| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 05 Lut 2011 Wiek: 36 Posty: 2179 (0,38/dzieñ) Piwa: 144 Sk±d: siemianowice ?l?skie  | Wys³any: 02-09-2012, 13:35 ja zrobic bassline jeÅ›li chodzi o trance | #1
|
| robiÄ™ bassline do trance i nie wiem jakie jest metrum do tego nie robiÄ™ ht tylko trance | _________________ The darkest side of hardstyle is rawstyle! | | Ostatnio zmieniony przez sembero 03-09-2012, 12:45, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 02-09-2012, 19:32 | #2
|
| Postaram się rozpisać wszystko w miarę jasno. Każdy utwór muzyczny czy to muzyka klasyczna czy elektroniczna ma swoje metrum. Metrum czyli pewien porządek, układ dźwięków, schemat. Tak się składa że HS czy HT mają metrum 4/4. Dzięki temu Dj może bez problemy frazować kawałki. W przypadku elektroniki oznacza to że na jeden takt przypadają 4 uderzenia kicka. W fl'u chodzi o jeden pattern wstawiony do projektu. Aby zamknąć frazę musisz dać 4 lub 8 takie patterny lub takty. Ważne! Ilość fraz również musi być parzysta. Tak samo ilość taktów. Jeśli nie kumasz dalej o co kaman to włącz sobie jakikolwiek kawałek z HT czy hs i licz uderzenia kicka. Słuchaj co sie dzeje co 16 i 32 uderzenia kicka.
sembero, Twoja składania jest tak tragiczna że ciężko zrozumieć o co pytasz.
Bassline - układ kick + bass.
Jeśli coś źle napisałem niech mnie ktoś poprawi.
edit Jako że edytowaÅ‚eÅ› post to i ja edytuje. To co opisaÅ‚em tyczy siÄ™ również trance'u, zmienia siÄ™ tylko tempo kawaÅ‚ka. | | Ostatnio zmieniony przez ADEN 03-09-2012, 17:02, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
Podziêkowali: | BEBE, sembero |
Informacje Do³±czy³: 05 Lut 2011 Wiek: 36 Posty: 2179 (0,38/dzieñ) Piwa: 144 Sk±d: siemianowice ?l?skie  | Wys³any: 04-09-2012, 11:59 | #3
|
| | ADEN napisa³/a: | Postaram siÄ™ rozpisać wszystko w miarÄ™ jasno. Każdy utwór muzyczny czy to muzyka klasyczna czy elektroniczna ma swoje metrum. Metrum czyli pewien porzÄ…dek, ukÅ‚ad dźwiÄ™ków, schemat. Tak siÄ™ skÅ‚ada że HS czy HT majÄ… metrum 4/4. DziÄ™ki temu Dj może bez problemy frazować kawaÅ‚ki. W przypadku elektroniki oznacza to że na jeden takt przypadajÄ… 4 uderzenia kicka. W fl'u chodzi o jeden pattern wstawiony do projektu. Aby zamknąć frazÄ™ musisz dać 4 lub 8 takie patterny lub takty. Ważne! Ilość fraz również musi być parzysta. Tak samo ilość taktów. JeÅ›li nie kumasz dalej o co kaman to włącz sobie jakikolwiek kawaÅ‚ek z HT czy hs i licz uderzenia kicka. SÅ‚uchaj co sie dzeje co 16 i 32 uderzenia kicka.
sembero, Twoja składania jest tak tragiczna że ciężko zrozumieć o co pytasz.
Bassline - układ kick + bass.
Jeśli coś źle napisałem niech mnie ktoś poprawi.
edit Jako że edytowałeś post to i ja edytuje. To co opisałem tyczy się również trance'u, zmienia się tylko tempo kawałka. | ok dzięki | _________________ The darkest side of hardstyle is rawstyle! | |
| |
 | |
| |