Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: about, eng, nowadays, rawstyle, whats, wrong

Whats wrong about nowadays rawstyle? [ENG]
Autor Wiadomo¶æ
Fast Finger 
Where Did I Go

Informacje
Do³±czy³: 16 Wrz 2013
Piwa: 93
Sk±d: Warszawa

Wys³any: 03-02-2015, 20:55    #21

Serio Panowie, liczyłem na ciekawą wymianę poglądów, przedstawiłem jak to wygląda z mojej strony (od marudzenia to ja byłem daleko) a lecą teksty typu "nie podoba się to spierdalajcie" albo przyciskanie trepem do ziemi osób z mniejszym stażem "festivalowicza" (bo jak kto na festivalu nie był to nie wie nic o życiu).

Zgadzajmy się ze sobą lub nie, ale nie róbmy tu drugiego forklabers :(

Podziêkowali:BEBE, netya
BEBE 
a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2010
Piwa: 416
Sk±d: Radom

Wys³any: 03-02-2015, 23:20    #22

Regain napisa³/a:
To się nazywa dyskusja, wymieniamy poglądy, zgadzamy się bądź nie zgadzamy ze sobą... Od tego jest to forum

jak widać, niektórzy jednak nie wiedzą do czego służy forum

mój saundklaud

Podziêkowali:Fast Finger, vulcan
DJ Mike 
RAW HARDSTYLE!

Informacje
Do³±czy³: 20 Lut 2010
Piwa: 581
Sk±d: Starachowice

Wys³any: 04-02-2015, 02:57    #23

Fast Finger napisa³/a:
Serio Panowie, liczyłem na ciekawą wymianę poglądów, przedstawiłem jak to wygląda z mojej strony (od marudzenia to ja byłem daleko) a lecą teksty typu "nie podoba się to spierdalajcie"

Tak, tak wiem zachowałem sie jak wulgarny cham ze wsi... Sorry chłopaki mieszkam na wsi i naprawde śledziłem to co piszecie z wytchnieniem i nie miałem zamiaru sie wypowiadac negatywnie ale widząc sprzeczki i hejty na RAW musiałem napisac co myśle... Może nie mam racji bo wy kłóciliście o to w którą strone poszło RAW a zeszłem na temat eventów i całej otoczki ale powiedzcie mi jaki cel ma ta dyskusja?? Udowodnić że wszystko robione jest na jedno kopyto? Że Raw jest przewidywalne? Tak zgadzam sie z tym no ale co kurde z tego? Co to zmieni? Tak zgadzam sie to jest forum ale tu nie chodzi o muzyke... Chodzi tylko i wyłącznie o eventy bez których muzyka byłaby gówna warta i bez chajsu zanikła by jak stare plemiona.... To eventy są motorem napędowy... Ludzie, dragi, alkohol, lasery i dopiero na samym końcu jest muzyka. Słuchajcie nie raz zauważyłem na imprezach w NL że w większosci ludziom bardzo nie robi róznicy kto gra... Zwłaszcza na mainstage'ach dużych eventów... Nie chciałem nikogo urazic a jeśli tak zrobiłem to sorry. Większość z was nadal nie zrozumie mojej wypowiedz ale dla mnie Hardstyle a zwłaszcza RAW to cos więcej niz muzyka... To nałóg gorszy od papierosów, alkoholu, zielska i całej reszty... Oczywiscie za tym idą eventy które ciągną do siebie jak misia do miodu... Rok temu jechałem na HardBass nie znając nikogo... Nie znając kraju, obyczajów i całej reszty... Cały hardBass przeleciał na trzeźwo i mimo wiatru w oczy do konca życia będe pamiętał ten wyjazd... Od tego czasu zmieniło sie wszystko.., Powstały HardTripy dzięki którym poznałem mnóstwo zajebistych ludzi... Poznałem mase Polaków którzy jeżdżą na eventy nawet z poza granicy naszego kraju... Nawiązały sie przyjaźnie które nigdy by nie powstały gdyby własnie ten nasz sprzedany Hardstyle które nie idzie w żadną dobrą strone... Dzięki jak ktos przeczytał moje wypociny i chodz przez chwile postarał sie zrozumieć...

BEBE napisa³/a:
jak widać, niektórzy jednak nie wiedzą do czego służy forum

Tak wiem bardzo dobrze BEBE, I nie mam zamiaru sie z wami kłócić bo nie na tym rzecz polega... W sobote jest HardBass i napięcie wzrasta więc przeczytajcie to co napisałem wyżej i albo mnie shejtujcie albo zrozumcie

POKÓJ
27.04.2015 Superizsed Kingsday
19-21.06.2015 - Defqon1
18.08.2015 - Decibel Outdoor
31.12.2015 - Freaqshow

Podziêkowali:Fast Finger
flahu 
Raw Beats !!!

Informacje
Do³±czy³: 19 Mar 2011
Piwa: 624
Sk±d: Knurów

Wys³any: 04-02-2015, 06:53    #24

DJ Mike napisa³/a:
W sobote jest HardBass i napięcie wzrasta

i po chuj tam jechac ? skoro bedzie klepal robiony na jedno kopyto przewidywyalny jak trudne sprawy raaaw
lepiej isc do klubu w weekend napic sie wodeczki i pobujac w rytmach disco

Podziêkowali:DJ Mike
SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 04-02-2015, 07:15    #25

DJ Mike napisa³/a:
Tak zgadzam sie to jest forum ale tu nie chodzi o muzyke... Chodzi tylko i wyłącznie o eventy bez których muzyka byłaby gówna warta i bez chajsu zanikła by jak stare plemiona.... To eventy są motorem napędowy... Ludzie, dragi, alkohol, lasery i dopiero na samym końcu jest muzyka.

Nic personalnie w Ciebie ale tym skróciłeś cały schemat dlaczego w naszym kraju clubbing leży i kwiczy. Dlaczego w klubach grane jest gówno, pompki, disco polo i 4funy, bo ludzie u nas idąc do klubów idą sie najebac, ida sie odstresowac po tygodniu pracy, ida wyrwac dupeczki a gdzies tam na koncu ewentualnie zauwaza aspekt muzyczny. Dlatego nie ma gdzie chodzic na imprezy bo kluby wolą sie skupic na shotach za 2zl, piwie za 4 w promo a dopiero pozniej na tym zeby doplacic do dobrego DJa który zna sie na tym co robi zamiast grac chujowy remix Ty jestes ruda.

Wszyscy tak mówicie o tych festivalach tak jakby to dzieki nim była dobra muzyka - NIE! Na dobrej muzyce skupiają się imprezy mniejsze, takie które nie działają na napędzie swojego fejmu i rozmiaru i rzeczywiscie muszą postawić na jakość muzyczną bo nie nadrobią tego miliardem laserów i pokazem fajerwerek. Gdyby nie bylo dobrej muzyki to festivale dalej by zyły, opierajac sie na chujowej muzyce a ludzie dalej by łykali, ba, nawet wartosc chujowej muzyki wzrastałaby przez pryzmat "lecialo na QxxxxxQ 2015, MUSI byc dobre - JEST DOBRE". Czujecie post Q-dance "przepraszamy, defqon 2015 sie nie odbedzie, bo nie mozemy znalexc wystarczajacej liczby dobrych djów"?? Nie, chociazby mieli niektore sceny wypchac na sile gównem to i tak sie odbedzie.

Na duzym nagłosnieniu wszystko brzmi inaczej i tu pelna zgoda, ale niektórzy mają też dobry odsluch w domu i tam moga spokojnie ocenić wartość muzyczną i wolą posłuchać bez przesterów, bandy zombie-ćpunów i przeskakiwania po stertach kubków, puszek i petów leżących na ziemi - dlatego NIE BYLES NA EVENCIE TO W DUPIE BYLES I CHUJA SIE ZNASZ to argument inwalida.

Podziêkowali:spoxxxx, flahu, BEBE, netya, Rawness, Fast Finger, Rigosen, FRIZ, DJ Mike, hayer86, UbeX, Overbizz, NtranceR, vulcan
Pily 

Informacje
Do³±czy³: 29 Sty 2014
Piwa: 9
Sk±d: Rotterdam

Wys³any: 04-02-2015, 13:00    #26

Za długo słuchacie tej muzyki i oczekujecie nie wiadomo czego z roku na rok, zamiast po prostu odczuwać z niej przyjemność.
Ja np siedzę w hardach od 2013, jeżdżę na eventy, bardzo dobrze się bawię - nie rozkminiam za bardzo wszystkiego od strony techniki, powtarzalności itd. bo po co? Są numery lepsze jak i słabsze - to normalne. Jak przestajecie mieć fun z danego podgatunku to po prostu otwórzcie się na inne, jest tyle tego że idzie znaleźć coś dla siebie naprawdę w każdym.
Frekwencja na każdym festivalu na którym byłem jakoś zawsze dopisywała. I to nie tylko mówię o tych największych, które z reguły są sold out. Na tych pomniejszych frekwencja jest równie dobra, co świadczy o tym że ludzie idą tam dla muzyki. Nie na każdym evencie macie lasery najwyższej klasy jak i efekty - to tylko dodatki, które pomagają stworzyć naprawdę niezapomnianą imprezę, ale i bez tego się obejdzie.
Dlatego nie mogę zrozumieć, czego ludzie którzy jeżdzą na KoH są gorsi.
Co do samego rawstyle'u jakimś wielkim fanem nie jestem, podoba mi się wiele kawałków, jednak nie zamykam się na inne i nie mam czasu stwierdzać że to wszystko jest tak do siebie podobne i brakuje pomysłu. Może to efekt wypalenia?

flahu 
Raw Beats !!!

Informacje
Do³±czy³: 19 Mar 2011
Piwa: 624
Sk±d: Knurów

Wys³any: 04-02-2015, 17:55    #27

SchizeQ napisa³/a:
Dlaczego w klubach grane jest gówno, pompki, disco polo i 4funy, bo ludzie u nas idąc do klubów idą sie najebac, ida sie odstresowac po tygodniu pracy, ida wyrwac dupeczki a gdzies tam na koncu ewentualnie zauwaza aspekt muzyczny. Dlatego nie ma gdzie chodzic na imprezy bo kluby wolą sie skupic na shotach za 2zl, piwie za 4 w promo a dopiero pozniej na tym zeby doplacic do dobrego DJa który zna sie na tym co robi zamiast grac chujowy remix Ty jestes ruda.

lepiej w slowa tego obrac sie nie dalo
100% racji ;d i tu wlasnie lezy problem

AntramxDJ 

Informacje
Do³±czy³: 27 Kwi 2013
Piwa: 39
Sk±d: BiaÅ‚ystok

Wys³any: 04-02-2015, 20:09    #28

Regain napisa³/a:
AntramxDJ napisa³/a:
Moje najwieksze marzenie, nie tylko w temacie muzyki. Ludziom brakuje asertywnosci i za wszelka cene chca zeby ich bylo na wierzchu.

To się nazywa dyskusja, wymieniamy poglądy, zgadzamy się bądź nie zgadzamy ze sobą... Od tego jest to forum, nie trzeba od razu wszystkiego odbierać jako coś negatywnego np. w Twoją stronę. Easy :thumbup: :heart:

Jestem spokojnÄ… osobÄ… i nie odbieram tego jak coÅ› negatywnego man :D

Podziêkowali:Regain
ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 05-02-2015, 20:42    #29

Ja polecam olać sprawy na które nie ma się wpływu. Ktoś robi słabą muzę? Po prostu nie słuchać tego i tyle. Szkoda czasu na pisanie kilometrowych elaboratów na ten temat. Co więcej próbować jeszcze przekonywać innych do swoich racji.
Druga sprawa odpoczynek od jakiegoś gatunku pozwoli spojrzeć na niego z innej strony i na nowo czerpać przyjemność ze słuchania.

Na prawdę, wykłócanie się o rzeczy na które się nie ma żadnego wpływu jest pewną oznaką szaleństwa :D

Trzecia sprawa polski słuchacz jest dość wybredny i bardzo dobrze nie ma się co zadowalać byle gównem. Ale, szkoda czasu na analizę dlaczego gówno jest gównem.

PS. ty jesteÅ› ruda jest zajebiste!
PS2. poważnie!

:piwo:

Podziêkowali:BEBE, AntramxDJ, PietraZ, Fast Finger, grze91, NtranceR, Overbizz, netya
NtranceR 

Informacje
Do³±czy³: 05 Gru 2010
Piwa: 117
Sk±d: ToruÅ„

Wys³any: 06-02-2015, 18:40    #30

Mi osobiście RAW era nie przeszkadza bo potrafię zawsze poszukać jakieś perełki które mi podejdą moze nie ma tego duzo ale w polączeniu z moją starą biblioteką pasuje mi to :) i nie ma co się spinać czy wszystko jest na jedno kopyto bo taki sam etap był jak wchodziło NU i można było przegadywać się do usranej śmierci albo się człowiek dopasuje do stylu i mu to odpowiada albo wchodzi w coś innego i trzyma się tego co lubi :)

Trzecia sprawa polski słuchacz jest dość wybredny i bardzo dobrze nie ma się co zadowalać byle gównem

Dokładnie,jeżeli ktoś siedzi w gatunku około 10 lat to ciężko jest dogodzić byle czym lubimy narzekać wybrzydzać więc czasami trzeba przesłuchać grube sorty żeby w końcu coś trafiło do głowy jak powinno :D

Podziêkowali:BEBE, Overbizz, netya, vulcan
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 3421
Odpowiedzi: 32
Odwiedzin z google: 195
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: