| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 31 Mar 2007 Wiek: 36 Posty: 2740 (0,39/dzieñ) Piwa: 58 Sk±d: Berza, Ruda Åšl  | Wys³any: 12-10-2009, 12:11 | #11
|
| | koko123 napisa³/a: | | zacznijmy od tytuÅ‚u- Alona, czyli uosobienie samotnoÅ›ci (z angielskiego alone- samotny, sam, w polskim samotność - rodzaj żeÅ„ski). Pierwszy etap tracka czyli wszystko do tego chilloutowego momentu symbolizuje caÅ‚kowite jej odrzucenie, bez wÄ…tpliwoÅ›ci, stanowczo (nie bez powodu znalazÅ‚ siÄ™ tam pociÄ™ty wokal z gorÄ…cej proÅ›by), w momencie chilloutowym nastÄ™puje chwila przemyÅ›lenia, rozważania, wahania siÄ™ na temat tego czy może tÄ… samotność przyjąć .. kocha siÄ™ jÄ… jednoczeÅ›nie jej nienawidzÄ…c, pragnie siÄ™ jej jednoczeÅ›nie zastanawiajÄ…c siÄ™ czy rozsÄ…dne jest stanąć z niÄ… ramie w ramie, Alona kusi swojego niedoszÅ‚ego partnera powodujÄ…c w nim szereg wÄ…tpliwoÅ›ci.. jednakże nastÄ™puje podjÄ™cie decyzji i z trudem co symbolizujÄ… piski po zwolnieniu nastÄ™puje jej gwaÅ‚towna próba odrzucenia, walka, niemoc, niesamowita chęć uwolnienia siÄ™ |
prawdziwa miłosc i profesjonalizm do muzyki | _________________
 | |
| |
 | |
|
Informacje Do³±czy³: 02 Cze 2007 Wiek: 37 Posty: 536 (0,08/dzieñ) Piwa: 2 Sk±d: Rzeszów/Krakow  | Wys³any: 12-10-2009, 12:43 | #12
|
| | profeska jak dla mnie, nie jeden swiatowy dj zawstydził by sie sluchajac kawalka! | _________________
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 29 Mar 2007 Wiek: 38 Posty: 6259 (0,88/dzieñ) Piwa: 2350 Sk±d: z Ukrainy  | Wys³any: 17-10-2009, 15:17 | #13
|
| Najlepszy twój kawałek do tej pory koko. Dobra gitarka, dobry kick, zróżnicowany i kopie w dupe. Elo elo
Ale co do | koko123 napisa³/a: | | zacznijmy od tytuÅ‚u- Alona, czyli uosobienie samotnoÅ›ci (z angielskiego alone- samotny, sam, w polskim samotność - rodzaj żeÅ„ski). Pierwszy etap tracka czyli wszystko do tego chilloutowego momentu symbolizuje caÅ‚kowite jej odrzucenie, bez wÄ…tpliwoÅ›ci, stanowczo (nie bez powodu znalazÅ‚ siÄ™ tam pociÄ™ty wokal z gorÄ…cej proÅ›by), w momencie chilloutowym nastÄ™puje chwila przemyÅ›lenia, rozważania, wahania siÄ™ na temat tego czy może tÄ… samotność przyjąć .. kocha siÄ™ jÄ… jednoczeÅ›nie jej nienawidzÄ…c, pragnie siÄ™ jej jednoczeÅ›nie zastanawiajÄ…c siÄ™ czy rozsÄ…dne jest stanąć z niÄ… ramie w ramie, Alona kusi swojego niedoszÅ‚ego partnera powodujÄ…c w nim szereg wÄ…tpliwoÅ›ci.. jednakże nastÄ™puje podjÄ™cie decyzji i z trudem co symbolizujÄ… piski po zwolnieniu nastÄ™puje jej gwaÅ‚towna próba odrzucenia, walka, niemoc, niesamowita chęć uwolnienia siÄ™ |
Wg. mnie niepotrzebnie o tym piszesz. Uważam że z muzyką jest jak z poezją i każdy powinien interpretować ją na swój sposób. Ty masz takie podejście i tak to widzisz słuchając swojej nuty, ale ktoś inny bedzie miał inne podejście. Chodzi mi oto że troche takie to narzucane jest . | _________________ Uwaga! Powyzszy post -jakkolwiek brzmi- jest niesmieszny.
 | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³a: 14 Wrz 2008 Wiek: 35 Posty: 933 (0,14/dzieñ) Piwa: 8 Sk±d: sandomierz/kraków  | Wys³any: 17-10-2009, 19:59 | #14
|
| hmmm podoba mi sie ta gitarowa wstawka ktora jest niezla zmyłką na samym poczatku narzuciles fajne tępo swietnie wypauzowales w srodku ale poza tymi dwoma rzeczami traczek jest dla mnie jakis taki jednostajny na pewno bardziej podoba mi sie Twoj "antycover" oby tak dalej i czekam na nastepnego wałka | _________________ nie każdy rozumie, że myśli; wielu myśli, że rozumie | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzieñ) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 21-10-2009, 01:08 | #15
|
| teoretycznie Daronie tak, w praktyce z własnego doświadczenia wiem, że mało kto doszukuje się ukrytego przekazu w takich gatunkach, ponieważ główną uwagę skupia brzmienie i jestem niemalże pewien, że bez tego wyjaśnienia kawałek nie byłby interpretowany, tylko odbierany poprzez owe brzmienie właśnie, a w nim akurat chodzi o coś więcej i uznałem to za godne przypucowania
thx ziomki ! | _________________ Nowenna Pompejańska, czyli od pasji do Pasji. | |
| |
 | |
Bogiel Hardstyle / Hardcore

Informacje Do³±czy³: 05 Lut 2008 Wiek: 37 Posty: 749 (0,11/dzieñ) Piwa: 20 Sk±d: HardstyleLand  | Wys³any: 21-10-2009, 23:21 | #16
|
| | Daron37 napisa³/a: | | Wg. mnie niepotrzebnie o tym piszesz. Uważam że z muzykÄ… jest jak z poezjÄ… i każdy powinien interpretować jÄ… na swój sposób. Ty masz takie podejÅ›cie i tak to widzisz sÅ‚uchajÄ…c swojej nuty, ale ktoÅ› inny bedzie miaÅ‚ inne podejÅ›cie. Chodzi mi oto że troche takie to narzucane jest |
+ w huj ! | _________________

| |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzieñ) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 22-10-2009, 14:07 | #17
|
| | Bogiel, ale prawda jest taka, że jakbym tego nie napisał to gdybyś to przesłuchał (domyślam się, że tego nie zrobiłeś) to byś usłyszał tylko w Twoim mniemaniu "bezmyślną rąbankę", a tak można pokazać, że bezkompromisowa mocna muzyka ma ukryty przekaz w brzmieniu (liryczna kwestia jest tutaj ograniczona do minimum co dodatkowo utrudnia odbiór utworu), zatem ponownie podkreślam, że nie traktuję tego jako narzucanie interpretacji tylko jako pokazanie prawdziwego sedna utworu, który bez wyjaśnienia nawet w minimalnym stopniu nie byłby zauważony. | _________________ Nowenna Pompejańska, czyli od pasji do Pasji. | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 05 Lut 2008 Wiek: 37 Posty: 749 (0,11/dzieñ) Piwa: 20 Sk±d: HardstyleLand  | Wys³any: 22-10-2009, 14:50 | #18
|
| Przesłuchałem Koko i nawet Ci powiem że daje rade (chociaż to nie mój gust muzyczny) | _________________

| |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 05 Wrz 2007 Posty: 2512 (0,36/dzieñ) Piwa: 894 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 22-10-2009, 14:59 | #19
|
| zwracam honor w takim razie! myślałem, że chcesz wbite na spidkor zrobić po prostu, a tym bardziej mnie cieszy, że po przesłuchaniu wbity również nie ma, dzięki | _________________ Nowenna Pompejańska, czyli od pasji do Pasji. | |
| |
 | |

Informacje Do³±czy³: 05 Lut 2008 Wiek: 37 Posty: 749 (0,11/dzieñ) Piwa: 20 Sk±d: HardstyleLand  | Wys³any: 22-10-2009, 16:09 | #20
|
| ; p nie robiÄ™ wbit jak wy nie jedziecie po nu ;d | _________________

| |
| |
 | |
| |