| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
BD.Lukash Beat Destroyers

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2009 Wiek: 37 Posty: 3830 (0,62/dzieñ) Piwa: 1722 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 10-09-2012, 15:10 Jaka karta muzyczna ? ProszÄ™ o pomoc producentów | #1
|
| Mam zamiar na dniach kupić kartę muzyczną na USB do laptopa. Przeznaczenie oczywiście w dużej mierze do fl studio. Maksymalna kwote 350-400zł (wiem nie jest to zbyt dużo na kartę muzyczną do produkcji ale napewno lepsze to niż realtek lub moja c-media 7.1) Także proszę o jakąś podpowiedż ) | _________________ Nie jestem wrogo nastawiony do świata Ale nie zamierzam się tutaj ze wszystkimi bratać | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 09 Lip 2009 Wiek: 37 Posty: 1077 (0,17/dzieñ) Piwa: 532 Sk±d: Zabrze  | |
| |
Podziêkowali: | BD.Lukash |
Informacje Do³±czy³: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzieñ) Piwa: 616 Sk±d: Chrzanów  | Wys³any: 10-09-2012, 16:05 | #3
|
| Wiem że tu chodzi o laptop, ale ja mam jakiegoś zintegrowanego realteka (wyłączona w biosie) i normalną dzwiękówke za jakieś 70 zł w moim stacjonarnym pc i nie widzę większej różnicy w wydajności czy też w jakości fl'a. Natomiast ja teraz mam czterordzeniowy procek. Ale do czego zmierzam. Wcześniej miałem dwórdzeniowy i cały czas tą samą dzwiękówke za 70zł. Różnica w wydajności flstudio jest kolosalna pomiędzy 4 a 2 rdzeniowym procesorem. A natomiast znikoma jeśli chodzi o te karty dźwiękowe. Ja nie udzielam żadnych rad bo nie bardzo się nie znam, ale pokazuje tą zależności aby zwrócić uwagę na to czy jest w ogóle sens inwestować w coś nawet 400zł co może niewiele pomóc.
| |
| |
Podziêkowali: | BD.Lukash |

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2009 Wiek: 37 Posty: 3830 (0,62/dzieñ) Piwa: 1722 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 10-09-2012, 18:45 | #4
|
| Ja zmieniłem kompa z athlona x2 2ghz 3gb ramu na 2,2 i3 i 8gb ramu , ale nadal mam tą samą muzyczną i myślę że to ona mi psuje nerwy ponieważ wielkiej różnicy nie widzę , w sumie to w ogóle ... także mysle ze to wina muzycznej | _________________ Nie jestem wrogo nastawiony do świata Ale nie zamierzam się tutaj ze wszystkimi bratać | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 16 Cze 2010 Wiek: 33 Posty: 2894 (0,49/dzieñ) Piwa: 485 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 10-09-2012, 18:57 | #5
|
| Ja bym się nie pchał w muzyczną, nie ma sensu. Regina jedzie na zintegrowanej ze sterownikami ASIO i śmiga jak dzikie. Tylko że procek 2x 3,14 ghz, ale tylko 2 GB ramu przy Windowsie 7 Ogólnie laptopy się nie nadają na produkcje muzyki Kupel miał i5 2,3 ghz + jakieś tam turbo, 8 gb ramu i też rewelacji nie było przy większej ilości wtyczek
A najlepiej jak masz możliwość, to pożycz od kogoś byle jaką kartę na usb i sprawdź czy coś się zmieni. | _________________
 Everything you hear, is real... | | Ostatnio zmieniony przez PietraZ 10-09-2012, 18:58, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 27 Sie 2009 Wiek: 41 Posty: 445 (0,07/dzieñ) Piwa: 161 Sk±d: Malbork  | Wys³any: 10-09-2012, 19:37 | #6
|
| | ja jade na lapku z i5 2x2,4ghz i 4gb ramu, a jako dzwiekowke mam digital jockeya 2 z interfejsem i asio. Wtyczek ostatnio uzywam mase a nawet nic na chwile nie przytnie ale jak juz gdzies wczesniej wspomnialem trzeba fla odpalic w wersji extended o czym na poczatku nie wiedzialem i potrafilo sie przyciac bo tylko 2gb ramu widzial. | _________________ zobacz mnie na: facebook soundcloud youtube | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 18 Kwi 2010 Wiek: 33 Posty: 58 (0,01/dzieñ) Piwa: 11 Sk±d: Kraków  | Wys³any: 05-10-2012, 18:58 | #7
|
| W emu i esi bym się osobiście nie pchał-bywa z nimi różnie. W twoim przedziale cenowym, z rzetelnych firm polecić można produkty firm focusrite, TC. Wyższa półka- MOTU i RME, ale to już bardziej do nagrywania i samej realizacji dźwięku. Jeśli potrzebujesz tylko podpiąć odsłuchy to cudów nie trzeba A każdy komputer, bez względu na to czy laptop czy nie- jeśli do muzyki musi być dobrze utrzymany jeśli chodzi o porządek na dysku i najlepiej żeby służył jedynie do muzyki. Przy konkretnych projektach zawsze istnieje potrzeba zgrania większości ścieżek do WAV'u bez względu na moc procesora, chyba że kogoś stać na Maca Pro | _________________ Realizator dźwięku. | |
| |
 | |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Do³±czy³: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzieñ) Piwa: 634 Sk±d: MyÅ›lenice  | Wys³any: 12-10-2012, 12:06 | #8
|
| | ADEN napisa³/a: | A natomiast znikoma jeÅ›li chodzi o te karty dźwiÄ™kowe. Ja nie udzielam żadnych rad bo nie bardzo siÄ™ nie znam, ale pokazuje tÄ… zależnoÅ›ci aby zwrócić uwagÄ™ na to czy jest w ogóle sens inwestować w coÅ› nawet 400zÅ‚ co może niewiele pomóc.
|
karta za 70zl raczej nie ma pelnego wsparcia ASIO jedynie te bardziej proffesionalne maja wsparcie i uklady ASIO wiec ustawiajac w FL na ich ASIO odbieraja troche pracy z procka, ale i tak CPU ma duze znaczenie. Ja na i5-650 2 rdzeniowym z 4 watkami , 6GB ramu i zintegrowanym realteku dzialam na ASIO4ALL i mozna w miare duzo zaladowac vstekow i nie przycina... ale - w przypadku lukasza ma lapka, a tam i3 to jest takie "minimum" wiec do desktopowych cpu sie chowa. Wiec karta z ASIO moze w dosc duzy sposob poprawic dzialanie | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2009 Wiek: 37 Posty: 3830 (0,62/dzieñ) Piwa: 1722 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 12-10-2012, 13:28 | #9
|
| Kurcze powiem wam że działam nadal na tej mojej 7.1 c-media pod usb i nic mi nie tnie na asio Nawet przy nexusie + innych syntezatorach także chyba kupno nowej karty będzie zbędne | _________________ Nie jestem wrogo nastawiony do świata Ale nie zamierzam się tutaj ze wszystkimi bratać | |
| |
 | |
ResQ Hardstyle / Hardcore

Informacje Do³±czy³: 11 Cze 2008 Wiek: 39 Posty: 2654 (0,4/dzieñ) Piwa: 634 Sk±d: MyÅ›lenice  | Wys³any: 15-10-2012, 09:58 | #10
|
| | BD.Lukash napisa³/a: | Kurcze powiem wam że dziaÅ‚am nadal na tej mojej 7.1 c-media pod usb i nic mi nie tnie na asio Nawet przy nexusie + innych syntezatorach także chyba kupno nowej karty bÄ™dzie zbÄ™dne |
zalezy ile layerow jak zapuscisz 10-15 nexusow to CPU moze miec ciezo
a tak w zasadzie to karte pro do produkcji sie glownie kupuje jak sa albo dobre monitory do odsluchu albo jak potrzeba podlaczyc zewnetrzne synthy, compressory i inne | _________________ ResQ (HS): www.djresq.pl | https://www.facebook.com/ResQDJ
Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore | |
| |
 | |
| |