| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzieñ) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 24-08-2009, 14:45 kokz - antycover | #1
|
| | Artist..............: kokz Title...............: antycover Style...............: hardcore Time................: 2:47 |
tudzież majspejsowa jakość
zapraszam do przesÅ‚uchania i komentowania mojego najnowszego traczka | _________________ Nowenna PompejaÅ„ska, czyli od pasji do Pasji. | | Ostatnio zmieniony przez koko123 24-08-2009, 16:35, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 29 Cze 2007 Wiek: 41 Posty: 3302 (0,47/dzieñ) Piwa: 471 Sk±d: DÄ…browa Górnicza  | Wys³any: 24-08-2009, 15:18 | #2
|
| Degustuje
zaczyna sie jak studio Małysza sprzed kilku lat
Ogólnie dobra robota! Masz mojÄ… sÄ…siadke na sumieniu ;> ( ale dobrze bo nie lubie kur*y ) | | Ostatnio zmieniony przez Rafir 24-08-2009, 15:23, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 08 Gru 2007 Wiek: 37 Posty: 1073 (0,16/dzieñ) Piwa: 12 Sk±d: Chorzów BatoRy  | Wys³any: 24-08-2009, 15:19 | #3
|
| brzmi ok, muzycznie sie nie wypowiadam bo nie znam sie na takich mocnych bitach a technicznie to hmm mix czysty, dzwieki dobre, popracuj nad tym zeby tym kickom lekko pierdolniecia dodac w sensie dynamiki bo sa jakby lekko przytlumione i EQ wokali, bo momentami sa za malo wyrazne, mozesz tez je jakims overdrivem potraktowac aby wydobyc z nich harmike w gornej czesci pasma, co sie szczegolnie przydaje, gdy sa spitchowane w dol aha no i wydaje sie to byc troche krotkie, ale moze sie nie znam i tego typu kawalki moze takie maja byc ( w takim przypadku cofam to co mowie teraz ) jakies intro i outro rowniez, no chyba, ze sie takie cos mixuje w niekonwencjonalny sposob | _________________ >> http://www.myspace.com/racidproductions
 | | Ostatnio zmieniony przez racid 24-08-2009, 15:21, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzieñ) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 24-08-2009, 15:23 | #4
|
| dzięki racid, szczerze mówiąc nie spodziewałem się Ciebie w temacie z moją produkcją z racji rozbieżnych gustów muzycznych, dlatego tym bardziej cieszę się na Twojego komenta. Przyznam szczerze, że właśnie rady co do wokalu mi brakowało bo nie miałem pojęcia co z nimi zrobić. Z pewnością wrócę do tego tracka jeszcze, ale na razie muszę od niego odpocząć. Dzięki za rady ziąąą
Tymczasem zapraszam innych do słuchania i komentarzy yoo
apropo budowy to generalnie takie było zamierzenie, chciałem odejść od schematów pod względem budowy i pozwoliłem sobie na chaos i krótkość, że tak powiem ) nie jest to narzucone, że ten styl taki jest, chociaż zdarzają się takie kawałki, ale to jest mój pomysł na ten track.
DziÄ™ki i Tobie Rafir! : ) jeszcze kilka tracków i jÄ… zabijesz | _________________ Nowenna PompejaÅ„ska, czyli od pasji do Pasji. | | Ostatnio zmieniony przez koko123 24-08-2009, 15:25, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 08 Gru 2007 Wiek: 37 Posty: 1073 (0,16/dzieñ) Piwa: 12 Sk±d: Chorzów BatoRy  | Wys³any: 24-08-2009, 18:58 | #5
|
| wokal przy pitchowaniu go w dol zawsze traci gore pasma i zostaje uwydatniony dol no i nieraz po spichowaniu o ok 12 tonow w dol czyli cala oktawe nie ma ich praktycznie wogole, ale jest kilka sposobow na zapobieganie temu - jeden to uzywanie roznnych algorytmow time strechingu (np jak robisz na FLu to tam w samplerze masz dostepnych kilka metod i wybierz ta, ktora brzmi najlepiej, a jak robisz np na cubase to musisz poszukac w opcji audio tracka i sample editorze gdzie to jest, a jak uzywasz w nim samplera np NI kontakt, to tam masz time machine 1 i 2 i jeszcze pare wbudowanych efektow), 2ga rzecz to tak jak juz napisalem wczesniej dac na wokal overdrive/distortion lekko, a 3cia sprawa to mozna uzyc excitera aby wyciagnac harmoniczne z brzmienia
ten bassdrum brzmi troche przytlumiony, mozliwe, ze jest na nim jakis kompresor/limiter nieodpowiednio ustawiony, a jezeli nie ma to bym proponowal sie nim jakos pobawic zeby efekt uderzenia wyostrzyc
a co do reszty to brzmi ok, nic zlego sie nie rzuca w uszy
no i teraz muzycznie moze jednak cos napisze... chociaz nie slucham na codzien tak ostrej muzy, to musze przyznac, ze wyczulem tam jakis klimat/przekaz w aranzacji i dosyc rytmiczne sekwencje dzwiekow, takze jak na takie cos to jest chyba dobrze | _________________ >> http://www.myspace.com/racidproductions
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 31 Mar 2007 Wiek: 36 Posty: 2740 (0,39/dzieñ) Piwa: 58 Sk±d: Berza, Ruda Åšl  | Wys³any: 24-08-2009, 22:25 | #6
|
| ozesz Ty o widze ze mocno zapusciłes wlosy
dobra nuta ;] | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Pa¼ 2007 Wiek: 37 Posty: 255 (0,04/dzieñ) Piwa: 30 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 24-08-2009, 22:38 | #7
|
| Nie znam sie zabardzo na tak mocnych gatunkach, ale powiem szczerze, ze mi sie spodobal ten kawalek Zgadzam sie z Racidem, ze z tym vocalem jest cos nie tak, ale mysle ze to jest do poprawy, ale tekst jak zwykle wymiata Co do bassdrumu to dla mnie on brzmi bardzo dobrze, chociaz technicznie to nie mam az takiego skilla Ogolnie track mi sie spodobal co zadko sie zdarza w tego typu gatunkach muzyki Pracuj dalej Koko bo z kazdym Twoim kawalkiem zauwazam spory postep | _________________ I am what I play My beats fucks up your brain Bitch thats what I'm saying Don't you forget my name | |
| |
 | |
CiachO THE PROTOTYPES !!!

Informacje Do³±czy³: 29 Maj 2008 Wiek: 37 Posty: 3024 (0,45/dzieñ) Piwa: 642 Sk±d: Ruda ÅšlÄ…ska  | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 24 Lut 2008 Wiek: 33 Posty: 2 (0/dzieñ) Piwa: 0 Sk±d: wieluÅ„  | Wys³any: 25-08-2009, 14:07 | #9
|
| | "No właśnie" =D super kawałek | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzieñ) Piwa: 2350 Sk±d: z Ukrainy  | Wys³any: 25-08-2009, 14:42 | #10
|
| Kawałek zajebisty, ale wokalu kompletnie nie słychać na moim sprzęcie. Jakieś takie buczenie | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
| |