Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: babe, die, hardcore, time

Hardcore Babe - Time 2 Die
Autor Wiadomo¶æ
BEBE 
a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2010
Piwa: 416
Sk±d: Radom

Wys³any: 22-05-2011, 21:23   Hardcore Babe - Time 2 Die #1

Witam wszystkich :)
chciałbym przedstawić Wam mój nowy kawałek pierwszy na tym forum :)
Ci którzy byli na HS.EU możne mnie pamiętają wiec będą mogli porównać czy nowy kawałek jest lepszy od starych które były raczej słabe
dźwięki (prócz clap'a, snare'a, hht'ów, crash'y i wokalu) moje

Odsłuch

ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 22-05-2011, 21:43    #2

Na masterze trzy decybele niżej, później coś jeszcze napisze :)

BEBE 
a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2010
Piwa: 416
Sk±d: Radom

Wys³any: 29-05-2011, 01:03    #3

to jednak nikt sie nie skusi zeby skomentowac to co nie co ode mnie??
nie chce byc nachalny ale jestem ciekaw opinii :)

mój saundklaud

Grzybek 

Informacje
Do³±czy³: 06 Lip 2009
Piwa: 833
Sk±d: ---

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 29-05-2011, 02:16    #4

Technicznie nie wiem ale całościowo brzmi słabo IMO, tak to sobie plumka nijak...

noisyboy 

Informacje
Do³±czy³: 19 Kwi 2008
Piwa: 660
Sk±d: Bytom

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 04-06-2011, 16:08    #5

Jak usłyszałem wchodzącego scratcha pomyślałem sobie o fajnie sie rozkręca. Niestety kick jest słaby, nie ma mocy a punch jest bardzo pusty. W ogóle te haty które sobie tam klepią grają ni do uja ni do taktu. W kilku momentach słyszę tam jakis subbas jakiś SFX który jest mocniejszy od kicka, w klubie był by potężny przester panie kolego :) Nie rozumiem tego co zrobiłeś na breaku, idzie jakieś intro, nagle wchodzi kick i znika, znowu te marne hihaty, lead i mello. Brak pomysłu ? bo nieład to na pewno i zła aranżacja. Mainmello jest tak nużące że można zapaść w śpiączkę :D Nad breakiem jak by jeszcze posiedzieć i popracować dało by coś z tego fajnego wykminić, ale main jest spalony. pozdro

Reverser 

Informacje
Do³±czy³: 07 Cze 2011
Piwa: 22
Sk±d: Piaseczno

Wys³any: 07-06-2011, 16:26    #6

No to jedziemy analizę szczegółową:
Snare - rozjaśnij brzmienie, utnij sporo low-end częstotliwości bo snare w hardstyle nie pełni takiej roli jak w dubstepie czy drum'n'bass
Cykacz - w 1 buildupie słabo pracuje, raz na 2 takty sobie pyknie na 1/2 i tyle, nie daje to drive'u
Synth nr 1 - Troszkę za szeroko wg mnie jest rozstawiony, jego barwa przypomina mi trochę to czego sporo ekipa SAIFAM używa w swoich wałkach, mocno przesterowany ala gitara synth.
Może być choć ułożenie melodii jest dosyć nudne
Kick - może być
Bass - tragedia, rozjebany po stereo, nie twórzy spójnej całości z kickiem, słaba barwa, mam wrażenie że delikatnie niesynchronizowany jest w tempo 1/2
Screech - w chuj najebane absolutnie potrzebnych częstotliwości w okolicy suba co jest absolutnie nie do przyjęcia. Barwa jest dosyć klasyczna, na wzór brzmień early hs ale ujdzie
Pattern jednak screechu jest dosyć taki słaby, nieciekawie ułożony jest.
Bassdrum screech - kick może być, w sumie brzmi jakby napierdalało stado trzepaczek na osiedlu ale moc ma, tyle, że znowu subbass zawodzi - sidechain jego jest w porządku, ale w ogóle nie ma ruchu, statyczny jest, polecam go odstroić o kilka centów na poszczególnych oscylatorach to nieco lepiej powinno być
1:46 - kurewski przester
Break - jest bo jest, w sumie atmosfery specjalnej nie robi, wokale z filmu wjebane bo wjebane
Main lead - melodia jest beznadziejna, te zmiany rytmiki 1/2 i 1/3 zupełnie nie udane (co nie znaczy akurat, że nie jest to możliwe by ciekawie zrobić).
Pitch w 2 partii climaxu subbassu powoduje, że przez nieodpowiednią kompresje oraz equalizacje tegoż suba ucieka on z rejonów niskich częstotliwości niebezpiecznie w rejony dla kicku, każdy pitch suba powoduje zmianę częstotliwości podstawowej na której gra sub więc warto to skorektować

Ogólnie: w chuj pracy :thumbup: Ale liczę, że takie rozbudowane i przydatne wskazówki przydadzą się

Datraxx 

Informacje
Do³±czy³: 29 Sty 2011
Piwa: 100
Sk±d: z DolnoÅ›lÄ…skiego

Wys³any: 18-06-2011, 17:38    #7

Chyba już nie trzeba nic wyjasniać bo kolega wyżej wszystko opisał, powiem tyle że mix całkiem leży.

Youtube:
http://www.youtube.com/user/dawdtrxx

Fan Page:
http://www.facebook.com/DatraxxMusic

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1330
Odpowiedzi: 6
Odwiedzin z google: 207
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: