| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 31 Gru 2011 Wiek: 30 Posty: 65 (0,01/dzieñ) Piwa: 23 Sk±d: KÄ™dzierzyn-Koźle  | Wys³any: 15-03-2012, 20:12 VerdyBoy & Darkone - Raw Madness (Intro Preview) | #1
|
| | VerdyBoy & Darkone - Raw Madness Postanowiliśmy zrobić wspólny track. Zrobiłem intro do naszego utworu, on ma zrobić main part. Czekam aż mi odeśle projekt. Jest to mój pierwszy track gdzie nie ma żadnych sampli - clap, snare robione za pomocą Microtonic, haty, reverse bass, fade in/out na 3xosc, właściwie najbliżej samplom jest crash i ride, bo nie umiałem ich zrobić więc skorzystałem z gotowych dźwięków na drumazon, ale najważniejsze jest to, że chociaż zostały przeze mnie zmodyfikowane. Również pierwszy raz nagrałem swój vocal. Chciałbym parę opinii, co jak poprawić. | |
| |
 | |
|
BD.Lukash Beat Destroyers

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2009 Wiek: 37 Posty: 3830 (0,62/dzieñ) Piwa: 1722 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 15-03-2012, 20:20 | #2
|
| | duzo nauki przed toba | _________________ Nie jestem wrogo nastawiony do świata Ale nie zamierzam się tutaj ze wszystkimi bratać | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 15-03-2012, 22:17 | #3
|
| Nie ma co popadać w paranoje drumy spokojnie mogą być gotowcami. Ale jeśli masz pomysł czas i wenę na jakiś na przykład clap to powinieneś pracować na dźwiękiem. Ten wasz klapik brzmi dość standardowo nic nadzwyczajnego. Snar to samo. Natomiast bass jest bardzo ładny! Lekka poprawa na eq i jest miód malina! Kick potrzebuje trochę suba i również będzie elegancko. Ale kick ma za duży reverb. Reverb na kicku powinien być bardzo delikatny. Pocięty wokal jest bardzo kiepski, najlepiej było by go wywalić w ogóle. Mnie on denerwował przez cały track.
Sound od 1:36 jest nawe ciekawy ale wymaga poprawy na eq. Przydała by się również poprawa dzwięku aby grał bardiej przestrzenniej po teraz to jak by mono było. Izotop ozone ma wszystkie narzędzia aby załatwić sprawę. Bo generalnie brzmi to średnio. One shoty powinny grać głośniej. Ułożenie wokalu jest cały czas w tej samej pętli przez co wieje nudą. Tak samo ten sound w drugiej części builda.
Więcej FX. Jakiś hard kick na przykład.
Track trochę brzmi jak by coś było na masterze. Jak jest możliwość to wyłącz wszystkie efekty z kanału master i wrzuć demo ponownie.
Jak dla mnie dobra robota | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 31 Gru 2011 Wiek: 30 Posty: 65 (0,01/dzieñ) Piwa: 23 Sk±d: KÄ™dzierzyn-Koźle  | Wys³any: 15-03-2012, 22:37 | #4
|
| Dzięki! BD.Lukash wiem Na kanale master mam tylko jeden parametic ustawiony tak chyba w niczym nie przeszkadza? Cieszy mnie twa opinia na temat reverse bass - szczególnie - że jest mojej roboty. Mogę powiedzieć, że go fajnie podrasowałem w zakładce INS/Pitch tam, koło filter gdzie są te pokrętła warto podkręcić ATT i ANT na lewą stronę - brzmi naprawdę dobrze. Jeśli chodzi o ułożenie tego sounda i vocalu mogę cię zapewnić że na pewno to się zmieni, bo zrobiłem to na szybko, byle mu oddać projekt, jak mi odeśle będą poprawki. Reverb kick da się oczywiście zmniejszyć. | |
| |
 | |
| |