Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: hs, preview, sfazyrefx

[HS] Sfazy-Ref!x (preview)
Autor Wiadomo¶æ
Sfazy 

Informacje
Do³±czy³: 31 Sie 2011
Piwa: 2
Sk±d: localhost

Wys³any: 31-08-2011, 21:16   [HS] Sfazy-Ref!x (preview) #1

Witam:) Jestem nowym forumowiczem, chciałem podzielić sie z wami nowym demem i gdzies sie zapromować ^^ Reszta materiału na moim kanale YT.Pozytywnego odbioru.

Link
[/youtube]
Ostatnio zmieniony przez Sfazy 31-08-2011, 21:19, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 31-08-2011, 22:47    #2

Według mnie mix jest słaby. Wszędzie za dużo reverba. Kick też średni ale ten na początku nawet daje rade jakby go poprawić. W 0:20 jest tako one schot brzmi on okropnie. Build mi się podoba. Ale całość wypada blado. Ten reverse kick tez jakoś kiepsko wyszedł. Natomiast bardzo mi sie podobają soundy na buildzie. Naprawdę są kozak. Jeśli to nie sample albo jakieś presety to szacun :) Przesłuchałem jeszcze dwa kawałki od Ciebie i melodie które tworzysz pomimo że są lajtowe są miłe dla ucha. Zakładam że sam je układasz, za to tez należy się wielki plus. Wokal jak dla mnie na minus.

Serio ten taki "pływający" dźwięk coś jak by syrena na buildzie jest genialny :D A co tam, jeszcze raz napisze że build jest bardzo dobry :D Ciekawie jest zrobiony build :)

Jeśli masz na masterze jakiś limiter, EQ, soundgoodlizer, reverb, chorus czy coś innego to to wywal. Na master daj izotope ozone dla poprawy jakości tracka. Używaj tez jakiś drumów. Bo pod tym względem bieda. Słyszałem tam tylko całkowicie stłumiony talerz perkusyjny. Przez cały track przeplatają się chyba trzy dźwięki (chodzi te leady na których są ułożone melodie) Daj je wszystkie na jeden reverb. Czyli: nowy kanał w mikserze np 10, ustawiasz tam reverb i delay, klikasz na kanał z dźwiękiem który chcesz podpiąć i na kanale z tym reverbem przekręcasz wajchę na samym dole. Piszę to gdybyś nie wiedział o co chodzi.

Pracuj ciężko :piwo:

edit
aha i ja bym tego hardstyle'm nie nazwał :)
Ostatnio zmieniony przez ADEN 31-08-2011, 23:35, w ca³o¶ci zmieniany 4 razy  

Sfazy 

Informacje

Wys³any: 31-08-2011, 23:19    #3

Dzieki za szczery i wyczerpujący komentarz Aden.Co do samego kawałka, z góry założyłeś że używam FL? no i słusznie :) Na masterze nie ma nic prócz iOzone4.Reverb, delay itd z osobna ustawiane na efektach z wtyczek (praktycznie wszystko w kawałku jest generowane) ale zobacze jak to zatrybi z jednym ustawieniem Rev. i delay (wiem o co chodzi spoko:P).Sam track jeszcze jest w budowie, a obecna wersja już się rożni od tej z YT, chodz jak ja to mówie są pierdoły do poprawy, słusznie.
Hardstylem' tez bym tego nie nazwał ;] bynajmniej nie zakładam z góry iż ma to być hs, lubie wnosić coś nowego i eksperymentować pod kątem hs albo poprostu gdzieś tam po drodze taki styl sie wykreował, ktory mam nadzieje bedzie sie podobał na dłuższą mete.
Niech moc bedzie z wami ;]

Chaotic Spirit 
Unleash your spirit!

Informacje
Do³±czy³: 11 Sie 2011
Piwa: 135
Sk±d: GdaÅ„sk

Wys³any: 01-09-2011, 09:08    #4

Własnego kicka nie łaska stworzyć? :) Nie wiem jak z buildem bo ale na main parcie masz rip kicka :)

Sfazy 

Informacje

Wys³any: 01-09-2011, 16:59    #5

Hymm nie wiem jak to napisać, wrzucając utwór tutaj byłem nastawiony na odbiór ogólny dla ucha, a nie rozpruwanie na bebechy :D w 80% korzystam z własnych kick'ów w swoich utworach i nie ukrywam że czasami skorzystam z sampla jeżeli całości nada lepszego brzmienia dla lepszego efektu koncowego no ale to żadkość.Tak na temat kick'ów to używam JBM After shock 2, Gabber master, Hardcore kicks i Sytrusa;]

Chaotic Spirit 
Unleash your spirit!

Informacje

Wys³any: 01-09-2011, 17:52    #6

Sfazy napisa³/a:
w 80% korzystam z własnych kick'ów w swoich utworach i nie ukrywam że czasami skorzystam z sampla jeżeli całości nada lepszego brzmienia dla lepszego efektu koncowego no ale to żadkość.

Akurat ten to Rip i nie masz się co sprzeczać, bo słychać.

Siders 
Nu & Raw Style

Informacje
Do³±czy³: 20 Sie 2008
Piwa: 21
Sk±d: Kraków

Wys³any: 01-09-2011, 18:25    #7

Chaotic Spirit, co prawda to prawda wsumie co nas to interesuje czy on uzyl sampla czy zrobil wlasny dzwiek ?

Chaotic Spirit 
Unleash your spirit!

Informacje

Wys³any: 01-09-2011, 20:17    #8

Siders napisa³/a:
Chaotic Spirit, co prawda to prawda wsumie co nas to interesuje czy on uzyl sampla czy zrobil wlasny dzwiek ?

Kreatywność się liczy, bez tego nie wyrobi sobie stylu. Bez dźwięków, kicków, leadów etc. Chciałbyś jako producent, żeby ktoś używał czegoś, co Ty stworzyłeś i jeszcze bez Twojej zgody? :rotfl: Rozumiem sampla ewentualnie puncha, ale nie całego kicka, bez przesady, jeszcze nie edytowany w jakiś sposób tylko po prostu zpitchowany... :lol-sweat:

Jakby wyglądał świat hs'u jakby wszyscy producenci używali tych samych dźwięków i robili takie same tracki? No właśnie, dlatego każdy musi sobie wyrobić jakiś tam styl produkcji.

noisyboy 

Informacje
Do³±czy³: 19 Kwi 2008
Piwa: 660
Sk±d: Bytom

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 01-09-2011, 20:23    #9

To czemu teraz w tak popularnym RAW słychać cały czas ten sam kick robiony na tym samym schemacie ? Czemu Onshoty robione są przez wszystkich w ten sam sposób, tym samym schematem ? Czasami aż słychac na odległość kto korzysta z tutoriali z youtuba a kto próbuje w własny sposób wydobyć coś z Fla i VST.

Podziêkowali:Xearo, Sine-D, ADEN, koko123
Siders 
Nu & Raw Style

Informacje
Do³±czy³: 20 Sie 2008
Piwa: 21
Sk±d: Kraków

Wys³any: 01-09-2011, 20:35    #10

Chaotic Spirit, Chodzi mi wlasnie np. o kick a nie odrazu o caly kawalek,zle mnie zrozumiales , clap,snare,kick,fxy o tym pisze a nie o tym zeby ustawiac sampel basu na notach :)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1954
Odpowiedzi: 12
Odwiedzin z google: 262
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: