| |
| Autor | Wiadomo |
Informacje Doczy: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzie) Piwa: 616 Skd: Chrzanów  | Wysany: 10-01-2011, 16:43 WSPIERAJ POLAKÓW! KUPUJ LEGALNĄ MUZYKĘ [poradnik] | #1
|
| Jako że nie każdy wie jak kupować na zagranicznych serwisach piszę ten o to poradnik aby każdy miał szansę wspierać polskich producentów. A nie tylko pierdolił jak to on lofcia producenta X i jego tracki. Niech każdy da świadectwo temu co pisze na forum. A więc do rzeczy. 1. Należy otworzyć konto bankowe (jeśli ktoś nie ma) 2. Założyć pocztę e-mail z prawdziwymi danymi 3. Założyć konto na paypal (PayPal.pl) 4. Założyć konto na junodownload.com (ja tu kupuje tracki)
5.kiedy to jest gotowe należy przelać fundusze na peypal (tam jest wszystko napisane jak to zrobić krok po kroku. Są tam dwa sposoby ja używam tego szybkiego) 6.Logujemy się do junodownload 7.szukamy interesujący track 8.klikamy na ikonkę "buy" która jest po prawej stronie 9 otwiera się nam kolejne okno z którego wybieramy nasze tracki w trzech różnych jakościach (192, 320 lub wav) 10. kiedy już dokonaliśmy wyboru klikamy na pomarańczowy przycisk "buy" (jest on nad tracklista vinyla) 11.Teraz otworzyła się "shopping cart" klikamy na przycisk po prawej stronie "viev card" 12.W kolejnym oknie wybieramy formę płatności w naszym przypadku to paypal. I wyszukujemy w "Delivery Country" POLSKĘ 13. Kiedy to jest gotowe na samym dole klikamy "go to checkout" 14.Odsyła nas do paypall, logujemy się, postępujemy tak jak tam pisze. 15.teraz przenosi nas do junodownload. Tutaj wszystko jest już wypełnione, ale na samym dole klikamy że akceptujemy warunki umowy, jest tam czerwona gwiazdka. 16.Na samym dole klikamy na zamówienie. (nie pamiętam jak tam dokładnie pisało po angielsku ale nie da się tego nie zauważyć) 17.Szukamy opcji download i.. GOTOWE, Zaraz rozpocznie się pobieranie pliku w formacie rar. Są dwie możliwości do pobrania, programem albo klasycznie ze stronki. Jako ze sporadycznie kupuje tracki myślę że nie ma sensu bawić w jakieś dodatkowe programy.
info - Peypal sam przeliczą walutę z PLN na X opierając się o aktualne kursy info - należy pamiętać o odbieraniu maili od peypal bo kasa nam nie wpłynie info - wszelkie rzeczy do zrobienia w paypal są napisane po prawej stronie w naszym koncie w menu wymienione w krótkiej liście info - Jeśli z jakiś przyczyn kasa na paypall nie wpłynie (błyskawiczne dodanie środków) w ciągu 24h to nie ma strachu, w przeciągu chyba tygodnia kasa wraca na konto z którego została wysłana. Mnie się to raz zdarzyło.
JAKIEŚ PYTANIA ALBO SUGESTIE?
| | Ostatnio zmieniony przez ADEN 01-09-2012, 18:38, w caoci zmieniany 2 razy | |
| |
Podzikowali: | Grzybek, tiz, Dela, vulcan, koko123, Darkone, noisyboy, BEBE |
|
Informacje Doczy: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzie) Piwa: 833 Skd: ---  | Wysany: 10-01-2011, 16:51 | #2
|
| | ADEN napisa/a: | | info - Peypal sam przeliczą walutę z PLN na X opierając się o aktualne kursy |
Jak ktoś chce to może też to ręcznie zrobić
| ADEN napisa/a: | | ja używam tego szybkiego |
W jakim sensie szybkiego? Chodzi o to że szybciej kasa dochodzi? Bo ja to tak czekam 2-3 dni zawsze | _________________ Pozdrawiam | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzie) Piwa: 616 Skd: Chrzanów  | Wysany: 10-01-2011, 16:56 | #3
|
| | Grzybek napisa/a: | ADEN napisał/a: ja używam tego szybkiego W jakim sensie szybkiego? Chodzi o to że szybciej kasa dochodzi? Bo ja to tak czekam 2-3 dni zawsze |
Kiedy klikasz "Dodaj środki" Masz do wyboru: Dodaj środki (w kilka dni) Doładuj konto (błyskawicznie)
Jeśli weźmiesz tą opcje błyskawicznie to kasa będzie zaraz
| Co to jest błyskawiczne doładowanie konta PayPal?
Błyskawiczne doładowanie konta PayPal to nowa usługa, umożliwiająca użytkownikom w czasie rzeczywistym zasilenie konta PayPal z własnego rachunku bankowego.
Jeśli nie masz karty kredytowej, a na Twoim koncie PayPal brakuje pieniędzy, nie musisz już rezygnować z zakupów w Internecie. Możesz teraz błyskawicznie doładować swoje konto PayPal, jeśli tylko masz otwarty rachunek w jednym z następujących banków:
1. Alior Bank 2. Bank Ochrony Środowiska 3. BGŻ 4. BPH 5. BS Wschowa 6. BZ WBK 7. Citibank Handlowy 8. Deutsche Bank 9. Eurobank 10. Fortis Bank 11. GetIn Bank 12. ING Bank Śląski 13. Inteligo 14. Invest Bank 15. Kredyt Bank 16. Lukas Bank 17. mBank 18. Meritum Bank 19. Millennium Bank 20. PBS Bank 21. Pekao S.A. 22. PKO BP 23. Raiffeisen Bank 24. Volkswagen Bank
Ta usługa powstała we współpracy z firmą Blue Media SA, wiodącym dostawcą rozwiązań informatycznych dla banków, towarzystw ubezpieczeniowych i instytucji finansowych, na bazie produktu BlueCash. |
| | Ostatnio zmieniony przez ADEN 10-01-2011, 16:59, w caoci zmieniany 3 razy | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 06 Lip 2009 Wiek: 27 Posty: 3062 (0,49/dzie) Piwa: 833 Skd: ---  | Wysany: 10-01-2011, 17:01 | #4
|
| O, dobrze wiedzieć Nie doczytałem jakoś | _________________ Pozdrawiam | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 23 Sie 2010 Wiek: 36 Posty: 108 (0,02/dzie) Piwa: 17 Skd: Wołczyn  | Wysany: 10-01-2011, 17:19 | #5
|
| | coś mi się wydaje że nie wspieramy artystów którzy wydali poszczególnego tracka.jedynie tą stronkę która pewnie za "grosze" wykupiła prawo do sprzedaży jakiegoś tam zasobu muzyki | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 15 Cze 2010 Wiek: 36 Posty: 620 (0,1/dzie) Piwa: 85 Skd: Wrocław | Wielbark  | Wysany: 10-01-2011, 17:48 | #6
|
| Że tak powiem - lepsze to niż nic | _________________ Ironia - sposób wypowiadania się oparty na niezgodności, często przeciwieństwie dosłownego i ukrytego sensu wypowiedzi. Łączy się ją z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem. | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 19 Sie 2010 Wiek: 33 Posty: 353 (0,06/dzie) Piwa: 88 Skd: Toruń  | Wysany: 11-01-2011, 00:35 | #7
|
| | A czy na przykład na itunes czy tam junodownload jest możliwość dystrybucji traxx'ów przez poszczególnych ludzi, który posiadają konto? | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 11 Lis 2008 Wiek: 38 Posty: 988 (0,15/dzie) Piwa: 616 Skd: Chrzanów  | Wysany: 01-09-2012, 18:38 | #8
|
| Dodałem edit.
Jeśli z jakiś przyczyn kasa na paypall nie wpłynie (błyskawiczne dodanie środków) w ciągu 24h to nie ma strachu, w przeciągu chyba tygodnia kasa wraca na konto z którego została wysłana. Mnie się to raz zdarzyło. | |
| |
 | |
Informacje Doczy: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzie) Piwa: 2350 Skd: z Ukrainy  | Wysany: 01-09-2012, 19:38 | #9
|
| Już pisałem w innym temacie, ale generalnie PayPal ma bardzo spoko obsługe techniczną na słuchawce (tylko lipne godziny czynna), także w razie czego warto dzwonić . | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
| |