Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: hf, organizacyjne, sil, sprawy

Przesuniêty przez: ROoZi
07-07-2013, 09:41
Sprawy organizacyjne (HF @ SIL)
Autor Wiadomo¶æ
Q-DC__ 
SRC

Informacje
Do³±czy³: 21 Lut 2009
Piwa: 746
Sk±d: Oslo

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 18-03-2013, 18:36    #231

tylko promocja dla naszego forum. Damy rade,będzie dużo ludzi na naszej scenie, to może na kolejnej edycji MTP podejmie z nami współprace :)

Jeśli nic sie nie dzieje w kierunku eventów z HS/HC w Polsce, sami musimy działać, i oby to wyszło nam na + :)

lamborghini17 

Informacje
Do³±czy³: 10 Mar 2013
Piwa: 942
Sk±d: Warszawa

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 18-03-2013, 18:46    #232

Ogólnie nie jest tak źle. Jeśli się dużo osób złoży to koszty też za wielkie nie będą. Przydałoby się zrobić wstępny kosztorys żeby określić ile trzeba uzbierać, bo wtedy pewnie więcej osób się zrzuci gdy będą wiedzieć na czym stoją.

ROoZi 
Reverse Bass!

Informacje
Do³±czy³: 28 Mar 2007
Piwa: 2448
Sk±d: Chorzów Batory

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 18-03-2013, 18:48    #233

już jest przygotowywane pełne info dla Was, żebyście wiedzieli ile taki luksus kosztuje ;DD

[ Movies From Parties ]

Daron37 
HARDróżnik

Informacje
Do³±czy³: 29 Mar 2007
Piwa: 2350
Sk±d: z Ukrainy

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 19-03-2013, 09:17    #234

Owszem - organizator zarabia sobie "na nas". Daje nam miejsce w parku i prąd i troche promo, a my biedni musimy płacić sobie sami za postawienie sceny i wynajem sprzętu.

Tak to wygląda z wierzchu dla przeciętnego tępego polaczka. Tylko jak przychodzi organizować imprezę, to wszystko wygląda trochę inaczej. Myślicie, że wynajem parku jest tak o za free? Że zadbanie o bezpieczeństwo wszystkich uczestników jest banalne? A przede wszystkim, że oni nie potrafili by zgromadzić takiej ilości DJ'i za darmo? Proszę was...
To co oni nam udostępniają to jest nic i chamstwem byłoby gdybyśmy mieli na czymś takim zarabiać. Na Nature one, trzeba było zapłacić 6 tyś. za postawienie namiotu (bez podtekstu).
Ta impreza ma taki charakter, że pozwalają nam to zrobić za free i powinnismy im za to akurat grzecznie podziękować.

No ale oczywiście znajdą się jebane marudzące mendy (bo inaczej tego nazwać nie można), które zawsze znajdą powód do narzekania. I jestem przekonany, że gdyby MPT zrobiło impreze, płaciło nam 100 tyś, rozdało bilety za free, sprowadziło nam czołówke najlepszych DJ'i na świecie, darmowa wódka, dragi, piwo, napoje i dziwki, to i tak znalazł by się ktoś który by pierdolił że toi toi za blisko sceny stoi i nie może siku zrobić bo mu bassy krocze masują.

Najłatwiej jest doszukiwać się spisku i gderać jak to jest źle, ale realnie spojrzeć na pewne fakty to już się nie chce, bo po co.

Ufff...

A wracajÄ…c do tematu normalnych i przyziemnych to:
1) Max do środy (tj. jutra) dostaniecie rozpiskę i mini-kosztorys. Tak jak ładnie napisał ROoZi: "żebyście wiedzieli ile taki luksus kosztuje".
2) Będziemy mieć sponsora. Kogo, to się dowiecie w przeciągu miesięcy.
3) W tym momencie już mogę powiedzieć, że mimo ujawnienia kosztorysu to zbiórka w dalszym ciągu będzie dobrowolna i nie będzie ustalona kwota odgórnie - inaczej mówiąc, każdy przelewa ile chce.
4) Osoby które przeleją napewno zostaną wyróżnione.
5) Jeśli sponsor pokryje większą część, a przelewy userów przekroczą daną sume, to pieniądze zostaną spożytkowane na cele konkursowe (bilety albo plakaty czy inne gadżety - to się jeszcze zobaczy). Nikt na pewno na tym nie zarobi ;]
6) Rozliczymy się z wami co do złotówki tzn. wszystkie wydatki zostaną upublicznione, byście wiedzieli, że nie przepiliśmy waszych hajsów i że zostały przekazane na pożyteczne dla naszej społeczności cele.

Chyba wszystko.
Dziękuję za uwagę :)

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Sk±d: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 19-03-2013, 10:43    #235

Daron37 napisa³/a:
o ale oczywiście znajdą się jebane marudzące mendy (bo inaczej tego nazwać nie można), które zawsze znajdą powód do narzekania. I jestem przekonany, że gdyby MPT zrobiło impreze, płaciło nam 100 tyś, rozdało bilety za free, sprowadziło nam czołówke najlepszych DJ'i na świecie, darmowa wódka, dragi, piwo, napoje i dziwki, to i tak znalazł by się ktoś który by pierdolił że toi toi za blisko sceny stoi i nie może siku zrobić bo mu bassy krocze masują.

:piwo:

lamborghini17 

Informacje

Wys³any: 20-03-2013, 17:27    #236

@Daron37 No i dlatego chciałem żeby ktoś wytłumaczył jak to jest. Nie narzekam ani nic takiego.
Zdaję sobie sprawę, że MPT też ponosi koszty, chociaż nie chce mi się wierzyć, że nic z tego nie mają, bo bez powodu by nie robili tego festiwalu. Sam przecież napisałem, że pomogę. Jasne, że organizatorom trzeba dziękować. Ja akurat dostrzegam pozytywne strony całego przedsięwzięcia.

Daron37 
HARDróżnik

Informacje
Do³±czy³: 29 Mar 2007
Piwa: 2350
Sk±d: z Ukrainy

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 20-03-2013, 17:29    #237

lamborghini17, może to tak zabrzmiało, ale akurat w całym w wywodzie nie miałem akurat Ciebie na myśli ;) .

lamborghini17 

Informacje

Wys³any: 20-03-2013, 17:33    #238

Tylko ja chyba o to pytałem więc myślałem, że to mnie nazywasz tępym polaczkiem. Ale w porządku. Chociaż napisałes trochę więcej informacji.
A ten wynajem parku niekoniecznie jest znowu taki drogi. W końcu park należy do miasta i na rękę im jest zorganizowanie festiwalu akurat w ich mieście. Możliwe, że jest tak samo jak z Sunrise'em w Kołobrzegu, że miasto jeszcze się dokłada, bo to oznacza dla niego promocję, wzrost liczby turystów, większy obrót w sklepach = większe podatki trafiają do budżetu miasta.

hasder 
HARDCORE TO THE BONE

Informacje
Do³±czy³: 10 Sty 2009
Piwa: 105
Sk±d: Ruda Åšlůnsko

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 20-03-2013, 21:51    #239

ok, dobrze, że bydąsponsorzy, ale mom pytanie ile mniej więcej będemy musieli sami uzbierać? bo od tego tyz zalezy to kto ile bydzie chciol przeloć m isie wydaje. Bo jak zostanie jakieś200zl do uzbierania to jak sie wiecej ludzi sciepnie po 5tce to bydzie git, a jak to bydzie ok 1000 to nawet i po dysze, to może sie okazać troszka mało. Domyślom, sie, że sponsorzy nie podali jeszcze kwot ile wspomogą tudzież czy w ogóle do sie coś od nich ogarnąć, ale chociaż taki "na oko" obrachunek :) czekom na info z przelewem

ROoZi 
Reverse Bass!

Informacje
Do³±czy³: 28 Mar 2007
Piwa: 2448
Sk±d: Chorzów Batory

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 20-03-2013, 22:04    #240

prawdopodobnie uda nam się zamknąć w 2000zł ale to jeszcze nie jest pewne bo namiot jest załatwiany, sponsorem zajmuję się Daron i jeszcze nie wiemy ile nam "podaruje" :D

dane do przelewu sÄ… na pierwszej stronie tego tematu

[ Movies From Parties ]

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 18442
Odpowiedzi: 355
Odwiedzin z google: 2082
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: