Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: 2010, anthem, defqon, generation, new, nuhs, of, remix, reverser, the

[Nu?HS] Reverser - The New Generation (Remix of DefQon Anthem 2010)
Autor Wiadomo¶æ
Reverser 

Informacje
Do³±czy³: 07 Cze 2011
Piwa: 22
Sk±d: Piaseczno

Wys³any: 21-06-2011, 12:35   [Nu?HS] Reverser - The New Generation (Remix of DefQon Anthem 2010) #1

http://soundcloud.com/rev...-new-generation

Miałem nie wstawiać bo w sumie ten wałek to pochodzi z czasów, w których trochę produkowałem inaczej, bardziej w zgodności ze standardami obowiązującymi, ale po chuj ma się kurzyć jak zresztą Lukash słyszał to może komuś innemu wpadnie w ucho. Jak napisane na soundcloud, w sumie to refix pare tygodni temu zrobiłem, bo oryginał nie dość, że po deadline wysłałem (albo raczej nie wysłałem) to jeszcze nieco pusty momentami był (a i dalej nie jestem w pełni zadowolony z niego, ten break taki niemrawy jest ale chuj nie chciało mi się go przerabiać).
Ostatnio zmieniony przez Reverser 21-06-2011, 12:37, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 21-06-2011, 13:18    #2

zajebisty build!! Kojarzy mi sie troche z Wavolizerem :>
Na brejku wokal zbyt cicho, tak jakbys zapomnial o nim ;o wlasny(?) wokal defqon one nie pasuje ;) Melo slabe i mainpart bez powera :>
Ostatnio zmieniony przez SchizeQ 21-06-2011, 13:19, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Datraxx 

Informacje
Do³±czy³: 29 Sty 2011
Piwa: 100
Sk±d: z DolnoÅ›lÄ…skiego

Wys³any: 24-06-2011, 10:10    #3

Zajebiste intro i build :D Tylko synthy na buildzie są chyba za głośno zwłaszcza ten pierwszy.

Melo słabe, main bez polotu

Youtube:
http://www.youtube.com/user/dawdtrxx

Fan Page:
http://www.facebook.com/DatraxxMusic

Siders 
Nu & Raw Style

Informacje
Do³±czy³: 20 Sie 2008
Piwa: 21
Sk±d: Kraków

Wys³any: 24-06-2011, 10:45    #4

Lajtowne wejscie na build takie z jajem :)
wokal na mainie faktycznie za cicho
main zjebal sprawe po calosci :)

Reverser 

Informacje

Wys³any: 24-06-2011, 11:18    #5

Też tak w sumie myśle hehe. Mając w pamięci kiedy go robiłem, oryginalny anthem Wildstyleza, to jakoś strasznie zasiadła mi w głowie idea bo zrobić maksymalnie letnią, disneyową melodię. I taka w sumie wyszła, może za lajtowa, w każdym razie już będą ciekawsze melodie w następnych wałkach bo widzę, że póki co to melodia jebie całe wałki ;D

noisyboy 

Informacje
Do³±czy³: 19 Kwi 2008
Piwa: 660
Sk±d: Bytom

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 26-06-2011, 18:52    #6

Mnie sie podoba do momentu aż wchodzi gatedkick. Ten lead ala gitarka i ogólnie ten riff mnie sie nie podoba. Jest bradzo takie nustylowe :P Break zapowiada cos całkowicie innego a niżeli jest nam dane posłuchać. Zapowiadało cos bardziej mrocznego a tu jebudup :D dupna melodyjka jak bym chilloutu słuchał jakiegoś :D
Wracając do motywu który mi sie podoba czyli buildaup. Wokal sie nie zgrywa jak juz Schizeq zauważył, kick jest troszke za płaski, nad punchem troszke popracować i by było ok. Leadzik całkiem w porządku, ale w ułożeniu mi czegoś brakuje. Ale sam napisałes że nie jesteś zadowolony z traczka więc ;DD

Reverser 

Informacje

Wys³any: 26-06-2011, 19:31    #7

noisyboy napisa³/a:
Mnie sie podoba do momentu aż wchodzi gatedkick. Ten lead ala gitarka i ogólnie ten riff mnie sie nie podoba. Jest bradzo takie nustylowe :P Break zapowiada cos całkowicie innego a niżeli jest nam dane posłuchać. Zapowiadało cos bardziej mrocznego a tu jebudup :D dupna melodyjka jak bym chilloutu słuchał jakiegoś :D
Wracając do motywu który mi sie podoba czyli buildaup. Wokal sie nie zgrywa jak juz Schizeq zauważył

Ta gitarka może się kojarzyć, ja przy produkcji hardstyle ogólnie nie mam nigdy skojarzeń bo przyznam szczerze w ogóle na nikim nie wzoruje się obecnie (znaczy jakiś klimaty czy dźwięki hardstylu obecnie w żadnym stopniu nie inspirują mnie do pracy). Break to bezsensowny, nawet nie wiem jakim cudem on mógł mrok zapowiadać :lol-above:
No w sumie to wiem, że z wokalem coś się zjebało przy eksporcie wałka, później już zapomniałem o tym jak wrzucałem wałka, ale w sumie żaden wielki to problem bo i tak darmowy wałek, nic z nim więcej nie robię a przyznam szczerze tak do jakiś darmówek to aż mi się nie chce tak przykładać (bo akurat mam 2 takie "kupy": na jednej siedzą jakieś darmówki, promocyjne, a na 2 rzeczy, które jak się zbiorą i w końcu będe zadowolony z nich w 99% to wyślę)

PS Ale od razu uprzedzam, że ja kiedyś już będę coś wydawał to możliwe, że recykling bassdrumów z tych wałków może się pojawiać bo bez przesady ale po 3 świeżutkie, nowe bassdrumy do darmówek promocyjnych nie będę klepał bo nad tymi bassdrumami to łącznie więcej siedzę niż nad całą resztą wałków.
Ostatnio zmieniony przez Reverser 26-06-2011, 19:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

noisyboy 

Informacje

Wys³any: 26-06-2011, 19:51    #8

he he sorki kolego ale nie mogłem wytrzymać :D darmowe traczki rozbrajacie mnie wszyscy z tymi free trackami :lol: ale jak tam sobie chcecie ;DD
Ostatnio zmieniony przez noisyboy 26-06-2011, 20:05, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Reverser 

Informacje

Wys³any: 26-06-2011, 22:47    #9

Żeby było jasne - jakieś drwiny w kierunku mojej osoby ślesz czy brak szacunku dla mojej twórczości czy też zwykła moja nadinterpretacja? Bo że free tracki to wielu ludzi rozdaje spoko, ale nie nie rozwijając tego tematu dalej jest sporo materiału, który jest wydawany i normalnie sprzedawany, a jest zarówno obiektywnie jak i subiektywnie gorszy od mojego, więc ja nie uważam, że niby jakieś gówno rozdaje i łaskę robie i że powinni mi ludzie dziękować. Poświęciłem na ten tracki na pewno po kilka dni każdy, jak nie dłużej, nie liczę tego dokładnie, ale po prostu darmówka w celu promocji to jest to co miałem na myśli. Mam nadzieję, że nie dokonałem jakieś niepotrzebnej nadinterpretacji.
Ostatnio zmieniony przez Reverser 26-06-2011, 22:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

noisyboy 

Informacje

Wys³any: 27-06-2011, 22:27    #10

Ja nie drwię z Ciebie, broń Boże :) Ani z twoje twórczości, tylko z tego że w dzisiejszych czasach modne stało sie dopisywanie czy tam oznajmianie że daje się tracka za FREE. Zastanawia mnie jedno, co ma na celu dopisywanie, oznajmianie, wykrzykiwanie czy co tam jeszcze można wymyślić że track jest udostępniony na forach, warezach, stronach typu myspace. Zastanawiam sie jaki to ma cel ? zwiększa to czyjś skill, podbudowuje daną osobę. A może ukazuje profesjonalizm danej osoby ? I żeby nie było od razu uprzedzę twoją kolejną wypowiedź. NIE nie biję do Ciebie tylko do tych wszytskich ludzi którzy naoglądali sie jutuba, zaczęli robić HaeSy czy inne gatunki muzyczne i myślą że są juz nie wiadomo kim. A tak naprawdę większosć z tych ludzi chuja potrafi zrobić samemu, bez jutuba czy jakichś tutoriali gówno by zrobili i nadal gówno umieją zrobić. Oczywiście są wyjątki i znam takie osobiście i cieszy mnie to bardzo :)
A i dodam jeszcze ze moim zdaniem osoba która wydaje tracki, ma podpisany kontrakt z wytwórnią, wtedy ma UZASADNIONE prawo aby dopisać do tracka iż daje go za FREE. Bo wtedy faktycznie ani on, ani wytwórnia na nim nie zarabia i ma do tego całkowite prawo ażeby tak otagować swój utwór, track, piosenkę, balladę czy symfonię. A że my jesteśmy osobami które nie mają takowego kontraktu podpisanego ( po mimo tego ze mam wydane 2 EPki ) to w momencie otagowania FREE robimy z siebie tylko i wyłącznie pośmiewisko, takie jest moje zdanie.

Sorki za ten wykład ale chciałem po prostu pokazać wam jak ja to widzę :)

Pozdrawiam

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 1810
Odpowiedzi: 15
Odwiedzin z google: 316
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: