| |
| Autor | Wiadomość |
Informacje Dołączył: 27 Maj 2010 Wiek: 42 Posty: 1469 (0,25/dzień) Piwa: 198 Skąd: WrocĹaw  | Wysłany: 11-08-2010, 16:46 Ophidian - Lost In The Forest (Furyan Remix) | #1
|
| Jeszcze jedno tlumaczenie ode mnie
EN "Lost in the Forest"
I've been away from my children for far too long
We all deserve to be punished
I might have been a little naughty But after they killed me I became something much much worse The stuff nightmares are made of
What is this magical dream that I dream I walk through the trees of a forest so green With butterflies of colors that I've never seen The wind is a whisper and the birds softly sing But when I look again The forest is black The trees are all dead and their branches are bare And slowly I realise that my dream has become a nightmare!
And slowly I realise that my dream has become a nightmare
I might have been a little naughty But after they killed me I became something much much worse The stuff nightmares are made o
We all deserve to be punished
PL
"Zagubieni w Lesie"
Zbyt dlugo juz nie widzialem swoich dzieci
Wszystkim nam nalezy sie kara
Mozliwe, ze bylem troche niegrzeczny Lecz gdy mnie zabili Stalem sie czyms znacznie, znacznie gorszym Czyms na co skladaja sie koszmary
Czymze jest ten magiczny sen, ktory snie Przechadzam sie pomiedzy drzewami w lesie tak zielonym Z motylami w kolorach, ktore widze po raz pierwszy Wiatr jest tylko szeptem, a ptaki delikatnie spiewaja Lecz gdy patrze ponownie Las jest caly czarny Wszystkie drzewa sa martwe a ich konary gole I powoli dociera do mnie, ze moj sen stal sie koszmarem
I powoli dociera do mnie, ze moj sen stal sie koszmarem
Mozliwe, ze bylem troche niegrzeczny Lecz gdy mnie zabili Stalem sie czyms znacznie, znacznie gorszym Czyms na co skladaja sie koszmary | _________________ 09.12.2011 - KOH: Zany @ E2K, Katowice 10.12.2011 - Toxicator @ MegaClub, Katowice | | Ostatnio zmieniony przez Qbek 11-08-2010, 17:51, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
Podziękowali: | ROoZi |
|
Informacje Dołączył: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzień) Piwa: 2350 Skąd: z Ukrainy  | Wysłany: 11-08-2010, 17:39 | #2
|
| | Qbek napisał/a: | Zbyt dlugo juz nie widzialam swoich dzieci
Mozliwe, ze bylam troszke niegrzeczna Lecz gdy mnie zabili Stalam sie czyms znacznie, znacznie gorszym Czyms na co skladaja sie koszmary |
to sÄ
kwestie mĂłwiona przez goĹcia wiÄc sĹowa powinny byÄ raczej w mÄskiej osobie
| Qbek napisał/a: | | I've never seen |
| Qbek napisał/a: | | ktore widze po raz pierwszy |
czepiam sie, ale raczej "ktĂłrych nigdy nie widziaĹam" | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 27 Maj 2010 Wiek: 42 Posty: 1469 (0,25/dzień) Piwa: 198 Skąd: WrocĹaw  | Wysłany: 11-08-2010, 17:45 | #3
|
| | Daron37 napisał/a: | to sÄ
kwestie mĂłwiona przez goĹcia wiÄc sĹowa powinny byÄ raczej w mÄskiej osobie |
Cholera, wzialem text z Furyana a mialem na mysli te druga wersje lol zara poprawie
| Daron37 napisał/a: | | czepiam sie, ale raczej "ktĂłrych nigdy nie widziaĹam" |
Z calym szacunkiem, ale jestem na anglistyce profil tlumaczeniowy uczy sie nas, ze doslownosc zabija tekst, i czasem warto uzyc innych slow aby cos oddac lepiej w innym jezyku szczegolnie, ze 'widze po raz pierwszy' oraz 'nigdy nie widzialem' sa rownoznaczne raczej | _________________ 09.12.2011 - KOH: Zany @ E2K, Katowice 10.12.2011 - Toxicator @ MegaClub, Katowice | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzień) Piwa: 2350 Skąd: z Ukrainy  | Wysłany: 11-08-2010, 17:46 | #4
|
| | Qbek napisał/a: | | Z calym szacunkiem, ale jestem na anglistyce profil tlumaczeniowy uczy sie nas, ze doslownosc zabija tekst, i czasem warto uzyc innych slow aby cos oddac lepiej w innym jezyku szczegolnie, ze 'widze po raz pierwszy' oraz 'nigdy nie widzialem' sa rownoznaczne raczej |
A moĹźliwe, w takim razie zwracam honor | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 27 Maj 2010 Wiek: 42 Posty: 1469 (0,25/dzień) Piwa: 198 Skąd: WrocĹaw  | Wysłany: 11-08-2010, 17:53 | #5
|
| | Daron37 napisał/a: | raczej w mÄskiej osobie |
Dobra, zmienione
| Daron37 napisał/a: | zwracam honor |
Spoko, przeca nikt sie nie obraza | _________________ 09.12.2011 - KOH: Zany @ E2K, Katowice 10.12.2011 - Toxicator @ MegaClub, Katowice | |
| |
 | |
| |