Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœć i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 2013, anthem, black, ft., hardforum, in, in, kona, love, mayer, raw, regain, silesia, silesia, stage

Przesunięty przez: ROoZi
03-02-2014, 23:38
Regain & Mayer Ft. Kona Black - Silesia In Raw (Silesia In Love Hardforum Stage 2013 Anthem)
Autor Wiadomość
Xearo 
Early Hardstyle!

Informacje
Piwa: 235

$ wspomagacz (Ilość: 2)

Wysłany: 02-07-2013, 18:07    #21

Dobry ten reverse, ale kick z bassem wydaja mi sie strasznie plytkie - brakuje im moim zdaniem glebi i wydaje mi sie sluchajac, jakby dopiero mialy sie wkrecic.. :D Ogolnie ten early-parcik jest bardzo prosciutki i fajnie! Druga czesc tego parta na duzy plus, jest ciekawa! Pozniej interko na raw parta jest bardzo, bardzo dobrze pomyslane - zgrabnie udalo sie w nim zmiescic aliasy artystow, ktorzy beda wystepowac na silesii co jest jak dla mnie strzalem w dziesiatke! ;) Raw part mi sie niestety, ani troche nie podoba :) Czesc hc rozpierdala banie w drobny mak i jest to zdecydowanie najlepszy moment calego tracka, jest o 2 klasy lepszy niz reszta ;) Co do wokalu to odstaje on troszke poziomem, nienajlepiej brzmi w wielu miejscach i przedewszystkim odnosze wrazenie jakby byl on na chama nagrany w takim demonicznym dark stylu.. Moim zdaniem nie wychodzi to najlepiej i mysle, ze lepiej by bylo jakby bylo nagrane normalnym glosem.

Podsumowujac, naprawde porzadny anthemik i co najwazniejsze - w przeciwienstwie do anthemow wielkich eventow nie brzmi to jak zwykly track. Tutaj hymn sie czyms wyroznia (np. ciekawymi intrami przedstawiajacymi artystow i polaczeniem wielu styli co jest jak najbardziej na miejscu w wypadku hymnu do takiej i jakiejkolwiek imprezy). :)

Podziękowali:Kona Black, Regain, Mayer
ROoZi 
Reverse Bass!

Informacje
Piwa: 2448

$ wspomagacz (Ilość: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 03-07-2013, 13:18    #22

już ponad 1100 wyświetleń ;DD

[ Movies From Parties ]

Podziękowali:Mayer, Regain
Sapher 
HARDCORE

Informacje
Piwa: 161

$ wspomagacz (Ilość: 3)

Wysłany: 03-07-2013, 18:53    #23

dobrze daje, wstawka HC miodzio :)
youtube

Podziękowali:Mayer, Regain, Kona Black
lamborghini17 

Informacje
Piwa: 942

Wysłany: 04-07-2013, 00:05    #24

Kona Black napisał/a:
korkizz napisał/a:
Nie podoba mi się słowo "sajlizia", nie lepiej byłoby po polsku? :D

Nie jest to polskie słowo więc spolszczanie go nie brzmiałoby dobrze. U nas w PL nie raz wymawia się w spolszczony sposób jakieś zagraniczne wyrazy bo często jest po prostu łatwiej ale tutaj skoro to hymn i będą go słuchać nie tylko Polacy to lepiej wymawiać go tak jak się powinno (mój akcent nie zawsze jest idealny ale staram się nad tym pracować).. :P to trochę tak jakbym miał czytać np. "korsekcjon" zamiast "korsekszyn" ;D

Dzisiaj widziałem reklamę SIL w 4funTV i tam babka mówi po prostu Silezja. Skoro sami organizatorzy tak to wymawiają to wy chyba też powinniście. Ale mniejsza już o to jedno słowo.
@Kona Mówić podczas imprezy też będziesz po angielsku?

Ogólnie anthem powiał świeżością, bo jakby nie patrzeć jest dość oryginalny. Rzadko tak ktoś łączy style.

Podziękowali:Mayer, Regain, Kona Black
kych0 

Informacje
Piwa: 611

$ wspomagacz (Ilość: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 04-07-2013, 07:50    #25

lamborghini17 napisał/a:
Kona Black napisał/a:
korkizz napisał/a:
Nie podoba mi się słowo "sajlizia", nie lepiej byłoby po polsku? :D

Nie jest to polskie słowo więc spolszczanie go nie brzmiałoby dobrze. U nas w PL nie raz wymawia się w spolszczony sposób jakieś zagraniczne wyrazy bo często jest po prostu łatwiej ale tutaj skoro to hymn i będą go słuchać nie tylko Polacy to lepiej wymawiać go tak jak się powinno (mój akcent nie zawsze jest idealny ale staram się nad tym pracować).. :P to trochę tak jakbym miał czytać np. "korsekcjon" zamiast "korsekszyn" ;D

Dzisiaj widziałem reklamę SIL w 4funTV i tam babka mówi po prostu Silezja. Skoro sami organizatorzy tak to wymawiają to wy chyba też powinniście. Ale mniejsza już o to jedno słowo.
@Kona Mówić podczas imprezy też będziesz po angielsku?

Ogólnie anthem powiał świeżością, bo jakby nie patrzeć jest dość oryginalny. Rzadko tak ktoś łączy style.

A spot był po anieglsku czy po polsku ?

Po drugi wszystko w kawałku jest po angielsku więc jest poprawnie ;)
http://translate.google.pl/#pl/en/śląsk przesłuchajcie sobie jak nie wierzycie ze tak sie wymawia ;)

Podziękowali:Regain, Kona Black
lamborghini17 

Informacje
Piwa: 942

Wysłany: 04-07-2013, 08:12    #26

Spot rzeczywiście po polsku. Chodzi dokładnie o ten .

Regain 

Informacje
Piwa: 1013

HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 04-07-2013, 11:26    #27

Tak taaaak, ale z drugiej strony mogę się założyć, że więcej ludzi przesłuchało ten hymn z innych krajów świata niż z Polski. Poza tym nie będziemy robić Anthemu po polsku, bo przybysze z innych krajów też chcieliby wiedzieć co kto gada w tym traczku.
Słowo "Silesia" jest wymówione poprawnie, w poprawnej angielszczyźnie więc problemu tutaj tez nie ma, a "Silezja" brzmiałoby zbyt plastikowo :D
Co to ksywek - robiliśmy Anthem a nie track, chcemy by ludzie zapamiętali Silesie z tym traczkiem i dzięki niemu mieli jakieś wspomnienia. Cały Line-Up nie psuje tutaj utworu moim zdaniem, brzmi to dosyć oryginalnie i dla mnie siedzi. Chodzi w 100% o SiL a nie o to, że "to przeszkadza w tracku". Taki mamy LU, taki był pomysł i tak to zostało zrobione :D

Podziękowali:Kona Black, Xearo, Mayer, kych0
BEBE 
a.k.a Basstard/Jaxon

Informacje
Piwa: 416

Wysłany: 04-07-2013, 13:24    #28

kawalek bedzie gdzies wydany czy rzucicie kiedys za free?

edit:
teraz jak przesluchalem ten kawalek na dobrych glosnikach stwierdzam, ze w hc kicku mocniejszy punch by sie przydal
a jesli chodzi o cala reszte to konkret :thumbup:

mĂłj saundklaud
Ostatnio zmieniony przez BEBE 05-07-2013, 21:45, w całości zmieniany 1 raz  

Podziękowali:Regain, Mayer
ROoZi 
Reverse Bass!

Informacje
Piwa: 2448

$ wspomagacz (Ilość: 6) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilość: 1)

Wysłany: 04-07-2013, 14:08    #29

BEBE, będzie wydany za free w dniu imprezy, oczekujcie linka koło godziny 10 :D

[ Movies From Parties ]

Podziękowali:Regain, BEBE, Mayer
Mayer 
Theracords Supporter

Informacje
Piwa: 31

Wysłany: 05-07-2013, 00:17    #30

Regain napisał/a:
Tak taaaak, ale z drugiej strony mogę się założyć, że więcej ludzi przesłuchało ten hymn z innych krajów świata niż z Polski. Poza tym nie będziemy robić Anthemu po polsku, bo przybysze z innych krajów też chcieliby wiedzieć co kto gada w tym traczku.
Słowo "Silesia" jest wymówione poprawnie, w poprawnej angielszczyźnie więc problemu tutaj tez nie ma, a "Silezja" brzmiałoby zbyt plastikowo :D
Co to ksywek - robiliśmy Anthem a nie track, chcemy by ludzie zapamiętali Silesie z tym traczkiem i dzięki niemu mieli jakieś wspomnienia. Cały Line-Up nie psuje tutaj utworu moim zdaniem, brzmi to dosyć oryginalnie i dla mnie siedzi. Chodzi w 100% o SiL a nie o to, że "to przeszkadza w tracku". Taki mamy LU, taki był pomysł i tak to zostało zrobione :D

Nic dodać, nic ująć przyjacielu ;] track jest zrobiony z myślą o tej imprezie, a nie wykorzystaniu go kiedykolwiek na jakimś innym evencie (zawsze można zrobić edit :P ) . Kto zechce to go zagra, kto nie to nie. W każdym razie nie supporty, ale właśnie kojarzenie tej imprezy z tym trackiem były głównym powodem zrobienia anthemu.

Podziękowali:Regain, Rawness, Kona Black
Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)