Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: danej, imprez, miejscowosci, na, pomysl, promocje

Pomysł na promocję imprez w danej miejscowości
Autor Wiadomo¶æ
Destino 
image not found

Informacje
Do³±czy³: 18 Lip 2011
Piwa: 84
Sk±d: Kraków

Wys³any: 07-07-2012, 10:01   PomysÅ‚ na promocjÄ™ imprez w danej miejscowoÅ›ci #1

Witajcie. Nie wiem czy był już podobny temat, ale wydaje mi się, że nie. Jeśli bym się mylił, to proszę mnie poprawić.

Rozmyślając o ostatnich problemach z frekwencją na imprezach w klubach wpadłem na pewien pomysł. Nie wiem czy wypali, ale sądzę, że warto spróbować. Nie ma co ukrywać, że ważną rzeczą na każdej imprezie jest pełny parkiet, zatem trzeba w jakiś sposób działać, by to poprawić.

Główna idea, to wykorzystanie Facebooka. Wiem, że teraz fanpage są "płatne", więc może być to nieco trudniejsze niż chociażby miesiąc temu, ale na to też jest sposób, co opiszę później.

Znaczna część ludzi (uczestników) o imprezach harda dowiaduje się albo z HF albo z innego podobnej maści serwisu. Zauważmy też, że wśród naszych znajomych z pewnością znajdują się studenci, bądź osoby, które chociażby w luźny sposób związane są z hardami, czy to jako słuchacze, działacze czy DJe/producenci.

Idąc dalej tym tropem - warto w jakiś sposób zachęcić/zaprosić naszych znajomych, może akurat ktoś się skusi, a potem pójdzie taka fala informacji dalej i dalej. Myślę, że idealnym rozwiązaniem byłby fanpage na FB dla każdego (większego) miasta, bądź rejonu. Takowymi stronami opiekowaliby się np. DJe/producenci, którzy przekazywaliby informacje o wiodących imprezach tudzież innych przedsięwzięciach na scenie muzycznej danego miasta/rejonu/części Polski.

Teraz to, o czym wspomniałem na początku - opłaty fejschujowi. Opłatom podlegają (na razie) tylko i wyłącznie wysyłane wiadomości. Nie ma mowy o zdjęciach/grafikach, a co za tym idzie - część informacji mogłaby być przekazywana w innej formie niż ta tradycyjna, co też zapewne wpłynęłoby znacząco na zainteresowanie (np. fotki z imprez, krótka relacja etc.).

Myślę, że pomysł jest godzien rozważenia. Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat. Sądzicie, że coś takiego miałoby rację bytu? Moje zdanie jest takie, że każda forma promocji i reklamy jest dobra, jeśli jest tylko w odpowiedni (dla odbiorcy) sposób organizowana.

Regain 

Informacje
Do³±czy³: 26 Gru 2011
Piwa: 1013
Sk±d: WrocÅ‚aw

HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 07-07-2012, 12:23   Re: PomysÅ‚ na promocjÄ™ imprez w danej miejscowoÅ›ci #2

Ray Destino napisa³/a:
Myślę, że idealnym rozwiązaniem byłby fanpage na FB dla każdego (większego) miasta, bądź rejonu. Takowymi stronami opiekowaliby się np. DJe/producenci, którzy przekazywaliby informacje o wiodących imprezach tudzież innych przedsięwzięciach na scenie muzycznej danego miasta/rejonu/części Polski.

A ja myślę, że zlajkują poszczególne rejony Polski i tak te same osoby, które cały czas siedzą w Hardach i każdy rejon będzie miał dokładnie tych samych "lajkowiczów" :D

Kto chce ten będzie się zgłębiał w ten gatunek i w imprezy. Promocja może być ale internet nie jest zamkniętym miejscem i każdy może sobie wejść i znaleźć jakąś bibe pod warunkiem, że tylko chce.
Sam wiem, że we Wrocławiu odbywa się baaardzo dużo imprez organizowanych typowo undergroundowo - opuszczone miejsca, agregaty, sprzęt i jechana.
To, że nie ma frekwencji w klubach wcale nie oznacza, że ostrzejsze gatunki nie istnieją w Polsce. Sam doświadczyłem tego dzisiaj w nocy będąc w szpitalu we Wro - od 3 w nocy aż do 7:30 ktoś, nie wiem kto, napitalał Hardcore/Frenchcore/Terror przez całą noc. Czyli jest tutaj ktoś, kto kocha te gatunki tak samo jak my :D
I jeszcze raz powiem - to, że ludzie nie chodzą na imprezy nie świadczy o tym, że nie słuchają Hardów :)

Podziêkowali:korkizz
Destino 
image not found

Informacje
Do³±czy³: 18 Lip 2011
Piwa: 84
Sk±d: Kraków

Wys³any: 07-07-2012, 20:05    #3

Z tym, że ja w żadnym zdaniu nie napisałem, że ludzie nie słuchają hardów, a tym bardziej nie podważam tego, że gatunki takiej maści są powszechne w domach i rodzinach. Opisując ten pomysł miałem na celu wprowadzenie jakiejś większej reklamy jeśli chodzi o frekwencję. To, co napisałeś (dot. poszukiwań imprez) jest oczywiście prawdą, bo każdy może sobie na własną rękę czegoś poszukać, ale dlaczego by nie wyjść tej "reszcie" ludzi, którzy w takich dobrodziejstwach jak np. forum, czy inne serwisy poza FB nie uczestniczą?

Grzybek 

Informacje
Do³±czy³: 06 Lip 2009
Piwa: 833
Sk±d: ---

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 07-07-2012, 20:27    #4

Ale przecież większość imprez i tak jest reklamowana przez FB a i tak z tego co czytam frekwencja na HS'ach tylko w Energy dopisuje :P

prusio 

Informacje
Do³±czy³: 02 Cze 2012
Piwa: 129
Sk±d: Pzn

Wys³any: 08-07-2012, 10:02    #5

pewnie dlatego że Energy ściąga największe gwiazdy hs. nie jestem pewien, ale w kings of hardstyle pewnie coarsection, ani np. BD nigdy nie grali... Wiara woli pojechać na NU 200km od domu niż na porządny hs, który może być gdzieś w okolicy...

Podziêkowali:menel22, Kogeki
Regain 

Informacje
Do³±czy³: 26 Gru 2011
Piwa: 1013
Sk±d: WrocÅ‚aw

HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 08-07-2012, 13:06    #6

Ray Destino napisa³/a:
To, co napisałeś (dot. poszukiwań imprez) jest oczywiście prawdą, bo każdy może sobie na własną rękę czegoś poszukać, ale dlaczego by nie wyjść tej "reszcie" ludzi, którzy w takich dobrodziejstwach jak np. forum, czy inne serwisy poza FB nie uczestniczą?

Ale dla mnie to i tak na dłuższą metę nie zda egzaminu. Imprezy są jedynie na Śląsku, miejscami na Pomorzu (tamte okolice) no i to chyba na tyle. Więc co, założysz Fanpage tylko dwóch "rejonów"? Poza tym założysz Fanpage dla nie wiem, woj. Dolnośląskiego, Kujawsko Pomorskiego i Podlaskiego i co tam będziesz zamieszczał jak tam nie ma imprez? XP

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 08-07-2012, 15:58    #7

1. https://www.facebook.com/PolishHardMusic - zalozylem to z mysla o takim promowaniu hardów w PL, ale nikomu sie nie chcialo tego robic i wszyscy mieli to w dupie. Jedynym wysilkiem jakim ktokolwiek sie wykazywał bylo wysylanie do mnie PW o tresci "wrzuc na PHM" z linkiem do LSDB.

2. https://www.facebook.com/Hardstyle.Bydgoszcz - jest fanpage, ale nie widze zeby imprezy w Bydgoszczy zakwitły, maja sie dalej tak samo.

3.
Grzybek napisa³/a:
z tego co czytam frekwencja na HS'ach tylko w Energy dopisuje
i nigdzie indziej nie bedzie dopisywac. Ludzie chca swiatełek, darmowych biletów, konkursów z hajsem do wydania na barze i gwiazd klasy triple A. Zreszta wiekszosc motłochu to ludzie ktorzy nie ida tam bo hardstyle. Czesto nawet nie wiedza kto gra(Enigmato = Showtek). I nawet tak sprawdzone i doswiadczone miejsca jak Megaclub nie sa w stanie zrobic konkurencji porządnej dla energy(w hardach, nie mowie o innych imprezach). Bo zeby sie ZWROCILO to trzeba biletów za 15zł(ojejujeju ale drogo) w liczbie kilkaset. Tylko nawet kilkaset biletów za 15 zł nie jest wystarczajace za gwiazde pokroju headhunterza. Bo nawet jak bedzie full klub to dalej za malo przy takiej cenie. Prosciej mowiac - typowo Mega niej est w stanie pomiescic tylu ludzi zeby sie impreza zwrocila przy dosc niskiej cenie biletów.

Podziêkowali:Regain, netya
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1309
Odpowiedzi: 6
Odwiedzin z google: 167
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: