Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: 08, 2009, 29, alphaverb, megaclub, moh

Zamkniêty przez: Thao
31-08-2009, 17:55
MOH - ALPHAVERB @ MEGACLUB - 29.08.2009 !
Autor Wiadomo¶æ
ResQ 
Hardstyle / Hardcore

Informacje
Do³±czy³: 11 Cze 2008
Piwa: 634
Sk±d: MyÅ›lenice

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 4)

Wys³any: 31-08-2009, 15:47    #301

koko123 napisa³/a:
ResQ? .. strasznie komercyjnie.. masakra, a widzę, że widzę po komentarzach, że terrory poleciały na koniec (do którego nie wytrzymałem bo ten set był max nudny)... nie lubię mody, a tutaj widzę jej spory przejaw.. modne mainstreamy plus modne ostatnio terrory? pff beznadzieja.. zdecydowanie najgorszy set Resq jaki słyszałem, mam nadzieję, że to jednorazowa wpadka : )

mainstream = komercyjnie - wiec nie wiem czego sie chciales spodziewac, terror ? owszem - w modzie, bardzo, i przed ostatnio impreze zakonczylem na 190BPM - i co ? i kazdy narzekal ze sie "nagle" skonczylo - wiec te 1-2 kawalki terrorowe sa na zakonczenie dawane jako "widoczne zakonczenie" ... swoja droga jak by sie uprzec to zawsze tempo bylo do 300-400bpm na zakonczenie ostatniego kawalka ;-) ale nie wazne - widac ile ludzi sie bawi do terrorow, industrialu itd - wiec nie widze potrzeby by grac "nie komercyjnie" na glownej sali, skoro nawet na zachodzie jest to "glowna" odmiana ...

a odnosnie imprezy - bardzo fajna, troche frekwencja mala ale nie bylo najgorzej, Alphaverb bardzo rowny gosc, i zagral w swojim stylu - czyli melodycznie ale mocno - i widze ze duzo osob nie lubi tego stylu - a szkoda - bo to nie jest typowy cukierkowy nuHS...

Outworld (HC): http://www.facebook.com/outworldhardcore

yoshko 
Infectious

Informacje
Do³±czy³: 27 Kwi 2007
Piwa: 48
Sk±d: Bytom

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 31-08-2009, 15:55    #302

Resq napisa³/a:
bo to nie jest typowy cukierkowy nuHS

niebawem wszyscy będą wszystko krytykować bo to im najlepiej wychodzi!

asik 

Informacje
Do³±czy³a: 15 Pa¼ 2007
Piwa: 254
Sk±d: SR

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 31-08-2009, 16:00    #303

yoshko, jakim cudem ja tam ciebie nie widzialam to nie wiem! ;/
co do tego co napisales- wiaże sie to z moim postem wyżej.
jak ktos slucha bardziej lajtowego hs/hc to go krytykujÄ…. i to jest powoli wkurzajÄ…ce. ja sobie slucham mainstreamowego hc i uj komus do tego; nie bedÄ… mi mowic, ze to jest chujowe bo do mnie ta muza przemawia i mi sie podoba wiec uj komu do tego. ja nikogo nie krytykuje ze slucha terrorow itp bo o gustach sie nie dyskutuje. wiec o to samo prosilabym ich

hasder 
HARDCORE TO THE BONE

Informacje
Do³±czy³: 10 Sty 2009
Piwa: 105
Sk±d: Ruda Åšlůnsko

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 2) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 2)

Wys³any: 31-08-2009, 16:05    #304

koko123 napisa³/a:
zastanawiam się, gdzie ci wszyscy ludzie się podziali, którzy tak się afiszują ze swoim HC? na małej sali kilka osób i to ciągle te same ludki, a reszta hc?

ja tam byłem cały czas, jedynie kiedy sie stamtąd zmywałem to jak sie wybierałem na loże chwile poklachać i czegos napić, ale zazwyczaj nie trwało to dłużej niż kilkanaście minut...
graph napisa³/a:
A to jest jak dla mnie głupota, słucham tego co mi spasi, wpadnie w ucho czy jak kto woli spodoba się a nie ważne kto to pod co podciągnie...

dokładnie... ine widze sensu w szpanowaniu: co sie lubi, co sie robi przed innymi. wiadomo, ze każdy robi to co lubi, a widać to właśnie na imprezach kto słucha jakiej muzy po stylu tańczenia. Bo wiadomo jak ktoś słucha tylko HS to nie widze takiego gostka, na scenie z hardkorami tańczacego hakkuh, tylko jako tańczacego HS do szybszego tempa po prostu. Tak samo nie widze siebie tańczącego do hip hopu, bo po prostu nie wiem jak sie do tego tańczy i tańcze po swojemu. Co innego z ludzmi pokroju Defqona, którzy sie bawią do wszytskiego xD i nie tyle tylko, że sie bawią rpzy wszystkim tacy ludzie ale mają też pojęcie przy czym sie bawią i za to mam szacunek dla takich ludzi :)

klimatyzacji nie poczułem, moze to przez to,z e byłem tam już pdo koniec jak już sie znowu pustki robiły na secie Resq, bo początek jego seta przesiedziałem.

Resq, co do Twojego grania, nie mam żadnego ale, z tego względu, że praktycznie za każdym razem robisz przebieg po kilku stylach. To, ze praktycznie zawsze są terrory - dla mnie jak najbardziej ok, mi sie terrory podobają i nie obchodzi mnie czy innym sie podobają czy nie. Fakt, że grają je coraz częsciej w coraz to więcej miejscach, ale do całkowitej komercjalizacji terrorów jeszcze daleka (na szczęście) droga. Z tym, ze grasz nie to co "wypadałoby grać" (bo nie grają tego wszyscy) też Cie popieram. Liczy sie to żebyś i Ty i ludzie sie dobrze bawili przy tym co grasz. Co z tego że byś walnoł cały set od początku do końca extratonów, jak NAPEWNO dużo osób z tych co bawili się jesczze na początku Twojego seta, zebraliby sie do domu z miejsca bo by ryczeli co to za pralka jest...

EDIT:

asik napisa³/a:
ja nikogo nie krytykuje ze slucha terrorow itp bo o gustach sie nie dyskutuje. wiec o to samo prosilabym ich

dokładnie
Ostatnio zmieniony przez hasder 31-08-2009, 16:08, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

yoshko 
Infectious

Informacje
Do³±czy³: 27 Kwi 2007
Piwa: 48
Sk±d: Bytom

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 31-08-2009, 16:07    #305

no ale widzisz... komuś podoba sie HHz to jest tak jakby wixiarzem... Nie wiem od kiedy to ktoś na forum wyznacza jakies standardy, czego powinno się słuchać i kto nie powinien np. przyjechać do Polski bo jest daremny! (tak to odbieram).

Tak jak napisałaś widać, że panuje moda na coś o wiele mocniejszego i ja sie tego nie słucha to jest sie jakimś muzycznym lamusem!

Ogólnie mam to w dupie... ale ostatnio jak tylko zagladam na forum to widze jakieś krytyki narzekania itd. aż sie nie chce tego czytać ani nawet odpisywać. Dużo ludzi beszta tutaj Alphaverb'a że chu**wo zagral, ale czy ktoś sie przypatrzył ile osob sie zajebiscie przy nim bawiło na parkiecie?

asik, no teraz jakoś nam sie nie udało na siebie natrafić, ale myśle, że jeszcze napewno bedzie okazja!

hasder 
HARDCORE TO THE BONE

Informacje

Wys³any: 31-08-2009, 16:15    #306

yoshko, ja jak wyrażam opinie na temat tego jaka była impreza, czy jak ktoś zagrał to jest to tylko i wyłącznie opinia z mojego punktu widzenia, i np jak napisze, że ktoś tam zagrał ujowo, albo super zajebiscie, to wiadomo, że jest to tylko i wyłącznie moje odczucie, ktoś inny napewno sie znajdzie komu sie spodoba taki set. Komentując czyjś występ nigdy nie patrze na to ilu ludziom sie podobało, tylko czy MI sie podobało, bo jest to mój komentarz do tematu. A co do tego jak odbiera sie ludzi poprzez to czego słuchają to już tego nie skomentuje... Po ubiorze teoretycznie też sie nie powinno komentować, bo mimo, ze ktoś jest jakoś "inaczej" ubrany nie jest od razu dla mnie wyznacznikiem. Wyznacznikiem jest zachowanie wg mnie

koko123 

Informacje
Do³±czy³: 05 Wrz 2007
Piwa: 894
Sk±d: Gliwice

Wys³any: 31-08-2009, 16:15    #307

ResQ, nie zgodzę się z Tobą, bo w mainstreamie można znaleźć naprawdę tracki, które w skutek dobrej selekcji dja nie są ograne, a mimo to są wspaniałe i mocne i jednocześnie nie są komercyjną papką robioną masowo. I nie wydaje mi się, że musimy papugować i robić to co robią na świecie, tylko zagłębić się bardziej w selekcję tracków i wysilić się bardziej niż selekcja z top 10 każdego top 10 dja z NL.

(btw. ta część postu "widze potrzeby by grac "nie komercyjnie" na glownej sali, skoro nawet na zachodzie jest to "glowna" odmiana ... " sugeruje mi, że się nie zrozumieliśmy, bo ja jestem przeciwny graniu terrorom..)

a, dlaczego mi się nie podoba granie terrorów w mega clubie? Przepraszam Was, ale nie chce mi się po raz 1000x tego pisać więc zachęcam do rejestracji i przeczytania tego wątku:

http://forum.hardstyle.pl...?t=8563&start=0

tam uzasadniam, dlaczego jestem anty terror w mega clubie po prostu i dlaczego tak gardzÄ™ takim modnym zachowaniem :)

trzecia sprawa.. zauważyłem pewną zależność.. jeśli ktoś kto słucha czegoś mocniejszego skrytykuje coś słabszego to obrońcy tego słabszego gatunku zarzucają, że krytyka ta miała miejsce z racji tego, że to jest słabsze, a tak naprawdę jest masa innych powodów z racji, których może się coś nie podobać.

Podziêkowali:Rafir
asik 

Informacje
Do³±czy³a: 15 Pa¼ 2007
Piwa: 254
Sk±d: SR

Wys³any: 31-08-2009, 16:20    #308

w mainstreamie można znaleźć naprawdę tracki, które w skutek dobrej selekcji dja nie są ograne, a mimo to są wspaniałe i mocne i jednocześnie nie są komercyjną papką robioną masowo
koko123, po co? ja sie pytam.
dj gra to co lubi i to czym chce zainteresowac ludzi. jesli ResQ lubi to to niech gra to i uj.

hasder 
HARDCORE TO THE BONE

Informacje

Wys³any: 31-08-2009, 16:21    #309

Co do mainstreamów Resq... najlepiej to byś Resq, zrobił jakbyś ruszył konkretnie ze swoimi produkcjami, wtedy nikt by Ci nie zarzucił, ze grasz cos ogranego :D

koko123 napisa³/a:
jeśli ktoś kto słucha czegoś mocniejszego skrytykuje coś słabszego to obrońcy tego słabszego gatunku zarzucają, że krytyka ta miała miejsce z racji tego, że to jest słabsze, a tak naprawdę jest masa innych powodów z racji, których może się coś nie podobać.

z tym sie zgodze... dosyć często sie to chyba powtarza, jednak nie zawsze :)

koko123 

Informacje
Do³±czy³: 05 Wrz 2007
Piwa: 894
Sk±d: Gliwice

Wys³any: 31-08-2009, 16:22    #310

a forumowicz, który był na imprezie pisze o tym co mu się nie podoba.
nie narzucam tylko wytykam to wady imprezy widziane moimi oczami.. to źle?

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 12517
Odpowiedzi: 319
Odwiedzin z google: 3709
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: