Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy.
2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka.
3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastpny temat

Tagi tematu: 2527.07.2014, festival, kolobrzeg, sunrise

Przesunity przez: ROoZi
27-07-2014, 20:37
25-27.07.2014 - Sunrise Festival,Kołobrzeg
Autor Wiadomo
Piekarz 

Informacje
Doczy: 13 Sty 2012
Piwa: 363
Skd: Starachowice

$ wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 23-11-2013, 21:51   25-27.07.2014 - Sunrise Festival,Kołobrzeg #1

Bilety: 1 marca 2014
Więcej informacji wkrótce...
https://www.facebook.com/events/338098273003682/
W przyszłym roku chciałbym zobaczyć jak to wygląda może uda się zaliczyć tą naszą imprezkę zobaczymy ;) :DD

lamborghini17 

Informacje
Doczy: 10 Mar 2013
Piwa: 942
Skd: Warszawa

$ wspomagacz (Ilo: 2)

Wysany: 25-11-2013, 15:15    #2

Byłem na dwóch poprzednich edycjach i jeśli nadal będzie to szło w tą stronę to więcej się nie wybiorę. Mimo, że są tam artyści, których prawie nie słucham to wybierałem się na Sunrise, bo i tak się dobrze bawiłem i był to dobry pretekst do wybrania się nad morze. Jednak na ostatniej edycji muzyka była tak ogłupiająca, że nie wiedziałem co mam ze sobą robić.
Największym hitem była Martin Garix - Animals. Ja po prostu nie mogę znieść takiej odmóżdżającej muzyki. Przecież to jest jeden dźwięk i drop. Ogólnie big roomy według mnie nie nadają się do niczego. Jeśli w następnym roku też nie będzie w ogóle trance to rezygnuję. W tym samym terminie jest Audioriver więc jeśli chcę po prostu pójść na jakikolwiek event to mam alternatywę. Albo odwiedzę Elektrocity. 2012 wspominam dobrze, bo były różnorodne gatunki. Tegoroczną edycję ratowali Dada life i Showtek, bo czego oni by nie zagrali, i tak robią takie show, że ich set musi się podobać.

wolfen88 
EHs NU&Raw Style

Informacje
Doczy: 15 Gru 2009
Piwa: 608
Skd: Zabrze / Chorzów

$ wspomagacz (Ilo: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 27-11-2013, 22:39    #3

Na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się i też wybrał Electro City albo Audioriver! O wiele górują nad tą imprezą.
A prawdziwy Sunrise Festival to jest w Belgii. Tegoroczna edycja w BE powaliła na kolana naszą polską.
11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice.
Ostatnio zmieniony przez wolfen88 27-11-2013, 22:41, w caoci zmieniany 1 raz  

lamborghini17 

Informacje

Wysany: 27-11-2013, 22:55    #4

Prawdopodobnie zwiedzę Electrocity. Zobaczę jeszcze jakie będą line upy.
Co do tego, że prawdziwy Sunrise jest w Belgii to się nie zgodzę. To była pierwsza Belgijska edycja tego festiwalu i jak dla mnie to nie powinni używać tej nazwy.
Nasz Polski Sunrise istnieje już 11 lat. Oczywiście, że wolałbym się wybrać na ten Belgijski, ale tylko dlatego, że taką muzykę lubię, a nie tą z Polskiej edycji.
Wiadomo, ze Belgowie mają większy rozmach, lecz jakby nie było, Sunrise to nasza marka i powinniśmy ją wspierać, bo to jedyny taki festiwal w Polsce. Żaden inny nie ma tak bogatego jak na nasze standardy line upu. Mimo, że nie interesuję się zbytnio tego typu muzyką to wiem, że są to gwiazdy światowego poziomu. co nasze to nasze i nikt nie powinien ujmować zasług Kołobrzegowi.

wolfen88 
EHs NU&Raw Style

Informacje

Wysany: 27-11-2013, 23:14    #5

No dokładnie, pierwsza edycja w Belgii i już załatwiła naszą edycję. Co do nazwy to nie wiem czy organizatorzy w Belgii dostali jakąś karę za podjębkę nazwy. Najwidoczniej mogli tak zrobić. Może gwiazdy światowego poziomu na naszej edycji i są ale co z tego skoro tam sama vixa na plaży. Tak w ogóle to byłoby ciekawiej i byłoby jeszcze większe zainteresowanie tą imprezą w PL gdyby postawili tam więcej scen z różnymi gatunkami muzycznymi coś jak na Global Gathering było :) Brakuje takich eventów w PL :( No ale mózgi nie pomyślą,taka organizacja.
W Belgii się nie pier..lili od razu dali parę scenek. Oglądałem całą weekendową transmisje Live,super to wyszło!
11.03.2016 - KINGS OF HARDSTYLE pres. Frequencerz & Renegade @ Energy 2000 Katowice.
Ostatnio zmieniony przez wolfen88 27-11-2013, 23:15, w caoci zmieniany 1 raz  

lamborghini17 

Informacje

Wysany: 27-11-2013, 23:26    #6

Vixa na plaży jest tylko w niedzielę rano na afterparty gdzie wstęp jest wolny. Wcześniejsze dni są w pełni kulturalne. A poza tym to jest po prostu wakacyjny, plażowy klimat, a nie żadna vixa. Muzyka też vixiarska nie jest.
Pewnego roku były dwie sceny, ale teren jest stosunkowo niewielki i nie ma tam miejsca na więcej. Mogliby się rozwinąć i coś zmienić, bo w stosunku do edycji z 2012 się cofnęli. Same big roomy i wszystko na jedno kopyto. Mimo to i tak mi się podobało, bo nie jeżdżę tam dla muzyki.

A tu potwierdzenie, że Sunrise nas reklamuje wśród innych narodów:

armyofhardcore 

Informacje
Doczy: 05 Gru 2010
Piwa: 826
Skd: Oslo

$ wspomagacz (Ilo: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 27-11-2013, 23:35    #7

Historia Sunrise jest nieco dluzsza niz 11 lat, zawsze pamietalem to jako urodziny Krisa haha Dobre stare dzieje i wypady do Kolobrzegu, juz nie pamietam nazwy tego fajnego klubu. Sam festiwal wcale taki najgorszy nie jest, LU ogolnie wypada w miare OK, ostatnimi czasy tez jest sporo dodatkowych rzeczy podobnie jak na Audioriver. Niestety byl, jest i bedzie festiwalem kojarzonym z manieczkami i typowymi polskimi klubami oraz blondynkami, karkami, zadymami i niezbyt przyjemna atmosfera. Tylko, ze to w klubach mozna spotkac wszedzie...

Sunrise BE nie porownywalbym tez bo to zupelnie inna bajka a nawet byly chyba jakies spory miedzy organizatorami o nazwe.

OT. A z wszystkich trzech wspomnianych aktualnie pod wzgledem muzyki wybralbym tylko Audioriver. Na Sunrise srednio no chyba, ze posiedziec na afterowej plazy. Electrocity poszlo w dol chociaz rewelacyjne miejsce i mialo sie okazje posluchac w kosciele thunderdomowych anthemow. Audioriver od strony muzycznej bardzo duzy plus ale organizacyjnie srednio.

[ Dodano: 27-11-2013, 23:42 ]
wolfen88 napisa/a:
większe zainteresowanie tą imprezą w PL gdyby postawili tam więcej scen z różnymi gatunkami muzycznymi coś jak na Global Gathering było :) Brakuje takich eventów w PL

wiec czemu Global Gathering upadl, gdzie to dawne Electrocity, Creamfields i z tutejszych klimatow Toxicator ... tych przykladow jest wiecej i chyba nie tylko na scenie hard.

wolfen88 
EHs NU&Raw Style

Informacje

Wysany: 27-11-2013, 23:52    #8

Skoro jest mało miejsca to zawsze można gdzieś przesunąć imprezę na większy obszar i dostawić z 2, 3 sceny dodatkowo. No ale widocznie organizatorzy tego nie widzą,nie potrzebują i dlatego odpycha mnie od tej imprezy,a moja noga tam nigdy nie postała i nie postanie. Można by chociaż wymieszać DJ na scenie reprezentujących różne style muzyczne. W PL eventy nie kończą się tylko (jak to większość organizatorów widzi) na Electro House,Trance,Techno... Jest wiele innych gatunków muzycznych,na które jest popyt a brakuje ich na eventach. Ludzie różnej muzyki słuchają.
Można się ze mną nie zgadzać,ale ja tak to właśnie odczuwam.

[ Dodano: 28-11-2013, 00:11 ]
armyofhardcore napisa/a:
wiec czemu Global Gathering upadl, gdzie to dawne Electrocity, Creamfields i z tutejszych klimatow Toxicator ... tych przykladow jest wiecej i chyba nie tylko na scenie hard.

Z tego co wiem to Global Gathering nie upadł z powodu małej frekwencji,bo frekwencja na każdej edycji dopisywała. Wiem,bywałem na imprezach.
Nawet na scenie The Sound Of Q-dance na,której początkowo spodziewano się małej frekwencji, a o dziwo namiot był prawie full pełny i oprócz nagłośnienia miał chyba najlepsze oświetlenie i vizualizacje. To też przyciągało w jakimś tam stopniu ludzi.
Nie pamiętam już teraz dokładnie, ale Global upadł jak zaczęli coś robić na Torze Poznań i z tego powodu przenosili go do Gdańska i od tamtej pory jakoś się nie odbywa. Czyli to nie wina frekwencji! Na pewno nie!
Electrocity odbywa się nadal,może z mniejszą frekwencją.Co do Creamfields się nie wypowiadam,bo nigdy tam nie byłem i to tez nie moje klimaty.
Co do Toxicatora to całkiem inna bajka. Wydaje mi się,że impreza miałaby większe zainteresowanie i powodzenie bytu gdyby na niej były też inne sceny z różnoraką muzyką. Największa frekwencja na Toxi była na Open Air. Można by było kontynuować tą edycję gdyby nie pretensje mieszkańców, którzy skarżyli się na hałas w parku chorzowskim.
Uważam,że to bardzo zaważyło na kolejne edycje (OPEN),które się już nigdy od tamtej pory nie odbyły,a mogłyby!
Ta edycja była jak najbardziej udaną i nie zdziwiłbym się gdyby na kolejnych (OPEN AIR),które by się odbyły - przyszło jeszcze więcej ludzi. Niestety u nas taka mentalność ludzi i o wszystko muszą się przyczepić,o każdy hałas i że spać się w nocy nie da :/

[ Dodano: 28-11-2013, 00:16 ]
armyofhardcore napisa/a:
mialo sie okazje posluchac w kosciele thunderdomowych anthemow.

??? Pierszo słysze?
Ostatnio zmieniony przez wolfen88 28-11-2013, 00:21, w caoci zmieniany 1 raz  

armyofhardcore 

Informacje
Doczy: 05 Gru 2010
Piwa: 826
Skd: Oslo

$ wspomagacz (Ilo: 4) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo: 1)

Wysany: 28-11-2013, 00:17    #9

wolfen88 napisa/a:
a moja noga tam nigdy nie postała i nie postanie. Można by chociaż wymieszać DJ na scenie reprezentujących różne style muzyczne.

nawet jakby RAW HS scene wstawili :) haha Co prawda nie ma takiej opcji ale tez nie ma takiego zainteresowania w PL wiec jest jak jest z tym festiwalem i wczesniej dobrze to podsumowano.

wolfen88 
EHs NU&Raw Style

Informacje

Wysany: 28-11-2013, 00:26    #10

armyofhardcore napisa/a:

nawet jakby RAW HS scene wstawili :) haha Co prawda nie ma takiej opcji ale tez nie ma takiego zainteresowania w PL wiec jest jak jest z tym festiwalem i wczesniej dobrze to podsumowano.

Hehe,wtedy to bym się nie zastanawiał tylko pakował,wsiadał w pociąg i jechał ;D
No ale wszyscy wiemy,że to unmöglich :| Dlatego napisałem już odgórnie,że moja noga tam nigdy nie postanie.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 uytkownikw czyta ten temat (1 Goci i 0 Anonimowych uytkownikw)
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wywietle: 2479
Odpowiedzi: 32
Odwiedzin z google: 152
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: