Przesunity przez: ROoZi 27-08-2011, 19:45 | |
| Autor | Wiadomo |
Informacje Doczy: 09 Maj 2011 Wiek: 47 Posty: 41 (0,01/dzie) Piwa: 7 Skd: Łódź  | Wysany: 30-05-2011, 12:59 28.08.2011 - Frantic 14th Birthday @ Koko, London, UK | #1
|
| 

W związku z tytułem tematu... Cholernie dobry skład zawodowców na 14 edycji jednej z najlepszych imprez w UK. Pysznie zapowiada się Back2Back Phila Reynoldsa z Kevinem Energy, który tak świetnie pograł an Freeformation. Jest i mistrz Andy Farley i Cally Gage, Technikal i legenda Steve Hill. Obok gęste klimaty hard house, NRG i acid techno z megaproducentem ostatnich dwóch lat - Benem Stevensem z Fireball Rec. Pomimo wysokich cen biletów na samolot jak Bóg da i zdrowie pozwoli, może uda się zameldować na tej imprezie tak jak roczek temu :-) Jacyś chętni są? | _________________ Main Best Top 3 in 2011: 1. Nomad - Crunch [IHDS] 2. Gary O’Connor - Can’t Stop The Feeling [Toolbox Recordings] 3. Robbie Muir & Phil Reedy - Saturday [Mojo Music] | | Ostatnio zmieniony przez ROoZi 30-05-2011, 14:34, w caoci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
|
Informacje Doczy: 21 Lut 2009 Wiek: 35 Posty: 3705 (0,58/dzie) Piwa: 746 Skd: Oslo  | Wysany: 30-05-2011, 13:11 | #2
|
| ten temat byś bardziej w Worldwide umieścił a nie w inne
ja napewno sie do londynu nie wybieram, nie znam nikogo z playerów | _________________ SILESIA HARDCORE PUNK | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 09 Maj 2011 Wiek: 47 Posty: 41 (0,01/dzie) Piwa: 7 Skd: Łódź  | Wysany: 30-05-2011, 13:41 | #3
|
| | Q-DC__ napisa/a: | ten temat byś bardziej w Worldwide umieścił a nie w inne
ja napewno sie do londynu nie wybieram, nie znam nikogo z playerów |
Wstyd To czołówka klimatów UK Hard: hard house, hard dance, NRG, hard trance, acid techno. Takie gwiazdy jak Andy Farley, Steve Hill, Kevin Energy grają i produkują już od 20 lat i ciągle prezentują doskonałą formę. Słowem mocno euforyczno-techniczne i energetyczne klimaty które współtworzyły obok d'n'b, rave, hardcore pod koniec lat '80 brytyjski underground. | _________________ Main Best Top 3 in 2011: 1. Nomad - Crunch [IHDS] 2. Gary O’Connor - Can’t Stop The Feeling [Toolbox Recordings] 3. Robbie Muir & Phil Reedy - Saturday [Mojo Music] | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 21 Lut 2009 Wiek: 35 Posty: 3705 (0,58/dzie) Piwa: 746 Skd: Oslo  | Wysany: 30-05-2011, 13:45 | #4
|
| | Stelmach napisa/a: | | współtworzyły obok d'n'b, rave, hardcore pod koniec lat '80 brytyjski underground. |
aktualnie tą strone znam bardzo dobrze nigdy za trance i housem nie przepadałem i nie słucham tego wiec nie dziw sie że nie znam takich wykonawców, choć Hill-a kojarzę | _________________ SILESIA HARDCORE PUNK | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 09 Maj 2011 Wiek: 47 Posty: 41 (0,01/dzie) Piwa: 7 Skd: Łódź  | Wysany: 30-05-2011, 16:59 | #5
|
| Produkcje Farleya przynajmniej dla mnie, niezbyt przypominają house. Klimat jaki gra można po części określić jako *303 z acid dźwiękami ze słynnego Rolanda, z którego jako pierwszy zaczęli korzystać D.A.V.E. The Drummer i trójka braci Liberatorów tworząc od podstaw acid techno. Możesz obczaić z grubsza: http://soundcloud.com/sea...xt]=andy+farley
A hard trance to już totalnie inna bajka i myślę że ma mało wspólnego z "tręsem" jaki dominuje współcześnie. Sam trance nie słucham, ale o klimaty UK hard często zahaczam Aktualnie świetnie gra Carl Nicholson: http://soundcloud.com/tra...arl%20nicholson czy choćby Nomad: http://soundcloud.com/nom...nomad-remix-wip oraz http://soundcloud.com/nom...nomad-remix-wip - jego dwie aktualnie "topowe" numery.
Bardzo lubię scenę brytyjską, choćby dlatego że wychodzi masa produkcji, jest wiele ciekawych wytwórni, wykonawców i zawsze coś pozytywnie mnie zaskakuje. Nie jest to muzyka na tyle skomercjalizowana na eventach co nawet hardstyle (nie odbieraj tego in minus, bo gatunek ten kocham) Cieszę się że na Wyspach, hard house, acid techno potrafią obronić się przed ingerencją z Europy i są to dość hermetyczne gatunki zarezerwowane dla undergroundowych klubów, nie zaś dla festiwalowych eventów. | _________________ Main Best Top 3 in 2011: 1. Nomad - Crunch [IHDS] 2. Gary O’Connor - Can’t Stop The Feeling [Toolbox Recordings] 3. Robbie Muir & Phil Reedy - Saturday [Mojo Music] | |
| |
 | |
| |