Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: kick, lead itp

Pomoc
Autor Wiadomo¶æ
HarDTrip 

Informacje
Do³±czy³: 05 Lut 2014
Piwa: 0
Sk±d: Katowice

Wys³any: 12-02-2015, 18:16   Pomoc #1

Siema, zaczynam swoją przygodę z Fl'em i potrzebuję kilku odpowiedzi na moje pytania, które mogą wydawać się może śmieszne, czy oczywiste, ale jak piszę dopiero się wszystkiego uczę, kompletuję wtyczki, nie stawiam kawałka od razu, każdą wtyczką bawie się całymi dniami patrząc co daje, lecz jak wiadomo za dużo z nich na razie nie wykręce, gdyż po prostu nie umiem, ale nie ukrywam że coś tam zaczyna wychodzić :) Co do pytań to będą one właśnie o wtyczki, którą kick, którą leady, którą screehe. Oglądam wiele tutoriali w necie i kilka wtyczek załatwiłem, może wypisze jakich do czego używam, może ktoś spojrzy i doradzi.

Kick- camelphat3, eks-9, izotopetrash 2
Leady- zebra2, toxic biohazard. z3ta+ ( chciałem jeszcze ściągnąć Massive ale nie mogę znaleźć)
Screech- sylenth1

Do tego wiadomo jakieś fabfiltery, eq i reszta podstawowych wtyczek. Dobrze dopasowałem wtyczki do elementów? Pozdrawiam

BEBE 
a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2010
Piwa: 416
Sk±d: Radom

Wys³any: 12-02-2015, 19:44    #2

do leadów i sreechy możesz spokojnie tych samych wtyk używać tylko wystarczy się nauczyć
jak masz fl'a to praktycznie wszystkie delaye, reverby, kontrolery stereo i kompresory masz
ja osobiście jeśli chodzi o robienie dźwięków staram się nie ograniczać i jeśli ktoś poleci jakąś wtyke to ściągam i sprawdzam bo a nóż może to będzie moja nowa ulubiona wtyka
generalnie start dobry

mój saundklaud

Regain 

Informacje
Do³±czy³: 26 Gru 2011
Piwa: 1013
Sk±d: WrocÅ‚aw

HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 12-02-2015, 19:56    #3

Co do kompresorów to byłbym uważny, jest dużo lepszych od FLowskich :D
Wtyczki skompletowałeś dobre, Massiva idzie znaleźć, do Leadów jak i Screechów polecam Massiva i Sylenth 1 ale zerknij też (jeżeli chcesz kminić leady) na PoiZone (demo chyba w FLu), Predatora i Gladtiatora, fajne wtyki, dobry sztos idzie z tego otrzymać.

Co do wtyczek do kicku to z czasem i tak trafisz na swą ulubioną po przejściu przez MicroTonica, Eks-9, Drumazona, Junglista, Hydrę i wiele wiele innych :D

HarDTrip 

Informacje
Do³±czy³: 05 Lut 2014
Piwa: 0
Sk±d: Katowice

Wys³any: 12-02-2015, 20:05    #4

A wiesz może co mi się stało z camel phatem? http://oi57.tinypic.com/2r71x7s.jpg Nic nie nacisnąłem i po odpaleniu wtyczki od razu tak jest.

Edit/ dobra ogarnąłem :D co do tematu to dzięki za odpowiedzi, może jeszcze jakieś rady dla początkujących? :D A jak czegoś nie będę wiedział to będę pytał.

[ Dodano: 13-02-2015, 18:13 ]
Zrobiłem dzisiaj swój pierwszy kick. Rzuci ktoś okiem i doradzi co źle robię? :D
http://www39.zippyshare.com/v/lyllXd68/file.html
Ostatnio zmieniony przez HarDTrip 13-02-2015, 18:14, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1339
Odpowiedzi: 3
Odwiedzin z google: 38
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: