Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposb pokojowy.
2. Cierpliwo i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzie. Czasami trzeba poczeka.
3. Czytaj uwanie posty. Staraj sie nie zadawa pyta ktre byo zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako e nie kady regulamin jest perfekcyjnym ideaem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- moe ukara ostrzeeniem uytkownika, jeeli uzna to za suszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisa na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastpny temat

Tagi tematu: 14th, 28.08.2011, birthday, frantic, koko, london, uk

Przesunity przez: ROoZi
27-08-2011, 19:45
28.08.2011 - Frantic 14th Birthday @ Koko, London, UK
Autor Wiadomo
Stelmach 

Informacje
Doczy: 09 Maj 2011
Piwa: 7
Skd: Łódź

Wysany: 30-05-2011, 12:59   28.08.2011 - Frantic 14th Birthday @ Koko, London, UK #1

W związku z tytułem tematu...
Cholernie dobry skład zawodowców na 14 edycji jednej z najlepszych imprez w UK. Pysznie zapowiada się Back2Back Phila Reynoldsa z Kevinem Energy, który tak świetnie pograł an Freeformation. Jest i mistrz Andy Farley i Cally Gage, Technikal i legenda Steve Hill. Obok gęste klimaty hard house, NRG i acid techno z megaproducentem ostatnich dwóch lat - Benem Stevensem z Fireball Rec. Pomimo wysokich cen biletów na samolot jak Bóg da i zdrowie pozwoli, może uda się zameldować na tej imprezie tak jak roczek temu :-) Jacyś chętni są?
3. Robbie Muir & Phil Reedy - Saturday [Mojo Music]
Ostatnio zmieniony przez ROoZi 30-05-2011, 14:34, w caoci zmieniany 1 raz  

Q-DC__ 
SRC

Informacje
Doczy: 21 Lut 2009
Piwa: 746
Skd: Oslo

$ wspomagacz (Ilo: 3)

Wysany: 30-05-2011, 13:11    #2

ten temat byś bardziej w Worldwide umieścił a nie w inne :D

ja napewno sie do londynu nie wybieram, nie znam nikogo z playerów :)

Stelmach 

Informacje

Wysany: 30-05-2011, 13:41    #3

Q-DC__ napisa/a:
ten temat byś bardziej w Worldwide umieścił a nie w inne :D

ja napewno sie do londynu nie wybieram, nie znam nikogo z playerów :)

Wstyd ;D To czołówka klimatów UK Hard: hard house, hard dance, NRG, hard trance, acid techno. Takie gwiazdy jak Andy Farley, Steve Hill, Kevin Energy grają i produkują już od 20 lat i ciągle prezentują doskonałą formę. Słowem mocno euforyczno-techniczne i energetyczne klimaty które współtworzyły obok d'n'b, rave, hardcore pod koniec lat '80 brytyjski underground.

Q-DC__ 
SRC

Informacje
Doczy: 21 Lut 2009
Piwa: 746
Skd: Oslo

$ wspomagacz (Ilo: 3)

Wysany: 30-05-2011, 13:45    #4

Stelmach napisa/a:
współtworzyły obok d'n'b, rave, hardcore pod koniec lat '80 brytyjski underground.

aktualnie tą strone znam bardzo dobrze :) nigdy za trance i housem nie przepadałem i nie słucham tego :) wiec nie dziw sie że nie znam takich wykonawców, choć Hill-a kojarzę :)

Stelmach 

Informacje

Wysany: 30-05-2011, 16:59    #5

Produkcje Farleya przynajmniej dla mnie, niezbyt przypominają house. Klimat jaki gra można po części określić jako *303 z acid dźwiękami ze słynnego Rolanda, z którego jako pierwszy zaczęli korzystać D.A.V.E. The Drummer i trójka braci Liberatorów tworząc od podstaw acid techno.
Możesz obczaić z grubsza: http://soundcloud.com/sea...xt]=andy+farley

A hard trance to już totalnie inna bajka i myślę że ma mało wspólnego z "tręsem" jaki dominuje współcześnie. Sam trance nie słucham, ale o klimaty UK hard często zahaczam ^_^ Aktualnie świetnie gra Carl Nicholson: http://soundcloud.com/tra...arl%20nicholson czy choćby Nomad: http://soundcloud.com/nom...nomad-remix-wip oraz http://soundcloud.com/nom...nomad-remix-wip - jego dwie aktualnie "topowe" numery.

Bardzo lubię scenę brytyjską, choćby dlatego że wychodzi masa produkcji, jest wiele ciekawych wytwórni, wykonawców i zawsze coś pozytywnie mnie zaskakuje. Nie jest to muzyka na tyle skomercjalizowana na eventach co nawet hardstyle (nie odbieraj tego in minus, bo gatunek ten kocham) :) Cieszę się że na Wyspach, hard house, acid techno potrafią obronić się przed ingerencją z Europy i są to dość hermetyczne gatunki zarezerwowane dla undergroundowych klubów, nie zaś dla festiwalowych eventów.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 uytkownikw czyta ten temat (1 Goci i 0 Anonimowych uytkownikw)
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wywietle: 1360
Odpowiedzi: 4
Odwiedzin z google: 196
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: