| |
| Autor | Wiadomo¶æ |
Informacje Do³±czy³: 16 Cze 2010 Wiek: 33 Posty: 2894 (0,49/dzieñ) Piwa: 485 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 03-10-2011, 20:05 SÅ‚uchawki do DJ'ki i produkcji | #1
|
| Witam. Szukam jakiś dobrych słuchawek dobrych i do Dj'ki, jak i do produkcji. Kwota, jaką posiadam to 300 zł. Jest tyle tego, że nie wiadomo za co się zabrać, co kupić. Mój wybór padł na KRK KNS 6400, ale nagle się promocja skończyła i cena skoczyła do 429zł Większość z Was gra, produkuje więc coś tam macie na składzie, co polecacie? | _________________
 Everything you hear, is real... | | Ostatnio zmieniony przez PietraZ 03-10-2011, 20:07, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
 | |
|
BD.Lukash Beat Destroyers

Informacje Do³±czy³: 23 Sie 2009 Wiek: 37 Posty: 3830 (0,62/dzieñ) Piwa: 1722 Sk±d: Gliwice  | Wys³any: 03-10-2011, 20:13 | #2
|
| w AKG celuj tanie i dobre | _________________ Nie jestem wrogo nastawiony do świata Ale nie zamierzam się tutaj ze wszystkimi bratać | |
| |
Podziêkowali: | PietraZ |
Informacje Do³±czy³: 06 Lut 2011 Wiek: 32 Posty: 149 (0,03/dzieñ) Piwa: 71 Sk±d: Mikołów  | Wys³any: 03-10-2011, 20:23 | #3
|
| Stanton DJ Pro-2000 ja je mam i jestem w 100% zadowolony A cena to około 250 zł | |
| |
Informacje Do³±czy³: 19 Kwi 2008 Wiek: 42 Posty: 1352 (0,2/dzieñ) Piwa: 660 Sk±d: Bytom  | Wys³any: 03-10-2011, 20:50 | #4
|
| Słuchawki do DJki i do produkcji to całkiem co innego. Słuchafony do DJki mają to do siebie ze są bardzo dobrze wygłuszone co przeszkadza ( moim zdaniem ) podczas produkcji. W ogóle słuchawki do DJki nie mają tak klarownego brzemienia jak słuchawki pół otwarte które moim zdaniem są jedne z lepszych do produkcji. Musisz się zastanowić do czego te słuchawki bardziej Ci sie przydadzą, bo jeżeli będziesz sobie produkował igrał w domowym zaciszu to bez problemu słuchawki do produkcji wystarczą Jeżeli chcesz grać w klubach, kup sobie jakieś sinhainzery ( nie za drogie na poczatek ) dozbieraj sobie kasy i zakup słuchawki do produkcji. Jeżeli historia z DJką zacznie sie na dobre wtedy można zakupić sobie słuchawki do DJki z prawdziwego zdarzenia
Jeżeli sie zastanowisz i będziesz wiedział czego Ci potrzeba wtedy sie siądzie poszuka odpowiedniego sprzętu za odpowiednią cenę | _________________ www.myspace.com/noisyboypl | |
| |
Podziêkowali: | ResQ, PietraZ, SchizeQ |
Informacje Do³±czy³: 16 Cze 2010 Wiek: 33 Posty: 2894 (0,49/dzieñ) Piwa: 485 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 03-10-2011, 21:17 | #5
|
| Słuchawki częściej będą wykorzystywane do produkcji. Za pewne DJ'ka będzie tylko jakoś tam od czasu do czasu... A na razie nie jestem na tyle bogaty, żeby kupować słuchawki na każdą okazję Więc bardziej był celował w słuchawki do produkcji, lecz z mniej więcej taką budową, żeby i dało rade przy DJ'ce polatać | _________________
 Everything you hear, is real... | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 19 Kwi 2008 Wiek: 42 Posty: 1352 (0,2/dzieñ) Piwa: 660 Sk±d: Bytom  | Wys³any: 03-10-2011, 22:24 | #6
|
| No i widzisz, teraz można rozmawiać o konkretach. Jeżeli wszystko będzie w zaciszu domowym to kup sobie słuchawki pól otwarte albo otwarte. Ja mam otwarte i powiem ze brzmienie z nich jest bardziej przestrzenne. 2 sprawa, nie kupuj przez internet puki nie przymierzysz. Ja zanim kupiłem słuchawki to spędziłem z 2 godziny na testowaniu wszystkiego co było na półkach sklepu. Nie jestem w stanie Ci powiedziec jakie będa idealne dla Ciebie ( czy twojego brata ) Jedną z ważniejszych rzeczy na jakie musisz zwrócić uwagę to na pasmo przenoszenia, im niższe dochodzące do najwyższego tym lepiej. Jak wcześniej wspomniałem, jeżeli nie masz słuchawek na uszach ( głowie ) nie kupuj ponieważ może sie okazać iż twoja głowa nie będzie "przystosowana" do tego rodzaju budowy słuchawek. Najlepiej przymierzyć, posłuchać kilku utworów, z różnego gatunku muzycznego, to bardzo ważne ze względu na pasmo przenoszenia. Ja posiadam słuchawki Philipsa, to juzmoje 2 słuchawki tej marki i jestem z nich bardzo zadowlony, pasmo jest pełne, budowa jest bardzo ergonomiczna. Po kilku godzniach dopiero zaczynam odczuwać że mam je na głowie. Ale jak mówie, każdy człowiek inaczej słyszy, inaczej odbiera brzmienie. Jedynie mogę Ci powiedzieć na co zwrócić uwagę przy zakupie słuchawek. Dużo ludzi Ci powie kup te, kup te. Ja z doświadczenia wiem że każdy człowiek sie różni i kazdemu podejdzie co innego | _________________ www.myspace.com/noisyboypl | |
| |
Informacje Do³±czy³: 20 Sie 2008 Wiek: 35 Posty: 190 (0,03/dzieñ) Piwa: 21 Sk±d: Kraków  | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 16 Cze 2010 Wiek: 33 Posty: 2894 (0,49/dzieñ) Piwa: 485 Sk±d: WrocÅ‚aw  | Wys³any: 04-10-2011, 18:30 | #8
|
| W najbliższych dniach przejadę się do DjShopu, można tam sobie wszystko sprawdzić, posłuchać, zobaczymy co też tam doradzą | _________________
 Everything you hear, is real... | |
| |
 | |
Informacje Do³±czy³: 19 Kwi 2008 Wiek: 42 Posty: 1352 (0,2/dzieñ) Piwa: 660 Sk±d: Bytom  | Wys³any: 04-10-2011, 19:15 | #9
|
| Ja akurat kupiłęm słuchawki w euroagd Philipsa sa naprawde zajebiste. Więc w takich sklepach też warto zobaczyć, tylko trza patrzyć na cenowo odpowiednie a nie za 100zł bo to nic specjalnego | _________________ www.myspace.com/noisyboypl | |
| |
 | |
soundhunterz Dj/Remixer/Producer

Informacje Do³±czy³: 19 Pa¼ 2011 Posty: 6 (0/dzieñ) Piwa: 1 Sk±d: Warszawa  | Wys³any: 19-10-2011, 02:31 | #10
|
| ja używam american audio hp 700 i jestem w pełni zadowolony zarówno za konsolą w klubie jak i w domowym studio | |
| |
 | |
| |