| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 05 Lut 2014 Wiek: 35 Posty: 8 (0/dzieñ) Piwa: 0 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 12-02-2015, 18:16 Pomoc | #1
|
| Siema, zaczynam swoją przygodę z Fl'em i potrzebuję kilku odpowiedzi na moje pytania, które mogą wydawać się może śmieszne, czy oczywiste, ale jak piszę dopiero się wszystkiego uczę, kompletuję wtyczki, nie stawiam kawałka od razu, każdą wtyczką bawie się całymi dniami patrząc co daje, lecz jak wiadomo za dużo z nich na razie nie wykręce, gdyż po prostu nie umiem, ale nie ukrywam że coś tam zaczyna wychodzić Co do pytań to będą one właśnie o wtyczki, którą kick, którą leady, którą screehe. Oglądam wiele tutoriali w necie i kilka wtyczek załatwiłem, może wypisze jakich do czego używam, może ktoś spojrzy i doradzi.
Kick- camelphat3, eks-9, izotopetrash 2 Leady- zebra2, toxic biohazard. z3ta+ ( chciałem jeszcze ściągnąć Massive ale nie mogę znaleźć) Screech- sylenth1
Do tego wiadomo jakieś fabfiltery, eq i reszta podstawowych wtyczek. Dobrze dopasowałem wtyczki do elementów? Pozdrawiam | _________________ HarDTripMusic | |
| |
 | |
|
BEBE a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2010 Wiek: 33 Posty: 1268 (0,22/dzieñ) Piwa: 416 Sk±d: Radom  | Wys³any: 12-02-2015, 19:44 | #2
|
| do leadów i sreechy możesz spokojnie tych samych wtyk używać tylko wystarczy się nauczyć jak masz fl'a to praktycznie wszystkie delaye, reverby, kontrolery stereo i kompresory masz ja osobiście jeśli chodzi o robienie dźwięków staram się nie ograniczać i jeśli ktoś poleci jakąś wtyke to ściągam i sprawdzam bo a nóż może to będzie moja nowa ulubiona wtyka generalnie start dobry | _________________

mój saundklaud | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 26 Gru 2011 Wiek: 32 Posty: 1194 (0,22/dzieñ) Piwa: 1013 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 12-02-2015, 19:56 | #3
|
| Co do kompresorów to byłbym uważny, jest dużo lepszych od FLowskich Wtyczki skompletowałeś dobre, Massiva idzie znaleźć, do Leadów jak i Screechów polecam Massiva i Sylenth 1 ale zerknij też (jeżeli chcesz kminić leady) na PoiZone (demo chyba w FLu), Predatora i Gladtiatora, fajne wtyki, dobry sztos idzie z tego otrzymać.
Co do wtyczek do kicku to z czasem i tak trafisz na swą ulubioną po przejściu przez MicroTonica, Eks-9, Drumazona, Junglista, Hydrę i wiele wiele innych | _________________ https://www.facebook.com/Regainmusic | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Lut 2014 Wiek: 35 Posty: 8 (0/dzieñ) Piwa: 0 Sk±d: Katowice  | Wys³any: 12-02-2015, 20:05 | #4
|
| A wiesz może co mi się stało z camel phatem? http://oi57.tinypic.com/2r71x7s.jpg Nic nie nacisnąłem i po odpaleniu wtyczki od razu tak jest.
Edit/ dobra ogarnąłem co do tematu to dzięki za odpowiedzi, może jeszcze jakieś rady dla początkujących? A jak czegoś nie będę wiedział to będę pytał.
[ Dodano: 13-02-2015, 18:13 ] ZrobiÅ‚em dzisiaj swój pierwszy kick. Rzuci ktoÅ› okiem i doradzi co źle robiÄ™? http://www39.zippyshare.com/v/lyllXd68/file.html | _________________ HarDTripMusic | | Ostatnio zmieniony przez HarDTrip 13-02-2015, 18:14, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
 | |
| |