1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy. 2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ. 3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie. 4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne. 5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora. Wiecej!
Siema, mam parę pytań co do tych trzech rzeczy. Fajnie by było jak by zajrzał tu jakiś producent 1. Co to perkusji, to jak można polepszyć jej jakość? Pierwszy raz użyłem tyle perkusji w wałku ( niżej odsłuch jeszcze nie skończonego wała ). Zrobiłem na niej kompresje schiedam na snarze względem stopy, nie wiem dobry pomysł? Oczywiście ponakładane eq i filtry, ale coś mi w niej jeszcze brakuje.
2. Podczas grania kicka, zjechałem nim nagle trochę niżej ( 1:13 ) i też nie wiem, w sumie mi się podoba nawet, ale chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat
3. Pierw zrobiłem samą melodie ( 1:40 ) później robiłem od początku wszystko no i melo leżało sobie na końcu i jak do niej doszedłem to jakoś mi nie pasuję do reszty wałka i też nie wiem co o niej myśleć, nie jest jakoś za łagodna do reszty? Z góry dzięki za odpowiedzi !
1. Co to perkusji, to jak można polepszyć jej jakość?
Nie można, jak nie masz dobrego sampelka to sam jakości nie dodasz.
Dante napisa³/a:
Zrobiłem na niej kompresje schiedam na snarze względem stopy, nie wiem dobry pomysł? Oczywiście ponakładane eq i filtry, ale coś mi w niej jeszcze brakuje.
Chyba chodziło Ci o 'sidechain' 'Schiedam' to takie miasto w Holandii I tutaj trochę nie rozumiem bo nie wiem czy dałeś sidechain na snara żeby stopa go zjadała czy na stopę żeby bardziej wybić snara. Bo jak zrobiłeś to pierwsze to szczerze powiem, że to nie był dobry pomysł bo za każdym razem gdy gra kick z perką to wogóle jej nie słychać. Kick zjada ją właśnie przez sidechain.
Dante napisa³/a:
2. Podczas grania kicka, zjechałem nim nagle trochę niżej ( 1:13 ) i też nie wiem, w sumie mi się podoba nawet, ale chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat
Może być Weź wogóle przycisz kick tak o 1 decybel i tak jeszcze bass na kicku przycisz o kolejny decybel. Pamiętaj kick hsowy to nie tylko bass i punch, to nie house. A co do tej melodii to całkiem znośna.
Generalnie jak masz problem z wpasowaniem perkusji w mix to polecam zrobić tak żeby perka grała najgłośniej a później dostosuj głośność reszty dźwięków do niej.
No chodziło mi o sidechain, pomyłka Chciałem właśnie wyciągnąć tym sposobem snare, ale na nim ją zrobiłem, nie wiem czemu Zamienie na kicka od perki, którego chyba będę zmieniał no i spróbuję perke zostawić najgłośniej tak jak mówisz a resztę będę stopniowo ściszał, zobaczymy jak to wyjdzie
Edit Poprawiłem perkusje i ściszyłem tego kicka, moim zdaniem jest trochę lepiej
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu: Wy¶wietleñ: 1219 Odpowiedzi: 2 Odwiedzin z google: 39