Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: 1516.08.2014, cystersow, electrocity, klasztor, lubiaz

Przesuniêty przez: ROoZi
17-08-2014, 17:57
15-16.08.2014 - ELECTROCITY 9 - Klasztor Cystersów - Lubiąż
Autor Wiadomo¶æ
RokuÅ› 
Nie Draznij Lwa;]

Informacje
Do³±czy³a: 02 Sty 2011
Piwa: 268
Sk±d: Tarnowskie Góry

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 23-08-2014, 15:28    #111

scena gdzie zawsze stalo gth w tym roku zajeła scena desperadosa, gth bylo przesuniete nizej, zeskanuje zaraz mapke i wrzuce :)

http://zapodaj.net/7b67458474f84.jpg.html

normalnie zawsze sie wchodizlo tam gdzie ejst zaznaczona straefa vip.... w tym roku jakos tak od dupy strony wejscie zrobili

i jak juz pisali inni, scena desperadosa momentami zagluszała gth
Ostatnio zmieniony przez RokuÅ› 23-08-2014, 15:34, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:netya, wolfen88, vulcan
wolfen88 
EHs NU&Raw Style

Informacje
Do³±czy³: 15 Gru 2009
Piwa: 608
Sk±d: Zabrze / Chorzów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 25-08-2014, 23:22    #112

Kilka słów ode mnie odnośnie sobotniej imprezy na ELECTROCITY w Lubiążu.

Organizacja,zbiórka przed wyjazdem,wyjazd jak i powrót wypadł bez problemu.
W drodze do Lubiąża wiadomo same cyrki i jajca w busie,jak i na postojach w MC Donald's z 23 os. ekipą jaka ze mną jechała :D :D :D
Po dotarciu na miejsce i po wyjściu z busa pod klasztorem zaczęło kropić. Na szczęście nie rozpadało się na dobre i za chwilę pogoda się poprawiła a nawet słoneczko świeciło :)

Wejście na teren imprezy tak jak RokuŚ wspomniała - od drugiej strony niż bywało to co roku.
Na bramkach bez najmniejszych problemów ;) I tutaj mam coś dla Netyi do pobrania :P

http://www20.zippyshare.com/v/40424171/file.html

Zaraz po wejściu pierwszy widok - ludzi faktycznie zdecydowanie mniej niż jak byłem w 2010r.
Jak na polskie możliwości to organizacja w porządku,piwa w rozsądnej cenie tak jak i gastronomia.Zdziwił mnie brak bonów i zapłata za piwa,jedzenie itp. gotówką. Brak kolejek przy barach,do TOI TOI tak samo. Szatnia bardzo tania,nie wiem jak to wyglądało w piątek,ale w sobotę zapłaciłem jedyne 3zł za oddanie bluzy.
W nocy trochę zimno,ale jak się ciągle skakało to nawet mokrym się było i po bluzę nawet nie musiałem lecieć do szatni.

Jeżeli chodzi o lokalizację GATE TO HEL to w porównaniu do poprzednich lat lekko przesunięta na prawo.
Scena nie za wielkich rozmiarów,chyba nawet najmniejsza z pośród wszystkich no ale czegoż można było się spodziewać po MPT.
Nagłośnienie słabsze w porównaniu do innych scen no i te spadki napięcia :/ Vizualizacje też nie były za specjalne - stroboskopy,kolorofony,brak laserów. To oczywiście na MINUS.
Na początku imprezy zrobiłem sobie spacerek po wszystkich scenach z Kamcią i inne sceny o wiele lepiej się prezentowały. Zauważyłem też,że tylko na scenie Gate TO Hel i na Desperadosie można było pić piwo,a pozostałe sceny były scenami zamkniętymi,ogrodzonymi i pilnowali,żeby nie wnosić napojów. Także to oczywiście na plus jak dla nas.

Jeżeli chodzi o sety które najbardziej mi się podobały:

- QFACTOR bardzo ładny i klasyczny początek imprezy. Po prostu ładny secik ze starszymi kawałkami i reversbasem na rozgrzewkę.

- Overbizz mocno i sporo dobrych znanych utworów. Przyjemnie się na tym secie bawiło.

-Driver też w całkiem innym stylu niż zwykle ale set godzien przybycia i pobawienia. Na Driverze i na Alpha 2 największa frekwencja sama mówiła za siebie. Szkoda,że podczas tego seta wybił prąd.

-Toneshifterz jak dla mnie zbyt cukierkowo,chwilę się na tym secie pobawiłem i zrobiłem sobie wtedy dłuższą przerwę na piwo i odpoczynek,żeby naładować siły na Alpha 2.

- oczywiście Alpha 2 rozj..bali system!! Najlepszy set w klimatach RAW Style'owych. Dostałem od nich to czego oczekiwałem,cały set wybawiony. Zakwasy,bóle mięśni,stawów,kręgosłupa,karku i łydek odczuwałem jeszcze przez dobre 3 dni po imprezie. Ledwo co chodziłem,a to oznacza jedno,że set był mistrzowski!!

- Digital Abuse jak dla mnie chyba najsłabszy set. Zamulają mnie te Spoontechy. Tutaj zrobiłem sobie kolejną dłuższa przerwę na piwko,odpoczynek i pogaduchy ze znajomymi. Na tym secie sporo ludzi też pouciekało i zrobiły się pustki pod sceną.

No i na sam koniec przyszła kolej na Outworld Tutaj też ładnie pozamiatali. Sporo czasu też spędziłem na tym secie.

Szkoda,że zabrakło Regaina,który nie dotarł na EC,bo chciałem też posłuchać jego seta.

Na sam koniec chciałem podziękować wszystkim znajomym (ekipa z busa) za chęć wynajęcia większego busa i za wspólnie przeżytą zajebistą imprezę. Mam nadzieję,że to nie ostatni taki wspólny wypad,bo wszyscy należycie się spisali.
Dzięki też pozostałej ekipie co przyjechała na własną rękę. Miło było poznać Lamborghiniego :)

Jako że to był mój pierwszy i raczej ostani event w PL w tym roku,bo nic się w tym kraju większego nie dzieje jeżeli chodzi o HS, to imprezę śmiało oceniam na najlepszą w tym roku jak nie w ciągu 4 ostatnich ubiegłych lat w PL na jakiej byłem. Bo od Toxicatora,Global Gathering i Euforii Festival nic się ciekawego w naszym pięknym kraju nie działo (Pomijając zeszłoroczną SIL na której byłem,ale to nie to samo!) To przykre ale jedyne na co mogą liczyć fani HS to chyba tylko na Energy 2000,Discoplex A4 no i czasami na imprezy w mniejszych klubach.
Wierzę,że Energy 2000 zacznie coś większego organizować w Energy-Landii to wtedy będzie się jeździło,bo jak na razie to pozostały nam tylko zagraniczne eventy no i być może "GATE TO HEL" na EC o ile o nią zadbają organizatorzy :)
11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice.
Ostatnio zmieniony przez wolfen88 26-08-2014, 21:52, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

Podziêkowali:lamborghini17
netya 
zlosnica BUKA xD

Informacje
Do³±czy³a: 14 Lip 2007
Piwa: 781
Sk±d: Wroc?aw

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 27-08-2014, 13:58    #113

wolfen88 napisa³/a:
I tutaj mam coÅ› dla Netyi do pobrania :P

http://www20.zippyshare.com/v/40424171/file.html

Byla o tym dyskusja i nie ja jedna o tym pisalam(!) - jak nie mieliscie problemu to tym lepiej dla was.
W 2009 tez jak pamietam i czytam stare recenzje to wejscie rowniez bylo bezproblemowe. Ale to Soundtrade (MPT jest od Silesii/Mayday/Tocicatora), a inne organizacje moga miec inaczej(wlasnie MPT, a takze i na takim Sunrise tez czytalam ze ludzie mieli problemy czasem). Zreszta jeden moze wniesc iks rzeczy na impreze, a drugiego przetrzepia dokladnie, bo i takie byly przypadki wiec loteria.
Ja uwazam ze po prostu lepiej sie zabezpieczyc przezornie i miec nie otwarte gumy/szlugi, (bo nigdy nie wiaodmo jak bedzie z ochrona i jakie ma wytyczne) niz potem sie naciac i miec zonka:)

Nie rozkminiam natomiast tego, ze ile edycji tej imprezy juz bylo, marke sobie wyrobila itp, a tu takie jaja z pradem/napieciem (i to jeszcze podczas setu gwiazdy zagranicznej xD ), naglosnieniem chyba rowniez jak slyszalam na filmie. Troche lipa, nie wiem co sie tym razem im dzialo bo nigdy chba wczesniej nie bylo takich akcji.

;DD ;DD ;DD
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<<
Ostatnio zmieniony przez netya 27-08-2014, 14:51, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

emcusia 

Informacje
Do³±czy³a: 19 Pa¼ 2008
Piwa: 120
Sk±d: Bydgoszcz

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5)

Wys³any: 19-10-2014, 02:26    #114

Znalezione na forum Soundtrade:
MattDillar napisa³/a:

Gate To Hell - fakt, brakło troszke kW w nagłośnieniu - podzielam zdanie wielu osób, choć nie bawiłem się w tym miejscu, bo nie słucham hardstyle, choć bardzo szanuje fanów tego gatunku, bo jest ich standardowo.. coraz mniej w naszym kraju.

Czytając takie słowa należy się poważnie zastanowić czy GTH ma sens skoro jest tak odbierana przez kogoś kto jest przy organizacji EC od 5 lat? I dlaczego tak się dzieje?

wolfen88 
EHs NU&Raw Style

Informacje
Do³±czy³: 15 Gru 2009
Piwa: 608
Sk±d: Zabrze / Chorzów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 20-10-2014, 23:24    #115

emcusia napisa³/a:

Czytając takie słowa należy się poważnie zastanowić czy GTH ma sens skoro jest tak odbierana przez kogoś kto jest przy organizacji EC od 5 lat? I dlaczego tak się dzieje?

Moim zdaniem za mało się w tym kierunku dzieje/odbywa w naszym kraju,za mało imprez tego typu,stąd spora część osób która nawet kiedyś słuchała HS odchodzi od hardstyleu i przechodzi na inne gatunki które są w PL na topie i mają większą popularność.
Kiedyś było sporo klubów z taką muzyką,odbywały się eventy gdzie grano HS i fanów było znacznie więcej. Z drugiej zaś strony: nie ma fanów - nie ma imprez i koło się zamyka :|
No ale kiedys przynajmniej się coś działo. Przez to,że nic się tutaj nie dzieje ludzie wolą sobie na zagraniczny event pojechać z taka muzyką.
11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 8431
Odpowiedzi: 114
Odwiedzin z google: 874
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: