| |
| Autor | Wiadomo¶ć |
Informacje Doł±czył: 15 Sie 2012 Wiek: 32 Posty: 5 (0/dzień) Piwa: 0 Sk±d: KrakĂłw  | |
| |
 | |
|
Pogotekk Hard Dance Producer

Informacje Doł±czył: 16 Maj 2011 Wiek: 32 Posty: 84 (0,02/dzień) Piwa: 14 Sk±d: Taakie tam zadupie  | Wysłany: 16-08-2013, 22:41 | #2
|
| Pomysł bardzo fajny, tylko kick jakoś średnio mi się widzi, ale to dlatego, że wolę kicki trochę "zmiękczone". Break ciekawie brzmi, melo też niczego sobie, ale nad mixem wypadałoby popracować . Jak wchodzi lead, to wydaje mi się, że kick słabnie. | |
| |
 | |
Informacje Doł±czył: 15 Sie 2012 Wiek: 32 Posty: 5 (0/dzień) Piwa: 0 Sk±d: KrakĂłw  | Wysłany: 16-08-2013, 23:23 | #3
|
| | Pogotekk napisał/a: | PomysĹ‚ bardzo fajny, tylko kick jakoĹ› Ĺ›rednio mi siÄ™ widzi, ale to dlatego, ĹĽe wolÄ™ kicki trochÄ™ "zmiÄ™kczone". Break ciekawie brzmi, melo teĹĽ niczego sobie, ale nad mixem wypadaĹ‚oby popracować . Jak wchodzi lead, to wydaje mi siÄ™, ĹĽe kick sĹ‚abnie. |
Wiem, wiem, jeszcze duzo pracy mnie czeka!:) Wlasnie najwiekszy problem mam z masteringiem (bo chyba o to Ci chodzi?) i robieniem intro. Dzieki za opinie! | |
| |
 | |
Informacje Doł±czył: 22 Lip 2013 Posty: 401 (0,08/dzień) Piwa: 46 Sk±d: z mroku  | Wysłany: 16-08-2013, 23:26 | #4
|
| ciekawy track w 1.11 min można było bardziej namieszać i pozwolić rozkręcić się melodii, niż wchodzić z tym kickiem jednostajnym ale ile ludzi tyle opinii ogólnie dla mnie spoko | |
| |
 | |
Pogotekk Hard Dance Producer

Informacje Doł±czył: 16 Maj 2011 Wiek: 32 Posty: 84 (0,02/dzień) Piwa: 14 Sk±d: Taakie tam zadupie  | Wysłany: 17-08-2013, 01:06 | #5
|
| | Crossfire napisał/a: | Wlasnie najwiekszy problem mam z masteringiem (bo chyba o to Ci chodzi?) i robieniem intro. Dzieki za opinie! |
Nie, nie chodzi mi o mastering, tylko mix, bo mastering to już nieco inna bajka . Zanim ogarniesz master, musisz najpierw ogarnąć mix (zwany również mixdownem) przynajmniej na mocno zaawansowanym poziomie. W miksie chodzi ogólnie o to, że każdy dźwięk w utworze musi mieć własny zakres częstotliwości, np. kick najlepiej gra (jeśli się nie mylę) podbity na 55-60 Hz i ścięty na ok. 80 Hz, a lead brzmi dobrze przy podbitych wysokich częstotliwościach. U Ciebie kick ma chyba za dużo góry. Sam tego do końca nie ogarniam, więc nie będę się szeroko wypowiadał na ten temat ale już coś tam czaję. Twój kawałek pod względem technicznym brzmi jak moje wypociny z czasów, kiedy jeszcze o miksie (nie wspominając o masteringu) nie miałem zielonego pojęcia . | |
| |
 | |
Informacje Doł±czył: 29 Lip 2011 Wiek: 33 Posty: 64 (0,01/dzień) Piwa: 25 Sk±d: Lidzbark  | Wysłany: 21-08-2013, 17:29 | #6
|
| zapowiada się całkiem przyjemnie
wokal w intro słabo słyszalny (ten kobiecy)
kick ma mało dołu i dopracowałbym punch, wydaje mi że też wybija się zbytnio poza resztę dźwięków
dalej wszystko dobrze, ale 2:05 - straszny burdel, kick dziwnie stłumiony, snare zbyt cienki i leadowi obciąłbym co nieco wysokich, sam pomysł tej części bardzo mi się podoba
filter eq nie brzmi dobrze, można go zastąpić automatyzacja na innym parametrze dzwięku
2:40 nie pasuje mi ten snare który zaczyna się pojawiać w tej części utworu
ogĂłlnie - drobne błędy techniczne ale i umiejÄ™tna oraz ciekawa aranĹĽacja sprawia ze utwĂłr ostatecznie przypadĹ‚ mi do gustu. Widać ĹĽe wĹ‚oĹĽyĹ‚eĹ› duĹĽo pracy - bÄ™dÄ™ Ĺ›ledziĹ‚ dalsze twoje poczynania | _________________ http://knifemanmusic.bandcamp.com | | Ostatnio zmieniony przez Knifeman 21-08-2013, 18:30, w cało¶ci zmieniany 2 razy | |
| |
 | |
| |