| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
TheHarderStyle Production, DJ.

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2010 Wiek: 34 Posty: 64 (0,01/dzieñ) Piwa: 5 Sk±d: Kraków  | Wys³any: 14-09-2010, 15:17 Burned Records i ich zachcianki. | #1
|
| Witam. Wysłałem dema do wytwórni. Kilka się odezwało z odpowiedzią, że są zainteresowane współpracą. I w tej grupie znalazło się Burned Records, które wykazało największe zainteresowanie.
Sprawa wygląda następująco. Maurizio Ferrari & Genox - Infection a1 Maurizio Ferrari (hard mix) b1 Genox (Club mix)
Ale czy trochę nie przeginają? Po pierwsze, to Genox (ja) zrobił cały track od a do z. To niby dlaczego Maurizio Ferrari jest na pierwszym miejscu w tytule epki? Po drugie, to a1 Maurizio Ferrari (hard mix) - zero wspomnienia o mnie. Po trzecie, to Genox - jaki k*rwa club mix jak to ORGINAL?
Podsumowując, czuje się jakbym dawał komuś kawałek w prezencie...
Jakoś mnie to nie przekonuje. Ale zwracam się z prośbą do was, czy mam się pakować w to gówno na początek czy nie?
Może wybrzydzam, bo się odezwały do mnie dwie inne wytwórnie, ale z nimi strasznie długo trwa korespondowanie drogą mailową... I w sumie zaraz jajko zniosę od czekania.
Czekam na wasze opinie chłopaki:) | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 07 Wrz 2009 Wiek: 40 Posty: 14 (0/dzieñ) Piwa: 2 Sk±d: Rieti(Italy)  | Wys³any: 14-09-2010, 15:29 | #2
|
| wykupiles sobie prawa autorskie do kawalka???? Jak nie to uwazaj bo pedaly ci wyjebke zrobia. wedlug mnie z tego co opisales to jest to wogole nie fair, moglby byc maurizio rmx a twoj original bo tak to naprawde wyglada jakby on ten kawalek zrobil a ty jako pomagier. | _________________
 http://www.youtube.com/user/DanielZimny http://soundcloud.com/redemptionproject | | Ostatnio zmieniony przez TheRedemption 14-09-2010, 15:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2010 Wiek: 34 Posty: 64 (0,01/dzieñ) Piwa: 5 Sk±d: Kraków  | Wys³any: 14-09-2010, 17:45 | #3
|
| | TheRedemption napisa³/a: | wykupiles sobie prawa autorskie do kawalka???? Jak nie to uwazaj bo pedaly ci wyjebke zrobia. wedlug mnie z tego co opisales to jest to wogole nie fair, moglby byc maurizio rmx a twoj original bo tak to naprawde wyglada jakby on ten kawalek zrobil a ty jako pomagier. |
No właśnie! Choć zastanawiam się czy na początek nie pójść na ten układ i stracić na tym, tylko żeby moje imię zaistniało w bazach danych sklepow internetowych:P | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 19 Kwi 2008 Wiek: 42 Posty: 1352 (0,2/dzieñ) Piwa: 660 Sk±d: Bytom  | Wys³any: 14-09-2010, 17:57 | #4
|
| | Ja bym sie na to na pewno nie zgodził. Jak ja robie tracka to ma pisać czarno na białym że to ja a nie kto inny. Jeżeli twój track jest głównym trackiem EPki to powinno być zaznaczone że to twoje a nie. Czyli jak mi Nutty robił remixa to mój track powinien zwać się Club Mix a EPka powinna być jego ? eeeee ni uja | _________________ www.myspace.com/noisyboypl | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 14-09-2010, 19:02 | #5
|
| | TheHarderStyle napisa³/a: | | zaraz jajko zniosÄ™ od czekania. | masz 18 lat, niektorzy czekaja latami na wydanie i nie placza ;]
| TheHarderStyle napisa³/a: | | zy mam siÄ™ pakować w to gówno na poczÄ…tek czy nie? | jesli nazywasz to gownem to znaczy ze chcesz wydac na sile a sam nie masz szacunku dla labelu. Ale jak juz tak bardzo ci zalezy to zrob to ale to im przedstaw te uwagi ktore tu opisales nie komus na forum ;] Jesli sie nei zgodza ( ) to zostaw sobie nute dla innego labelu albo nawet "do szuflady" i szukaj czegos lepszego. | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2010 Wiek: 34 Posty: 64 (0,01/dzieñ) Piwa: 5 Sk±d: Kraków  | Wys³any: 14-09-2010, 20:03 | #6
|
| | SchizeQ napisa³/a: | | TheHarderStyle napisa³/a: | | zaraz jajko zniosÄ™ od czekania. | masz 18 lat, niektorzy czekaja latami na wydanie i nie placza ;]
| TheHarderStyle napisa³/a: | | zy mam siÄ™ pakować w to gówno na poczÄ…tek czy nie? | jesli nazywasz to gownem to znaczy ze chcesz wydac na sile a sam nie masz szacunku dla labelu. Ale jak juz tak bardzo ci zalezy to zrob to ale to im przedstaw te uwagi ktore tu opisales nie komus na forum ;] Jesli sie nei zgodza ( ) to zostaw sobie nute dla innego labelu albo nawet "do szuflady" i szukaj czegos lepszego. |
Nie ma to jak czepiać się szczegółów... Po pierwsze, gdyby mi nie zależało na wydaniu, to bym się was o nic nie pytał, bo zająłbym się siedzeniem na nk. Po drugie, uważam że mój kawałek zasługuje na release. Za długo nad nim pracowałem. Po trzecie gównem nazwałem sytuację w jakiej się znalazłem, a nie wytwórnie.
| | ale to im przedstaw te uwagi ktore tu opisales nie komus na forum ;] |
Czy to źle, że nie podejmuję decyzji pochopnie i pytam się "bardziej doświadczonych" ode mnie? ___________________________
I co do cholery ma tu mój wiek? To że ktoś czeka przez całe życie, to znaczy, że mi się ma nie śpieszyć?
ehh...jak zwykle. Napięta sytuacja.
[ Dodano: 14-09-2010, 20:05 ]
| noisyboy napisa³/a: | | Ja bym sie na to na pewno nie zgodziÅ‚. Jak ja robie tracka to ma pisać czarno na biaÅ‚ym że to ja a nie kto inny. Jeżeli twój track jest głównym trackiem EPki to powinno być zaznaczone że to twoje a nie. Czyli jak mi Nutty robiÅ‚ remixa to mój track powinien zwać siÄ™ Club Mix a EPka powinna być jego ? eeeee ni uja |
Thx, za opinie noisyboy | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzieñ) Piwa: 2350 Sk±d: z Ukrainy  | Wys³any: 14-09-2010, 20:09 | #7
|
| | SchizeQ aka. Napięta Sytuacja | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
Podziêkowali: | SchizeQ |

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2010 Wiek: 34 Posty: 64 (0,01/dzieñ) Piwa: 5 Sk±d: Kraków  | Wys³any: 14-09-2010, 20:35 | #8
|
| | Daron37 napisa³/a: | | SchizeQ aka. NapiÄ™ta Sytuacja |
Pierwsze wrażenie jest najważniejsze | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 11 Lip 2007 Wiek: 36 Posty: 7707 (1,1/dzieñ) Piwa: 3135 Sk±d: Katowice Tauzen  | Wys³any: 14-09-2010, 20:58 | #9
|
| | TheHarderStyle napisa³/a: | | uważam że mój kawaÅ‚ek zasÅ‚uguje na release | jakies demo?
| TheHarderStyle napisa³/a: | | gównem nazwaÅ‚em sytuacjÄ™ w jakiej siÄ™ znalazÅ‚em, a nie wytwórnie. | sytuacje ktora stwarza Ci wytwornia ;]
| TheHarderStyle napisa³/a: | | I co do cholery ma tu mój wiek? | ze imho jestes w goracej wodzie kÄ…pany ;]
| TheHarderStyle napisa³/a: | | Czy to źle, że nie podejmujÄ™ decyzji pochopnie i pytam siÄ™ "bardziej doÅ›wiadczonych" ode mnie? | nigdy nie prosisz sie o swoje zanim kogos nie zapytasz czy powinienes? | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 19 Kwi 2008 Wiek: 42 Posty: 1352 (0,2/dzieñ) Piwa: 660 Sk±d: Bytom  | Wys³any: 14-09-2010, 22:57 | #10
|
| z jednej strony Schiz ma racje, ale z drugiej niestety pierdoli jak potÅ‚uczony WyjaÅ›niajÄ…c, owszem to label robi tobie Å‚askÄ™ że sie tobÄ… zainteresuje. Ale jak już label sie tobÄ… zainteresuje to Ty jako producent nie możesz sobie pozwolić na takie traktowanie czy też "zatajanie" prawdy zwiÄ…zanej z relesem tak jak w twoim wypadku. Powtarzam, ja bym sobie na coÅ› takiego nie pozwoliÅ‚, wolaÅ‚ bym nie wydać niż mieć takie gówno. Nie wyobrażam sobie jak mój znajomy który zna mojÄ… "twórczość" znajduje tÄ… EPkÄ™ i nagle zdziwko czytajÄ…c wykonawców. PrzemyÅ›l dokÅ‚adnie ta sytuacjÄ™, bo z jednej strony może to Ci "otworzyć" jakÄ…Å› tam drogÄ™ do dalszych releasów, a z drugiej strony możesz mieć do siebie pewien nie smak po jakimÅ› czasie. To już zalezy od Ciebie, i twojego charakteru. PS a to czy twoja produkcja nadaje siÄ™ na wydawnictwo to już pozostaw osobÄ… które siÄ™ tym zajmujÄ… i sÅ‚uchaczÄ… Kurcze ja już tyle lat bawiÄ™ siÄ™ w tym i nigdy tak nie powiedziaÅ‚em | _________________ www.myspace.com/noisyboypl | | Ostatnio zmieniony przez noisyboy 14-09-2010, 22:59, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz | |
| |
 | |
| |