Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwość i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzień. Czasami trzeba poczekać.
3. Czytaj uważnie posty. Staraj sie nie zadawać pytań które było zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako że nie każdy regulamin jest perfekcyjnym ideałem, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- może ukarać ostrzeżeniem użytkownika, jeżeli uzna to za słuszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisać na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Ogłoszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czegos, czy, do, lead, nadaje, sie, ten

czy ten lead nadaje sie do czegos?
Autor Wiadomo¶ć
KefirHunterz 
KefirHunterz

Informacje
Doł±czył: 14 Lis 2010
Piwa: 11
Sk±d: Bytom

Wysłany: 16-06-2012, 22:19   czy ten lead nadaje sie do czegos? #1

Witam zrobilem taki sobie ledzik , ale czeogos mi w nim brakuje i nie wiem czego moze ktos mi podpowie ;)

link: http://www2.zippyshare.com/v/51796780/file.html

Regain 

Informacje
Doł±czył: 26 Gru 2011
Piwa: 1013
Sk±d: WrocĹ‚aw

HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶ć: 1)

Wysłany: 17-06-2012, 13:50    #2

To co masz jest 1/4 tego co powinno być. W sumie zostało Ci tylko 3/4 więc już jest dobrze haha.
Słuchaj. Zależy co chcesz osiągnąć. Jeżeli chcesz mieć tłusty, mięsisty lead to słuchaj tego :tf:

Zawsze jak ja tworzę swój leadzik (a robię to głównie na Sylenth1 i na Z3ta+, zdarzają się jeszcze inne wtyki ale Sylenth u mnie to podstawa) robię tak:
- na sam początek idzie mocny, tłusty lead, na dużym detune. To już brzmi dosyć dobrze ale wiadomo, czegoś tutaj nam brakuje, potrzebujemy więcej mocy.
- więc nałóż na niego drugi lead, na mniejszym detune, może być saw (Z3ta+ ma dużo dobrych sawów) tylko niech on gra ciszej niż ten nasz tłuściutki, wcześniejszy lead.
- no i teraz to, o czym moim zdaniem większość ludzi zapomina albo nie wie. Nakładasz na to 3 lead, ale niech on będzie zbudowany z kwadratu. Dobry square z Sylenth1 powinien tutaj grać jak trzeba. Nakładasz go oktawę niżej niż pozostałe by nisko grał i efekt powinien być git. Oczywiście odetnij mu dolne pasmo bo się będzie pluł z resztą, ale mówimy teraz o budowie leadu a nie o mixie.

No i to by było w sumie na tyle. Podstawą jest znalezienie odpowiednich wtyczek, na których będziemy mogli osiągnąć to, co nam w duszy gra. Ja Ci napisałem budowę moich leadów, jak ja to robię. Ty możesz próbować inaczej ale polecam ten sposób. Jeżeli nie jestes jeszcze na tyle zaawansowany, żeby samemu zrobić lead to polecam kupić* Sylenth'a i pościągać (lub też kupić ^^ ) dużo banków i różnych presetów. Potem je przeszukać, zobaczyć co najbardziej Ci odpowiada i próbować je dokręcać po swojemu. Ja tak do tego wszystkiego dochodziłem aż w końcu któregoś pięknego dnia udało mi się zrobić lead :D
Ostatnio zmieniony przez Regain 17-06-2012, 13:52, w cało¶ci zmieniany 2 razy  

Podziękowali:KefirHunterz
KefirHunterz 
KefirHunterz

Informacje
Doł±czył: 14 Lis 2010
Piwa: 11
Sk±d: Bytom

Wysłany: 17-06-2012, 14:14    #3

Dzięki za info :-) napewno się przyda ten lead też na sylenth wykręcony , ale spróbuje twoja metoda :-) jeszcze raz dzięki

hardmaniac96 
TetraHARDocannabinol

Informacje
Doł±czył: 24 Mar 2012
Piwa: 28
Sk±d: PiĹ‚a WLKP

Wysłany: 17-06-2012, 15:32    #4

Dlamnie powinien byc " szybszy " i taki piskliwy

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 użytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych użytkowników)