Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: jaka, karta, muzyczna, pomoc, producentow, prosze

Jaka karta muzyczna ? Proszę o pomoc producentów
Autor Wiadomo¶æ
BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 23 Sie 2009
Piwa: 1722
Sk±d: Gliwice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 10-09-2012, 15:10   Jaka karta muzyczna ? ProszÄ™ o pomoc producentów #1

Mam zamiar na dniach kupić kartę muzyczną na USB do laptopa. Przeznaczenie oczywiście w dużej mierze do fl studio. Maksymalna kwote 350-400zł (wiem nie jest to zbyt dużo na kartę muzyczną do produkcji ale napewno lepsze to niż realtek lub moja c-media 7.1) Także proszę o jakąś podpowiedż :) )

Rawness 
Beat Destroyers

Informacje
Do³±czy³: 09 Lip 2009
Piwa: 532
Sk±d: Zabrze

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 10-09-2012, 15:22    #2

Przeważnie na każdym forum polecają ESI Maya 44 USB lub z serii E-MU Creative :)

Podziêkowali:BD.Lukash
ADEN 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lis 2008
Piwa: 616
Sk±d: Chrzanów

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 5) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 10-09-2012, 16:05    #3

Wiem że tu chodzi o laptop, ale ja mam jakiegoś zintegrowanego realteka (wyłączona w biosie) i normalną dzwiękówke za jakieś 70 zł w moim stacjonarnym pc i nie widzę większej różnicy w wydajności czy też w jakości fl'a. Natomiast ja teraz mam czterordzeniowy procek. Ale do czego zmierzam. Wcześniej miałem dwórdzeniowy i cały czas tą samą dzwiękówke za 70zł. Różnica w wydajności flstudio jest kolosalna pomiędzy 4 a 2 rdzeniowym procesorem. A natomiast znikoma jeśli chodzi o te karty dźwiękowe. Ja nie udzielam żadnych rad bo nie bardzo się nie znam, ale pokazuje tą zależności aby zwrócić uwagę na to czy jest w ogóle sens inwestować w coś nawet 400zł co może niewiele pomóc.
:)

Podziêkowali:BD.Lukash
BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje

Wys³any: 10-09-2012, 18:45    #4

Ja zmieniłem kompa z athlona x2 2ghz 3gb ramu na 2,2 i3 i 8gb ramu , ale nadal mam tą samą muzyczną i myślę że to ona mi psuje nerwy ponieważ wielkiej różnicy nie widzę , w sumie to w ogóle ... także mysle ze to wina muzycznej :)

PietraZ 
Oh God Why

Informacje
Do³±czy³: 16 Cze 2010
Piwa: 485
Sk±d: WrocÅ‚aw

Wys³any: 10-09-2012, 18:57    #5

Ja bym się nie pchał w muzyczną, nie ma sensu. Regina jedzie na zintegrowanej ze sterownikami ASIO i śmiga jak dzikie. Tylko że procek 2x 3,14 ghz, ale tylko 2 GB ramu przy Windowsie 7 :P
Ogólnie laptopy się nie nadają na produkcje muzyki ;) Kupel miał i5 2,3 ghz + jakieś tam turbo, 8 gb ramu i też rewelacji nie było przy większej ilości wtyczek :)

A najlepiej jak masz możliwość, to pożycz od kogoś byle jaką kartę na usb i sprawdź czy coś się zmieni.

Everything you hear, is real...
Ostatnio zmieniony przez PietraZ 10-09-2012, 18:58, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Sapher 
HARDCORE

Informacje
Do³±czy³: 27 Sie 2009
Piwa: 161
Sk±d: Malbork

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 3)

Wys³any: 10-09-2012, 19:37    #6

ja jade na lapku z i5 2x2,4ghz i 4gb ramu, a jako dzwiekowke mam digital jockeya 2 z interfejsem i asio. Wtyczek ostatnio uzywam mase a nawet nic na chwile nie przytnie ale jak juz gdzies wczesniej wspomnialem trzeba fla odpalic w wersji extended o czym na poczatku nie wiedzialem i potrafilo sie przyciac bo tylko 2gb ramu widzial.
youtube

extremestate 
Dj Extreme

Informacje
Do³±czy³: 18 Kwi 2010
Piwa: 11
Sk±d: Kraków

Wys³any: 05-10-2012, 18:58    #7

W emu i esi bym się osobiście nie pchał-bywa z nimi różnie. W twoim przedziale cenowym, z rzetelnych firm polecić można produkty firm focusrite, TC. Wyższa półka- MOTU i RME, ale to już bardziej do nagrywania i samej realizacji dźwięku. Jeśli potrzebujesz tylko podpiąć odsłuchy to cudów nie trzeba :) A każdy komputer, bez względu na to czy laptop czy nie- jeśli do muzyki musi być dobrze utrzymany jeśli chodzi o porządek na dysku i najlepiej żeby służył jedynie do muzyki. Przy konkretnych projektach zawsze istnieje potrzeba zgrania większości ścieżek do WAV'u bez względu na moc procesora, chyba że kogoś stać na Maca Pro :)

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Do³±czy³: 11 Cze 2008
Piwa: 634
Sk±d: MyÅ›lenice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4)

Wys³any: 12-10-2012, 12:06    #8

ADEN napisa³/a:
A natomiast znikoma jeśli chodzi o te karty dźwiękowe. Ja nie udzielam żadnych rad bo nie bardzo się nie znam, ale pokazuje tą zależności aby zwrócić uwagę na to czy jest w ogóle sens inwestować w coś nawet 400zł co może niewiele pomóc.
:)

karta za 70zl raczej nie ma pelnego wsparcia ASIO :P jedynie te bardziej proffesionalne maja wsparcie i uklady ASIO wiec ustawiajac w FL na ich ASIO odbieraja troche pracy z procka, ale i tak CPU ma duze znaczenie. Ja na i5-650 2 rdzeniowym z 4 watkami , 6GB ramu i zintegrowanym realteku dzialam na ASIO4ALL i mozna w miare duzo zaladowac vstekow i nie przycina... ale - w przypadku lukasza ma lapka, a tam i3 to jest takie "minimum" wiec do desktopowych cpu sie chowa. Wiec karta z ASIO moze w dosc duzy sposob poprawic dzialanie :)

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

BD.Lukash 
Beat Destroyers

Informacje

Wys³any: 12-10-2012, 13:28    #9

Kurcze powiem wam że działam nadal na tej mojej 7.1 c-media pod usb i nic mi nie tnie na asio :D Nawet przy nexusie + innych syntezatorach :) także chyba kupno nowej karty będzie zbędne :P

ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Do³±czy³: 11 Cze 2008
Piwa: 634
Sk±d: MyÅ›lenice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4)

Wys³any: 15-10-2012, 09:58    #10

BD.Lukash napisa³/a:
Kurcze powiem wam że działam nadal na tej mojej 7.1 c-media pod usb i nic mi nie tnie na asio :D Nawet przy nexusie + innych syntezatorach :) także chyba kupno nowej karty będzie zbędne :P

zalezy ile layerow :P jak zapuscisz 10-15 nexusow to CPU moze miec ciezo :P

a tak w zasadzie to karte pro do produkcji sie glownie kupuje jak sa albo dobre monitory do odsluchu albo jak potrzeba podlaczyc zewnetrzne synthy, compressory i inne

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 2410
Odpowiedzi: 11
Odwiedzin z google: 493
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: