Przesunity przez: ROoZi 07-07-2013, 09:40 | |
| Autor | Wiadomo |
wolfen88 EHs NU&Raw Style

Informacje Doczy: 15 Gru 2009 Wiek: 37 Posty: 2065 (0,34/dzie) Piwa: 608 Skd: Zabrze / Chorzów  | Wysany: 13-07-2013, 22:36 | #621
|
| Ogółem cała impreza nie na najwyższym poziomie, ale znośnie wypadła. Scena Hardforum zajebiście zorganizowana. Nagłośnienie jak na wielkość sceny bardzo mocne, sprzęt z pioneera czyli też jeden z lepszych. Muzycznie - rewelacja (szczególnie sety; Beat Destroyers super secik,sporo znanych raw'ów. Mayer & Regain wariaty obydwa hehe Oczywiście w sensie pozytywnym. Fajnie się bawiliście za konsolą i tak trzymać! I tutaj mniej znane kawałki ale też mi się podobały). Seta Drivera z Enim oraz Coarsection niestety nie słyszeliśmy (a szkoda,bo ponoć dobre sety były No ale cóż zrobić, ciężko było pozbierać się do kupy po wcześniejszych Gunz For Hire.
Impreza mogła zacząć się o 14 jak z początku miało być a nie o 12,bo dla nas jednak było to za wcześnie. No ale spoko.Jakoś się ogarnęliśmy. Poza tym mieliśmy problemy z szybkim dostaniem się na SIL z powodu braku komunikacji,bo jakieś remonty były i nic wtedy nie kursowało od nas w stronę Katowic,więc musieliśmy iść z buta do parku To nam sporo czasu jednak zabrało.
Jeżeli chodzi o zabawę to z początku było ciężko się rozkręcić,bóle nóg,zakwasy itp. dały o sobie znać po Gunzach. Podczas hardcorów poszliśmy obchodzić inne sceny i zobaczyć jak grają inni.A później odpocząć/porozmawiać w spokoju ze znajomymi za mainstage w strefie gastronomicznej przy hot dogach i normalnym puszkowym piwie. Podczas wyjścia, ochroniarz powiedział mi,że nie można wychodzić z piwem ze strefy powyżej 3.5% do strefy poniżej 3.5% - porażka max, aż mu się wyśmiałem dosłownie w twarz Jeździłem po wielu różnych imprezach w kraju jak i za granicę i w życiu się z taką patologią nie spotkałem Taka organizacja to tylko w PL. Aż Żal Zastanawiam się co następnym razem organizator wymyśli ? Po tej krótkiej gadce z ochroną i tak wyszliśmy na swoje,bo nie zamierzałem stać jak jakiś niewolnik z piwem,bo tam na dole mi dobre sety wydupiały Wpadłem na pomysł,żeby przelać piwa do kubków, postawić je na murku, wyjść bez,odebrać je z drugiej strony i strzałka w tłum Podobnie zrobili moi kumple Później wszyscy tylko tam chodziliśmy po browar puszkowy,przelewaliśmy go i bez problemu wynosiliśmy z tamtej strefy, maszerując w kierunku sceny The Magical World Of Sound,bo właśnie tam bawiliśmy się przy Hardstyleu aż do końca Po nie długim czasie uzbierała się tam spora grupka ludzi, do której dołączyło sporo znajomych nawet z HF, więc parkiet był dosyć sporo zapełniony.
Podsumowując:
Plusy;
- Ładna pogoda,nie za gorąco nie za zimno w sam raz pogoda taka jaką chciałem. - muzycznie super jeżeli chodzi o naszą scenę Hardforum i The magical World Of Sound. - mocne nagłośnienie na scenie HF. - sporo znajomych z HF i nie tylko. - dobre hot-dogi - piwa puszkowe - duża i liczebna frekwencja na scenie z HF
To by było chyba tyle,jeżeli chodzi o plusy.
Minusy;
- wyrzucanie na bramkach otwartych paczek z papierosami oraz z gumami. Pojebani. (Na szczęście mi udało się skitrać to co miałem otwarte,a zamkniętą paczkę z fajkami pokazałem ochroniarzowi hehe ) - ubogi merchandise. (Same koszulki,smycze i inne gadżety tylko z mayday - porażka) - jak zawsze rozwodnione piwa "niby" 3.5% - strefa do 3.5% i powyżej 3.5% (Co to kurwa miało być i co miało na celu,bo do teraz nie mogę zrozumieć? - za duży harmider z powodu ilości scen, które siebie wzajemnie zagłuszały. W dodatku na wielu z nich 2-3 osoby bawiące się na nich. (Na przyszłość organizatorzy powinni postawić mniej scen i przede wszystkim zwrócić uwagę jak i wyciągnąć wnioski ze scen,które w tym roku miały najwyższą frekwencję i wybrać je na przyszły rok) - za małe zapasy w barach (nie wystarczająca ilość kiełbas z grilla,które bardzo szybko się skończyły a hot dogami nie dało się niestety najeść, oraz mało tyskich w puszkach) - za mało toi-toi (przez co duże kolejki) oraz spory syf w nich - tylko jedno wejście na imprezę,przez co musieliśmy podobnie jak wielu innych zadupiać na około! - szybkie zakończenie grania na mniejszych scenach.Tylko niektóre grały do końca. (Organizator MPT mógł poinformować ludzi stawiających sceny,że mogą grać do 22 bez problemu.Wtedy nasi nie pouciekaliby tak szybko do domu a DJ'je mogliby spokojnie pograć dłużej)
To by było chyba na tyle
Jednym słowem zorganizowanie naszej sceny wypadło bardzo dobrze. ROozi należą Ci się przede wszystkim gratulacje jak i podziękowania za odwalenie kawał dobrej roboty. Gdyby nie Ty i wzajemna pomoc HF,znowu nie byłoby nic w tym biednym gównianym kraju jakim jest Polska Do naszej sceny nie mam żadnych zastrzeżeń.
Jeżeli mówimy o problemach,to były one związane głównie z organizacją "całej imprezy" przez organizatora. MPT znowu dało dupy! Dobrze chociaż,że coś się działo.
P.S. Szkoda też,że nie wszyscy dołożyli się do sceny
[ Dodano: 13-07-2013, 22:39 ] [quote="kych0"] | sycoman napisa/a: | | lamborghini17 napisa/a: | | No i dlaczego na scenie HF wszystkie głośniki były na przeciwko publiki? Nie lepiej żeby grały z kilku stron? | podpinam się
A jak miało być ? Na innych scenach było to samo przecież
|
Kycho, może nie wszystkie ale było sporo scen które miały nagłośnienie punktowe | _________________ A.K.a Hard-FatHeR Wolfen http://nk.pl/#profile/6871998 11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice. | | Ostatnio zmieniony przez wolfen88 13-07-2013, 22:44, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
Podzikowali: | kamcia |
|
hayer86 aka Latexowa Morda

Informacje Doczy: 24 Sie 2009 Wiek: 39 Posty: 2047 (0,33/dzie) Piwa: 1318 Skd: Katowice  | Wysany: 13-07-2013, 23:00 | #622
|
| Skoro Ty marudzisz, to też sobie pozwolę
| wolfen88 napisa/a: | | Podczas wyjścia, ochroniarz powiedział mi,że nie można wychodzić z piwem ze strefy powyżej 3.5% do strefy poniżej 3.5% - porażka max, aż mu się wyśmiałem dosłownie w twarz Jeździłem po wielu różnych imprezach w kraju jak i za granicę i w życiu się z taką patologią nie spotkałem Taka organizacja to tylko w PL. Aż Żal Zastanawiam się co następnym razem organizator wymyśli ? |
Fajnie, że jesteś światowy, każdego z nas to cieszy, ale to nie pomysł organizatora, tylko ustawy o imprezach masowych.
| wolfen88 napisa/a: | | ubogi merchandise. (Same koszulki,smycze i inne gadżety tylko z mayday - porażka) |
Więc MPT miało sprzedawać koszulki z HF, TC.pl itd? Pamiętam, że scena TC.pl miała na sprzedaż koszulki, więc jak się chce, to można. Poza tym, osobiście na chuj mi gadżet z logo Mayday 0.o? | _________________
 | |
| |
Podzikowali: | ADEN, BD.Lukash, netya, flahu, foxy123 |

Informacje Doczy: 15 Gru 2009 Wiek: 37 Posty: 2065 (0,34/dzie) Piwa: 608 Skd: Zabrze / Chorzów  | Wysany: 13-07-2013, 23:27 | #623
|
| Jaki Ty jesteś hayer głupi aż głowa boli. Po pierwsze nie marudzę tylko wyrażam swoje zdanie jak każdy inny tutaj na tym forum.Do tego chyba mam prawo, prawda ? Ja jak i sporo osób tutaj miało zastrzeżenia co do imprezy więc co inni też marudzą ? Skoro tak to dlaczego im nic nie napiszesz tylko akurat mi ?
Druga sprawa jeżeli chodzi o ustawy. Widziałeś na jakimś evencie w PL,żeby były porobione jakieś strefy do 3.5% i powyżej 3.5% ?? Bo ja jakoś nie. Nawet na Toxicatorze czegoś podobnego nie było.Nigdzie czegoś takiego nie widziałem,nawet na głupich masowych festynach. I w czym w ogóle przeszkadza wyjście z piwem poza strefę skoro i tak wszędzie można było z piwem chodzić.Bo jak nie kupiłem tam piwa,to mogłem kupić gdzie indziej. Rozumiem piwa w puszkach,ale nawet z kubkami nie chcieli wypuszczać,więc o co chodzi ? Akurat Ty Panie Rylu znasz najlepiej ustawy o imprezach masowych. Mi się wydaje,że to jednak organizator wyznacza strefy a nie żadna ustawa.
Trzecia sprawa, no właśnie na chuj mi gadżet z mayday ? Sam na to odpowiedziałeś. Nie chodziło mi o koszulki z HF a tym bardziej z TC. Z HF już mam 2,a Terrorów niestety nie słucham więc nie potrzebuję. Chodziło mi o co innego ale nie ważne już.
Co jak co,ale nikt tylko zawsze Ty musisz się uczepić i dorzucić swoje 3 grosze..
Koniec tematu i EOT.... | _________________ A.K.a Hard-FatHeR Wolfen http://nk.pl/#profile/6871998 11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice. | |
| |
Informacje Doczy: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzie) Piwa: 616 Skd: Chrzanów  | Wysany: 13-07-2013, 23:50 | #624
|
| wolfen88, W dniu 31 sierpnia 2011 r. Sejm uchwalił ustawę o zmianie ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych oraz niektórych innych ustaw. Ustawa ta wprowadza wiele nowych rozwiązań, w szczególności zaś, budzące kontrowersje, regulacje odnoszące się do sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych na imprezach masowych. Ustawa została podpisana przez Prezydenta 22 września 2011 r.
Zgodnie z nowelizacją na imprezie masowej dopuszczalne będzie sprzedaż, podawanie i spożywanie napojów alkoholowych, ale tylko zawierających nie więcej niż 3,5% alkoholu. Sprzedaż odbywać się będzie na podstawie jednorazowego zezwolenia wydanego przez wójta (prezydenta, burmistrza), po uzyskaniu pozytywnej opinii gminnej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych o zgodności lokalizacji punktu sprzedaży z uchwałami rady gminy. W tym zakresie ustawa zawiera odesłanie do art. 181 ustawy z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.
Link do całości http://rwkp.pl/aktualnosci/74-bezpieczenstwoimprez | |
| |
Podzikowali: | vulcan, netya, foxy123 |
Informacje Doczya: 25 Cze 2007 Wiek: 43 Posty: 890 (0,13/dzie) Piwa: 129 Skd: Chorzów  | Wysany: 14-07-2013, 00:03 | #625
|
| | hayer86 napisa/a: | | Skoro Ty marudzisz, to też sobie pozwolę |
Po pierwsze: to jest relacja z odbytej imprezy, a nie marudzenie!!
| hayer86 napisa/a: | | Fajnie, że jesteś światowy, każdego z nas to cieszy, ale to nie pomysł organizatora, tylko ustawy o imprezach masowych. |
Weź skończ już ironizować, bo to się zaczyna robić niesmaczne i wprowadzasz niemiłą atmosferę na HF
| wolfen88 napisa/a: | dobre hot-dogi |
Ja miałam zimną parówkę | |
| |
Podzikowali: | wolfen88 |

Informacje Doczy: 15 Gru 2009 Wiek: 37 Posty: 2065 (0,34/dzie) Piwa: 608 Skd: Zabrze / Chorzów  | Wysany: 14-07-2013, 00:19 | #626
|
| | ADEN napisa/a: | wolfen88, W dniu 31 sierpnia 2011 r. Sejm uchwalił ustawę o zmianie ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych oraz niektórych innych ustaw. Ustawa ta wprowadza wiele nowych rozwiązań, w szczególności zaś, budzące kontrowersje, regulacje odnoszące się do sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych na imprezach masowych. Ustawa została podpisana przez Prezydenta 22 września 2011 r.
Zgodnie z nowelizacją na imprezie masowej dopuszczalne będzie sprzedaż, podawanie i spożywanie napojów alkoholowych, ale tylko zawierających nie więcej niż 3,5% alkoholu. Sprzedaż odbywać się będzie na podstawie jednorazowego zezwolenia wydanego przez wójta (prezydenta, burmistrza), po uzyskaniu pozytywnej opinii gminnej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych o zgodności lokalizacji punktu sprzedaży z uchwałami rady gminy. W tym zakresie ustawa zawiera odesłanie do art. 181 ustawy z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.
Link do całości http://rwkp.pl/aktualnosci/74-bezpieczenstwoimprez |
W porządku,to co napisałeś jest dla mnie zrozumiałe. Jednak na terenie imprezy były sprzedawane Tyskie które zawierają 5.5% alk. Czyli i tak był łamany przepis. I w tym momencie te strefy były całkowicie zbędne. Co to daje,że był zakaz wychodzenia z alkoholem poza strefę skoro ludzie i tak wynosili go we krwi hah | _________________ A.K.a Hard-FatHeR Wolfen http://nk.pl/#profile/6871998 11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice. | | Ostatnio zmieniony przez wolfen88 14-07-2013, 00:19, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
Informacje Doczy: 10 Mar 2013 Posty: 1864 (0,38/dzie) Piwa: 942 Skd: Warszawa  | Wysany: 14-07-2013, 02:28 | #627
|
| Nie wiem dlaczego, ale rok temu an Sunrise festival nie było żadnych stref. Sprzedawany był lany Lech lub w puszkach Lech Shandy. A przecież zwykły Lech ma 5,2%. No chyba, że rozwadniali do odpowiedniego poziomu. Poza tym skoro w ogóle można sprzedawać alkohol do 3,5% to dlaczego ta strefa była legalna? I co z mocniejszymi drinkami? | |
| |
Podzikowali: | wolfen88 |
Informacje Doczy: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzie) Piwa: 3135 Skd: Katowice Tauzen  | Wysany: 14-07-2013, 08:03 | #628
|
| | lamborghini17 napisa/a: | | Poza tym skoro w ogóle można sprzedawać alkohol do 3,5% to dlaczego ta strefa była legalna? |
wlasnie dlatego ze była formą ogródka piwnego a nie integralną częscią imprezy | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzie) Piwa: 894 Skd: Gliwice  | Wysany: 14-07-2013, 10:08 | #629
|
| | To był bal! Świetnie się bawiłem i to nie tylko jako grający, a wręcz przeciwnie. Swoją drogą, set imprezy to niewątpliwie Krzyku, pomimo tego, że na naszej scenie akurat publiczność nie przyjęła tego stylu z entuzjazmem- jak dla mnie rozwalił wszystkich. ;d Oby też jak najwięcej takich imprez, bo już zapomniałem, jak to jest nań bywać. ;d | _________________ Nowenna Pompejańska, czyli od pasji do Pasji. | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 09 Lip 2009 Wiek: 37 Posty: 1077 (0,17/dzie) Piwa: 532 Skd: Zabrze  | Wysany: 14-07-2013, 12:45 | #630
|
| | wolfen88 napisa/a: | | Druga sprawa jeżeli chodzi o ustawy. Widziałeś na jakimś evencie w PL,żeby były porobione jakieś strefy do 3.5% i powyżej 3.5% ?? Bo ja jakoś nie. Nawet na Toxicatorze czegoś podobnego nie było |
Lepsze strefy niż ich brak. A jak było na Toxicatorze w Kapeluszu? Jedna strefa i do tego na dworze, gdzie było tak zimno, że się piwa nie dało wypić. Tak samo na Globalu czy innych Polskich eventach były wyznaczane strefy piwne. Nie pamiętam aby ktoś chodził z piwem po terenie imprezy, także jak dla mnie to rozwiązanie na Silesi jak najbardziej na plus. | _________________ http://www.facebook.com/BeatDestroyers | |
| |
Podzikowali: | netya |
| |