Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: 06.07.2013, chorzow, core, from, hard, hardforum, in, love, park, scena, silesia, slaski, the, to

Przesuniêty przez: ROoZi
07-07-2013, 09:40
06.07.2013 - Silesia In Love - Scena HardForum - From Hard to the Core @ Park Śląski, Chorzów
Autor Wiadomo¶æ
lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942
Sk±d: Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 10-07-2013, 12:31    #611

Ja pierdolę. Tylko się zapytałem dlaczego tak, a nie inaczej i już ludzie z ryjem, że się o wszystko czepiam.
Byłem ciekawy więc się zapytałem dlaczego głośniki jedynie od frontu. Na festiwalach z wieloma scenami zazwyczaj są właśnie głośniki dookoła i dzięki temu nie zlewają się dźwięki z różnych scen, bo każda jest oddzielona.
To, że na innych scenach było tak samo to żaden argument. Chyba nie o to chodzi, żeby być takim samym jak inni.
Wiem, że było dużo ludzi i znowu to, że ktoś mógłby tańczyć za głośnikiem nie jest powodem. Można by rozstawić je w odpowiedniej odległości, tak żeby wystarczyło miejsca. Jedyny problem to kable, bo na ziemi ciężko je zabezpieczyć tak żeby nikt się nie potknął.

A powie mi ktoś o co chodziło z tą sceną z łamigłówką? Tylko niech zaraz ktoś nie zacznie mi wyrzucać, że się czepiam o to, że nie było labiryntu na scenie HF. Zluzujcie trochę, bo szukacie problemów.

Podziêkowali:foxy123, BD.Lukash, wolfen88, miniol
kych0 

Informacje
Do³±czy³: 18 Pa¼ 2009
Piwa: 611
Sk±d: RÅšL <WrK>

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 10-07-2013, 12:55    #612

lamborghini17, bo wystarczy spojrzeć na zdjecia gdzie mieliśmy scene, ile było miejsca i ile czasem było ludzi to byś sie domyślił ze nie było by jak postawić głośników z tyłu po bokach, proste ;)

lamborghini17 napisa³/a:
Na festiwalach z wieloma scenami zazwyczaj są właśnie głośniki dookoła i dzięki temu nie zlewają się dźwięki z różnych scen, bo każda jest oddzielona.
To, że na innych scenach było tak samo to żaden argument. Chyba nie o to chodzi, żeby być takim samym jak inni.

Dużo to nie dało bo i tak dźwięki sie nakładały z różnych scen ;)
Hardforum jest zawsze inne, i już napisałem dlaczego scena i nagłośnienie było takie a nie inne ;)

A powie mi ktoś o co chodziło z tą sceną z łamigłówką? Tylko niech zaraz ktoś nie zacznie mi wyrzucać, że się czepiam o to, że nie było labiryntu na scenie HF. Zluzujcie trochę, bo szukacie problemów.

To był namiot z zagadkami i tyle ;)

Co do ostatniego zdania nie wiem kto tu szuka na siłe problemów ;)
Ostatnio zmieniony przez kych0 10-07-2013, 12:57, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:netya
lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942
Sk±d: Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 10-07-2013, 13:07    #613

Więc jednak da się normalnie odpowiedzieć. Ale na przyszłość dobrze by było kombinować i zrobić głośniki z różnych stron, bo tak jak sycoman napisał, bas przy ustawieniu jakie było, zagłusza wszystko, a gdy dźwięk leci z różnych stron to można grać trochę ciszej i dzięki temu wszystko jest czystsze.

Zanim ktoś zacznie marudzić to od razu mówię, że mnie nie było na SIL, ale wiem jak to wygląda.

Kitana 
HC & Idustrial

Informacje
Do³±czy³: 08 Lip 2010
Piwa: 218
Sk±d: Kraków

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 10-07-2013, 14:33    #614

Sami znawcy :D
15.12.2012 - Thunderdome

Podziêkowali:vulcan
Regain 

Informacje
Do³±czy³: 26 Gru 2011
Piwa: 1013
Sk±d: WrocÅ‚aw

HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 10-07-2013, 14:38    #615

Okej, spoko spoko, tylko my mieliśmy scenę zrobioną tak, że był namiot, głośniki i odsłuch dla DJa. Sceny, w których nagłośnienie było rozmieszczone po wielu stronach często było powieszone na rusztowaniu na górze, którego my nie mieliśmy. Rusztowanie to dodatkowe koszta.
Teraz wyobraźcie sobie, co by się działo gdyby jeden z głośników stał przy tej ławce z tyłu, w rogu. Obłocone, być może zniszczone, nie zabezpieczone. Stałoby po prostu na środku i kable, które byłyby z niego prowadzone zostałyby przerwane max w jakieś 30 minut.
To nie jest "postawić głośnik", to jest jeszcze podłączyć głośnik do reszty sprzętu i zrobić tak, by wokół niego i wokół ludzi było bezpiecznie ;)

Podziêkowali:Daron37, Subnoize, netya, Rawness, Ivanow
ROoZi 
Reverse Bass!

Informacje
Do³±czy³: 28 Mar 2007
Piwa: 2448
Sk±d: Chorzów Batory

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 10-07-2013, 15:26    #616

mieliśmy kolumny na nagłośnienie czteropunktowe ale zrezygnowaliśmy z tego ponieważ trawa była mokra i kolumny by się zniszczyły a więcej palet nie mieliśmy, druga sprawa to kable jak wspomniał Regain, ciężko by było je dobrze rozmieścić żeby nikt o nie nie zahaczał, zbudowanie sceny z rusztowania to koszt około 1700zł ... a gdzie nagłośnienie do tego i sprzęt "djkowaty", przy takiej scenie jaką mielismy to chyba wiadomo że trzeba było być w centrum "parkietu" żeby poczuć całą moc nagłośnienia a nie gdzieś po boku czy na samym końcu, przecież jakieś limity nas obowiązywały i nie wiem czy by pomogły te dwie tylne kolumy

[ Movies From Parties ]

Podziêkowali:Daron37, SchizeQ, Subnoize, netya, Rawness, vulcan, CiachO, Ivanow
netya 
zlosnica BUKA xD

Informacje
Do³±czy³a: 14 Lip 2007
Piwa: 781
Sk±d: Wroc?aw

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 10-07-2013, 21:59    #617

dokladnie.

niby mialo byc 4 punktowe na kazdej scenie naglosnienei, ale z racji podloza i wogole to jednak bylyby to spore dodatkowe koszty tutaj. i nie tylko tutaj. scena Roba miala fundusz na bank wiekszy, to wiadomo, mieli stelaze, beton i latwiej to wszystko ogarnac.
scena terrorcore.pl tez miala naglosnienei 4 punktowe, ale tutaj bylo o wiele latwiej bo mniejsza scena, mniejsza publika i jednak barierki z obu stron co ulatwialo zainstalowanie glosnikow. tutaj bez stelazy itp innych bajerow to by bylo ciezkie do zrobienia. no i ryzyko zniszczen itp rzeczy.

a jebac, i tak dobre naglosnienie bylo, nawet bez tych glosnikow z tylu :) i to sie liczy. za rok, o ile bedzie scena to wtedy mozna organizowac to inaczej ale ofc jak zawsze wchodza w gre koszty moi panstwo + kwestia miejsca gdzie dadza scene itp bo to tez istotna sprawa.

;DD ;DD ;DD
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<<

Podziêkowali:Daron37
sycoman 
united gabber's

Informacje
Do³±czy³: 03 Lut 2010
Piwa: 408
Sk±d: Å›lÄ…sk-Halemba

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 10-07-2013, 23:05    #618

netya napisa³/a:
i to sie liczy. za rok, o ile bedzie scena to wtedy mozna organizowac to inaczej
i właśnie o to chodzi a nie że my narzekamy tak jak mówiłem wszystko na spokojnie po imprezie porównać i za rok odjebać może tak jak u Rob-a właśnie .....chociaż tu wiadomo jak z pieniędzmi było teraz to nie liczę że za rok będzie lepiej :]

Podziêkowali:netya, vulcan
Grzybek 

Informacje
Do³±czy³: 06 Lip 2009
Piwa: 833
Sk±d: ---

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 11-07-2013, 00:28    #619

Akurat brak 4 punktowego nagłośnienia na HF stage to nie problem bo i tak przy tej "łupance" nie miało co tej sceny zagłuszyć, na scenach z trance, house i itp. to mógł być problem, a potem płacz, że sceny się zagłuszały nawzajem ;) Jak już wcześniej wspomniałem, scena HF była bardzo dobrze zorganizowania :) Szkoda tylko że "nadgodzin" nie miał kto dograć, ale i tak wielki plus! :)

Podziêkowali:netya
DJ Mike 
RAW HARDSTYLE!

Informacje
Do³±czy³: 20 Lut 2010
Piwa: 581
Sk±d: Starachowice

Wys³any: 11-07-2013, 12:14    #620

Dobra nie chce sie wpierdalać w wasze kłótnie na temat nagłośnienia więc chciałem powiedziec pare słów od siebie dlaczego nie dalismy rady zostać z Piekarzem na Silesie mimo tego ze mielismy specjalne bilety od naszego kochanego admina... Po 1-sze i najważniejsze Piekarz podczas skakania na secie G4H zgubił portfel i zostaliśmy z moja stówą na całą noc imprezy i jeszcze na SIlesie i powrót.... Dlatego po stwierdzeniu że portfelem juz dawno sie ktoś zajął doszliśmy do wniosku że jednak uciekamy rano do domu i nie damy rade zostać... Rooziego juz nie było ale bilety całe szczescie dałem Rickenowi i jak sie potem dowiedziałem on je dał swojemu bratu i kuzynowi więc napewno sie nie zmarnowały ^^' Co do Sil widziałem filmiki, zdjęcia i wiem że napewno jest czego żałować bo wyszło to Rooziemu naprawde zajebiście... Jeszcze raz szczere gratulacje i ubolewam nad tym że nie dałem rade być :cry: :cry:
27.04.2015 Superizsed Kingsday
19-21.06.2015 - Defqon1
18.08.2015 - Decibel Outdoor
31.12.2015 - Freaqshow

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 34123
Odpowiedzi: 680
Odwiedzin z google: 4378
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: