Przesuniêty przez: ROoZi 07-07-2013, 09:40 | |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 10 Mar 2013 Posty: 1864 (0,38/dzieñ) Piwa: 942 Sk±d: Warszawa  | Wys³any: 10-07-2013, 12:31 | #611
|
| Ja pierdolę. Tylko się zapytałem dlaczego tak, a nie inaczej i już ludzie z ryjem, że się o wszystko czepiam. Byłem ciekawy więc się zapytałem dlaczego głośniki jedynie od frontu. Na festiwalach z wieloma scenami zazwyczaj są właśnie głośniki dookoła i dzięki temu nie zlewają się dźwięki z różnych scen, bo każda jest oddzielona. To, że na innych scenach było tak samo to żaden argument. Chyba nie o to chodzi, żeby być takim samym jak inni. Wiem, że było dużo ludzi i znowu to, że ktoś mógłby tańczyć za głośnikiem nie jest powodem. Można by rozstawić je w odpowiedniej odległości, tak żeby wystarczyło miejsca. Jedyny problem to kable, bo na ziemi ciężko je zabezpieczyć tak żeby nikt się nie potknął.
A powie mi ktoś o co chodziło z tą sceną z łamigłówką? Tylko niech zaraz ktoś nie zacznie mi wyrzucać, że się czepiam o to, że nie było labiryntu na scenie HF. Zluzujcie trochę, bo szukacie problemów. | |
| |
Podziêkowali: | foxy123, BD.Lukash, wolfen88, miniol |
|
Informacje Do³±czy³: 18 Pa¼ 2009 Wiek: 37 Posty: 1732 (0,28/dzieñ) Piwa: 611 Sk±d: RÅšL <WrK>  | Wys³any: 10-07-2013, 12:55 | #612
|
| lamborghini17, bo wystarczy spojrzeć na zdjecia gdzie mieliśmy scene, ile było miejsca i ile czasem było ludzi to byś sie domyślił ze nie było by jak postawić głośników z tyłu po bokach, proste
| lamborghini17 napisa³/a: | Na festiwalach z wieloma scenami zazwyczaj sÄ… wÅ‚aÅ›nie gÅ‚oÅ›niki dookoÅ‚a i dziÄ™ki temu nie zlewajÄ… siÄ™ dźwiÄ™ki z różnych scen, bo każda jest oddzielona. To, że na innych scenach byÅ‚o tak samo to żaden argument. Chyba nie o to chodzi, żeby być takim samym jak inni. |
Dużo to nie dało bo i tak dźwięki sie nakładały z różnych scen Hardforum jest zawsze inne, i już napisałem dlaczego scena i nagłośnienie było takie a nie inne
| | A powie mi ktoś o co chodziło z tą sceną z łamigłówką? Tylko niech zaraz ktoś nie zacznie mi wyrzucać, że się czepiam o to, że nie było labiryntu na scenie HF. Zluzujcie trochę, bo szukacie problemów. |
To był namiot z zagadkami i tyle
Co do ostatniego zdania nie wiem kto tu szuka na siÅ‚e problemów | | Ostatnio zmieniony przez kych0 10-07-2013, 12:57, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
Podziêkowali: | netya |
Informacje Do³±czy³: 10 Mar 2013 Posty: 1864 (0,38/dzieñ) Piwa: 942 Sk±d: Warszawa  | Wys³any: 10-07-2013, 13:07 | #613
|
| Więc jednak da się normalnie odpowiedzieć. Ale na przyszłość dobrze by było kombinować i zrobić głośniki z różnych stron, bo tak jak sycoman napisał, bas przy ustawieniu jakie było, zagłusza wszystko, a gdy dźwięk leci z różnych stron to można grać trochę ciszej i dzięki temu wszystko jest czystsze.
Zanim ktoś zacznie marudzić to od razu mówię, że mnie nie było na SIL, ale wiem jak to wygląda. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 08 Lip 2010 Wiek: 33 Posty: 649 (0,11/dzieñ) Piwa: 218 Sk±d: Kraków  | Wys³any: 10-07-2013, 14:33 | #614
|
| Sami znawcy | _________________ 30.07.2011 - Dominator 24.03.2012 - Masters of Hardcore 21.07.2012 - Dominator - Cast of Catastrophie 15.12.2012 - Thunderdome | |
| |
Podziêkowali: | vulcan |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 10-07-2013, 14:38 | #615
|
| Okej, spoko spoko, tylko my mieliśmy scenę zrobioną tak, że był namiot, głośniki i odsłuch dla DJa. Sceny, w których nagłośnienie było rozmieszczone po wielu stronach często było powieszone na rusztowaniu na górze, którego my nie mieliśmy. Rusztowanie to dodatkowe koszta. Teraz wyobraźcie sobie, co by się działo gdyby jeden z głośników stał przy tej ławce z tyłu, w rogu. Obłocone, być może zniszczone, nie zabezpieczone. Stałoby po prostu na środku i kable, które byłyby z niego prowadzone zostałyby przerwane max w jakieś 30 minut. To nie jest "postawić głośnik", to jest jeszcze podłączyć głośnik do reszty sprzętu i zrobić tak, by wokół niego i wokół ludzi było bezpiecznie | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
Podziêkowali: | Daron37, Subnoize, netya, Rawness, Ivanow |
Informacje Do³±czy³: 28 Mar 2007 Wiek: 41 Posty: 6563 (0,93/dzieñ) Piwa: 2448 Sk±d: Chorzów Batory  | Wys³any: 10-07-2013, 15:26 | #616
|
| | mieliśmy kolumny na nagłośnienie czteropunktowe ale zrezygnowaliśmy z tego ponieważ trawa była mokra i kolumny by się zniszczyły a więcej palet nie mieliśmy, druga sprawa to kable jak wspomniał Regain, ciężko by było je dobrze rozmieścić żeby nikt o nie nie zahaczał, zbudowanie sceny z rusztowania to koszt około 1700zł ... a gdzie nagłośnienie do tego i sprzęt "djkowaty", przy takiej scenie jaką mielismy to chyba wiadomo że trzeba było być w centrum "parkietu" żeby poczuć całą moc nagłośnienia a nie gdzieś po boku czy na samym końcu, przecież jakieś limity nas obowiązywały i nie wiem czy by pomogły te dwie tylne kolumy | _________________
 [ Movies From Parties ] | |
| |
Podziêkowali: | Daron37, SchizeQ, Subnoize, netya, Rawness, vulcan, CiachO, Ivanow |
Informacje Do³±czy³a: 14 Lip 2007 Wiek: 39 Posty: 10344 (1,48/dzieñ) Piwa: 781 Sk±d: Wroc?aw  | Wys³any: 10-07-2013, 21:59 | #617
|
| dokladnie.
niby mialo byc 4 punktowe na kazdej scenie naglosnienei, ale z racji podloza i wogole to jednak bylyby to spore dodatkowe koszty tutaj. i nie tylko tutaj. scena Roba miala fundusz na bank wiekszy, to wiadomo, mieli stelaze, beton i latwiej to wszystko ogarnac. scena terrorcore.pl tez miala naglosnienei 4 punktowe, ale tutaj bylo o wiele latwiej bo mniejsza scena, mniejsza publika i jednak barierki z obu stron co ulatwialo zainstalowanie glosnikow. tutaj bez stelazy itp innych bajerow to by bylo ciezkie do zrobienia. no i ryzyko zniszczen itp rzeczy.
a jebac, i tak dobre naglosnienie bylo, nawet bez tych glosnikow z tylu i to sie liczy. za rok, o ile bedzie scena to wtedy mozna organizowac to inaczej ale ofc jak zawsze wchodza w gre koszty moi panstwo + kwestia miejsca gdzie dadza scene itp bo to tez istotna sprawa. | _________________
>>LiFe Is ToO sHoRt 4 BoRiNg MuSiC<< | |
| |
Podziêkowali: | Daron37 |
Informacje Do³±czy³: 03 Lut 2010 Wiek: 43 Posty: 5108 (0,85/dzieñ) Piwa: 408 Sk±d: Å›lÄ…sk-Halemba  | Wys³any: 10-07-2013, 23:05 | #618
|
| | netya napisa³/a: | | i to sie liczy. za rok, o ile bedzie scena to wtedy mozna organizowac to inaczej | i wÅ‚aÅ›nie o to chodzi a nie że my narzekamy tak jak mówiÅ‚em wszystko na spokojnie po imprezie porównać i za rok odjebać może tak jak u Rob-a wÅ‚aÅ›nie .....chociaż tu wiadomo jak z pieniÄ™dzmi byÅ‚o teraz to nie liczÄ™ że za rok bÄ™dzie lepiej | _________________ ONE & ONLY TRUE GABBER'S | |
| |
Podziêkowali: | netya, vulcan |
Informacje Do³±czy³: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzieñ) Piwa: 833 Sk±d: ---  | Wys³any: 11-07-2013, 00:28 | #619
|
| Akurat brak 4 punktowego nagłośnienia na HF stage to nie problem bo i tak przy tej "łupance" nie miało co tej sceny zagłuszyć, na scenach z trance, house i itp. to mógł być problem, a potem płacz, że sceny się zagłuszały nawzajem Jak już wcześniej wspomniałem, scena HF była bardzo dobrze zorganizowania Szkoda tylko że "nadgodzin" nie miał kto dograć, ale i tak wielki plus! | _________________ Pozdrawiam | |
| |
Podziêkowali: | netya |
Informacje Do³±czy³: 20 Lut 2010 Wiek: 33 Posty: 1513 (0,25/dzieñ) Piwa: 581 Sk±d: Starachowice  | Wys³any: 11-07-2013, 12:14 | #620
|
| Dobra nie chce sie wpierdalać w wasze kłótnie na temat nagłośnienia więc chciałem powiedziec pare słów od siebie dlaczego nie dalismy rady zostać z Piekarzem na Silesie mimo tego ze mielismy specjalne bilety od naszego kochanego admina... Po 1-sze i najważniejsze Piekarz podczas skakania na secie G4H zgubił portfel i zostaliśmy z moja stówą na całą noc imprezy i jeszcze na SIlesie i powrót.... Dlatego po stwierdzeniu że portfelem juz dawno sie ktoś zajął doszliśmy do wniosku że jednak uciekamy rano do domu i nie damy rade zostać... Rooziego juz nie było ale bilety całe szczescie dałem Rickenowi i jak sie potem dowiedziałem on je dał swojemu bratu i kuzynowi więc napewno sie nie zmarnowały Co do Sil widziałem filmiki, zdjęcia i wiem że napewno jest czego żałować bo wyszło to Rooziemu naprawde zajebiście... Jeszcze raz szczere gratulacje i ubolewam nad tym że nie dałem rade być | _________________ 28.02.2015 - REVERZE 28.03.2015 - MoH 26.04.2015 - Beat the Bridge 27.04.2015 Superizsed Kingsday 19-21.06.2015 - Defqon1 18.08.2015 - Decibel Outdoor 31.12.2015 - Freaqshow | |
| |
 | |
| |