Witaj na Hardstyle & Hardcore!

Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1. Na forum wymieniamy swoje poglady oraz opinie na dany temat. Jednak robimy to w sposób pokojowy.
2. Cierpliwoœæ i tolerancja. Nie wszystko o co poprosisz dostaniesz w ten sam dzieñ. Czasami trzeba poczekaæ.
3. Czytaj uwa¿nie posty. Staraj sie nie zadawaæ pytañ które by³o zadawane 20 razy w tym samym temacie.
4. Jako ¿e nie ka¿dy regulamin jest perfekcyjnym idea³em, zatem administrator oraz moderator forum -dla dobra narodu- mo¿e ukaraæ ostrze¿eniem u¿ytkownika, je¿eli uzna to za s³uszne.
5. W razie wszelkich watpliwosci pisaæ na PW do Administratora lub Moderatora.
Wiecej!

Og³oszenie 
HardForum.info.pl

*jesli nie masz konta na HF V1 to do poczytania jest konto: test, haslo: test

HardForum.info.pl

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

Tagi tematu: cd, kontroler, playery, vs

Kontroler vs CD playery
Autor Wiadomo¶æ
spoxxxx 

Informacje
Do³±czy³: 21 Pa¼ 2012
Piwa: 36
Sk±d: Lublin

Wys³any: 06-07-2014, 18:16    #11

ok faktycznie, nie doczytałem :P Jest jeszcze jeden problem na który konkretnej odpowiedzi nie znalazłem. Chodzi o oprogramowanie. Dołączane jest Serato DJ Intro, które mocno ogranicza możliwości kontrolera , wszystko co na czerwono na kontrolerze jest zaznaczone, działa wyłącznie przy rozszerzonej wersji ( jak widać dużo tego jest ). W wielu miejscach piszą, że nie da się crackowac Serato. Jak to jest w rzeczywistości? Ma ktoś zcrackowanego Setato i mu śmiga ? Bo sam już nie wiem :p

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 06-07-2014, 18:19    #12

A nie chodzi o zewnetrzna karte dzwiekowa ktorej nie ma wbudowanej w kontroler?

spoxxxx 

Informacje

Wys³any: 06-07-2014, 18:22    #13

ma wbudowanÄ… :)

[ Dodano: 06-07-2014, 19:24 ]
chodzi o samo oprogramowanie, ma ktoÅ› jakieÅ› info na ten temat? :)

SchizeQ 

Informacje
Do³±czy³: 11 Lip 2007
Piwa: 3135
Sk±d: Katowice Tauzen

$ wspomagacz (Ilo¶æ: 1) HF Stage @ SIL wspomagacz (Ilo¶æ: 1)

Wys³any: 06-07-2014, 21:22    #14

Wybacz w pracy bylem i nie mialem czasu zeby dokladniej sie zaglebić.
Z tego co widze spokojnie SB podlaczysz do Traktora, mapowanie mozna sciagnac z for :)

spoxxxx 

Informacje

Wys³any: 06-07-2014, 21:29    #15

Ok dzięki ;) ale już jeśli chciałbym mieć Serato to jednak nie da się go zcrackować ? :) Dlatego pytam bo moim zdaniem Serato jest bardziej przejrzysty i bardziej kompatybilny z tym kontrolerem

Firsteffect 

Informacje
Do³±czy³: 14 Wrz 2011
Piwa: 246
Sk±d: WrocÅ‚aw

Wys³any: 07-07-2014, 16:50    #16

spoxxxx napisa³/a:
wiec mam czas na zastanowienie, nie chcę wydac na początkowy sprzęt więcej niż 1000 zł bo może mi się znudzić taka zabawa

tak jak mówisz, zastanów się pożądnie. z tego co widzę w swoich innych postach piszesz coś o graniu w klubach i przy tym już zakładasz, że może ci się to znudzić? :hmm:
spoxxxx napisa³/a:
albo się okaże ze nie będę potrafił niczego miksować :D

nauczysz się przecież. myślisz że pierwszy lepszy DJ w wieku x lat staną pierwszy raz przed kontrolerem czy większym sprzętem i zaczął od razu tworzyć cuda? :D

na start również polecam ci zakup kontrolera. grając na kontrolerze nauczysz się też obsługiwać większy sprzęt klubowy, sam posiadam równo od roku kontroler Reloop Beatmix, jestem z niego zadowolny. w ciągu tego roku miałem okazje raz zagrać w klubie na większym sprzęcie i sam się przekonałem, że to działa praktycznie na tej samej zasadzie ;) tak jak Schizeq pisał, kontrolerem mógłbyś się podłączyć w jakimś klubie (widziałem jak u mnie we Wrocławiu DJ w klubie grał z kontrolera) czy na innej imprezie (18stka, imieniny cioci itp itd), kwestia dogadania się z organizatorem, wstydu nie ma ;) taki kontroler dużo miejsca nie zajmuje, łatwo go przenieść np z szafki na biurko czy z domu przetransportować go do klubu, fajna sprawa ;) co do firmy, wybrałbym pioneera ;)
Ostatnio zmieniony przez Firsteffect 07-07-2014, 16:51, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Podziêkowali:spoxxxx
spoxxxx 

Informacje

Wys³any: 07-07-2014, 18:37    #17

o tym graniu w klubach to tylko z ciekawości pytałem, bo na razie chciałbym zająć się co najwyżej jakimiś 18-stkami czy imprezami ze znajomymi :p Co do znudzenia, dziwisz się ?:p Wiele osób rezygnuje z tego, tym bardziej że trzeba wyłożyć na to sporo kasy ( jestem w technikum, jeszcze pracy nie mam i nie mam skąd wziąć kasy na podstawowy sprzęt, nie mówiac już o jakimś profesjonalnym) , z czasem upgrade`ować sprzęt a szanse na zwrot chociaz części kasy za sprzet w przyszłości na graniu są bardzo małe, bo ciężko się gdzieś wkręcić, tym bardziej że ja sie interesuję głównie HSem i mainstreamowym HC, czasami jakieś Dutch House czy trance ale to już bardzo mało, a z takimi gatunkami muzycznymi w Polsce cięzko się wkręcić :p I nie chodzi tu o zarabianie hajsu bo nie to mnie interesuje w DJingu, tylko granie dla pasji, ale dobrze by było zeby się chociaż część hajsu za sprzęt zwróciło, żeby nie żałować wydanej kasy, poza tym ( przynajmniej ja mam takie zdanie ) więcej nic nie potrzeba :D
Wczoraj czytałem wiele opinii, opisów na temat obu kontrolerów i też stawiałbym na Pioneera, chociażby ze względu na markę, jakość wykonania i bardziej profesjonalny wyglad ( nie ma co ukrywać, Quad wygląda jak zabawka )

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
1 u¿ytkowników czyta ten temat (1 Go¶ci i 0 Anonimowych u¿ytkowników)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Statystyki dla tego tematu:
Wy¶wietleñ: 2245
Odpowiedzi: 16
Odwiedzin z google: 171
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: