powtarzac niebede.
obu imprez porownac ciezko bo kompletnie inne klimaty , ludzie itp.
aha no i AoH jednak przetanczylam z 3x wiecej niz na TD:)

co do samej ilosci ludzi to to co bylo na scenach to 1, na antresolach i z tylu gdzie mozna bylo przysiasc to 2 ,a ta ilosc ludzi ktora siedziala w glownym holu gdzie byl bar ,jedzenie i siedzenia to 3. na TD takich miejscowek niebylo a jak ktos chcial siedziec to musial na ziemi ;/ bo sala chill out wiecznie napchana byla. wiec to inna sprawa. tutaj pelno miejscowek ,jakichs takich salek itp.
poza tym no inny klimat. tutaj ludzie spokojnie moga przyjsc na samo piwko czy drina,pobawic sie ,posiedziec ze znajomymi czy cos i pojsc. a jednak na hale nikt tak nieprzyjdzie.

pozdrro:):*

;DD ;DD ;DD
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<<

Wenus84 
HC TERRORist

Informacje
Piwa: 8

Wysłany: 19-05-2009, 14:19    #326

netya napisał/a:
mysmy przez jakis czas tez tam byli i jako nieliczni sie bawilismy ale ciebie to niewidzialam nigdzie.widac sie minelismy.

hehe bo nie napisalam ze nie bylam odpoczatku - jakos pare kawalkow przed 'pole position' przyszlam :D
ogolnie na tej sali byla najlepsza muzyka ale najgorszy klimat - goraco, czerowno (na parkiecie) i smetnie (mało kto si ebawil, wiekszosc siedziala, albo stala i sie gapila.. ), a te wieklie reflektory czerwone tak grzaly, jak na solarium :D

netya napisał/a:
ja tam zadnych agresorow niewidzialam , ale co czlowiek to inne zdanie wiec widac w roznych miejscach sie trafic musialo na ludzi innych.tam gdzie mysmy byli agresji niebylo na zadnej scenie.

albo mialas szczescie albo ja pecha :P na Free w pewnym momencie taki przecpany koles, po tym jak do wsztkich pokolei podlatywal , sciskal, cos nawijal, klepal i inne takie, paru kolesi sie bardziej wkurzylo to go odpychali, on potem wlazl na scene, prawie wywalil "scianke" i glosnik, ogolnie to sporo ludzi wtedy stalo, patrzylo i sie zastanawialo co bedzie dalej :D NA Mainie to njbardziej z tylu , kolesie jak dorwali krzeslo to zaczeli nim rzucac i po ziemi jezdzic :/ NA dark podobnie , do tego zrywali plakaty, rzucali, kopali je i mieli "frajde" - ogolnie to smiesznie przykre bylo :P

WogĂłle jesli chodzi o ilosc ludzi to bylo malo (porownujac do innej imprezy na tej hali ;) )
A porownac do TD nie bardzo mozna bo to inne imprezy - przede wszystkim Thunder to ogromna hala i kazda scena to wlasciwie osobna impreza a w Turbinie to nawet Main nie byla za duza nie mowiac o reszcie "salek", bo byly na prawde malutkie.

i gogromny minus na AoH - nie bylo LODÓW :P

netya 
zlosnica BUKA xD

Informacje
Piwa: 781

$ wspomagacz (Ilość: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 19-05-2009, 18:36    #327

Wenus84 napisał/a:
na Free w pewnym momencie taki przecpany koles, po tym jak do wsztkich pokolei podlatywal , sciskal, cos nawijal, klepal i inne takie,

hahhaha mysmy siedzieli w przejsciu na Free ale na samej scenie ani minuty zesmy niebyli.ale za to jak tam siedzielismy to podbij do nas taki wlasnie hahahah xD wital sie z kazdym ,nawijal chyba po niemiecku albo nl niewiem. krakoff cos probowal znim gadac xD smiszny kolo.

tak czy siak mi sie podobalo bo i ta miejscowka miala pare plusow w stosunku do TD :) jak i na odwrot. no ale mam nadzijee ze tam zawitam jeszcze.

pozdrro:):*

;DD ;DD ;DD
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<<

kulson 

Informacje
Piwa: 0

Wysłany: 20-05-2009, 10:58    #328

a ja napisze krótko i na temat było mega za.....ście ,impreza udana a ekipa busikowa lepszej zyczyć sobie niemozna Wenus,Koszar ,mietas,jeydi,babol hehe i reszta dzieki wam za wypad piećio gwiazdkowy :sugoi:

Wenus84 
HC TERRORist

Informacje
Piwa: 8

Wysłany: 25-05-2009, 11:24    #329

netya napisał/a:
jak tam siedzielismy to podbij do nas taki wlasnie hahahah xD wital sie z kazdym ,nawijal chyba po niemiecku albo nl

to calkiem mozliwe, ale jak juz stal pod glosnikiem (tam gdzie caly podest drazal od decybeli) to raczej go rozwalalo a nie bralo na gadke :D

aa mi sie przypomnialo jak tez na tej scenie jakis calkiem potezny koles wyjechal z parowka i salatka i chcial sie dzielic z wszystkimi a mi ta kielbasa nakluta na widelec machal przed twarza LOL :D myslalam ze tam wyjde z siebie haha zawala jak nie wiem :lmao:
no ale co tam zawsze sie znajda pokretasy :P

a ja napisze krótko i na temat było mega za.....ście ,impreza udana a ekipa busikowa lepszej zyczyć sobie niemozna Wenus,Koszar ,mietas,jeydi,babol hehe i reszta dzieki wam za wypad piećio gwiazdkowy :sugoi:

taa.. i komandosy czy tam wisianka rules haha :D

Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)