Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: dmind'a, hold, przyjaciela, zmarlego

Hołd D-Mind'a dla zmarlego przyjaciela
Autor Wiadomo¶æ
lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942
Sk±d: Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 27-01-2014, 14:07   HoÅ‚d D-Mind'a dla zmarlego przyjaciela #1

D-Mind na swoim Facebooku napisał:

Last week i received the devastating news that one of my close friends, Michael, had passed away at the far too young age of 22.

Michael was a true hardstyle partylover and a great guy, and he supported my passion from the very start.

After hearing this news i received a request by his family, if i could create a special track just for him. I said yes without hesitation and put hours and hours of work into this project. I felt truly honored.

This morning, the track was heard during the ceremony accompanied with a video, which was truely beautiful and touching.

This night i played at Delusion, in the "Paard van Troje". I talked with the organization, BML Events, if i could open with this track as dedication, and to have the crowd put their lighters up and show their respects. They fully backed me up and so it happened.

It was a wonderful moment and it shows that once again, their is a deep bond shared between hardstyle lovers.

Thanks you everyone. You will soon hear more info about this track.

Rest in peace Michael, i'll never forget you.

Moje tłumaczenie:
W ostatnim tygodniu otrzymałem wiadomość, że mój bliski przyjaciel, Michael, odszedł w wieku 22 lat.

Michael byÅ‚ prawdziwym fanem hardstyle’u i Å›wietnym facetem, który wspieraÅ‚ mojÄ… pasjÄ™ od samego poczÄ…tku.

Po usłyszeniu tej przykrej informacji, rodzina Michaela zapytała czy mógłbym zrobić specjalny utwór dla niego. Zgodziłem się bez wahania i spędziłem wiele godzin w studiu nad tym projektem. Czułem się naprawdę zaszczycony.

Dzisiejszego ranka, track został odtworzony przy akompaniamencie filmu na cześć zmarłego podczas pogrzebu.

Dzisiejszej nocy grałem na Delusion. Zapytałem organizatora, BML Events, czy mógłbym rozpocząć seta od dedykacji i zagrania tego utworu, żeby ludzie mogli podnieść w górę zapalniczki i okazać swój szacunek zmarłemu. W 100% mnie poparli i tak się stało.

To byÅ‚ wspaniaÅ‚y moment, który po raz kolejny pokazaÅ‚, że jest głęboka więź miÄ™dzy fanami hardstyle’u.

Dziękuję wam wszystkim. Niedługo podam więcej informacji na temat tego utworu

Spoczywaj w pokoju Michael, nigdy CiÄ™ nie zapomnÄ™.

Track, o który mowa:

Link
Ostatnio zmieniony przez lamborghini17 27-01-2014, 14:08, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

SoTeS 
Go Fuckin' Raw!

Informacje
Do³±czy³: 18 Pa¼ 2012
Piwa: 178
Sk±d: Katowice

Wys³any: 27-01-2014, 16:44    #2

Nie żebym się czepiał, ale nie potrafię sobie wyobrazić żeby na pogrzebie leciał Hardstyle tym bardziej na prośbę własnych rodziców. Nasuwa się pełno złych, nie odpowiednich tekstów czarnego humoru które można by na ten temat dopowiedzieć, ale nie będę tego robił, niech zrobi to ktoś inny :]
Szkoda synka, w tak młody wieku umrzeć to naprawdę przejebana sprawa. Wiadomo chociaż na co zmarł czy tylko tyle zostało podane do informacji publicznej co napisałeś?

lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942
Sk±d: Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 27-01-2014, 16:52    #3

Dokładnych przyczyn śmierci nie podano.
A wiesz, ja nie widzę nic złego w puszczeniu takiego tracka na moim pogrzebie, szczególnie jeśli hardstyle dużo dla mnie znaczył. Skoro ten typ muzyki lubiłem to chciałbym żeby właśnie taki się ze mną kojarzył. Bo dlaczego koniecznie muszą mi śpiewać "Dobry Jezu, a nasz Panie..." skoro to dla mnie niewiele znaczy. Bywają takie utwory, które ma się wrażenie, że są napisane dokładnie pod Ciebie.
Tak samo w tym przypadku, wątpię żeby komukolwiek to przeszkadzało, zwłaszcza, że track D-Mind'a nie jest zbytnio imprezowy. No i pamiętaj, że to Holandia. Tam ludzie są bardziej tolerancyjni i mniej konserwatywni. Im nie przeszkadza przerobienie starego kościoła na klub. Poza tym może u nich nie ma tradycji grania na pogrzebach tych samych pieśni.

Podziêkowali:BEBE, netya, Fast Finger
SoTeS 
Go Fuckin' Raw!

Informacje
Do³±czy³: 18 Pa¼ 2012
Piwa: 178
Sk±d: Katowice

Wys³any: 27-01-2014, 17:17    #4

lamborghini17 napisa³/a:
Dokładnych przyczyn śmierci nie podano.
A wiesz, ja nie widzę nic złego w puszczeniu takiego tracka na moim pogrzebie, szczególnie jeśli hardstyle dużo dla mnie znaczył. Skoro ten typ muzyki lubiłem to chciałbym żeby właśnie taki się ze mną kojarzył. Bo dlaczego koniecznie muszą mi śpiewać "Dobry Jezu, a nasz Panie..." skoro to dla mnie niewiele znaczy. Bywają takie utwory, które ma się wrażenie, że są napisane dokładnie pod Ciebie.
Tak samo w tym przypadku, wątpię żeby komukolwiek to przeszkadzało, zwłaszcza, że track D-Mind'a nie jest zbytnio imprezowy. No i pamiętaj, że to Holandia. Tam ludzie są bardziej tolerancyjni i mniej konserwatywni. Im nie przeszkadza przerobienie starego kościoła na klub. Poza tym może u nich nie ma tradycji grania na pogrzebach tych samych pieśni.

Zgadzam siÄ™ z TwojÄ… wypowiedziÄ…, to po prostu wszystko wina Tuska.

Daron37 
HARDróżnik

Informacje
Do³±czy³: 29 Mar 2007
Piwa: 2350
Sk±d: z Ukrainy

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 27-01-2014, 18:50    #5

Jakby na moim pogrzebie leciał hardstyle, to bym wstał, wyłączył i wrócił do trumny.

Podziêkowali:hayer86, spoxxxx, LeD, BEBE, BD.Lukash, armyofhardcore, netya, Ivanow, aDi1188, Sidelnikov, Q-DC__, Regain, Grzybek, Xearo, HardStylerz224
SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 27-01-2014, 20:52    #6

W sumie to nie pierwszy taki track, wielkim hitem okazał się track który RAM(ex Bas & Ram) poświęcił swojej zmarłej żonie:

Link

A czy to coś złego na pogrzebie, ciężko mi powiedzieć bo to zupełnie inna kultura. Tak jak ostatnio M. Wojciechowska miała jakiś odcinek z ludźmi mieszkającymi na cmentarzu ;) To co u nas nie przejdzie, gdzies indziej jest normalne. Szczególnie, jesli było to na prośbę rodziców zmarłego, a to oni powinni mieć najwięcej do powiedzenia w tej sprawie :)

Podziêkowali:BEBE, DJ Mike
armyofhardcore 

Informacje
Do³±czy³: 05 Gru 2010
Piwa: 826
Sk±d: Oslo

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 27-01-2014, 21:30    #7

U nas kremacja jest jeszcze kontrowersyjna a co dopiero cos takiego. W kulturze Slowian bylo tez chowanie na nieco wesolo (tryzna). Kawalki ala tribute dla kogos to tez zadna nowosc a czasami lepiej sie sprzedaja, dodaje dramaturgii ;)

A tak troche zartobliwie, troche terroru i nacieranie twarzy mozgiem, czemu nie hahahaha http://www.polskatimes.pl...,1,id,t,sa.html

DJ Mike 
RAW HARDSTYLE!

Informacje
Do³±czy³: 20 Lut 2010
Piwa: 581
Sk±d: Starachowice

Wys³any: 28-01-2014, 00:05    #8

Moim zdaniem poprostu jest tak ze jaki kraj taki obyczaj.... U nas takie coś okazało by sie zniewagą zmarłego i całą resztą negatywnych opinii... Niektórzy po śmierci życzą sobie by ich ciało skremować, inni by oddac ich na organy a tam np ktos może chciec by po jego śmierci stworzono o nim kawałek... Napewno to nie jest nic złego... Co do samego tracka brzmi on własnie tak by przypominał nam tego kogoś a w tym przypadku Michaela... Gratki dla D-Minda i wielki szacunek że tak oddał hołd zmarłemu przyjacielowi...

SchizeQ napisa³/a:
W sumie to nie pierwszy taki track, wielkim hitem okazał się track który RAM(ex Bas & Ram) poświęcił swojej zmarłej żonie:

Miałem własnie o tym pisać ale widze Schizeq mnie uprzedził... Wrzucam wam filmik gdzie RAM zagrał swój specjalny track 1-szy raz po to by pokazać wam że chodzi tu o uczucia a nie tylko o muzyke... Sam musze przyznać że łezka kręci mi sie w oku słysząc ten track... :cry: :cry:

Link
27.04.2015 Superizsed Kingsday
19-21.06.2015 - Defqon1
18.08.2015 - Decibel Outdoor
31.12.2015 - Freaqshow

armyofhardcore 

Informacje
Do³±czy³: 05 Gru 2010
Piwa: 826
Sk±d: Oslo

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 28-01-2014, 00:46    #9

DJ Mike napisa³/a:
Wrzucam wam filmik gdzie RAM zagrał swój specjalny track 1-szy raz po to by pokazać wam że chodzi tu o uczucia a nie tylko o muzyke... Sam musze przyznać że łezka kręci mi sie w oku słysząc ten track.

Uczucia, jak zobaczysz kogos znajomego, z rodziny martwego to sobie wtedy mozemy pogadac.... Przejmujecie sie jakims kawalkiem a tyle ludzi, dzieci umiera na codzien i co ... wszyscy to maja w powazaniu? Tysionce nowych utworów są przeciez... Wszyscy tak jak i JA, zyjemy i bawimy sie swoja codziennoscia. A moze typ sie przecpal... i co, wtedy jego blad.

Podziêkowali:Ivanow, Q-DC__
DJ Mike 
RAW HARDSTYLE!

Informacje
Do³±czy³: 20 Lut 2010
Piwa: 581
Sk±d: Starachowice

Wys³any: 28-01-2014, 00:57    #10

armyofhardcore napisa³/a:
szyscy tak jak i JA, zyjemy i bawimy sie swoja codziennoscia. A moze typ sie przecpal... i co, wtedy jego blad.

No może i tak ale to bardzo brutalna diagnoza pozatym nie wydaje mi sie by jego rodzice chcieli by zrobiono dla niego track wiedząc że przećpał sie... ^^' Wywołanie tego ze dziecko w Afryce ginie co 3 sec nie ma najmniejszego sensu bo niestety taka jest kolej rzeczy na którą nic nie poradzimy... :/ Zresztą po co zaglądać do Afryki jak na naszym podwórku ludzie zamarzają z zimna co noc i nikt nie chce im pomóc... To smutne i bardzo brutalne no ale co my biedni Polacy możemy na to poradzić? :/ Każdy patrzy tylko na siebie i z reguły ma w dupie na to co sie dzieje dookoła... :/ Możecie mnie hejtować za to co mówie ale takie jest moje zdanie a forum jest po to by własnie je wyrazić...

armyofhardcore napisa³/a:
Tysionce nowych utworów są przeciez...

Nie to że sie czepiam czy cos ale rażą mnie w oczy błędy ortograficzne... TYSIĄCE panie armyofhardcore ;D
27.04.2015 Superizsed Kingsday
19-21.06.2015 - Defqon1
18.08.2015 - Decibel Outdoor
31.12.2015 - Freaqshow

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1474
Odpowiedzi: 19
Odwiedzin z google: 99
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: