Przesuniêty przez: ROoZi 07-07-2013, 09:41 | |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 21 Lut 2009 Wiek: 35 Posty: 3705 (0,58/dzieñ) Piwa: 746 Sk±d: Oslo  | Wys³any: 18-03-2013, 18:36 | #231
|
| tylko promocja dla naszego forum. Damy rade,będzie dużo ludzi na naszej scenie, to może na kolejnej edycji MTP podejmie z nami współprace
Jeśli nic sie nie dzieje w kierunku eventów z HS/HC w Polsce, sami musimy działać, i oby to wyszło nam na + | _________________ SILESIA HARDCORE PUNK | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 10 Mar 2013 Posty: 1864 (0,38/dzieñ) Piwa: 942 Sk±d: Warszawa  | Wys³any: 18-03-2013, 18:46 | #232
|
| | Ogólnie nie jest tak źle. Jeśli się dużo osób złoży to koszty też za wielkie nie będą. Przydałoby się zrobić wstępny kosztorys żeby określić ile trzeba uzbierać, bo wtedy pewnie więcej osób się zrzuci gdy będą wiedzieć na czym stoją. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 28 Mar 2007 Wiek: 41 Posty: 6563 (0,93/dzieñ) Piwa: 2448 Sk±d: Chorzów Batory  | Wys³any: 18-03-2013, 18:48 | #233
|
| już jest przygotowywane pełne info dla Was, żebyście wiedzieli ile taki luksus kosztuje | _________________
 [ Movies From Parties ] | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzieñ) Piwa: 2350 Sk±d: z Ukrainy  | Wys³any: 19-03-2013, 09:17 | #234
|
| Owszem - organizator zarabia sobie "na nas". Daje nam miejsce w parku i prąd i troche promo, a my biedni musimy płacić sobie sami za postawienie sceny i wynajem sprzętu.
Tak to wygląda z wierzchu dla przeciętnego tępego polaczka. Tylko jak przychodzi organizować imprezę, to wszystko wygląda trochę inaczej. Myślicie, że wynajem parku jest tak o za free? Że zadbanie o bezpieczeństwo wszystkich uczestników jest banalne? A przede wszystkim, że oni nie potrafili by zgromadzić takiej ilości DJ'i za darmo? Proszę was... To co oni nam udostępniają to jest nic i chamstwem byłoby gdybyśmy mieli na czymś takim zarabiać. Na Nature one, trzeba było zapłacić 6 tyś. za postawienie namiotu (bez podtekstu). Ta impreza ma taki charakter, że pozwalają nam to zrobić za free i powinnismy im za to akurat grzecznie podziękować.
No ale oczywiście znajdą się jebane marudzące mendy (bo inaczej tego nazwać nie można), które zawsze znajdą powód do narzekania. I jestem przekonany, że gdyby MPT zrobiło impreze, płaciło nam 100 tyś, rozdało bilety za free, sprowadziło nam czołówke najlepszych DJ'i na świecie, darmowa wódka, dragi, piwo, napoje i dziwki, to i tak znalazł by się ktoś który by pierdolił że toi toi za blisko sceny stoi i nie może siku zrobić bo mu bassy krocze masują.
Najłatwiej jest doszukiwać się spisku i gderać jak to jest źle, ale realnie spojrzeć na pewne fakty to już się nie chce, bo po co.
Ufff...
A wracając do tematu normalnych i przyziemnych to: 1) Max do środy (tj. jutra) dostaniecie rozpiskę i mini-kosztorys. Tak jak ładnie napisał ROoZi: "żebyście wiedzieli ile taki luksus kosztuje". 2) Będziemy mieć sponsora. Kogo, to się dowiecie w przeciągu miesięcy. 3) W tym momencie już mogę powiedzieć, że mimo ujawnienia kosztorysu to zbiórka w dalszym ciągu będzie dobrowolna i nie będzie ustalona kwota odgórnie - inaczej mówiąc, każdy przelewa ile chce. 4) Osoby które przeleją napewno zostaną wyróżnione. 5) Jeśli sponsor pokryje większą część, a przelewy userów przekroczą daną sume, to pieniądze zostaną spożytkowane na cele konkursowe (bilety albo plakaty czy inne gadżety - to się jeszcze zobaczy). Nikt na pewno na tym nie zarobi ;] 6) Rozliczymy się z wami co do złotówki tzn. wszystkie wydatki zostaną upublicznione, byście wiedzieli, że nie przepiliśmy waszych hajsów i że zostały przekazane na pożyteczne dla naszej społeczności cele.
Chyba wszystko. Dziękuję za uwagę | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
BD.Lukash Beat Destroyers

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2009 Wiek: 37 Posty: 3830 (0,62/dzieñ) Piwa: 1722 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 19-03-2013, 10:43 | #235
|
| | Daron37 napisa³/a: | | o ale oczywiÅ›cie znajdÄ… siÄ™ jebane marudzÄ…ce mendy (bo inaczej tego nazwać nie można), które zawsze znajdÄ… powód do narzekania. I jestem przekonany, że gdyby MPT zrobiÅ‚o impreze, pÅ‚aciÅ‚o nam 100 tyÅ›, rozdaÅ‚o bilety za free, sprowadziÅ‚o nam czołówke najlepszych DJ'i na Å›wiecie, darmowa wódka, dragi, piwo, napoje i dziwki, to i tak znalazÅ‚ by siÄ™ ktoÅ› który by pierdoliÅ‚ że toi toi za blisko sceny stoi i nie może siku zrobić bo mu bassy krocze masujÄ…. |
| _________________ Nie jestem wrogo nastawiony do świata Ale nie zamierzam się tutaj ze wszystkimi bratać | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 10 Mar 2013 Posty: 1864 (0,38/dzieñ) Piwa: 942 Sk±d: Warszawa  | Wys³any: 20-03-2013, 17:27 | #236
|
| @Daron37 No i dlatego chciałem żeby ktoś wytłumaczył jak to jest. Nie narzekam ani nic takiego. Zdaję sobie sprawę, że MPT też ponosi koszty, chociaż nie chce mi się wierzyć, że nic z tego nie mają, bo bez powodu by nie robili tego festiwalu. Sam przecież napisałem, że pomogę. Jasne, że organizatorom trzeba dziękować. Ja akurat dostrzegam pozytywne strony całego przedsięwzięcia. | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzieñ) Piwa: 2350 Sk±d: z Ukrainy  | Wys³any: 20-03-2013, 17:29 | #237
|
| lamborghini17, może to tak zabrzmiało, ale akurat w całym w wywodzie nie miałem akurat Ciebie na myśli . | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 10 Mar 2013 Posty: 1864 (0,38/dzieñ) Piwa: 942 Sk±d: Warszawa  | Wys³any: 20-03-2013, 17:33 | #238
|
| Tylko ja chyba o to pytałem więc myślałem, że to mnie nazywasz tępym polaczkiem. Ale w porządku. Chociaż napisałes trochę więcej informacji. A ten wynajem parku niekoniecznie jest znowu taki drogi. W końcu park należy do miasta i na rękę im jest zorganizowanie festiwalu akurat w ich mieście. Możliwe, że jest tak samo jak z Sunrise'em w Kołobrzegu, że miasto jeszcze się dokłada, bo to oznacza dla niego promocję, wzrost liczby turystów, większy obrót w sklepach = większe podatki trafiają do budżetu miasta. | |
| |
 | |
hasder HARDCORE TO THE BONE

Informacje Do³±czy³: 10 Sty 2009 Wiek: 37 Posty: 1308 (0,2/dzieñ) Piwa: 105 Sk±d: Ruda Åšlůnsko  | Wys³any: 20-03-2013, 21:51 | #239
|
| ok, dobrze, że bydąsponsorzy, ale mom pytanie ile mniej więcej będemy musieli sami uzbierać? bo od tego tyz zalezy to kto ile bydzie chciol przeloć m isie wydaje. Bo jak zostanie jakieś200zl do uzbierania to jak sie wiecej ludzi sciepnie po 5tce to bydzie git, a jak to bydzie ok 1000 to nawet i po dysze, to może sie okazać troszka mało. Domyślom, sie, że sponsorzy nie podali jeszcze kwot ile wspomogą tudzież czy w ogóle do sie coś od nich ogarnąć, ale chociaż taki "na oko" obrachunek czekom na info z przelewem | _________________ Born to Die, Hard to the Core, Born To Die For The HARDCORE!!! | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 28 Mar 2007 Wiek: 41 Posty: 6563 (0,93/dzieñ) Piwa: 2448 Sk±d: Chorzów Batory  | Wys³any: 20-03-2013, 22:04 | #240
|
| prawdopodobnie uda nam się zamknąć w 2000zł ale to jeszcze nie jest pewne bo namiot jest załatwiany, sponsorem zajmuję się Daron i jeszcze nie wiemy ile nam "podaruje"
dane do przelewu sÄ… na pierwszej stronie tego tematu | _________________
 [ Movies From Parties ] | |
| |
 | |
| |