| |
| Autor | Wiadomość |
Informacje Dołączył: 06 Lut 2011 Wiek: 32 Posty: 149 (0,03/dzień) Piwa: 71 Skąd: MikoĹĂłw  | Wysłany: 20-06-2011, 18:06 Sine-D - No Name | #1
|
| | Artist.....: Sine-D Title......: No Name Year.......: 2011 Genre......: Hardstyle Quality....: 320 kbps Size.......: 14.0 MB Playtime...: 06:07 min |
http://www16.zippyshare.com/v/14138645/file.html
No i oto mĂłj kolejny traczek, prosze o komentarze co jest zle a co dobrze | | Ostatnio zmieniony przez Sine-D 21-06-2011, 12:54, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
Podziękowali: | Sektum |
|
Informacje Dołączył: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzień) Piwa: 616 Skąd: ChrzanĂłw  | Wysłany: 24-06-2011, 22:45 | #2
|
| Melo ma faĹsze. Kick lichutki. ZresztÄ
bardzo jest tĹumiony przez ten scratche. Natomiast rid kompletnie znika pod tym scratchem. Musisz wydzieliÄ czÄstotliwoĹci dĹşwiÄkom, ukĹadaÄ je w panoramie. Inaczej jak wszystko gra w jednym miejscu to robi siÄ z tego mega kaszanka. Mam nadzieje Ĺźe bassdrum jest w dwĂłch samplach. Na subie obniĹź trochÄ wysokie czÄstotliwoĹci a podbij niskie. To doda trochÄ mocy. Nie potrzebnie kick skacze po notach. A jeĹli juĹź to powinien schodziÄ w dĂłĹ. WyĹźsza nota brzmi okropnie. Przez to main part jest co tu duĹźo mĂłwiÄ, bardzo sĹaby. Lead ma mainie ma coĹ nie tak z reverbem, chyba za duĹźe Dry ustawiĹeĹ. Od 3:10 nie wiem co ten pogĹaĹniajÄ
cy lead robi ale to teĹź jest na minus. Na sto procent przekroczyĹ 0 db. Wg mnie wyciszane leady brzydko brzmiÄ
, lepiej zjechaÄ filtrem. Wywal wszystkie comresory z kanaĹĂłw tego jak siÄ nie wie lepiej nie uĹźywaÄ bo strasznego zamieszania robiÄ
w miksie. Pod sam koniec tracka (5:30) uĹźyĹeĹ oneshot, ten z reverbowany kick ktĂłry korzysta z bardzo niskich czÄstotliwoĹci a pod nim jest linia kickĂłw ktĂłre aĹź dudniÄ
od tych samych czÄstotliwoĹci, tak siÄ nie robi bo wszystko siÄ tĹumi. Na masterze obniĹź o 2 db.
Ale co ja tam mogÄ wiedzieÄ, przecieĹź nie mam na koncie mnĂłstwa wydanych vinyli. Dlatego nie sugeruj siÄ tym co piszÄ. Pracuj ciÄĹźko a na pewno bÄdÄ
tego efekty | | Ostatnio zmieniony przez ADEN 24-06-2011, 22:50, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
Podziękowali: | Sine-D |
Informacje Dołączył: 06 Lut 2011 Wiek: 32 Posty: 149 (0,03/dzień) Piwa: 71 Skąd: MikoĹĂłw  | Wysłany: 25-06-2011, 11:08 | #3
|
| DziÄki za komentarz
| ADEN napisał/a: | Ale co ja tam mogÄ wiedzieÄ, przecieĹź nie mam na koncie mnĂłstwa wydanych vinyli. Dlatego nie sugeruj siÄ tym co piszÄ. |
KaĹźdy komentarz sie liczy a jak widze masz doĹÄ duĹźÄ
wiedze na temat produkcji
| ADEN napisał/a: | | Mam nadzieje Ĺźe bassdrum jest w dwĂłch samplach |
Z 3 Hydr
| ADEN napisał/a: | Pracuj ciÄĹźko a na pewno bÄdÄ
tego efekty |
Nie martw sie bÄdÄ pracowaĹ bardzo ciÄĹźko wkoĹcu wakacje | | Ostatnio zmieniony przez Sine-D 25-06-2011, 11:15, w całości zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Dołączył: 20 Sie 2008 Wiek: 35 Posty: 190 (0,03/dzień) Piwa: 21 Skąd: KrakĂłw  | Wysłany: 25-06-2011, 13:44 | #4
|
| To terra ja
*nie pasuje mi punch na notach z tym screamem poniewaz do niczego nie nawiazuje. *na poczatku kawalka dales reverse bass to czemu pozniej dales inny punch na build ? *ogolnie strasznie gryzie w uszy ten punch powinnienes go dopracowac ewentualnie zrobic nowy bo psuje kawalek *na mainie nie slysze LEADU tylko PADS'y *nie wiem dlaczego ale ostatnio czepiam sie tylko punchow.
oceny nie daje bo dla mnie jest duzo poprawek do zrobienia. | _________________ Get Ready For The After Motherfucker ! http://www.facebook.com/p...236695316372742 http://www.youtube.com/us...rs?feature=mhee | |
| |
Informacje Dołączył: 19 Kwi 2008 Wiek: 42 Posty: 1352 (0,2/dzień) Piwa: 660 Skąd: Bytom  | Wysłany: 25-06-2011, 18:25 | #5
|
| Revbass i kick leca na tym samym paĹmie i nie ma tej "pompki" ktĂłra jest charakterystyczna dla takowego poĹaczenia. OdciÄcie pasma dla revbassu w granicach od 0 do 70 i podbicie o koĹo 120hz powinno pomĂłc no i obniĹźenie wysokiego pasma poniewaĹź wchodzisz za bardzo na pasmo hatĂłw i innych perkusyjnych dĹşwiÄkĂłw. Scratch jest nie najgorszy ale uĹoĹźenie jest nuĹźÄ
ce i to bardzo. Ten kick ktĂłry wchodzi na buildzie rĂłwnieĹź daje wiele do Ĺźyczenia. Po pierwsze masz za krĂłtkÄ
obwiednie co powoduje Ĺźe kick jest krĂłtki i nie ma powera. RadziĹ bym wydĹuĹźyÄ mu DECAY i bardziej go zdistowaÄ. Mainpart to juĹź jest masakra Panie kolego Lead jest sĹaby, mello rĂłwnieĹź. Nie przeszkadza Ci ten kick ? nie wydaje CI sie ze jest za wysoko usytuowany ? Najbardziej mi sie podobajÄ
onshoty, a tak to raczej nic OOOO na samym koĹcu siÄ pojawiĹa przyczyna czemu ten kick i bass tak ujowo brzmiÄ
SkrĂłÄ obwiedniÄ kickowi tak zeby nie nachodziĹ na revbass i zobaczysz róşnicÄ | _________________ www.myspace.com/noisyboypl | |
| |
Informacje Dołączył: 29 Sty 2011 Posty: 457 (0,08/dzień) Piwa: 100 Skąd: z DolnoĹlÄ
skiego  | |
| |
 | |
| |