Przesuniêty przez: ROoZi 17-03-2014, 16:50 | |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 21 Lut 2009 Wiek: 35 Posty: 3705 (0,58/dzieñ) Piwa: 746 Sk±d: Oslo  | Wys³any: 17-03-2014, 12:07 wymieranie hardstyle/hardcore w polsce | #1
|
| | wolfen88 napisa³/a: | | netya napisa³/a: | | wolfen88 napisa³/a: | | www.facebook.com/overbizz...?type=1&theater |
to ze na plakacie bylo napisane ze byla przedsprzedaz to nie znaczy ze w istocie byla - Lukash chyba wyraznie napisal ze sam manager klubu to potwierdzil ;] nie wiem czemu dalej uparcie twierdzisz ze bylo inaczej, chyba menager klubu wie lepiej od ciebei.
na reszte mi sie nie chce nawet pisac bo jak widac nawet po podaniu wielu faktow, przykladow itp itd dalej jest gadka "my o niebie, a ty o chlebie", niestety jak widac nie do kazdego dociera chocby pisalo to samo 40 osob. i to osob ktore wiedza o czym mowia/pisza, sa na tych imprezach (im nie zarzucisz ze nie mieszkaja na slasku czy ze nie ma ich na imprezie) i nie mozna im wytknac ze biora te przyklady itp z kosmosu (SchizeQ, Lukash, Rawness i wiele innych tutaj osob). |
A Ciebie nikt o zdanie tutaj nie prosił. Powiedziałem wyraźnie,że zakończyliśmy temat! A na resztę nie chce Ci się pisać,ale jakoś sama go nadal kontynuujesz i nie wiem po co? Już i tak 2 dni się to ciągnie. Trzeba było pisać jak żeśmy dyskutowali a nie teraz na sam koniec się mądrzysz. Poza tym to jest forum i tutaj każdy ma swoje zdanie na różne tematy. Co do biletów,to pisało to też wyraźnie na stronie mega,spoko LukasH wyjaśnił i oki. nie było przedsprzedaży chociaż mój bracik i jego kumple kupowali . I Ty sama chyba nie wiesz o czym piszesz/mówisz. Swoją drogą ja też byłem na imprezie w mega i co z tego?
Uważam temat za zakończony i nadal nie będę go kontynuował!! A wy poustawiajcie sobie "piwka" tam komu najbardziej pasują |
------
| vulcan napisa³/a: | Ciekawi mnie też jedno zjawisko, wiele Å›lÄ…skich imprez byÅ‚o zapeÅ‚nianych przez przyjezdnych z różnych innych regionów, a ile Å›lÄ…zaków rusza siÄ™ gdzieÅ› w PolskÄ™ na imprezÄ™ ? To jest kilka ciÄ…gle tych samych osób, która jeździ, a reszcie za daleko jest pojechać do Wawy Poznania czy nad morze. To jest również jeden z czynników opÅ‚acalnoÅ›ci.
| Rawness napisa³/a: | | Wielko WOW mam na tych imprezach. Ciekawe dlaczego ? |
Miałem dokładnie to samo wrażenie jak zgrana i zorganizowana może być ekipa Psy/Goa Trance'ow Na zwykłej raczej średnio rozreklamowanej bibie było takie zagęszczenie co na MegaClubowym Toxicatorze, a klub miał podobną powierzchnię i nie było żadnej "gwiazdy"
| wolfen88 napisa³/a: | | A swojÄ… drogÄ… to "u was" imprez Go Hard Or Go Home też już od pewnego czasu nie ma,a na nich też byÅ‚y HC grane. |
Bzdura kompletna co jakiś czas się coś dzieje, częściej niż w A4 i nawet na HS-ach jest sporo osób choć wielu przychodzi na HC i klubik jest niewielki. Ostatnie edycje to było 50% - 50 % HC i parkiet pełen do 4 -5 rano:
http://hardforum.eu/01022...hlight=pozna%F1
http://hardforum.eu/19102...hlight=pozna%F1
http://hardforum.eu/05102...hlight=pozna%F1
I jeszcze coś było w grudniu, ale nie mogę znaleźć na HF
| wolfen88 napisa³/a: | | No spoko a tutaj jak HS umiera 15.11.2013r. KOH Driver B-Day; |
Sporo ludzi, ale jak na taką imprezę spodziewałem się , że będzie jeszcze więcej. |
------
| Daron37 napisa³/a: | | vulcan napisa³/a: | | Ciekawi mnie też jedno zjawisko, wiele Å›lÄ…skich imprez byÅ‚o zapeÅ‚nianych przez przyjezdnych z różnych innych regionów, a ile Å›lÄ…zaków rusza siÄ™ gdzieÅ› w PolskÄ™ na imprezÄ™ ? To jest kilka ciÄ…gle tych samych osób, która jeździ, a reszcie za daleko jest pojechać do Wawy Poznania czy nad morze. To jest również jeden z czynników opÅ‚acalnoÅ›ci. |
Swego czasu było pitolenie, że "uuu w Chorzowie/Bytomiu/na Rudzie/Zabrzu... nie chce mi sie tyle tłuc ;///" i dopiero jak krakoff napisał ździwiony, że z jednego końca na drugi sie jedzie tramwajem max godzine, czyli tyle co od niego z chaty na sam dworzec w Krakowie, to marudy pozamykali jadaczki .
I myśle, że to jest źródło i przyczyna upadającego HS'u na śląskich ziemiach. No i klapki na oczach osób typu wolfen (no offence), że niby jest wszystko jest ok, bo dla niego jest, ktoś sie na harata i zrobi imprezę z którą wyjdzie w plecy. A sam nic nie pomoże nie wesprze (prócz samym łaskawym przyjściem), bo nie ma kasy, czasu, musi do pracy, a organizator i tak śpi na kasie i odpala szlugi banknotem 200zł.
|
-----
| wolfen88 napisa³/a: | | Daron37 napisa³/a: |
No i klapki na oczach osób typu wolfen (no offence), że niby jest wszystko jest ok, bo dla niego jest, ktoś sie na harata i zrobi imprezę z którą wyjdzie w plecy. A sam nic nie pomoże nie wesprze (prócz samym łaskawym przyjściem), bo nie ma kasy, czasu, musi do pracy, a organizator i tak śpi na kasie i odpala szlugi banknotem 200zł.
|
Tak masz rację,nigdy się nie dołożyłem do żadnej składki,nie wspierałem forum i na scenę HF na SIL też ani grosza się nie dołożyłem... Dobrze,że tylko "wy" się do wszystkiego dokładacie i wspieracie polska scenę muzyczną. No COMMENT... |
----
| Ricken napisa³/a: | Kurwa jedni organizuja drudzy nie , jeden sie wiecej udziela drugi mniej , jeden jedzie na hardkory do poznania drugi nie , jeden woli dac 600 zl na domi niz sie dolozyc na cos innego.Jeden slucha HC drugi HS , jeden slucha HH drugi Katy Perry , nikt nie jest idealny a wy z siebie robicie chuj wie kogo.Jednych boli , ze inni sluchaja HC tamtych zas boli ze inni sluchaja HS , jak zescie som wszyscy takie gabbery to sie badzcie skuli mnie to sie mozecie nawet byc ksiedzami.Ja se bede sezonowcem i pojade sobie na Hard Bass i na Qlimaxa i chuja to kogo powinno interesowac.W domu do talerza tez komus patrzycie ? Kazdy ma swoje zdanie i tego nikt nie zmieni wiec lepiej skonczyc juz gadke albo zamknac temat ten kto bedzie chcial pojdzie na silesie a ten ktoremu cos nie pasi nie pojdzie tak jak ja np i tyle |
Możecie kontynuować rozmowę. | _________________ SILESIA HARDCORE PUNK | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 13 Pa¼ 2008 Wiek: 41 Posty: 1783 (0,27/dzieñ) Piwa: 526 Sk±d: Bydgoszcz/Warszawa  | Wys³any: 17-03-2014, 12:41 | #2
|
| | Q-DC__ napisa³/a: | Ricken napisaÅ‚/a: Kurwa jedni organizuja drudzy nie , jeden sie wiecej udziela drugi mniej , jeden jedzie na hardkory do poznania drugi nie , jeden woli dac 600 zl na domi niz sie dolozyc na cos innego.Jeden slucha HC drugi HS , jeden slucha HH drugi Katy Perry , nikt nie jest idealny a wy z siebie robicie chuj wie kogo.Jednych boli , ze inni sluchaja HC tamtych zas boli ze inni sluchaja HS , jak zescie som wszyscy takie gabbery to sie badzcie skuli mnie to sie mozecie nawet byc ksiedzami.Ja se bede sezonowcem i pojade sobie na Hard Bass i na Qlimaxa i chuja to kogo powinno interesowac.W domu do talerza tez komus patrzycie ? Kazdy ma swoje zdanie i tego nikt nie zmieni wiec lepiej skonczyc juz gadke albo zamknac temat ten kto bedzie chcial pojdzie na silesie a ten ktoremu cos nie pasi nie pojdzie tak jak ja np i tyle
|
....a czy ktoś tu napisał, że HC jest gorsze HS czy na odwrót? Czy może sobie to sam wymyśliłeś?, właśnie w PL powinna być solidarność jednych z drugimi bo ludzi i tu i tu jest jest dość mało, a w grupie siła - ale to chyba nie u Nas nie z tym podejściem | |
| |
 | |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Do³±czy³: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzieñ) Piwa: 634 Sk±d: MyÅ›lenice  | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 03 Lip 2011 Wiek: 34 Posty: 1095 (0,2/dzieñ) Piwa: 741 Sk±d: ChoRzów  | Wys³any: 17-03-2014, 13:10 | #4
|
| | vulcan napisa³/a: | | Q-DC__ napisa³/a: | Ricken napisaÅ‚/a: Kurwa jedni organizuja drudzy nie , jeden sie wiecej udziela drugi mniej , jeden jedzie na hardkory do poznania drugi nie , jeden woli dac 600 zl na domi niz sie dolozyc na cos innego.Jeden slucha HC drugi HS , jeden slucha HH drugi Katy Perry , nikt nie jest idealny a wy z siebie robicie chuj wie kogo.Jednych boli , ze inni sluchaja HC tamtych zas boli ze inni sluchaja HS , jak zescie som wszyscy takie gabbery to sie badzcie skuli mnie to sie mozecie nawet byc ksiedzami.Ja se bede sezonowcem i pojade sobie na Hard Bass i na Qlimaxa i chuja to kogo powinno interesowac.W domu do talerza tez komus patrzycie ? Kazdy ma swoje zdanie i tego nikt nie zmieni wiec lepiej skonczyc juz gadke albo zamknac temat ten kto bedzie chcial pojdzie na silesie a ten ktoremu cos nie pasi nie pojdzie tak jak ja np i tyle
|
....a czy ktoś tu napisał, że HC jest gorsze HS czy na odwrót? Czy może sobie to sam wymyśliłeś?, właśnie w PL powinna być solidarność jednych z drugimi bo ludzi i tu i tu jest jest dość mało, a w grupie siła - ale to chyba nie u Nas nie z tym podejściem |
wymyslilem sobie sam a spina myslisz czemu jest ? Bo sa podzialy na gabberowcow i hardstajlowcow i kazdy swoje racje wzgledem drugiego chce udowodnic.Wiec nie do mnie z tym | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 13 Pa¼ 2008 Wiek: 41 Posty: 1783 (0,27/dzieñ) Piwa: 526 Sk±d: Bydgoszcz/Warszawa  | Wys³any: 17-03-2014, 13:40 | #5
|
| | Ricken napisa³/a: | wymyslilem sobie sam a spina myslisz czemu jest ? Bo sa podzialy na gabberowcow i hardstajlowcow i kazdy swoje racje wzgledem drugiego chce udowodnic.Wiec nie do mnie z tym |
... a ja właśnie pierdole jakieś bzdurne podziały
| | a ja powiem tak... poza slaskiem raczej na pozostalych imprezach ciezko uraczyc mainstream HC, to ze ktos pisze przy imprezie HC w wiekszej mierze nie znaczy to mainstreamu ... a dla mnie np. jest to dosc duza roznica w stylach |
No ostatnio na Śląsku też raczej trudno z tego co wiem. | |
| |
 | |
BD.Lukash Beat Destroyers

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2009 Wiek: 37 Posty: 3830 (0,62/dzieñ) Piwa: 1722 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 17-03-2014, 13:51 | #6
|
| Wolfen dobre przykłady dajesz ... z Energy Koniec z mojej strony bo zaczynasz być irytujący . | _________________ Nie jestem wrogo nastawiony do świata Ale nie zamierzam się tutaj ze wszystkimi bratać | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 02 Maj 2010 Wiek: 35 Posty: 1021 (0,17/dzieñ) Piwa: 481 Sk±d: M-ce  | Wys³any: 17-03-2014, 16:08 | #7
|
| Co umiera, a co nie, nie wiem... Bardziej odnosze wrażenie, że poprostu wróciła moda na hardcore. Postaram sie troche zebrac mysli i przedstawic wam, jak to mniej wiecej wyglada w Poznaniu.
W sobote gralismy z HCLami w Poznaniu mala bibke w LAB'ie, w trakcie grania i calej imprezy zaczepilo mnie moze z 5 osob o jakis namiar na takie imprezy, bo dlugi czas nie mogli na cos takiego trafic w okolicach wlkp albo kuj pom (widocznie ktos z ZG?). Co roku na urodzinach HCLi jest komplet, nawet teraz kiedy od paru lat zawitał u nich motyw hc/dnb, mimo iż troszke odbiegający od "komercyjnego" hardcore'u sciaga spora rzesze ludzi, nawet z calej polski. Był Detest, był Tymon, I:Gor (nawet dwa razy), o Switchu nawet nie wspominam, był chyba z 5 razy. Zawsze był na tych imprezach pełen klub, ale to chyba bardziej kwestia jakiejs... nie wiem jak to nazwac...renomy? Z innymi imprezami bywa troszke gorzej, ale mimo wszystko hardcore ma sie w Poznaniu calkiem dobrze, chociaz nie az tak dobrze jak to sie udało kolegom z 3city badz Wawy
Co do hardstyle... Cóż... Było/jest GHoGH. Kiedys dosc regularne, później jakiś czas umarłe, później zrobiliśmy z Wenus dwie edycje i w sumie nie bylo zle... Chociaz w Poznaniu to tak, ze idziesz i widzisz te same twarze za kazdym razem. Na 18 edycji pamietam, bylo okolo 40 osob. Biorac pod uwage, ze wtedy przyjechali nawet ludzie z Gdańska/Szczecina/Katowic/Wrocławia, to troche słaby wynik... Sami ocencie... Na kazdej imprezie Ci sami ludzie, czasami trafi sie pare nowych osob bo ktos przyprowadzil kumpla "chodz, spodoba Ci sie, zobaczysz". Ale to wszystko. Jakoś nie ma mody na hardstyle u nas, odnioslem wrazenie nawet, ze w porownaniu do rok/dwa temu to coraz mniej ludzi przychodzi na hardstajle... Nie wspomne juz o jeszcze paru latach wstecz gdzie Wenus robila GH nawet w Eskulapie i było dosc sporo ludzi. Od jakiegos czasu jeszcze Rafuss wzial sie za robienie jakis imprez hs w forcie, zawitalem pare razy, ale ze tak powiem, tez szalu nie bylo. Inny organizator, inna nazwa imprezy itp, ale ludzie praktycznie Ci sami na parkiecie. Może to my popełniamy gdzieś błąd... Jasne, czasami zbierzemy sie grupka osob w klimacie i mowimy "zrobmy hardy, pol roku nic nie bylo". Podjarani, ze moze ludziom narobil sie juz apetyt, bedzie troszke zainteresowania, a tu efekt taki sami, nie wiem czy czasami nie gorszy.
Napisane dosc chaotycznie, ale chyba mniej wiecej wyjasnilem co mialem na mysli Dziękuję za uwagę, pozdrawiam
I zgodze sie ze stwierdzeniem, ze straszne lenie z wos Å›lÄ…zoki Moze poza maÅ‚ymi wyjatkami. Z ekipy katowic to praktycznie tylko Hayera mozna spotkac na imprezach poza Å›lÄ…skiem Z kolei narzekanie, gdyby bylo dyscyplina olimpijska, bylibysmy mistrzami. | | Ostatnio zmieniony przez LeD 17-03-2014, 16:18, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
Podziêkowali: | netya, vulcan |
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 17-03-2014, 16:41 | #8
|
| | Jestem na forum HS & HC. A czytam o tym w offtopie o.O | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 21 Lut 2009 Wiek: 35 Posty: 3705 (0,58/dzieñ) Piwa: 746 Sk±d: Oslo  | Wys³any: 17-03-2014, 16:49 | #9
|
| a odemnie tyle,że nie wrócimy do frekwencji z pierwszych imprez HS na ślasku. Przypomne tylko imprezy dubstepowe, pierwsze takie strikte, rok 2007 - 40 ludzi w oku miasta, rok 2010/2011 to czasy,gdzie w szatni nie było miejsc na kurtke a parkiet konczył sie na dworze pod kopułą. 2013 rok - sama gimbaza,zero zainteresowania imprezami. Wniosek ? może kończy się nam zajawka na HS/HC, a my dalej,jako grupa fanatyków łudzimy sie że bedzie lepiej? teraz na czasie jest dnb, powiem przykład katowic, kiedy dubstep sie rozrastał,mozna było na tych imprezach usłyszeć również dnb, potem wszystko zostało podzielone, inq robi imprezy tylko dnb a teraz doszły jego odmiany jak crossy,neurofunk czy jungle. zero dubstepu.Krzyku organizuje imprezy naprawde na masową skale,gdzie odemnie z osiedla potrafi jechać 30 osób do inQ.Zajawka,na topie,dnb sie rozrasta,ale jak długo? może za 2 lata krzyku bedzie szukał rozwiazania jak my teraz? wejdzie inny gatunek bedzie znów zajawka, a stali słuchacze zostaną i bedą dywagować na różnych forach jak my teraz.
ciesze sie że cokolwiek jest organizowane w polsce,mimo ze sam ostatnio nie pamietam kiedy byłem na imprezie.
[ Dodano: 17-03-2014, 16:50 ]
| ADEN napisa³/a: | | Jestem na forum HS & HC. A czytam o tym w offtopie o.O |
taak,zapomniałem napisać żeby przenieść temat,bo z rozpędu założyłem go w offie | _________________ SILESIA HARDCORE PUNK | |
| |
Podziêkowali: | ADEN, vulcan |
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 17-03-2014, 17:15 | #10
|
| Moda na hardstyle jak najbardziej jest, ale Ci którzy słuchaja tego gatunku kompletnie sie z nim nie utożsamiają. Mam znajomych ze szkoły czy z osiedla którzy wiem, że hsu casem słuchają(chociażby po postach na fb), ale na impreze ida bo np ziomek wygrał VIPa do energy. Albo w Energy beda dupeczki to i na hardstyle pojdzie, bo w sumie co tydzien chodzi. Ale zainteresowanie takich osób nie wybiega dalej niż 5 najbardziej znanych artystów, bo ciężko ich nie znać. Stawiam, że nawet jesli te osoby słuchają Noisecontrollers to żadna z nich nie ma pojęcia o rozpadzie formacji. Ale słuchają.
Osób zainteresowanych nie przybywa, a coraz więcej ubywa. Chociażby wspomniany przez Darona Krakoff, który był trzonem HF kilka lat temu. Grzyb? Mielcu? Kostuch(który pewnym okresie regularnie grał na MOHach)? Nie ma tych ludzi którzy byli zainteresowani kiedys.
Hardforum i HS.pl to były kiedyś wyznaczniki tego jak mocna jest scena(a wlasciwie ludzie którzy byli prawie pewniakami na imprezach), ale statystyki są jednoznaczne
Luty: 2011 - 5340 2012 - 3247 2013 - 1882 2014 - 1317!!!!!
to jest 4 razy mniej nowych postów niz w 2011 roku. Tymczasem przybyło facebookowych trolli i spamerów w grupach hardstyle, ale Ci ludzie w ostateczności nic nie wnoszą poza wrtualnym ruchem na fb. Cos sie dzieje, ktos lajkuje, ktos komentuje ale na tym sie konczy. A trzeba powiedzieć, że i facebook ma okropnie mały ruch patrząc chociażby po polskich fanpage'ach, Coarsection, Regain, Chaotic, Driver, Enigmato, BD itd. to profile które mają tysiące fanów a przychodzi co do czego to reakcji na posty jest kilkadziesiąt. Czasem zdarzy sie 100+, ale czesc, a nawet i polowa to sa osoby z Holandii czy z UK. To też ma związek z mechanizmami facebooka które są skurwysynskie, ale nawet takie ważne info jak o Raw Polish Showcase na Bass Protocol zobaczylo ponad 600 osób, jakiejkolwiek reakcji niecałe 20. Tak jak mówie, z jednej strony ma to odniesienie do polityki udostepniania fb(materiał na osobny rozległy temat), ale z drugiej nawet te 600 osób pozostało biernych. Wiec jak scena ma zyc i miec sie dobrze jesli komentarz czy klikniecie like kogos przerasta bo przescrolluje sobie na kolejny post z kwejka i tam polubi?
EDIT:
https://www.facebook.com/...2?stream_ref=10
25 na 38 osób które polubiÅ‚y post Chaotica o mega evencie to osoby zza granicy. 38 likeów na 1800 fanów. | | Ostatnio zmieniony przez SchizeQ 18-03-2014, 06:41, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
Podziêkowali: | Q-DC__, netya, Overbizz, vulcan, BD.Lukash, Rawness, Darkfrog |
| |